כרטיס אשראי והשקעות

• הוסף לסימניות
מעניין אותי תחום ההשקעות
מעומס מידע לא מצאתי את הזמן לשבת ולהיכנס לעניינים.
רוצה רק לדעת שאני לא מפספסת משהו.
הכי מסודר לי זה כרטיס אשראי בנקאי שיורד לי מהחשבון כל עשירי.
פחות אוהבת כרטיס חוץ בנקאי שמתנהג כמו הרשאה לחיוב חשבון שאותי אישית קצת יותר מלחיץ.
מצד שני, אם יש משהו ממש שווה עם כרטיס חוץ בנקאי אולי יהיה לי שווה את הכאב ראש.
(לא מתעניינת בהטבות קטנות, יותר בהמרה לבוטקוין וכדומה אם זה באמת שווה)
הסכום החודשי שאני מגהצת באשראי הוא סביב ה13,000
אשמח אם תחכימוני.

• הוסף לסימניות
יש כרטיס קש כאל
והוא נותן נראה לי איזה אחוז מהגיהוצים
אצלכם זה יוצא איזה 130 שקל לחודש פלוס מינוס ועם עוד כל מיני הטבות....

• הוסף לסימניות
הכי מסודר לי זה כרטיס אשראי בנקאי שיורד לי מהחשבון כל עשירי.
פחות אוהבת כרטיס חוץ בנקאי שמתנהג כמו הרשאה לחיוב חשבון שאותי אישית קצת יותר מלחיץ.
אין הבדל ביניהם שניהם משתמשים בהרשאה לחיוב חשבון.
(לא מתעניינת בהטבות קטנות, יותר בהמרה לבוטקוין וכדומה אם זה באמת שווה)

לכאורה הכרטיס הזה יקנה לך בכל חודש ב80 ש"ח ביטקווין

(לא קישור שיווקי)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כרטיס אשראי בנקאי לא מתנהג כמו הרשאה.

לכאורה הכרטיס הזה יקנה לך בכל חודש ב80 ש"ח ביטקווין

(לא קישור שיווקי)
תודה.
80 ש"ח בביטקוין, זה משהו ששווה לעשות בשבילו את המאמץ?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אשמח אם תחכימוני.
בסכום הזה בקש כאל מקבלים בשנה ראשונה 1.5% ונראה לי גם במקס
המעלה במקס שאפשר להמיר לכסף נזיל בחשבון כשמגיעים לסך של 500 ₪ ורז אפשר להשקיע אותו בכל מקום...
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אשמח שתפרט.
יש כאלה שאומרים שביטקוין הוא 'הזהב החדש', ואם זה נכון, אז לקנות כל חודש ביטקוין ב-80 ש"ח זו בהחלט השקעה חכמה!
השאלה אם לא יותר שווה להרוויח את האחוז/אחוז וחצי שהציעו פה ואז להפקיד עצמאית לביטקוין.
אם אפשרי עצמאית להפקיד כאלה סכומים קטנים בביטקווין כי א"א אז כן יש יתרון כלשהו בהפקדה של ה80 ש"ח

• הוסף לסימניות
אשמח שתפרט.
תוכלי לבדוק בהרשאות לחשבון שגם הכרטיס הבנקאי גובה דרך הרשאה בלתי מוגבלת, בדיוק כמו כרטיס האשראי החוץ-בנקאי.
השאלה אם לא יותר שווה להרוויח את האחוז/אחוז וחצי שהציעו פה ואז להפקיד עצמאית לביטקוין.
אם אפשרי עצמאית להפקיד כאלה סכומים קטנים בביטקווין כי א"א אז כן יש יתרון כלשהו בהפקדה של ה80 ש"ח
ברור שיותר משתלם לקבל 1.5% ולהשקיע בקרן סל של ביטקוין, אבל השאלה היא אם יש לך את הכוח והזמן לפתוח חשבון ברוקר, להפקיד כסף ולהתחיל להשקיע בביטקוין.

דוגמה לקרן סל של ביטקוין היא iBIT, שנסחרת כרגע סביב 58 דולר.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
תוכלי לבדוק בהרשאות לחשבון שגם הכרטיס הבנקאי גובה דרך הרשאה בלתי מוגבלת, בדיוק כמו כרטיס האשראי החוץ-בנקאי.
כל אחד ממנו מדבר על סיבות שונות.
אני מתכוונת לזה שכרטיס בנקאי מתנהג אחרת מחוץ בנקאי לזה שאם אין יתרה בחשבון, לא חוזרת הרשאה אלא אולי יש חריגה שלמחרת אני מטפלת ומסדרת אותה.
ברור שחריגה זה לא להיט, אבל הרשאה שלא כובדה זה כתם הרבה יותר גדול ועמלה מיותרת.
חוץ מזה שאם קורה מקרה כזה לפעמים הבנק יכול להגדיל מסגרת זמנית.
כמובן שאני נזהרת לא להגיע לשם, אבל זה נותן לי רוגע מסויים.

ברור שיותר משתלם לקבל 1.5% ולהשקיע בקרן סל של ביטקוין, אבל השאלה היא אם יש לך את הכוח והזמן לפתוח חשבון ברוקר, להפקיד כסף ולהתחיל להשקיע בביטקוין.

דוגמה לקרן סל של ביטקוין היא iBIT, שנסחרת כרגע סביב 58 דולר.
תודה רבה על התשובות המקדמות.

• הוסף לסימניות
כל אחד ממנו מדבר על סיבות שונות.
אני מתכוונת לזה שכרטיס בנקאי מתנהג אחרת מחוץ בנקאי לזה שאם אין יתרה בחשבון, לא חוזרת הרשאה אלא אולי יש חריגה שלמחרת אני מטפלת ומסדרת אותה.
ברור שחריגה זה לא להיט, אבל הרשאה שלא כובדה זה כתם הרבה יותר גדול ועמלה מיותרת.
חוץ מזה שאם קורה מקרה כזה לפעמים הבנק יכול להגדיל מסגרת זמנית.
כמובן שאני נזהרת לא להגיע לשם, אבל זה נותן לי רוגע מסויים.

לא משנה באיזה כרטיס מדובר – אם הבנק יחליט להגדיל את המסגרת, הוא יעשה זאת, ואם לא, הוא ישיב את ההרשאה בשני כרטיסי האשראי באותה מידה.

• הוסף לסימניות
לא משנה באיזה כרטיס מדובר – אם הבנק יחליט להגדיל את המסגרת, הוא יעשה זאת, ואם לא, הוא ישיב את ההרשאה בשני כרטיסי האשראי באותה מידה.
תודה על ההערה
אז נשארנו בהבדל בין חריגה להחזרת הרשאה.

• הוסף לסימניות
תודה על ההערה
אז נשארנו בהבדל בין חריגה להחזרת הרשאה.
לא משנה באיזה כרטיס מדובר – אם הבנק יחליט להגדיל את המסגרת או לאשר חריגה הוא יעשה זאת, ואם לא, הוא ישיב את ההרשאה בשני כרטיסי האשראי באותה מידה.

• הוסף לסימניות
לא משנה באיזה כרטיס מדובר – אם הבנק יחליט להגדיל את המסגרת או לאשר חריגה הוא יעשה זאת, ואם לא, הוא ישיב את ההרשאה בשני כרטיסי האשראי באותה מידה.
אז זהו שלא.
כרטיס אשראי בנקאי לא חוזר. אין לו לאן.
יודעת בוודאות.
יש בחשבון בור וחלילה אם לא מטופל לאחר זמן הופך להלוואה בהליך פיגורים.
(ב"ה הידע הוא לא מניסיון אישי, כן של מישהו קרוב)
אבל הרשאה של מקס לצורך העניין פשוט חוזרת למקס שם היא מתחילה את תהליך ההלוואה בפיגורים (כמובן לא מיידי) ובחשבון בנק עצמו יש עמלת החזרת הרשאה+ כתם רציני בהיסטוריה הבנקאית.

• הוסף לסימניות
אז זהו שלא.
כרטיס אשראי בנקאי לא חוזר. אין לו לאן.
יש לחיוב לאן לחזור.

לדוגמה, בבנק הפועלים הכרטיס הבנקאי מונפק על ידי ישראכרט, ולכן החיוב חוזר לישראכרט.
בבנק לאומי, הכרטיס הבנקאי מונפק על ידי Max, ולכן החיוב חוזר ל-Max.

כתוצאה מכך, אין למעשה הבדל מהותי בין כרטיס בנקאי לכרטיס חוץ-בנקאי.

• הוסף לסימניות
יש לחיוב לאן לחזור.

לדוגמה, בבנק הפועלים הכרטיס הבנקאי מונפק על ידי ישראכרט, ולכן החיוב חוזר לישראכרט.
בבנק לאומי, הכרטיס הבנקאי מונפק על ידי Max, ולכן החיוב חוזר ל-Max.

כתוצאה מכך, אין למעשה הבדל מהותי בין כרטיס בנקאי לכרטיס חוץ-בנקאי.
בוודאות לא נכון.
הכרטיס הבנקאי נשאר בבנק והחוץ בנקאי חוזר לחברת האשראי.
אם תתקשרו לבנק תופתעו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה