סליחה, לכל המתקיפים, וסליחה מ'הבבלי' אבל חשבת אולי שאם אני רוצה להתמקצע בתחום ואם אני מבררת דוקא על תחום זה שלא רבים מבררים עליו,אולי חסרים לך כמה פרטים?...
שימו לב, שאלתי לעצתכם: היכן ללמוד? מה דרוש לשם כך מעבר לידע ונסיון רב בעיצוב (start" תודה רבה על הפרוט!) ועדיין אשמח לעצתכם, איך וכיצד....
לא הבנתי את הדוגמא על הציור או הנגינה,
מי שמנגן בכלי פריטה מסוים למה לא יכול לנסות עוד כלי פריטה?
ולעניננו, מי שמעצב בנשמתו 6 שנים, למה לא יוכל להתמקצע בתחום נוסף בתוך העיצוב הגרפי (באותן תוכנות ובאותם "כלים" אפילו.....!)
אז ... אגלה את אזנייכם,
בא אלי לקוח שעובד המון עם כריכות ואמר לי, אני אוהב מאד את הסגנון שלך, ואת העבודה שלך,האם יש לך ידע ממש מקצועי ספצפי בתחום זה? חשובה לי מאד המקצועיות... אם תתמקצעי מעט בתחום, (לא מבחינה עיצובית, מבחינה טכנית!) יהיה לך לקוח קבוע בתחום... ומכאן נובעת התענינותי, המוצדקת...
א. האם אכן תחום זה דורש מיומנות נוספת ושונה משאר תחומי העיצוב הגרפי? ואם כן, איזו?
ובכן: בקצרה.
לא טענתי אף לא רמזתי שיש פסול בלימוד הנושא. להיפך.
כעזרה ועצה טובה השמעתי את דעתי ואף הוספתי שכך היא הדרך הנכונה ואפילו הקצרה.
דוקא מי שעוסק בתחום, ובוודאי מקצוען, יודע כי "עיצוב" היא קטגוריה אין סופית כמעט, ולא כל הנכנס תחתיה שווה. נדיר למצוא מקצוען שהוא "שפיץ" בתחומי עיצוב רבים.
אפשר לומר כי דוקא ה"רדודים" מסוגלים לשלוט ללא בעיה בכל התחומים בשווה. כן, ה"כלבויניק" יודע גם לפתוח סתימות וגם להתקין מדפים, אבל כשצריך ארון חדש...
ולכן: לפני שמנסים להגיע לפסגה בתחום, (מקום, שאגב, בודדים ממש שייכים אליו) כדאי מאוד להתחיל בקטן. זהו.
כבר צויין פה שגדולים וטובים למדו מאבי הכריכות ואמן הזהב חיים מושקין ז"ל, ולא עלתה בידם, על אף כשרונם הברוך בתחומי עיצוב מגוונים.
כמה הערות לסיום:
א. לא הייתה מתקפה ולא התקפה. כן הייתה עצה והצעה. אפשר לקרוא שוב את דבריי.
ב.
- זהו שטח אינסופי. אין פה בפורום, וספק אם בעולם כולו, מי ששולט בכל תחומי העיצוב הגרפי.
- איזו מיומנות דרושה לציור? לנגינה? לעיבוד תמונה? לצילום? - אומנות היא אומנות היא אומנות. אין שחור ולבן ואין מיומנות קסם.
ג. הציור והנגינה היו, כמובן, רק משל. האם פסנתרן מקצוען יהיה בהכרח כנר מושלם? לא! האם הוא יכול להיות? כן! האם צלם מוכשר בהכרח יהיה צייר מעוטר? לא! האם הוא יכול להיות? כן! מה עושים? מנסים! האם מעבד תמונות בכיר יכול להיות מעצב כריכות פאר? כן! האם הוא בהכרח יהיה? עליו לנסות בקטן, להתחיל מהתחלה...
ד. בקשר לפרטים החסרים - נכון שאלו לא שינו את דעתי, אך לצערי לא הבנתי את התמיהה עלי. וכי אני נביא או בן נביא שאדע כי חסרים פרטים?!
ה. הסיפור עם הלקוח הוא מעניין וחיובי מאוד. אני אישית גיליתי תחומים חדשים בעקבות סיפורים דומים, ואפילו התמקצעתי ברבות השנים בחלקם. זהו אכן קרש קפיצה מצויין. אבל - לא דעת הלקוח, לא המשיכה לתחום, ולא השכר המובטח בגינו, יובילו להתמקצע בו. התחלה כן, התמקצעות לא.
באנר הפלאש הראשון שעיצבתי היה בעקבות לקוח עקשן. הוא יצא יפה? להתחלה כן, אהבתי את התחום? כן. המשכתי בו? מאוד רציתי, אבל...
מסקנה: לפני שקופצים למים, רצוי להרטיב את הידיים.