נכתב ע"י shmil15;454440:ישנו קאסט כחול על התמונות כנראה כתוצאה מברזנט שכיסה את האיזור ...
חוץ מזה ... תמונות מלאות עניין ...
נכתב ע"י אושר;454675:מני, אבקש סליחתך, אבל לא יכלתי להתאפק - המצולם הוא קרוב שלי וברגע שראיתי את התמונה שלחתי לו אותה בלי לשאול שאלות (אם צריך לשלם בעד זה תגיד לי כמה... אבל סתם לידיעתך, בל"ג בעומר, כשעשינו חלאקה לבן השלוש והפוזה מצאה חן בעיני צלם אחד שצילם אותו, ההוא שלח לי את התמונות במייל בלי לדרוש תשלום). הבן אדם חוצניק, והוא ואשתו התלהבו כל כך מהתמונה שאתה לא מתאר לעצמך... (אשתו רק שאלה אותי למה לא רואים אותה גם כן - גם היא עמדה לידו עם התרנגולת שלה!)
הם אמרו שזו פשוט קלאסיקה - אז הרי לך מחמאה!
למה גודל האותיות יוצא שונה ממה שכתבתי?![]()
נכתב ע"י אושר;454675:מני, אבקש סליחתך, אבל לא יכלתי להתאפק - המצולם הוא קרוב שלי וברגע שראיתי את התמונה שלחתי לו אותה בלי לשאול שאלות (אם צריך לשלם בעד זה תגיד לי כמה... אבל סתם לידיעתך, בל"ג בעומר, כשעשינו חלאקה לבן השלוש והפוזה מצאה חן בעיני צלם אחד שצילם אותו, ההוא שלח לי את התמונות במייל בלי לדרוש תשלום). הבן אדם חוצניק, והוא ואשתו התלהבו כל כך מהתמונה שאתה לא מתאר לעצמך... (אשתו רק שאלה אותי למה לא רואים אותה גם כן - גם היא עמדה לידו עם התרנגולת שלה!)
הם אמרו שזו פשוט קלאסיקה - אז הרי לך מחמאה!
למה גודל האותיות יוצא שונה ממה שכתבתי?![]()
נכתב ע"י shmil15;454821:עד היכן חוצפה מגעת ....
לא לימדו אותכם מהוא גזל ?
הבנאדם כתב בראש ההודעה שאין לעשות שימוש בתמונה ללא רשות ...
אם פעם פגשת צלם נחמד שהסכים לתת לך תמונות ללא תשלום אין זה אומר שמותר לקחת תמונות ללא רשות ועד להכתיב לצלם האם הוא ידרוש תשלום או לא ...
וממש תודה לך על המחמאה ...
זה הגדיל לו את חשבון הבנק ....
נכתב ע"י Shia;454875:שמיל, קצת הוצאת את העניין מפרופורציות...
היא בסה"כ שלחה את התמונה במייל לאדם שמצולם בה
אין חולק שעם כל הכבוד לצלם, התמונה לא היתה תמונה בלעדי ה"נושא".
דבר שני, אף אחד לא התעשר פה על גבו של הצלם, בס"ה נהנו לראות את עצמם בתמונה.
דבר שלישי, גברת "אושר" הודיעה על מעשיה באופן פומבי ואף הביעה נכונות לשלם עבור התמונה במידה ותידרש.
בהתחשב בנ"ל, נראה לי מוגזם להתקיף אותה בחומרה כזו ובמילים קשות כל-כך בריש גליי בערב יוה"כ.
גלוי וידוע לי כאבם של צלמים (ויוצרים אחרים) המגלים מעת לעת את עבודתם נגזלת מהם כאילו היתה הפקר. ואני מזדהה עם התסכול שמתעורר כל אימת שצלם מגלה כי זרים אוכלים את פרי עמלו. אבל חשוב גם לדעת להבחין בין מקרה למקרה ולא לאבד את אמות המידה.
היא בסה"כ שלחה את התמונה במייל לאדם שמצולם בה
אין חולק שעם כל הכבוד לצלם, התמונה לא היתה תמונה בלעדי ה"נושא".
דבר שני, אף אחד לא התעשר פה על גבו של הצלם, בס"ה נהנו לראות את עצמם בתמונה.
דבר שלישי, גברת "אושר" הודיעה על מעשיה באופן פומבי ואף הביעה נכונות לשלם עבור התמונה במידה ותידרש.
בהתחשב בנ"ל, נראה לי מוגזם להתקיף אותה בחומרה כזו ובמילים קשות כל-כך בריש גליי בערב יוה"כ.
גלוי וידוע לי כאבם של צלמים (ויוצרים אחרים) המגלים מעת לעת את עבודתם נגזלת מהם כאילו היתה הפקר. ואני מזדהה עם התסכול שמתעורר כל אימת שצלם מגלה כי זרים אוכלים את פרי עמלו. אבל חשוב גם לדעת להבחין בין מקרה למקרה ולא לאבד את אמות המידה.
היא בסה"כ שלחה את התמונה במייל לאדם שמצולם בה.
נכתב ע"י פופקו;455073:יש לי שאלה
מי עוד ירצה לשלם על התמונה עם לא מי שמצולם בה???
נכתב ע"י yossmor2;455092:meni
הפרת זכויות יוצרים היא כאשר המפר מייצר רווח מכל סוג שהוא בעקבות לקיחת התמונה.
נכתב ע"י msphoto;455104:אותה תחושה מיוחדת שגרמה לה לשלוח את התמונה למצולם - היא לא נכנסת להגדרה של 'רווח מכל סוג שהוא' ? ודאי שיש כאן 'רווח' (אם כי לא כספי) בהכרת הטוב של הנמען.
.
נכתב ע"י יעל;455385:המצולם לא אמור לתת רשות לצלם אותו ועוד לפרסם???
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים