כפרות תרנגולים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזל;1386644:
הנה המקום להעלות את קמפיין הכפרעסל מתקן הכפרע'סל, שחברי פרוג הכירו אותה
מרגע גיחתה לעולם.

את המתקנים ניתן יהיה להשיג השנה אי"ה בסניפי יפה נוף - פלדהיים ובמוקדי הכפרות בערים המרכזיות בארץ
יתרונות המתקן מפורטים בפרסומת.
מלבד היתרון הבולט של המתקן שהינו נוחיות ובטיחות, בעל החי מרגיש בו נוח ומוגן ונמנע ממנו צער.

המודעות באופן כללי ממש יפות. עצרתי כשעברתי על העיתון ברפרוף וזה כבר מחמאה.
יש לציין שגם אני הבנתי את המשפט כמו קקטוס.
שימו לב שבמודעה השלישית עם התמונות - התמונה הימנית למעלה רואים שהפכת את התמונה כי הזכר ונקבה כתובים בכתב מראה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוסניו;1386568:
תכלית אף אחד לא ענה לי על השאלה הראשונה שפתתי את האשכול
מישהו יודע אם יהיה תרנגולים השנה?
הודעה מטעם העירייה

קבצים מצורפים

• Untitled Document.pdf
    KB 542.7 · צפיות: 30
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוסניו;1387620:
שמעתי עכשיו ממקור לא מאומת,
שיוצא כרוז מטעם הביד"צ עדה החרדית לעשות השנה כפרות עם כסף

הבד"ץ יצא עם מודעות חריפות נד המדינה, שכוונתם לבטל את מנהג הכפרות עם עופות,
וכל מי שיכול למחות שימחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוסניו;1387740:
באמת מוזר השתיקה הרועמת

מצד אחד הם מבינים שהמצב הקודם היה בו הרבה מאד חסרונות והיו חייבים לשנות (כמו שתיארו לעיל), מצד שני הם לא רוצים לגבות את המדינה.
עדיף לשתוק, וגמרנו.

• הוסף לסימניות
כולנו מוחים, השאלה מה זה יעזור...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מחר;1387815:
כולנו מוחים, השאלה מה זה יעזור...

למחות אולי הכוונה לצאת לככר השבת ולעשות כפרות על תרנגול:)

• הוסף לסימניות
הייתי היום בכפרות- נותנים שם לאנשים את התרנגול המקרקר בתוך הכפרעסל הנ"ל, ואנשים שלא היו מעזים לגעת בתרנגול מסכימים לקחת אותו.
בפועל התרנגול חזק יותר מהקרטון הזה והיו כמה תרנגולים שנמלטו על נפשם מתוך הסל, תנסו לדמיין איך זה נראה...

• הוסף לסימניות
הבטחתי

נכתב ע"י ויזל;1384991:
היה טור ארוך על זה ב'המודיע'.
כך שמעתי.
אם אמצא אעלה אותו לכאן אי"ה

הבטחתי. הנה זה מה שהתפרסם בהמודיע היומי כג' אלול תשע"ד

קבצים מצורפים

• משרד החקלאות.png
    KB 427.3 · צפיות: 46
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחת אחת 11;1387889:
הייתי היום בכפרות- נותנים שם לאנשים את התרנגול המקרקר בתוך הכפרעסל הנ"ל, ואנשים שלא היו מעזים לגעת בתרנגול מסכימים לקחת אותו.
בפועל התרנגול חזק יותר מהקרטון הזה והיו כמה תרנגולים שנמלטו על נפשם מתוך הסל, תנסו לדמיין איך זה נראה...

אנחנו מודעים לכך. לפעמים התרנגול בורח.
המוקדן עסוק עד למעלה מהראש ומותר להבין אותו כשהוא מגיש את הכפרה המבוקשת בלי לנעול את המתקן הרמטי.
לכן, כדאי להקפיד בעת קבלת הכפרה לוודא את נעילת המתקן.

• הוסף לסימניות
אם כך הם פני הדברים אולי הם צודקים. וכי "להניח לקיים מנהג ישראל" הכוונה להניח להתעלל בבע"ח בשביל להכניס יותר כסף לארגון? וכי להנהיג כללים למניעת צער בעלי חיים (צעב"ח אמיתי - לא צעב"ח מדומיין כמו של ארגוני החיות למיניהם) זה נקרא להפריע למנהגי ישראל?
העיקר למחות....

אגב, חבל שהאשכול הדן בבעיות בקיום מנהג כפרות בארה"ק התערב עם אשכול שיווק למתקן כפר-סל

• הוסף לסימניות
אנחנו כבר כמה שנים עושים כפרות עם כסף
בעלי לא יכל לראות בצער התרנוגלים, חוץ מזה שהוא טוען שאותם תרנגולים עוברים ממקום למקום .

• הוסף לסימניות
מצחיק לראות את הפשקוויל

כבר לפני כמה חודשים פרסמו במשרד הבריאות תקנות חדשות לעריכת כפרות, הם קבעו כי לא יוכנסו יותר מ7 תרנגולים בקופסה, שלא יעמדו יותר משמונה שעות ועוד כללים נוספים. משרד הבריאות קבע כי המעוניין לערוך כפרות יצטרך להגיש בקשה בו הוא מתחייב לשמור על הכללים.
אלא שבעבור סוחרי ירושלים, הנמנים רובם ככולם על תושבי מא"ש, בלבושם או ברוחם שחקו על התקנות והחליטו ב'צו קדוש' להתעלם מהם.
אלא שההפתעה המתינה להם בימים האחרונים כאשר משרד הבריאות הציב משמרות בלולים ולא שחרר שום מסעית ללא אישור. ומכאן המחסור בעופות.
ולדוגמה, פגשתי עסקנים בחסידות באיאן שם הצלחו להביא עופות רבים בסבסוד לבני החסידות והם סיפרו לי שבס"ה פנו למשרד הבריאות חתמו על דף ההוראות וקיבלו אישור ואז יכללו להביא כמה עופות שרצו.
ועז" נאמר, אל תהיה צודק, תהיה חכם..

• הוסף לסימניות
אני מתפלאה שאף אחד לא מוחה!!!
מכתב של רבני העדה החרדית, רבנים מכובדים תלמידי חכמים, גם אם הם לא לפי ההשקפה שלכם (ושלי), ככה לזלזל??? ולקרוא לזה פשקוויל??? בערב יום כיפור???

מיותר לציין שהתפרסם היום במספר עיתונים (לפחות שתיים שראיתי בעיני) כתבה על כך שמשרד החקלאות נתן הוראות שלא ניתנות ליישום! ובכך הוא מצטרף לכל אותם הגזירות שהמדינה שותפה להם בכך שמנסה להצר את צעדי הציבור החרדי.

והנה ציטוט קטן ממה שראיתי:
"במכתב שהעביר אתמול לכל ספקי העופות בארץ הציב משרד החקלאות שורת דרישות ארוכה שאיננה ניתנת ליישום, שרק במילוייה תינתן האפשרות לספק תרנגולים עבור מצוות הכפרות, ובכך מבקש למנוע למעשה את קיומו של "מנהג הכפרות" הנהוג בקהילות ישראל רבות כפי שמובא בפוסקי ההלכה מקדמא דנא."

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י B7;1388587:
מכתב של רבני העדה החרדית, רבנים מכובדים תלמידי חכמים, גם אם הם לא לפי ההשקפה שלכם (ושלי), ככה לזלזל??? ולקרוא לזה פשקוויל??? בערב יום כיפור???

מיותר לציין שהתפרסם היום במספר עיתונים (לפחות שתיים שראיתי בעיני) כתבה על כך שמשרד החקלאות נתן הוראות שלא ניתנות ליישום! ובכך הוא מצטרף לכל אותם הגזירות שהמדינה שותפה להם בכך שמנסה להצר את צעדי הציבור החרדי.

"במכתב שהעביר אתמול לכל ספקי העופות בארץ הציב משרד החקלאות שורת דרישות ארוכה שאיננה ניתנת ליישום, שרק במילוייה תינתן האפשרות לספק תרנגולים עבור מצוות הכפרות, ובכך מבקש למנוע למעשה את קיומו של "מנהג הכפרות" הנהוג בקהילות ישראל רבות כפי שמובא בפוסקי ההלכה מקדמא דנא."

ראשית, התנצלותי על הביטוי המזלזל, זה באמת לא ראוי, ולא מכבד.
אולם לגופם של דברים, הטענות שמועלות שם- זה פשוט לא נכון!
אני ראיתי לפני זמן רב את הפרסום ואת שורת הדרישות. והמציאות מוכיחה שמי שהתייחס אליהם בכבוד, ראה שהם תקנות עם טעם וקיים אותם.
עברתי במקרה ברחוב ישעיהו, וראיתי מאות חסידי באיאן מקיימים כפרות עם תרנגולות למצווה, שאלתי את האחראי שהזדהה בשם א.ל. והוא סיפר לי דברים כהוויתם. ולטענתו, הוא הביא אלפי עופות עם אישור לכל ערי הארץ.
האישור לא היה מסובך למי שרוצה ליישמו.
נכון שמי שזלזל לפני מספר שבועות בדרישה וחשב שזה לא רציני לא היה יכול להתארגן בתוך יומיים... ומכאן ואילך נותר לו ללין על עצמו בלבד..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י B7;1388587:

צר לי להגיד לך,
אבל כשפעם בשבוע יוצא קול קורא של "גיוואלד" כל פעם על נושא אחר,
אנשים מפסיקים להתרגש מזה.

ואם אין תרנגולות- יעשו על כסף, לא קרה כלום, זה גם חלק מהמנהג.

• הוסף לסימניות
הדבר האחרון שחסר עכשיו זה שיתחילו להפקיע את השערים בתואנה של מילוי ההוראות

• הוסף לסימניות
מישהו יודע מה קורה בבני ברק? תמיד היו מוקדים מטעם ברקאי ברחוב השומר, במעיינה של תורה ובשוק בפרדס כץ, שם קנו תרנגולים ועשו שחיטה, מריטה ובדיקה במקום.
השנה לא נתקלנו במודעות, ונראה שאפילו ברקאי שחל"ח.
מה קורה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת