כנסו שניה - למה הורים מוכרים מעשיות לילדים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1300598:
אני לא יודעת בת כמה הילדה שלך,
אבל מאוד יתכן שהיא תלך למצוא תשובות במקום אחר ואת לא תדעי.

היא לא. ואני בטוחה בזה במאה אחוז.

בתור אמא את רואה מתי מספק את הילד התשובה שנתת ומתי לא.
מצמוצי העיינים, נשיכת שפתיים, ועוד הרבה מאוד שפת גוף , שלאמא שיש קשר טוב עם הילדים יודעת לזהות.

כשילד מקבל תשובה כגון: על כאלה דברים לא מדברים/ איך את לא מתביישת לדבר על זה/ או כל מיני פנינים מן הסוג הזה אז באמת מירב הסיכויים שהם ימצאו את מבוקשם במקום אחר...

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאם את פונה לציבור הכללי- כל התמונה משתנה.
מי שמאמין שהאדם נברא מקוף ועוד כל מיני שטויות והבלים על זו הדרך- יקנה גם את זה.
ילדים אצלם פחות שואלים, פחות חוקרים, הם מאמינים בכוחות ורוחות וגמדים ושדים ועוד כל מיני מרעין בישין, אז שיחשבו שהמפלצת יש בה איזה כוח מאגי, זה דווקא יכול מאוד ללכת, כמו הרבה מותגים הזויים.
ואני גם מנסה להזכר אם היה משהו שעבדו עלי בילדותי וממש לא נזכרת. למרות שהייתי מאלו שיודעים לשאול והרבה. ולא- לא היו אצלינו מלאכים שהניחו מטבעות מתחת לכרית ושן שנפלה עפה מיד לאשפה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1300598:
אני לא יודעת בת כמה הילדה שלך,
אבל מאוד יתכן שהיא תלך למצוא תשובות במקום אחר ואת לא תדעי.

אני חושבת שאפשר לתת תשובה שכן מניחה את הדעת
גם בלי לפרט פרוטים שמיותרים... וזה תלוי כמובן בגיל הילדה

ואפילו, שהיא לא תלך לחפש תשובה במקומות אחרים.
אם ילד שואל סימן שזה באמת מענין אותו וטוב להניח את דעתו עם משו שיספק לו את הסקרנות. חשוב שיצא בהרגשה שקיבל תשובה לשאלה ולא שניסו למרוח אותו...

• הוסף לסימניות
ואל תתפסו דווקא לנושא הזה,

אם ילד שואל על מצב כספי? או על מישהו קרוב שחולה?
או עוד כל מיני אפשרויות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1300604:
ואגב, זה לא נקרא לאמר את האמת. :).

אם זה לא האמת, אני כבר לא יודעת מה כן:(
זה שקר? זה בלוף? אנחנו המבוגרים יודעים הכל בחיים? לא.

אבל לתקוע לילד בפרצוף כשתגדל תבין בטח לא עושה את העבודה, וכשאת מגלה פתיחות עם הילד ומזדהה עם הקושי שלו , שגם לך הרבה מאוד דברים לא מובנים,
זו האמת לאמיתה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1300604:
ואגב, זה לא נקרא לאמר את האמת. :).

אבל זה לפחות לא שקר....
ולא מעשיות על מקור של חסידות.... :p

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחת אחת 11;1300607:
ילדים אצלם פחות שואלים, פחות חוקרים, הם מאמינים בכוחות ורוחות וגמדים ושדים ועוד כל מיני מרעין בישין, אז שיחשבו שהמפלצת יש בה איזה כוח מאגי, זה דווקא יכול מאוד ללכת, כמו הרבה מותגים הזויים.
ואני גם מנסה להזכר אם היה משהו שעבדו עלי בילדותי וממש לא נזכרת. למרות שהייתי מאלו שיודעים לשאול והרבה. ולא- לא היו אצלינו מלאכים שהניחו מטבעות מתחת לכרית ושן שנפלה עפה מיד לאשפה.

זה בכלל לא קשור,
יותר קשור הקטע של הגמדים,שדים ושאר מפלצות או בובות שחזק מאוד בעולם הילדים.

ואני חושבת שילדים הם ילדים- חוקרים וסקרנים, לא משנה באיזו תרבות הם גדלים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוסטר;1300612:
אם זה לא האמת, אני כבר לא יודעת מה כן:(
זה שקר? זה בלוף? אנחנו המבוגרים יודעים הכל בחיים? לא.

אבל לתקוע לילד בפרצוף כשתגדל תבין בטח לא עושה את העבודה, וכשאת מגלה פתיחות עם הילד ומזדהה עם הקושי שלו , שגם לך הרבה מאוד דברים לא מובנים,
זו האמת לאמיתה.

זו לא האמת.
אני לא שוללת תשובה כזו אם היא באמת מתאימה לאופי הילדה (כמו שסייגתי מלכתחילה)

לא אמרתי לאמר שתגדל תבין (זו אחת התשובות הגרועות ביותר), הרבה לפני שנהייתי אמא חשבתי מה אומרים לילדים......,
אני עדיין לא יודעת מה אני אענה במקרים כאילו ואחרים...
למזלי,יש לי עוד קצת זמן,
אני עדיין מסתכלת על זה קצת מהצד של הילד... :) מה היה מספק אותי

אבל לדעתי, שקרי חלומות פנטזיוניים לגמרי עדיפים על שקרים נוסח בחרנו אותך מתוך כול התינוקיה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחת אחת 11;1300607:

אני אכן פונה לציבור הכללי, וחשבתי סתם ללכת על כיוון של מעשיות, פיות וקסמים ושאר מרעין בישין... ואז ראיתי שיש כאן כר נרחב הרבה יותר מאשר סתם פיות הכינו את העוגות בתוך המכונה, כי יש כאן קונפליקט מאד רציני אצל הורים בציבור הכללי (אצלנו, כפי שראיתן, כהורים - אמהות - די ברור לנו מה לעשות! ;) )
אצלם - זה דיון של ממש, שקיוויתי למצוא בו מלאי אינסייטים שיחדדו את הקונספט שלי.

כיוון שאני חברה רק בפורום המאד איכותי הזה - הדיון רק חצי רלוונטי אבל אני עדיין לומדת ממנו הרבה.
מי שיכולה להיכנס לנעליים אחרות - זה יעזור לי מאד גם כן.

• הוסף לסימניות
"הדבש של הבננה הכי טעים"
השקר הכי גדול שאומרים לילדים...

• הוסף לסימניות
ילדים אוהבים את עולם הדמיון ולכן נהנים שמבוגרים משתפים עימם פעולה ומספרים ספורי מעשיות.
בילדותי הכי אהבתי את הסיפור על הסנדלר והגמדים הטובים, בפנס קסם הזכור לטוב כמובן... מכירים?
אבל ילדים שונאים שעובדים עליהם בשטויות כמו- אם תאכלו בעמידה תקבלו רגליים שמנות וכו'
אני לא מצליחה להיזכר בשטויות כאלו שאני אומרת לילדים, אבל ספורי דמיון והאנשה ושירים על גמדים? למה לא? פרסומת כזו מושכת ילדים ונותנת לעוגה ערך מוסף- עוגה של גמדים וכו'

• הוסף לסימניות
אני חושבת שהשימוש בדמויות הדמיוניות הללו נובע מתוך חוסר הערכה מסויים ליכולת ההבנה של הילד
וחוסר תקשורת מסויים, שנובע מ"תרבות" שמכניסה "קסם" , "פיות" ועוד כדי להימלט מהצורך להגיע לתקשורת אמיתית
כשיש תשובות דמיוניות אז לא באמת מדברים על הדברים

(אני מדברת על תשובות דמיוניות לשאלות רציניות)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוסטר;1300582:
הרבה דרכים לו למקום.
והנה אחת מהם,
כשבאה אלי ביתי בשאלה איך יולדים ילדים עניתי לה על זה הדרך:
אני כבר עונה לך תשובה , אבל לפני כן אשאל אותך שאלה- איך אדע למצוא לך חתן? איך אדע לקנות לך מה שאת צריכה לפני שתתחתני? איך בכלל מארגנים בר מצוה לילד? איך אדע להיות סבתא? איך אדע מה לאמר לחתן שלך?

אני באמת לא יודעת. אבל יש לנו אבא בשמים שמנהל לנו את החיים בצורה שמתאימה לנו, ואני מאמינה בלב שלם , כשיגיע הרגע אלוקים יתן לי את החכמה והבינה לדעת את הדברים האלה, כי יש המון המון דברים שאני לא יודעת בחיים, המון.

לכל זמן, ועת לכל חפץ.
כשתצטרכי ללדת מבטיחה לך שתדעי, אלוקים יתן לך את הבינה לדעת כל דבר שאת צריכה , וכל דבר בזמנו המתאים.

הדברים התקבלו בהבנה רבה. ומאז שקט בגיזרה.
כמו שנאמר- האמת הוא השקר הכי מוצלח, תמיד אפשר לספק את הילד עם תשובה בלי לשקר לו.

אפשר להגיד בפשטות שלא כל דבר מתאים להסביר בכל גיל, אבל את מבטיחה להסביר לה כשהיא תגדל.
את הרי לא באמת תשלחי אותה לחדר לידה רק עם הבינה הטבעית שהיא תקבל מה'...
למה שהיא לא תדע כבר מעכשיו שאת אוזן קשבת שלה בכל גיל?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי בלר;1300524:
תודה על התשובות!
אנחנו מוכרים להם בין כך חצאי שקרים כמו אם לא תאכל יבוא שוטר, אם תאכל בעמידה האוכל ירד לרגליים, ועוד ועוד...

יש בזה את הכיף, הקסם ועולם הדמיון, וברור שיש את העניין שהם יודעים שאנחנו עובדים עליהם... וזה ממש סותר את החינוך והחשיבה הישרה והחוקרת שאנחנו מבקשים לעודד.

כל ה'אנחנו' הזה ממש מקומם.
ה'אנחנו' שאנחנו חונכנו עליו לא משקר לילדים.
ואגב, בתורה ש'אנחנו' קיבלנו כתוב מדבר שקר תרחק. אם את רוצה להוכיח שמותר לשקר, תשאלי רב מורה הוראה אחד קודם, עם הדוגמאות החביבות שכאן, ותביאי את התשובה שלו.

אחר כך נדון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1300685:
אפשר להגיד בפשטות שלא כל דבר מתאים להסביר בכל גיל, אבל את מבטיחה להסביר לה כשהיא תגדל.
את הרי לא באמת תשלחי אותה לחדר לידה רק עם הבינה הטבעית שהיא תקבל מה'...
למה שהיא לא תדע כבר מעכשיו שאת אוזן קשבת שלה בכל גיל?

איפה הבנת את זה שהיא לא יודעת במליון אחוז שאני אוזן קשבת שלה בכל גיל? ובכל מצב? ובכל נושא שבעולם?
נתתי כאן דוגמא,לא מפורטת במליון אחוז כמו במציאות הסתמכתי קצת על האנטלגנציה שלכם...
וחלק מהבינה היתרה זה שהיא תקבל מידע דרך ההורים דרך ספרים דרך חברים דרך רופאים ועוד מליון ואחד דרכים בכל הנושאים שיהיו בדרכה.
ואם ילד לא מרגיש בטוח לספר להורים שלו ולהייעץ איתם בכל מה שליבם חפץ, זה אכן בעייה, אבל זהו לא נושא האשכול.

וההסבר שנתתי לה הוא פשוט מאוד, רק מפורט.
כשתגדלי-תדעי, רק בצורה ידידותית ולא מתנשאת.

אין שום היתר לשקר לילד, גם לא לקחת אותו לרופא ולאמר לו הוא רק מסתכל ולא יעשה לך כלום, כשיודעים שזה יותר מזה.

לשקר לילד מלבד עניין הלכתי, זהו זלזול.

• הוסף לסימניות
ילדים אוהבים פנטזיות, הם חיים בעולם של דמיונות, וכשרוצים להגיע לעולם שלהם זו הדרך,
אין ילד שלא אוהב את זה ולא מתחבר לזה, כילדה חייתי על ספרי אגדות, העולם שלי היה פנטזיה אחת גדולה, ולא רק לי אלא גם לאחי ולאחותי, ספרו לנו שיבוא משהו שישים שקל או פרס מתחת לכרית אם נשים שם את השן (ולא ההורים ספרו, אלא השכנים) וספרנו להורים, והם שמו לנו כסף או פרס, ידענו שזה לא אמיתי אבל היה כיף לקבל משהו בצורה כזו מאשר שילד יבוא לאמא שלו יביא לה את השן ויקבל שקל, האפקט של ההפתעה והפנטזיה הופך את זה למשהו הרבה יותר מרגש, העולם הזה של דמיון, מפתח את הדמיון שלנו עוד יותר ועוד יותר, אני חושבת שזה כיף וכדאי ואין כאן פסול, אף פעם בתור ילדה לא חשבתי שמשקרים עלי, ידעתי שזה דמיוני אבל היה לי כיף לדמיין, וסתם כך, גם אנחנו בתור מבוגרים חיים בעולם כזה, אולי זה קצת שונה ופחות קוראים לו בשם, אבל הוא עדיין קיים.

• הוסף לסימניות
ילדים אוהבים לדמיין, הם לבד מדמיינים, כל המשחקים שלהם זה דמיונות, הכי כיף לשבת עם ילד ולפנטז שטויות ולבנות הררים באוויר, אתם בעצמכם לא נהנים מזה???
לא קשור בכלל ללשקר לילדים או לא לענות תשובות אמיתיות. ממש לא קשור.
אפשר לענות לילדים תשובות אמיתיות או תשובות מתחמקות או תשובות מתחכמות או להתבדח או לא לענות, וחוץ מזה גם לדמיין איתם ומולם דמיונות ואגדות וחלומות, ואפילו לשחק איתם כאילו שזה אמיתי, אין שום קשר בין הדברים.

• הוסף לסימניות
לא מספרים אגדות ופנטזיות כדי שהילדים יאמינו.
כמו שאנחנו המבוגרים נוכל להנות מסיפורי פנטזיה בלי צורך להאמין.
ילדות משחקות באבא ואמא, (או אצלי בחיות בגן חיות :)), ובעצם מה ההבדל?
עולם הפנטזיה הוא קסום, ועשיר,
והרבה נושאים קשים אפשר לפשט במטאפורה של סיפורי אגדה.
והילד לא יאמין, ויבין שזו אגדה, אבל האגדה מעניינת וקסומה, ולא משעממת כמו עוד סיפור על מוישי ושמוליק שהלכו לשחק בגן-העיר,
ומאפשרת המון דברים שהסיפור האמיתי מחיי היומיום לא מאפשר.

• הוסף לסימניות
כבר גדולים מאתנו דיברו על כך כמה שזה דבר חכם וחזק,
ולא קוראים לזה פנטזיות ודמיונות, אלא ----משל----!
ילד קורא סיפור למשל עם נמשל, והוא מקבל באופן יותר חזק ועקיף את המוסר השכל.

לפעמים אני רואה את הילדים של אחינו הטועים בכל מני מקומות ציבוריים, קופצים, מתעופפים להם ומסתובבים עם כל מני רעשים וקולות מוזרים, "אני חייזר", "אני דורה"... אני לא יודעת מה....
נראים כמשוגעים....

איזה קונפליקט יש להורים בציבור הרחב?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1300462:
מלכתחילה נראה שיש משהו קסום בכל מיני 'הגדים' כאלו ואחרים, זה כאילו לקוח מתוך עולם הדמיונות.
אבל אני באמת חושבת שהיום הסיפורים ישירים יותר, ליותר ויותר ילדים נושרות שיניים והם קמים בבוקר ואין להם שקל על הכרית..

הסיפורים היום הפכו למציאותיים יותר, בעלי מסר חזק וטוב, ואני חושבת שזה עשה רק טוב הן לילדים והן להורים.
חולקת.
אולי זאת אחת הסיבות לרמה הבלתי מספקת של הספרות החרדית לילדים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה