התייעצות כסף למלמדים בפורים

מצב
הנושא נעול.
1741334148774.png

בחיידר של הבנים מקובל לתת 100 דולר למלמד כמשלוח מנות (או שמא כמתנות לאביונים אם כי אחרי ש35 ילדים יתנו לו 100 דולר 3500 דולר שזה כ-14,000 שח הוא יהיה כבר פחות אביון מן הסתם)
אני לא חושבת שלא מגיע להם. להיפך עבודתם עבודת קודש וקשה ביותר.
אבל מה לעשות שיש לי שני ילדים בתלמוד תורה.
ילד בגן
2 בנות ביסודי.
משלוחי המנות למטפלות, סייעות, ולגננת ולמורות, כל הסכום הזה זו הוצאה שאני כרגע מאוד מתקשה להוציא. מדובר באלפי שקלים!

מה דעתכם כיצד ניתן לצמצם בזה?!
(אני לא הייתי נותנת לרבה בכלל כסף אלא רק משלוח מנות מכובד וזהו אבל בעלי מאוד רוצה כהכרת הטוב וגם שלא נהיה חריגים)
בלת"ק
למלמדים בחחיידר זה עוזר אחר כך בהוצאות של פסח. אם הם כיסו במשלוחי מנות את הוצאות המשפחה כולל בגד לחג וליום חול ונעליים כנ"ל למשפחה ברוכת ילדים- נהדר. המשכורת הרגילה מספיקה ליום יום (אם זה לחיידר שמשלם נורמאלי), לא יותר מזה. כמו כולנו כמעט בעצם, אז הם מסתדרים עם המשלוחי מנות. נו למה לא?
לגננות בד"כ אוספים כסף.
מורות אפשר לשלוח משהו בסכום צנוע למחנכת והמנהלת (מתנה מחנויות של מציאות- יש כאלו בכל עיר+ שוקולד וברכה חמה), ומשהו לחדר מורות.

בחיידר של הבנים מקובל לתת 100 דולר למלמד כמשלוח מנות (או שמא כמתנות לאביונים אם כי אחרי ש35 ילדים יתנו לו 100 דולר 3500 דולר שזה כ-14,000 שח הוא יהיה כבר פחות אביון מן הסתם)
אני לא חושבת שלא מגיע להם. להיפך עבודתם עבודת קודש וקשה ביותר.
אבל מה לעשות שיש לי שני ילדים בתלמוד תורה.
ילד בגן
2 בנות ביסודי.
משלוחי המנות למטפלות, סייעות, ולגננת ולמורות, כל הסכום הזה זו הוצאה שאני כרגע מאוד מתקשה להוציא. מדובר באלפי שקלים!

מה דעתכם כיצד ניתן לצמצם בזה?!
(אני לא הייתי נותנת לרבה בכלל כסף אלא רק משלוח מנות מכובד וזהו אבל בעלי מאוד רוצה כהכרת הטוב וגם שלא נהיה חריגים)
בלתק
לא מצליחה להבין את הלחץ החברתי המטופש שנוצר .
תתן כמה שאתה יכול לתת.

בתור אחד שהיה 13 שנה מחנך... והוצרכתי לעזוב בהוראת רבותי לטובת פרויקט חשוב בגדר מקום שאין איש.. חשוב לי לציין, שהעבודה של המלמדים קשה מאוד ושוחק... רוב המנהלים מתייחסים למלמדים כפועלים במפעל, הם רוצים שהכל ידפוק, ושלא יגיעו תלונות מההורים. (רובם של המנהלים לא החזיקו כתה ולא התנסו מה זה להחזיק כתה, ולכן גם לא מסוגלים להבין מה עובר על המלמד. וגם לא מסוגלים להחזיק כיתה...) הם מנחיתים הוראות בשטח שאינם ניתנים לביצוע, מרוב אי הניסיון שלהם, ובנוסף לכל, גם הילדים קשים משנה לשנה... וגם יש הורים, שאת כל תסכולם מוציאים על המלמד...(או ישיר או בעקיפין אצל המנהל) והמשכורת שחוקה מאוד (זה לא צמוד לכלום, ואין העלאה בוותק, והרבה מהתנאים הקבועים בחוק כבר גלום בתוך המשכורת) וצריך לדעת שעבודתם עבודת קודש במסירות נפש... ומי שצוחק כל הדרך אל הבנק זה הבוס... והכמה שקלים שנכנס בפורים נותן המון כוחות, להחזיק מעמד..

בתור אחד שעדיין סובל מטראומות מהמלמדים שהיו בתקופתי (ואולי עדיין ישנם גם היום...) וכך גם בני גילי,
איננו בכלל רואים צורך וסיבה לתת למלמד נכבד ככל שיהיה סכומי כסף \ שוחד וכד'.
אולי גם תתנו לכל אחד שנותן לכם שירות?
מבין את הרצון לא להיות חריג, ושסוף כך סוף הוא מופקד על חינוך היקרים לנו מכל, אבל עדיין, זה נראה לי מוגזם ומיותר.
אף אחד לא מחויב לחנך את ילדיך, החיוב עליך בלבד... ובתור הכרת הטוב, אתה מחויב להתייחס למלמד שעושה עבודה מאוד קשה... וזה לא רק המלצה... ואם יש לך טראומות תלך למומחה.. אף אחד לא אמור לסבול...

אני מלמד ואני פשוט ניגעל מהדבר הזה אני שולח פתק לפני פורים עם הודעה לד משמעית שאני לא מקבל מעטפות ואם מישהו שולח אני שולח את זה חזרה.
טירוף הדעת אנשים לא גומרים את החודש וצריכים לשלוח למלמדים סכומים שיהיה ניכר לעין.
ואני אגיד סוד יותר מזה, המלמד לא זוכר שעה אחרי זה מי הביא לו ומי לא הביא לו.
הכרת הטוב זה דבר מצוין מכתב חם לדעתי זה הכרת הטוב לשמה.
לא צודק????

נערך לאחרונה ב:
השאלות מהסוג הזה הם סניף של כל השאלות בסגנון של
למה צריך לקנות פאות בכל כך יקר?
למה נותנים על חתן כל כך הרבה כסף?
למה חתונה עולה 100 אלף שקל (במקררה הטוב)
למה בחורי ישיבה צריך לקבל כל שבוע כמה מאות שקלים?

התשובה לכל השאלות הללו -כי אנחנו בעומק הגלות!!
ולהתנגד לזה כמעט ואי אפשר.

כמורה, אני יודעת שמשלוחי המנות האלו נותנים לי המון כח.
לא כ"כ משנה לי התכולה...
כן משנה לי מאד ההתיחסות, ההרגשה שההורים מרגישים את ההשקעה והנתינה במעבר.

לכל אלו שלא מתאים להם להביא.
יש לי עצה נפלאה בשבילכם-אל תביאו!
מישהו מחייב אתכם?
האם נראה לכם שהרב'ה יתיחס לא יפה לבן שלכם?
אתם מוזמנים לעשות ניסוי ולגלות לנו.

אני כן חושבת שאנשי חינוך איכותיים שווים את משקלם בזהב.
ותודו איזה הבדל זה שהילד מאושר ושמח ללכת לחידר, לבין שנה שכל יום הוא סיוט...

אני חשבתי אולי אפשר להביא כרטיס מתנה או משהו בסגנון במקום להביא כסף
יותר מרגיש מכובד מסתם שטר בתוך מעטפה?
נכון שזה מרגיש יותר מכובד, ונכון שרוצים לייחד את המתנה עבור האדם באופן אישי, אבל כסף זה משהו שמתאים לכולם וחוסך הרבה הרבה מאמצים. עם ברכה יפה מהלב ולא מועתקת - זה שווה יותר מהכל.

לא קראתי את כל האשכול, ודעתי כבר מובעת בשנים קודמות. (כאמא ל-4 בנים בחיידר+ שניים בישיבה... +ילדה בביה"ס... שמשתכרת משכורת מינימום, מחתנת ילדים ומגדלת משפחה ברוכה. וכן, יש לי גם צרכים שלי שגורמים לי הנאה ואני מגהצת עבורם את האשראי שלי -לא בלי רעד, אבל מתוך תחושה של צורך... אני עובדת קשה על הכסף, מותר לי להנות ממנו מעט...)
שאלה, מעניינת: למה אי אפשר לאסוף למלמדים סכום כסף מכל תלמיד- כמו שאוספים למורות, ולהגיש להם בשם כל התלמידים?

למה אנשים חושבים שלתת שוחד לרב'ה זה פסול? המשנה ברורה כותב לעשות את זה בכל ראש חודש.
הרב'ה מאוד מתחשבים ומאוד מסורים, אבל השוחד מאלץ אותם בלי מתכוון לתת יותר יחס לילד שההורים שלו הביאו משלוח מנות יפה ו100$, מי שלא מעוניין מפסיד, כי זאת הזדמנות.
למי שאין יכולת אז אין יכולת, לכאורה עדיף לקצץ במשלוחי מנות לחברים והשכנים בשביל זה.
ופה בדיוק טמונה הסיבה שהחיידרים לא רוצים שייתנו כסף לרב'ה, הם לא רוצים לגרום מצב שלמי שיש אמצעים הוא יקבל יותר יחס מהרב'ה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה