כללי כריכה לספר ילדים

• הוסף לסימניות
זהו ספר שכתבה אריאלה סביר במבוסס על זכרונותיה כילדה, בתקופה בה איבדה את הראייה.
ניסיתי ליצור בכריכה תחושה של חושך, עם רמזים של אור, ולהשאיר איכשהו גם אווירה אופטימית וילדותית כמה שאפשר, אף שהנושא מאוד קודר. (זו האווירה גם בספר, אגב. מלא חיים ולא דכאוני).
הספר משולב בקטעי כמו-יומן, ולכן חשבתי שיתאים פונט כתב יד לאווירה אישית.

מה דעתכם?
צפה בקובץ המצורף 69014

שימו לב, בהמשך האשכול בעמוד השני העליתי קובץ משופר.

קבצים מצורפים

• מוקטן.gif
    KB 159.6 · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
מקורי ונחמד
צריך לדעתי לעבוד קצת על קוי הדמות-או לפרט יותר או יותר זורם וקל
משהו בקומפ' מפריע לי אולי להטות פנים באלכסון כלפי מעלה?

• הוסף לסימניות
הקוים שמרכיבים את הפנים לא מספיק מעובדים. הפונט נחמד מאד.

• הוסף לסימניות
בס"ד
לא הצלחתי להבין." אף שהנושא מאוד קודר. (זו האווירה גם בספר, אגב. מלא חיים ולא דכאוני)"
אם רצית לשדר עצבות - הצלחת. אופטימיות? ילדותיות? את אלו אני אישית לא הצלחתי לראות בכריכה.
אולי תוסיפי משהו שמח. האם היא חזרה לראות? אם כן תוסיפי אולי איזה חלון ממנו משתקפים חיים שמחים כמו ילדים מתנדנדים. אם לא חזרה לראות ובכל זאת את רוצה לשדר שמחת ילדים, תוסיפי אלמנט אחר, לא עולה לי רעיון כרגע.
אפילו פרח בשיער יכול להיות אופטימי
בהצלחות

• הוסף לסימניות
הרעיון מממש חמוד, הילדה לא מספיק ברורה, אני ראיתי בשערות שלה גם כעין וילון, בכוונה? חמוד
אגב, ליאורה ואריאלה- לא ממורכזים

• הוסף לסימניות
מאד יפה.
נראה לי שכדאי להקטין את - אריאלה סביר, זה מתחרה קצת בשם הספר.

הכתם למטה לא מספיק מהוקצע, כדאי להחליק אותו יותר.

• הוסף לסימניות
הרעיון גדול, אבל הביצוע... לא כ"כ. (סליחה)
התעמקתי להבין מה פשר הכתם הורוד צהוב בפנים של הילדה ולא הבנתי.
נראה לי שזה עדין קצת קודר כמו שאמרו כבר, והכתם הצהוב למטה קצת לא מעובד.
אולי תוסיפי צבעים קצת יותר חיים ותשני את הרקע ליותר עליז.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
כיוון שאני רואה שלא הובן הקטע של האופטימיות וכל זה, אני אבהיר:
בעצם זה ספר שהנושא שלו מאוד עגום, ויש בו סיפור קשה.
בצורה שהוא מועבר, יחסית למה שהיינו מצפים, בסה"כ הספר ספוג באמונה ובקבלה ובחיים, והוא לא נורא ואיום.
כמובן שהכריכה צריכה לסמל את החושך, וסך הכול לא מדובר בספר עליז, אבל בכל זאת זהו ספר לילדים, ולא צריך להיראות כמו ספר דיכאון.

• הוסף לסימניות
אני קראתי את הסיפור בעיתון והכריכה ממש לא נראית לי מתאימה, כמה שהסיפור עצוב הוא כתוב יפה והיה כיף לקרוא אותו. הכריכה כמו שהיא עכשיו לא מושכת לקנות ואם לא הייתי מכירה את הסיפור לא הייתי קונה את הספר (ואני אחת שקונה המון ספרים).
תנסי לשנות כוון למשהו ילדותי יותר.

• הוסף לסימניות
דוקא נראה לי שזה מאד מושך לקנות ולקרוא.
עניין של טעם אולי.

• הוסף לסימניות
בגדול, הצבעים כחול עמוק וצהוב בדיוק מתאימים לנושא!
האדום לא קשור, וממש כדאי להוריד אותו, כי השילוב אדום-כחול-צהוב יותר מדי בסיסי ומגושם.

גם עם הגוונים של הכחול והצהוב כדאי לשחק ולהתאים יותר.
את הכחול העליון לעשות יותר כהה ע"י שתוסיפי לו מעט y+k דווקא ולא m
את הצהוב למטה לעשות y נקי 80-90
ולדעתי גם באיור לשחק עם גוונים נקיים של צהוב.
אישית אני לא אוהבת את הפונט של ליאורה.
אני דווקא כן בעד כתב יד.

• הוסף לסימניות
שם הספר לדעתי מאד בולט ויפה
לדמות אני בכלל לא מתחברת, ובאמת אני גם חושבת שהצהוב צריך להיות יותח חי וגם הכחול
לשנות אותו לתכלת כהה או סגול כהה וחי שיראה יותר ילדותי
החלוקה והמבנה מאד יפים.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
בתור "מבוגר" זה מושך ומעניין בתוספת כל ההסבר מסביב, ל"ילד" לא יודעת כמה ימשוך צריך לשאול ילדים...

• הוסף לסימניות
יישמתי חלק גדול מההערות - תודה לכולכם - ושיחקתי עוד קצת.

מה יותר טוב? מה פחות?

קבצים מצורפים

• בלי אדוםעותק.gif
    2 MB · צפיות: 28
  • הוסף לסימניות
הרבה יותר טוב!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי;440279:
אני קראתי את הסיפור בעיתון והכריכה ממש לא נראית לי מתאימה, כמה שהסיפור עצוב הוא כתוב יפה והיה כיף לקרוא אותו. הכריכה כמו שהיא עכשיו לא מושכת לקנות ואם לא הייתי מכירה את הסיפור לא הייתי קונה את הספר (ואני אחת שקונה המון ספרים).
תנסי לשנות כוון למשהו ילדותי יותר.

מצטרפת... גם אני קראתי את הסיפור בעיתון, ולדעתי הכריכה ממש לא מושכת לקנות והיא גם לא משקפת את הסיפור... נראה לי שכדאי לנסות כיוון חדש...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
זה יהיה בכריכה רכה? בטוח שאחטוף את הספר, בגלל שם המחברת,
אבל את העיצוב לא אהבתי, אולי ללכת על כיוון פחות וקטורי, שילוב צבעים עדין יותר,
ככה זה גס מאד. (אפילו רקע שחור יהיה טוב יותר)

• הוסף לסימניות
לטעמי(טעם של מבוגר) מיוחד! -שונה מאוד מהכריכות של הספרים שיהיו לידו. אהבתי גם את כתמי הלחיים בראשון, הפרח מוסיף בשני. ההבעה נוגה למדי.
אם גם הילדים אוהבים? לגבי שאלת רכישת הספר, הם לא הקונים (ההורים, או הסבתות, שמכירים טוב את השם:אריאלה סביר) לגבי החשק לפתוח את הספר ולקרוא? שאלה.

• הוסף לסימניות
את השני אהבתי,
גם מבחינת צבעים וגם את הזוית והמבט שלה לשמים
הייתי מכהה אולי עוד קצת, אולי רק בחלק מהרקע

לגבי הדמות - יש כמה קצוות, בעיקר באזור השיער, שנראים לא ממש מטופלים, קוים שמתנגשים?

לגבי הכותרת - אני מבינה שזה לא פונט, אלא כתיבה חופשית
הקמץ נראה מעוות
השפיץ ב-ל' לא שייך לצורה הכללית של האותיות
והקו של ה-ה' לא מספיק עגול, צריך להחליק אותו
לדעתי גם ה-א' צריכה עוד עבודה.

בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה