קורונה כעשירית מכלל הנדבקים היום במדינה-מבני ברק. מפחיד!

מצב
הנושא נעול.
היום חמישים ומחר 10 ומחרתיים רק שטח פתוח
ויסגרו את ת"ת והישיבות כי יש קורונה ויש הרבה חרדים נשאים....
זה שדבר ראשון נוגעים בבתי הכנסת מסמל לי מספיק מה הכיוון
וזה למרות שרק 3.5 אחוז של הנדבקים זה בבתי כנסת
הורידו את כל התכנסויות. מכל סוג. החריגו חתונות (עד י"ז בתמוז, בהתאמה מלאה לצורכי הדתיים), ואירועי זמר.

אגב לפי זכרוני, מעולם לא התירו בכלל תפילות יותר מחמישים, ובצדק גמור. אפשר לכוון מספיק גם כשיש חמישים אנשים.

ואגב באמריקה הנהלים הם כמו כאן, בידוד למשך שבועיים במקרה של חשש לנגיעה בנשא.
ואחרי חום, מחכים 48 שעות.

רק האכיפה שם הרבה יותר נמוכה, ואין שם תקש"ח כמו אצלנו, וברוך השם אפשר לחגוג ולעשות טישים מוטרפים של אלפי אנשים אחד בתוך השני באין מפריע (כמעט), כי חופש הפרט שם הוא ערך קדוש ועליון - הרבה הרבה יותר מחיי אדם.

למשל מסכות, הם המלצה מוחלטת של הFDA - אבל לא חובה (רק כעת מושל ניו יורק התחנן לטראמפ שיואיל לעשות תקנה כזו).

עדיף להיות בסגר ולהשאר בחיים.......

זה הזמן להכניס לראש שהחיידק החדש מסין מגיע מהחילונים תג מחיר
מערכת JDN30.06.202008:34
נגיףסיןתגובה אחת
מדענים סינים מדווחים על זן חדש של שפעת שנישאת ע"י חזירים אך עלול גם להדביק בני אדם, להתפשט בקלות מאדם לאדם, ולעורר התפרצות עולמית. אותם חוקרים מסבירים כי מכיוון שהזן דומה מאוד לשפעת רגילה – ישנה אפשרות שאנשים יפתחו חסינות לנגיף
רשת BBC הבריטית מדווחת הבוקר (שלישי) כי מדענים בסין מדווחים על זן חדש של שפעת שהתגלה לאחרונה והוא נישא ע"י חזירים, אך עלול גם להדביק בני אדם. החוקרים חוששים שזה יכול להשתנות עוד יותר כך שהוא יכול להתפשט בקלות מאדם לאדם, ולעורר התפרצות עולמית.
נראה יותר שהסינים רוצים בכל מחיר, לתחזק את המשבר העולמי !

הוספת שמן למדורה - מייד אין צ'יינה.

נערך לאחרונה ב:
בעיה.
עשו את זה...
התוצאה עגומה. ביתר היתה בראש הרשימה (אולי אתמול)...
או שלא הבנתי נכון.

אני לא מתכוונת לאחוז העלייה של מספר החולים לעומת החולים שהיו עד כה בעיר.
אולי לזה את מתכוונת? כי אז ברור שככל שהיו בעיר פחות חולים, האחוז יקפוץ יותר עם כל חולה נוסף. כך לפחות אני מבינה את זה. וזה כדי לראות את קצב ההידבקות במקום, ולא את מצב התחלואה. אולי חשוב, אך שונה מהעניין שדברתי עליו.

אני מתכוונת כמה אחוז מתוך הנבדקים באותו יום באותה עיר - יצאו חיוביים. וכך בכל עיר ועיר.
ואם יתגלה שאכן יש ערים שיש בהן אחוז גבוה של חיוביים, ודאי צריך לדעת על זה ולטפל בזה - גם אם זו עיר חרדית במקרה. זו מציאות, שדורשת טיפול ענייני...מה שאין כן אם מפרסמים מספרי חולים, ולא אחוזים, שזה יוצר תמונה מעוותת ומטעה, כיוון שלא לוקחים בחשבון את מספר הבדיקות בכל עיר.

וואו, לא ידעתי שיש כל כך הרבה נשאים.

למה לא מחשבים את אחוז התמותה לפי מספר הנשאים האמיתי ???

זה אמור לצאת הרבה יותר נמוך, לא ???
אם זה נכון מה שהוזכר פה שאמינות הבדיקות היא רק בין 95%-98%, אין כל הוכחה שאכן היו 2% שהחלימו

היה בימים האחרונים בביתר משפחה חרדית שיושבת בביתה מפ ו ר י ם משום שיש להם ילדים בסיכון גבוה ,בקיצור הם יצאו ליער בכדי להתאורר קצת ולשחרר את הילדים אחרי השהיה הארוכה בבית ,הגיעו אליהם שוטרים ביער ונתנו להם דוח על שלא לבשו מסיכות (שוב ,ביער) לא עזרו ההסברים על זה שזה יער ומה הצורך בכך ,לא תם הסיפור כשפנו השוטרים לכביש למול עיניהם של בני המשפחה ההמומים עבר שם שם חילוני שלא היה לבוש במסיכה וביקשו ממנו השוטרים בנימוס רב להשים מסכה. אפליה כבר אמרנו??? מזעזע!!!
מקומםםםם

לא התעוררנו מספיק ביענקי רוזנברג, וזה ממשיך וממשיך...

מה הרעיון לדווח להם על מבודד? שבו בבית בבידוד למה לתת פרטים? מה זה חסר לכם למען השם??
התקשרתי לשאול מה אני אמורה לעשות אם הילדה שלי נחשפה לחולה...
והתפלאתי מאוד שאמרו לא שאין צורך לעשות בדיקה..
לפי התגובות פה חשבתי שיריצו אלי הביתה גדודי בודקים....

אולי לזה את מתכוונת? כי אז ברור שככל שהיו בעיר פחות חולים, האחוז יקפוץ יותר עם כל חולה נוסף. כך לפחות אני מבינה את זה. וזה כדי לראות את קצב ההידבקות במקום, ולא את מצב התחלואה. אולי חשוב, אך שונה מהעניין שדברתי עליו.

אני מתכוונת כמה אחוז מתוך הנבדקים באותו יום באותה עיר - יצאו חיוביים. וכך בכל עיר ועיר.
ואם יתגלה שאכן יש ערים שיש בהן אחוז גבוה של חיוביים, ודאי צריך לדעת על זה ולטפל בזה - גם אם זו עיר חרדית במקרה. זו מציאות, שדורשת טיפול ענייני...מה שאין כן אם מפרסמים מספרי חולים, ולא אחוזים, שזה יוצר תמונה מעוותת ומטעה, כיוון שלא לוקחים בחשבון את מספר הבדיקות בכל עיר.
כפי שהבנתי כאן מהאשכול, יש איזשהו מסד נתונים שאפשר לחלץ ממנו את הנתונים הללו.

כפי איך שהבנתי:
מסיבות מובנות לא עשו על זה מחקר אמיתי (כלומר לנסות להדביק אותם ולבדוק)

אבל לפי המחקר שעשו על הבדיקות דם, אחרי מס' שבועות, חלקים משמעותיים בנוגדנים נעלמים. כך שההנחה היא שלפחות אין חסינות מלאה.
יש לך חומר כתוב על זה?

היום חמישים ומחר 10 ומחרתיים רק שטח פתוח
ויסגרו את ת"ת והישיבות כי יש קורונה ויש הרבה חרדים נשאים....
זה שדבר ראשון נוגעים בבתי הכנסת מסמל לי מספיק מה הכיוון
וזה למרות שרק 3.5 אחוז של הנדבקים זה בבתי כנסת
הקטע הוא שהאנטישמיים הלו כאלו אידיוטים ומפגרים
הם בעצמם הוציאו את הדו"ח שבתי כנסת בתחתית רשימת ההדבקה
כל טיפש היה מבין, שכך אנחנו נעלה על האמת, שהם רק המציאו את הקורונה בשביל לסגור את הישיבות

ס'ה צחוקים..

מקור ?

אני בדקתי באתר של משרד הבריאות, אין כזה דבר חייב בידוד עד לקבלת תשובה שלילית, אין חיה כזאת.

מי שחייב בידוד צריך להישאר בבידוד, לא עוזר בדיקה שלילית.

אסור לצאת מהבית לצורך בדיקת קורונה, מי שחייב בבידוד, רק עם רכב פרטי.

זה מה שאני קראתי באתרים של קופות החולים ומשרד הבריאות.

אולי פיספסתי משהו ?
אהההמ,
נראה לי שעדיין לא הבנתי לגמרי, אתה יכול בבקשה לחזור על זה שוב פעם?
בתודה מראש

כפי שהבנתי כאן מהאשכול, יש איזשהו מסד נתונים שאפשר לחלץ ממנו את הנתונים הללו.
השאלה היא מה מתפרסם בציבור! ומה שמתפרסם אלו מספרי החולים ולא אחוזים. לא ברור לי למה. זו הרי תמונה מעוותת. והשאלה גם לפי מה נקבעת המדיניות של האחראים. לפי מה קובעים למשל סגר. האם לפי מספי חולים חדשים, או לפי אחוזי החיוביים ביחס למספר הנבדקים.

הקטע הוא שהאנטישמיים הלו כאלו אידיוטים ומפגרים
הם בעצמם הוציאו את הדו"ח שבתי כנסת בתחתית רשימת ההדבקה
כל טיפש היה מבין, שכך אנחנו נעלה על האמת, שהם רק המציאו את הקורונה בשביל לסגור את הישיבות

ס'ה צחוקים..
זה מה שכ"כ עצוב. לא משנה כמה זה יהיה מעוות וכמה העוול יזעק לשמים. המציאות מראה שזה מתקבל בקלות ואפילו באהדה.

השאלה היא מה מתפרסם בציבור! ומה שמתפרסם אלו מספרי החולים ולא אחוזים. לא ברור לי למה. זו הרי תמונה מעוותת. והשאלה גם לפי מה נקבעת המדיניות של האחראים. לפי מה קובעים למשל סגר. האם לפי מספי חולים חדשים, או לפי אחוזי החיוביים ביחס למספר הנבדקים.
נכון, הלוואי וכך היה מתפרסם.

גם לי לא מובן למה מפרסמים מספרים מוחלטים.
למשל, אם מפרסמים :
בת"א - 50 חולים, בב"ב 40 , בביתר 30
בשעה שבתל אביב יש יותר מכפול תושבים מב"ב, ובב"ב פי 3-4 מביתר.
שזה אומר, שביתר היא הראשונה בכמות החולים בפער גדול, אח"כ ב"ב, אח"כ ת"א.

אז מה שצריך זה לפרסם את מספר החולים החדשים לכל מאה אלף תושבים - שזה המספר החשוב.

נערך לאחרונה ב:
בלי תסמינים, פחות מ15 דקות, עם מסיכה, לא צריך בידוד (ובדיקה, זה הולך ביחד בנהלים)

כן, ושאין כללים ברורים למי צריך ולמי לא.
ועוד יותר-שיעשה בדיקה אבל עד שלא חיובי לא צריך להיות בבידוד...

יש עמודה בלוח הבקרה כמה בדיקות נעשו בכל עיר ואפשר להשוות מהעדכון הקודם וכך לדעת בכל עיר כמה אחוז חיובי מתוך הבדיקות
לא בדקתי אבל כאן באשכול כתבה @קצרה שבעדכון האחרון נוספו בב''ב 55 ולעומתם יש 600 שליליים, כלומר כ-8.4%
לעומת הממוצע הארצי שהוא בערך 3.8%

כן, ושאין כללים ברורים למי צריך ולמי לא.
ועוד יותר-שיעשה בדיקה אבל עד שלא חיובי לא צריך להיות בבידוד...
מה רע לעשות בדיקה?

הפוך.

הנוהל היה שאם מישהו נבדק הוא צריך בידוד. למרות שאין קשר.

אם אכן שינו את הנוהל, ואם מישהו היה ליד חולה, ויש לחשוש שהוא נדבק, הוא צריך גם בידוד וגם בדיקה, ואילו אם אין כל כך חשש, אז בשביל מה שיפריע לחיים שלו עם בידוד, אבל למה שלא יעשה בדיקה על הספק הקטן - זה ודאי מבורך.

העיוות הזה קיים בכל העולם.

כל הפינוי למלוניות מגיע מהעיוות הזה. (אין טעם לפנות למלוניות, אם האחוז כל כך גבוה)

דירוגי המדינות בעולם, מדורגים לפי העיוות הזה.

אין מה לעשות, צריך להבין שהעולם הזה הוא עולם השקר, בפרט בעידן הקורונה.

נכון, הלוואי וכך היה מתפרסם.
ולא פחות משמעותי ואף יותר, לפי מה נקבעת המדיניות.
לפי הבלבול שקורה היום בממשלת החרום שהוקמה כדי להתמודד עם הקורונה, יש בהחלט מקום לחשוב, שגם חישובים מתמטיים סטטיסטיים פשוטים - אין מי שיעשה אותם כהלכה.

מה רע לעשות בדיקה?

הפוך.

הנוהל היה שאם מישהו נבדק הוא צריך בידוד. למרות שאין קשר.

אם אכן שינו את הנוהל, ואם מישהו היה ליד חולה, ויש לחשוש שהוא נדבק, הוא צריך גם בידוד וגם בדיקה, ואילו אם אין כל כך חשש, אז בשביל מה שיפריע לחיים שלו עם בידוד, אבל למה שלא יעשה בדיקה על הספק הקטן - זה ודאי מבורך.

שוב, גם אחרי שביצע את הבדיקה לא היה אמור להיכנס לבידוד, עד שהתשובה תהיה חיובית...
והיא שלילית, ב"ה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה