• פותח הנושא meni
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
כל הזכויות שמורות

קבצים מצורפים

• prog2.jpg
    KB 80.8 · צפיות: 15
  • prog1.jpg
    KB 139.8 · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
ישנו קאסט כחול על התמונות כנראה כתוצאה מברזנט שכיסה את האיזור ...
חוץ מזה ... תמונות מלאות עניין ...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shmil15;454440:
ישנו קאסט כחול על התמונות כנראה כתוצאה מברזנט שכיסה את האיזור ...
חוץ מזה ... תמונות מלאות עניין ...

בנוסף לנ''ל בתמונה השניה מבחינת הקומפוזיציה,
היה טוב יותר אם היית מזיז את המצלמה יותר ימינה כלומר סוגר יותר משמאל
ופותח מימין,
החלק שמאחורי גבו כ 4 ס''מ מיותרים
גמר חתימה טובה
מוטי :)

• הוסף לסימניות
יש אנשים שממש חוויה לצפות בהם (למשל זה שבתמונה הראשונה)

• הוסף לסימניות
אהבתי את הכפפות

• הוסף לסימניות
אני מכירה את הראשון באופן אישי.
אפשר לבקש את התמונה ולהעביר לו?

• הוסף לסימניות
מני, אבקש סליחתך, אבל לא יכלתי להתאפק - המצולם הוא קרוב שלי וברגע שראיתי את התמונה שלחתי לו אותה בלי לשאול שאלות (אם צריך לשלם בעד זה תגיד לי כמה... אבל סתם לידיעתך, בל"ג בעומר, כשעשינו חלאקה לבן השלוש והפוזה מצאה חן בעיני צלם אחד שצילם אותו, ההוא שלח לי את התמונות במייל בלי לדרוש תשלום). הבן אדם חוצניק, והוא ואשתו התלהבו כל כך מהתמונה שאתה לא מתאר לעצמך... (אשתו רק שאלה אותי למה לא רואים אותה גם כן - גם היא עמדה לידו עם התרנגולת שלה!)
הם אמרו שזו פשוט קלאסיקה - אז הרי לך מחמאה!
למה גודל האותיות יוצא שונה ממה שכתבתי?:(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;454675:
מני, אבקש סליחתך, אבל לא יכלתי להתאפק - המצולם הוא קרוב שלי וברגע שראיתי את התמונה שלחתי לו אותה בלי לשאול שאלות (אם צריך לשלם בעד זה תגיד לי כמה... אבל סתם לידיעתך, בל"ג בעומר, כשעשינו חלאקה לבן השלוש והפוזה מצאה חן בעיני צלם אחד שצילם אותו, ההוא שלח לי את התמונות במייל בלי לדרוש תשלום). הבן אדם חוצניק, והוא ואשתו התלהבו כל כך מהתמונה שאתה לא מתאר לעצמך... (אשתו רק שאלה אותי למה לא רואים אותה גם כן - גם היא עמדה לידו עם התרנגולת שלה!)

יו ! איזה יופי ! אם הוא קרוב שלך אז תגידי לו שיעל אהבה את הכפפות
אז אם הוא יכול לתת לה אותם זה יהיה נחמד:):)
ולגבי גודל הכתב... הממממ.. נראה לי שהוא יצא גדול רק בקטע שהזכרת את אישתו..
יש מצב שאישתו נוהגת לצעוק?? :):):p
מוטי :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;454675:

עד היכן חוצפה מגעת ....
לא לימדו אותכם מהוא גזל ?
הבנאדם כתב בראש ההודעה שאין לעשות שימוש בתמונה ללא רשות ...
אם פעם פגשת צלם נחמד שהסכים לתת לך תמונות ללא תשלום אין זה אומר שמותר לקחת תמונות ללא רשות ועד להכתיב לצלם האם הוא ידרוש תשלום או לא ...

וממש תודה לך על המחמאה ...
זה הגדיל לו את חשבון הבנק ....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shmil15;454821:
עד היכן חוצפה מגעת ....
לא לימדו אותכם מהוא גזל ?
הבנאדם כתב בראש ההודעה שאין לעשות שימוש בתמונה ללא רשות ...
אם פעם פגשת צלם נחמד שהסכים לתת לך תמונות ללא תשלום אין זה אומר שמותר לקחת תמונות ללא רשות ועד להכתיב לצלם האם הוא ידרוש תשלום או לא ...

וממש תודה לך על המחמאה ...
זה הגדיל לו את חשבון הבנק ....

שמיל, קצת הוצאת את העניין מפרופורציות...
היא בסה"כ שלחה את התמונה במייל לאדם שמצולם בה
אין חולק שעם כל הכבוד לצלם, התמונה לא היתה תמונה בלעדי ה"נושא".

דבר שני, אף אחד לא התעשר פה על גבו של הצלם, בס"ה נהנו לראות את עצמם בתמונה.

דבר שלישי, גברת "אושר" הודיעה על מעשיה באופן פומבי ואף הביעה נכונות לשלם עבור התמונה במידה ותידרש.

בהתחשב בנ"ל, נראה לי מוגזם להתקיף אותה בחומרה כזו ובמילים קשות כל-כך בריש גליי בערב יוה"כ.

גלוי וידוע לי כאבם של צלמים (ויוצרים אחרים) המגלים מעת לעת את עבודתם נגזלת מהם כאילו היתה הפקר. ואני מזדהה עם התסכול שמתעורר כל אימת שצלם מגלה כי זרים אוכלים את פרי עמלו. אבל חשוב גם לדעת להבחין בין מקרה למקרה ולא לאבד את אמות המידה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;454875:

דבר שלישי, גברת "אושר" הודיעה על מעשיה באופן פומבי ואף הביעה נכונות לשלם עבור התמונה במידה ותידרש.

בהתחשב בנ"ל, נראה לי מוגזם להתקיף אותה בחומרה כזו ובמילים קשות כל-כך בריש גליי בערב יוה"כ.

גלוי וידוע לי כאבם של צלמים (ויוצרים אחרים) המגלים מעת לעת את עבודתם נגזלת מהם כאילו היתה הפקר. ואני מזדהה עם התסכול שמתעורר כל אימת שצלם מגלה כי זרים אוכלים את פרי עמלו. אבל חשוב גם לדעת להבחין בין מקרה למקרה ולא לאבד את אמות המידה.

אני כמעט בטוח ללא הכרות אישית עם הצלם שלולא גברת אושר הייתה מבקשת את רשות הצלם מלכתחילה הוא היה מאשר זאת .
אבל אתה עושה כ"כ פשוט וקל "מה היא בסה"כ עשתה" שזה נראה כאילו באמת יצאתי מפרופורציה ...

יש חוקים ברורים בנוגע לגזל ... לא אני קבעתי אותם ..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;454875:

יו!!! מילה במילה מה שעמדתי לכתוב ולא הספקתי
אכן גם אני ראיתי את הדברים כמוך
shia
:)
קצת להרגיע, אנשים ! :):)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;454875:
היא בסה"כ שלחה את התמונה במייל לאדם שמצולם בה.

יש לי שאלה

מי עוד ירצה לשלם על התמונה עם לא מי שמצולם בה???

נכון שישנם גרפיקאים וכו', אבל הסיכוי הטוב ביותר שהצלם יוכל לקבל כסף זה מ"מי שמצולם בה" ככה שאני לא מבין את הטענה " היא שלחה את התמונה למי שמצולם בה" זאת בדיוק הבעיה, אם הצלם רצה כסף על התמונה רוב הסיכויים שהיה מקבל את זה ממנו.

לגבי שאר הדברים לדעתי פשוט וברור שלא נותנים תמונה של צלם למישהו, אולי כדוגמא אם יירצה לקנות וכדו', אבל אין ספק שצריך לשאול ת'צלם.

"נעשה ואח"כ נשמע" נאמר על דברים אחרים :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;455073:
יש לי שאלה

מי עוד ירצה לשלם על התמונה עם לא מי שמצולם בה???

התשובה לשאלה פשוטה:)
כדי שמישהו שמצולם בתמונה ירצה לשלם עליה, הוא צריך קודם לראות אותה, לא?
אז מה הבעיה פה? היא שלחה לו את התמונה שיראה אותה,
הייתה מספיק ישרה וסיפרה את זה כאן
ככה שהצלם יכול לבקש עליה תשלום במקרה שהמצולם רוצה אותה
או לבקש שימחק אותה במידה ולא רוצה אותה
לא רואה פה עניין של גזל בשום צורה :)

• הוסף לסימניות
meni, הזכויות שלך שמורות עדיין,
וכמובן אם תרצה תמכור.

לכל שאר המגיבים, הפרת זכויות יוצרים היא כאשר המפר מייצר רווח מכל סוג שהוא בעקבות לקיחת התמונה.

גם ל"אושר" התמונה הוצגה כאן באופן פומבי, ואין לה שום "ייחוס" בגלל היותה חברה בפרוג, כך שגם קרוב המשפחה שלה יכול להיחשף לתמונה ע"י הרשמה לפרוג ולראות את התמונה (ההרשמה בחינם).

אני לא רואה כאן הפרת זכויות, אולי היה רצוי לשאול את הצלם לפני שליחת התמונה ובכל מקרה לא נגרם שום נזק.

גמר חתימה טובה לכולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yossmor2;455092:
meni

הפרת זכויות יוצרים היא כאשר המפר מייצר רווח מכל סוג שהוא בעקבות לקיחת התמונה.

אותה תחושה מיוחדת שגרמה לה לשלוח את התמונה למצולם - היא לא נכנסת להגדרה של 'רווח מכל סוג שהוא' ? ודאי שיש כאן 'רווח' (אם כי לא כספי) בהכרת הטוב של הנמען.

אני חושב שלהראות זה איכשהו בסדר, אבל צריך להדגיש לו שאיננו מורשה לשמור את התמונה באמצעי אכסון פרטי משלו לפני שהוא מקבל את רשות בעל הזכויות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;455104:
אותה תחושה מיוחדת שגרמה לה לשלוח את התמונה למצולם - היא לא נכנסת להגדרה של 'רווח מכל סוג שהוא' ? ודאי שיש כאן 'רווח' (אם כי לא כספי) בהכרת הטוב של הנמען.

.

לא משהו שגורם להפרת זכויות :)
על כל פנים , היא התלהבה, ומרוב ההתלהבות שכחה לבקש קודם רשות
סיפרה ע''כ בפורום , הציעה תשלום
הכל בסדר ! לא נגרם שום נזק
(לכתחילה- כמובן שצריך לבקש רשות)
:):)

• הוסף לסימניות
בלי קשר לנאמר לעייל,

לדעתי הצלם רק הרוויח מהנושא.
עכשיו הוא יכול לבקש תשלום יותר גבוה ממש שתכנן לכתחילה.

• הוסף לסימניות
המצולם לא אמור לתת רשות לצלם אותו ועוד לפרסם???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;455385:
המצולם לא אמור לתת רשות לצלם אותו ועוד לפרסם???

ברשות הרבים לא ! אלא אם הוא קטין שאז צריך את רשות ההורים
:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה