התייעצות כסף ... מעטפה...

• הוסף לסימניות
אגב, אל תשלחו אוכל אישי. בדרך כלל הכל נזרק לאשפה. כולל הסושי שכה טרחתם עליו והסברתם שזה מעשי ידיכם להתפאר וכו'. במקרה היותר טוב, אולי תמצאו אותו באחד מבתי הכנסת בעיר.
טוב יעשו, אלו המחלקים אוכל לנזקקים אם יסכמו על הרבי'ס לשמור על האוכל ובמוצאי פורים יבואו לאספם.

לפעמים כשאני קוראת את האל תתנו הזה, עולה בי תרעומת קלה.
שמנו כבר במעטפה סכום של מתנה מעוצבת מרשימה
כמו שנותנים מכיתה/גן שלם לגננת ולמורה. ואפילו יותר...
צריך להוסיף על זה משלוח מנות.. אז דרך יפה להביא משהו שנראה לא מזולזל וגם לא עולה עוד הון - היא להביא אולי עוגה ארוזה יפה או משהו כזה ברעיון שהבאנו לשכנים והשקענו שיראה יפה ולא יעבור את ה-15-20 שקל.

קבלו את זה מלמדים יקרים, היערכו לזה.
הבקשות להוסיף על המתנה משלוח שיהיה בו גם שימוש מועיל - נראות לי מוגזמות.
יש מעטפה ? - המשלוח יהיה פחות שימושי ורק למען הסמליות.

אין לכם מה לעשות עם תוצרת בית? שילחו לארגון חסד. חישבו מראש מה לעשות עם זה.
לא הגיוני שההורים יוציאו עכשיו עוד 30 או 40 שקלים לפחות על משלוח מנות עם מוצרים שימושיים.

• הוסף לסימניות
באופן כללי אף אחד לא מוציא לפי מה שיש לו אלא לפי ההכרח.
בשביל לדעת מה ההכרח צריך לדעת מה מקובל בחיידר.
רבה שמאוד השקיע בילד ובדיוק אותו ילד הוא היחיד בכיתה שלא הביא מעטפה, זה מאוד מציק לרבה ובצדק.

צריך לברר מה מקובל (ותלוי בעדות, מגזרים, מקומות מגורים, וכו' וכו') ולשקלל את זה מול האפשרויות, וגם מול מה שהרבה השקיע או אתם חושבים שהוא יכול להשקיע בילד.

מהצד של הרבע'ס, חשוב מאוד שהם יודו באופן אישי. כשהרבה של הבן שלי התקשר אלי אישית לפלאפון (ולא שהוא פגש אותי בדרך אגב) להודות לי על מה שנתתי (בטווח שציינו פה) הרגשתי שכל שקל שווה.
כמובן שגם הברכה היתה מאוד רצינית ומהלב.

• הוסף לסימניות
סיפר לי חבר שהרבי התנהג מאד לא יפה לבן שלו בלשון המעטה.
הוא התייעץ עם רב חשוב שהמליץ לו שלפורים ישלח מעטפה מכובדת לרבי עם מכתב מלא בשבחים שאין בינם למציאות ולא כלום. וכך הוא עשה. לא להאמין, אבל הרבי התחיל להתנהג אל הילד בצורה כ"כ מכבדת, ולא רק זה אלא עשה לא פרוטקציות...
השוחד יעור...
סליחה שאני מוריד לך את ההרגשה הטובה
אבל התשובה היא אחת!
עד היום הרבה עשה הכל ולא הרגיש שההורים מעריכים ובאמת כל המחמאות שכתבו עליו היו נכונות רק עד היום לא העריכו את זה אז אוטומטית כמו כל בן אדם נמאס לתת בלי לקבל הערכה מהצד השני.
וסוף סוף הגיע פורים והמכתתתתתתבבבבבב הערכה והרבה רואה כן מעריכים אותי על המאמץ אז שווה לי להמשיך'

• הוסף לסימניות
אני בעד (וזה מה שאנחנו עושים) בקבוק מיץ ענבים.
אין אחד שלא משתמש בשבת במיץ ענבים.
ככה אני בטוחה שיבוא לו לשימוש.
לא בטוח. תחשבו שוב.
סיפר לי חבר מלמד שקיבל מהמנהל לכבוד פורים 2 ארגזי מיץ ענבים + ארגז מתלמיד.
אולי יפתח שוק לארבעה כוסות?

• הוסף לסימניות
נתתי 200 לכ"א. התורה והאידישקייט שהם נותנים הם "מאלפי זהב וכסף".
שניהם התקשרו נרגשים בגלל הברכה, לא בגלל השטר התכול.

אגב, הבן לא יודע ששמנו כסף במעטפה. מה דעתכם? אתם משתפים את הילד בענין?
לשתף. תלוי איך. תלוי בגיל.
בעצם חשוב שהילד יראה שמחשיבים את הרבי שמלמד תורה וכו'
אך אני נזכר בסיפור שסיפר לי חבר שהיה נוכח בשעת מעשה כשהגיע עם בנו לרבי בפורים.
היה שם עוד אבא, דווקא היה נראה אדם על רמה, אבל, לא נעים, לעיני קהל ועדה, הוציא מהארנק 50 שקלים והגיש לבנו: "קח, יענקי. תתן לרבי משלוח מנות".
ופני הרבי חפו...

• הוסף לסימניות
אז יש לו עכשיו מיץ ענבים לשנה, מה הבעיה?
אופס. נכון. אבל שכחנו לציין את כמויות הבקבוקים מהמשלוחים האחרים...
ומה בדבר אלו ששולחים בירות לרבי'ס. הם באמת חושבים שהרבי אלכהוליסט שיגמור את הכמויות עד פסח?
ואח"כ הם עוד יתלוננו שהרבי הרביץ לילד שלהם.
עם כ"כ הרבה אלכוהול, מי יכולשלוט על עצמו...

• הוסף לסימניות
באופן כללי אף אחד לא מוציא לפי מה שיש לו אלא לפי ההכרח.
בשביל לדעת מה ההכרח צריך לדעת מה מקובל בחיידר.
רבה שמאוד השקיע בילד ובדיוק אותו ילד הוא היחיד בכיתה שלא הביא מעטפה, זה מאוד מציק לרבה ובצדק.

צריך לברר מה מקובל (ותלוי בעדות, מגזרים, מקומות מגורים, וכו' וכו') ולשקלל את זה מול האפשרויות, וגם מול מה שהרבה השקיע או אתם חושבים שהוא יכול להשקיע בילד.

מהצד של הרבע'ס, חשוב מאוד שהם יודו באופן אישי. כשהרבה של הבן שלי התקשר אלי אישית לפלאפון (ולא שהוא פגש אותי בדרך אגב) להודות לי על מה שנתתי (בטווח שציינו פה) הרגשתי שכל שקל שווה.
כמובן שגם הברכה היתה מאוד רצינית ומהלב.
זה נושא ששווה אשכול נפרד.
האם על המלמד להתקשר לכל אחד בנפרד, אולי מספיק שהוא כותב בסוף שבוע בדף קשר תודה לכולם. ואולי שיתקשר רק לאלו שנתנו מעל 500 ש"ח ומעלה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה