כנסו שניה - למה הורים מוכרים מעשיות לילדים?

• הוסף לסימניות
מלכתחילה נראה שיש משהו קסום בכל מיני 'הגדים' כאלו ואחרים, זה כאילו לקוח מתוך עולם הדמיונות.
אבל אני באמת חושבת שהיום הסיפורים ישירים יותר, ליותר ויותר ילדים נושרות שיניים והם קמים בבוקר ואין להם שקל על הכרית..

הסיפורים היום הפכו למציאותיים יותר, בעלי מסר חזק וטוב, ואני חושבת שזה עשה רק טוב הן לילדים והן להורים.

• הוסף לסימניות
ואגב- לא בציבור שלנו זאת פיה ששמה את השקל ולא מלאך... פיית השיניים - כך לימדו אותי ילדי הצהרון...

• הוסף לסימניות
כדי שנוכל גם לאמר להם שילדים מגיעים עטופים בטיטול במקורי החסידות....

(בעיני יש לכל האגדות האילו המון יופי, זה חלק מהילדות)

• הוסף לסימניות
בחיים לי סיפרו לי בילדות ולא סיפרתי לילדי סיפורים מהסגנון הזה...

אפילו סתם בקטע של סיפור לילד, סיפורים כמו "כיפה אדומה" וכדו' שאין בזה הגיון, אני לא אוהבת לספר.

• הוסף לסימניות
ילדים הם בעלי מחשבה מאד ישירה ותמימה,

למה לטמטם אותם עם ספורים חסרי מהות כאלה?
(ואין הכוונה על מעשיות דמיוניות או אגדות שיש בהן עלילה חמודה)
אלא על הפימפומים שהתכוונה פותחת האשכול...

אף אחד לא אוהב שעובדים עליו. גם אם הוא ילד

• הוסף לסימניות
לא יודעת אם זה נכון, אנחנו הרי עובדים עליהם מלא.

אני מכירה מישהי שעד היום זוכרת להורים שלה שהיא היתה היחידה בכיתה שלא קיבלה שקל על השיניים.

• הוסף לסימניות
כשהשן האחרונה של בני נפל, אז הוא בא אלי ישירות:
כדאי שתביא לי את השתי שקל עכשיו, בשביל מה לחכות עד הבוקר, ובסוף את עוד יכולה לשכוח?

• הוסף לסימניות
תודה על התשובות!
אנחנו מוכרים להם בין כך חצאי שקרים כמו אם לא תאכל יבוא שוטר, אם תאכל בעמידה האוכל ירד לרגליים, ועוד ועוד...

יש בזה את הכיף, הקסם ועולם הדמיון, וברור שיש את העניין שהם יודעים שאנחנו עובדים עליהם... וזה ממש סותר את החינוך והחשיבה הישרה והחוקרת שאנחנו מבקשים לעודד.

דווקא בגלל שיש כאן קונפליקט כזה - אני חופרת בנושא ואשמח להגיע בעזרתכם עוד קצת פנימה.
בוא נאמר ככה - אם הייתי מביאה מכונת "כספומט" של קאפ-קייקס. מכניסים שקל ויוצאת עוגונת חמה וטעימה ארוזה בקופסא חגיגית.
ובקמפיין הפרסומי (לא לציבור החרדי) הייתי משתמשת בכבפומט המתוק הזה כדוגמא פשוטה ומוחשית לקסם של דברים שמגיעים אלינו כביכול על ידי דמויות קטנות ומסתוריות. איך ההורים היו מקבלים המחשה כיפית שכזו שהיא פשוטה יותר ואהובה על הילדים?

- מה הם היו אומרים לי?
- מה היו הילדים אומרים על זה?
- איך היתה מצטיירת אצלם במוח ובאופן מילולי ההשוואה / ההדגמה הזו?

תודה, תודה, תודה!

• הוסף לסימניות
גם הבן שלי בקש לשים את השן תחת הכרית - כי כלם....
אמרתי לו - אתה רוצה שקל? בבקשה. תבקש שקל - או שתקבל או שלא אבל אין קשר לשינים....

חני

• הוסף לסימניות
אז מה את עונה לילד כששואל אותך שאלות שאת ממש לא יכולה לענות לו את האמת עליהן?
כשתגדל תבין?
או - הנה שוקולד?
או מסיחה את דעתו?
או...?

• הוסף לסימניות
אצלינו נזהרים גם לא לקרא דוד/ה למי שאינו כזה (תגיד שלום לדודה...).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי בלר;1300524:
- מה הם היו אומרים לי?
- מה היו הילדים אומרים על זה?
- איך היתה מצטיירת אצלם במוח ובאופן מילולי ההשוואה / ההדגמה הזו?

תודה, תודה, תודה!

הרעיון לכשעצמו חמוד מאד מאד!! :)
הילדים היו אוהבים אותו בטוח, ולא סתם אוהבים, הם היו מתחברים ומאמינים למציאות של הדמויות המסתוריות..
במיוחד אם הפרסומת תמחיש להם אותם.

סביר להניח שהורים שיבינו את השיווק הזה שבעצם עובד על הילדים, לא ימותו על הרעיון,
ולא תלוש בכלל שיהיו הורים שלא יבינו מה הבעיה, ואדרבה ימשיכו עם התאורים הנלבבים והדמיוניים... אבל ודאי שזה מיעוט.

בכל מקרה, הרעיון של לפתח דמיון אצל ילדים הוא חיובי בהחלט
אבל צריך למצא את הגבול הדק שבין דמיוני לבין לעבוד עליהם.
לעבוד זה אומר שהילד יגלה שעבדו עליו הוא ירגיש מטופש ומושפל שהאמין....
פיתוח דמיון הוא לא עובד על הילדים
הוא מביא אותם ל"ענן" מדומין לצורך ענין מסוים. ולא מוציא אותם "פיסטוק" גם שהם אוחזים שזה בעצם לא אמיתי.

למשל, סתם דוגמה מהירה-
האנשה חמודה של מכונה כזו שהזכרת (להצמיח לה רגליים עיניים וכד' )
יכולה להיות דמיונית ומגרה אבל עדיין הילד לא יחשוב שהמכונה באמת נראית כך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי בלר;1300554:
אז מה את עונה לילד כששואל אותך שאלות שאת ממש לא יכולה לענות לו את האמת עליהן?
כשתגדל תבין?
או - הנה שוקולד?
או מסיחה את דעתו?
או...?

את האמת!
ורק את האמת.

אבל כמובן בצורה שהוא יכול להבין אותה...
לא קשה להניח את דעתם. גם בשאלות מאד מסובכות. :eek:

אני גם גדלתי ככה, קיבלתי תמיד תשובות אמיתיות לכל השאלות (והיו הרבה..)
כמובן לאט לאט הילד מגלה את האחוזים של התשובות שלא שמע.... (לפעמים אפילו 90% אבל ה10% שאומרים שיהיו אמיתיים!)

ואיך ירגיש ילד שענו לו תשובה שקרית לגמרי???

• הוסף לסימניות
הרבה דרכים לו למקום.
והנה אחת מהם,
כשבאה אלי ביתי בשאלה איך יולדים ילדים עניתי לה על זה הדרך:
אני כבר עונה לך תשובה , אבל לפני כן אשאל אותך שאלה- איך אדע למצוא לך חתן? איך אדע לקנות לך מה שאת צריכה לפני שתתחתני? איך בכלל מארגנים בר מצוה לילד? איך אדע להיות סבתא? איך אדע מה לאמר לחתן שלך?

אני באמת לא יודעת. אבל יש לנו אבא בשמים שמנהל לנו את החיים בצורה שמתאימה לנו, ואני מאמינה בלב שלם , כשיגיע הרגע אלוקים יתן לי את החכמה והבינה לדעת את הדברים האלה, כי יש המון המון דברים שאני לא יודעת בחיים, המון.

לכל זמן, ועת לכל חפץ.
כשתצטרכי ללדת מבטיחה לך שתדעי, אלוקים יתן לך את הבינה לדעת כל דבר שאת צריכה , וכל דבר בזמנו המתאים.

הדברים התקבלו בהבנה רבה. ומאז שקט בגיזרה.
כמו שנאמר- האמת הוא השקר הכי מוצלח, תמיד אפשר לספק את הילד עם תשובה בלי לשקר לו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוסטר;1300582:
כמו שנאמר- האמת הוא השקר הכי מוצלח, תמיד אפשר לספק את הילד עם תשובה בלי לשקר לו.

כל מילה

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת בת כמה הילדה שלך, ומה האופי/סגנון חשיבה שלה.
אבל מאוד יתכן שהיא תלך למצוא תשובות במקום אחר ואת לא תדעי.
ואולי היא בכלל תפסיק לשאול אותך שאלות כי את ממילא לא עונה תשובות מספקות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה