כללי כפילויות של תמונות בין אתרי האימג' בנק

• הוסף לסימניות
היום בעת חיפוש מעמיק באתרי האימג' בנק מצאתי משהו מוזר, הרבה תמונות זהות באתרים וכל אתר לוקח לעצמו את הזכויות.
סיפור קטן: חבר שלי הוריד מ SXC תמונה חינמית והשתמש בה באתר שלו. לא עובר הרבה זמן והוא מקבל תביעה ענקית של כמה עשרות אלפי שקלים מהאתר istok
על שימוש בתמונה בעלת זכויות. הוא אמר להם שהוא הוריד מ SXC וזה חינם, אז הם טענו שהוא הוריד את התמונה המקורית והעלה אותה ל SXC כדי שיוכל להשתמש בה בחינם(שיגעון לא??) בסוף הוא הצליח להוכיח שזאת לא בדיוק אותה תמונה, יש בה "ניואנסים" קטנים שונים, והם ירדו ממנו.
העלתי דוגמא לאחת מיני רבות שראיתי היום ,אחת של DREAMSTIME והשניה של ISTOK
היו כאלו יותר זהות רק שאין לי כח לחפש עכשיו

קבצים מצורפים

• dreams.jpg
    KB 81.3 · צפיות: 8
  • istok.jpg
    KB 87.9 · צפיות: 7
  • הוסף לסימניות
לעיתים אותם צלמים משתמשים במספר אתרים למכירת תמונות לצורך מכירת תמונותיהם
כך שאין בזה שום פסול
תוכל לראות זאת עי בדיקת שם הצלם בצמוד לכל תמונה

בעניין SXC - ישנן תמונות שיש צורך לבקש את אישור הצלם למרות היותן חינמיות
וישנן תמונות כמו שכתבת שאכן יש בהן דקיות קטנות - פוזה שונה/חיוך שונה וכד' - שהצלם "נותן" אותה בחינם כי לדעתו פחות מוצלחת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Zeevi.Co;431845:
לעיתים אותם צלמים משתמשים במספר אתרים למכירת תמונות לצורך מכירת תמונותיהם
כך שאין בזה שום פסול
תוכל לראות זאת עי בדיקת שם הצלם בצמוד לכל תמונה

אז איך יש להן תביעת זכויות?

• הוסף לסימניות
כל אתר מעביר להם את התשלום המוסכם ביניהם על מכירת תמונותיהם

• הוסף לסימניות
שים לב שבדוג' שהעלת התמונות לא ממש זהות. בתמונה השמלית יש בצדדים ריבועים לבנים שאין בימנית. וגם הזויית טיפה אחורה.
כנראה שזה כמו הסיפור של חבר שלך- תמונה זהה אך "ניואנסים" קטנים שונים. ולכן הצלם מכר א"ז לשני אחרים שונים.

• הוסף לסימניות
לא רק תמונות, גם קבצים וקטוריים
וזה באמת קצת מוזר
כי אם אין להם בלעדיות, איך הם יכולים לתבוע מישהו?
תמיד אפשר לומר שקנו את זה באתר אחר

• הוסף לסימניות
אגב אני תמיד באמת לא בטוח בקשר SXC כי אם משהו קנה תמונה ב Istock והעלה אותה לSXC באמת יכולים לתבוע אותי (בבקשה תתקנו אותי אם אני טועה).
יש פתרון מסובך כאשר מורידים כמות של תמונות והיא ליצור קשר כל פעם עם הצלם בדואר ולבקש אישור להשתמש בתמונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;432031:
אגב אני תמיד באמת לא בטוח בקשר SXC כי אם משהו קנה תמונה ב Istock והעלה אותה לSXC באמת יכולים לתבוע אותי (בבקשה תתקנו אותי אם אני טועה).
יש פתרון מסובך כאשר מורידים כמות של תמונות והיא ליצור קשר כל פעם עם הצלם בדואר ולבקש אישור להשתמש בתמונה.

אני משערת ש-SXC בעצמם מפקחים על זה
הם מן הסתם לא מעוניינים שיעלו תמונות גנובות לאתר שלהם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;432031:

נכון להיום, SXC שייך לISTOCK. אבל גם לפני שהם קנו את SXC, היתה בקרה על התמונות שהמשתמשים מעלים, והם כמובן מסירים באופן מיידי כל תמונה שהתקבלה תלונה לגביה. כך שהסיכוי למצוא שם תמונה עם זכויות הוא די קטן...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;432058:
נכון להיום, SXC שייך לISTOCK. אבל גם לפני שהם קנו את SXC, היתה בקרה על התמונות שהמשתמשים מעלים, והם כמובן מסירים באופן מיידי כל תמונה שהתקבלה תלונה לגביה. כך שהסיכוי למצוא שם תמונה עם זכויות הוא די קטן...

זה מוזר כי לפי הסיפור הסתבר שתבעו אותו מISTOCK על שהעלה תמונה לSXC והשתמש בה.
ז"א שאפשר להעלות תמונות כל אחד ואם יש סינון הוא נעשה אח"כ. (ולפי נסיון שעשיתי פעם להעלות תמונות לנט אני חושב שהסינון בהעלאה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;432066:
זה מוזר כי לפי הסיפור הסתבר שתבעו אותו מISTOCK על שהעלה תמונה לSXC והשתמש בה.
ז"א שאפשר להעלות תמונות כל אחד ואם יש סינון הוא נעשה אח"כ. (ולפי נסיון שעשיתי פעם להעלות תמונות לנט אני חושב שהסינון בהעלאה)

בקיצור, יש סינון ובקרה, מה שמונע כמעט לגמרי את התופעה הזו.
בנוסף, מכיוון שפרטי המשתמשים נמצאים בידי האתר, סביר שהמשתמשים יימנעו מכך מלכתחילה.

בשורה התחתונה, לא סביר למצוא שם תמונה מוגנת מכיוון שזה מנוגד לחוקי האתר ומדיניותו.

• הוסף לסימניות
תראו את זה....האם פה יש "ניואנסים"??????
istok+dreamstime

קבצים מצורפים

• dreams.jpg
    KB 27.7 · צפיות: 7
  • istok.jpg
    KB 33.8 · צפיות: 9
  • הוסף לסימניות
כשמדובר באתרים בתשלום
ראיתי בלא מעט אתרים דברים שחוזרים על עצמם באתרים אחרים
אף אחד לא מונע מהיוצר לפתוח חשבון בכמה אתרים ולהעלות את אותן תמונות בדיוק

פרוגבוט

תוכן שיווקי