המשך סיקור כריכיות:
ברקת: מי שלא מכיר את "רמי" אישית יתקשה לעבוד עם הכריכיה המוזרה הזו, מחד ציוד מיושן וניהול תמוה, ומאידך עבודה מצויינת ובחלקים מסוימים אפילו מפתיעה. הכריכיה נמצאת במרכז ספיר בגבעת שאול ובנויה בעיקר על לקוחות וותיקים: ש"ס שטיינזלץ ועוד ספרים בסגנן.
כושר ייצור: 2 מכונות קיפול (כולל אחת אולטרה) מכונת תפירה וליין קטן, איסוף ודבק ידני, 2 מכונות הטבעה.
איכות: למרות הציוד המיושן איכות הכריכה מפתיעה לטובה, ועליה מאפילה מחלקת הטבעה מהטובות שקיימות, דא עקא שהם ממעטים להשתמש בה אם מחמת עצלות ואם מסיבות אחרות.
שירות: אם אתה לא חבר ליכוד או לכל הפחות מבין בעראק אל תנסה להכנס לשם, אבל לחברים יש שירות מצוין. בעיה קלה בלו"ז, ותמיד ישנה האפשרות שאחרי שבוע שהעבודה תחכה אצלו פתאום תשמע ש"לא מתאים לי"...
מחיר: נסיון משוק מחנה יהודה יועיל מאד
סיכום: בעד- איכות, הטבעות. נגד- לא לבעלי לב חלש. לשמור למקרי חירום בלבד.
ברוכמן: שייכת לברוך ברוכמן בעל הוצאת הספרים הידועה. לצד הכריכיה קיים גם בית דפוס משובח (ש/ל) הכולל מכונות פרפקטור ואחת אולטרה. עוסקת בעיקר בעבודה עצמית, כשקצת העבודה החיצונית מופנית ללקוחות חו"ל. ממוקמת באיזור התעשיה עטרות.
כושר ייצור: 3 מכונות קיפול, 2 מכונות תפירה, ליין הכולל קו דבק, איסוף ידני, מחלקת הטבעה.
איכות: מעולה, אלו שלמרות כל הבעיות עובדים איתו לא מוכנים להמיר אותו באף אחד אחר. התמחות מיוחדת בספרים בפורמט גדול, מחלקת הטבעה מצויינת.
שירות: גרוע, לא מנסה למשוך לקוחות, סחבת איומה בלו"ז, לא מקבל כלל עבודות קטנות או לקוחות מזדמנים.
מחיר: גבוה, מזומן או ברטר יכול להשפיע משמעותית.
סיכום: בעד- איכות בעיקר בספרים גדולים או עבים במיוחד, הטבעה. נגד- שירות, לו"ז, מחיר, מיקום.
עמל: כריכיה מיתולוגית, מנוהלת ביד רמה ע"י ר' הלל פרידמן (אח של ואבא של...) ציוד ענתיקה ופועלים שיצאו היישר ממוזיאון ישראל, מקום מומלץ לסיורים לבלגניסטים (תראו שיש מישהו יותר גרוע מכם...), נמצאת באיזור התעשייה מקור ברוך.
כושר ייצור: מכונת קיפול, מכונת תפירה, ליין זעיר, דבק ואיסוף ידני.
איכות: בינונית- גרועה, ליין מקרטע ופועלים אפאתיים, אבל הרבה הרבה נשמה, לב ורצון טוב. המקום היחיד שתקבלו תמיד 1000 ספר עגול בלי פחת וסיפורים. לא לפדנטים.
שירות: אין יותר טוב מזה, עמידה מופלאה בלו"ז, סבר פנים יפות לכל אחד.
מחיר: הכי טוב שיש.
סיכום: בעד- שירות, מחיר, יושר, מעולה לעבודות דחופות וסתימת חורים. נגד- איכות, בלגן, כושר ייצור זעיר.
שרון (א. שריקי): כריכיה פופלארית למחברי ספרים או מפיקי דפוס קטנים, נמצאת באותו מבנה יחד עם דפוס אורן ואורנים (3 אחים: יעקב- אורן, שלום- דפוס אורנים (יש לו גם קיפול איסוף תפירה), אברם- כריכית שרון), נמצאת במישור אדומים.
כושר ייצור: 3 מכונות קיפול, 2 מכונות תפירה, ליין גדול כולל קו דבק, קו איסוף.
איכות: סבירה עד טובה, ציוד לא חדש, צוות מיומן, זריזות וכושר ייצור מוגבר תורמים לכך שהיא מהווה מפלט לעבודות גדולות לעת מצוא. אחריות ומסירות מצד המנהל אברם תורמים לראש שקט- עובדה הכרחית בכריכיה הנמצאת במקום מרוחק.
שירות: טוב מאד, נחמד וקשוב, ובעיקר בעיקר אחריות ומסירות.
מחיר: ממוצע.
סיכום: בעד- שירות, כושר ייצור, מסירות. נגד- איכות, מיקום.
חיים ליין: מנוהלת ע"י חיים כמובן (גיס של 3 האחים מאורן/אורנים) נמצאת גם היא במישור אדומים, עובד בעיקר עם קליינטים קבועים, אבל ישמח תמיד ללקוח מזדמן (כדי לפרק לו את הצורה...).
כושר ייצור: לא הייתי אף פעם.
איכות: סובלת משם רע, בעיקר בתחום הטעויות ואי לקיחת אחריות. בפעמים היחידות שעבדתי איתו היו הרבה בעיות.
שירות: מסוכסך עם רוב הלקוחות שעברו דרכו, נכון תמיד ללקוח הבא.
סיכום: כנ"ל.
ווגשל: שייכת להוצאת הספרים המפורסמת, מנוהלת ביד רמה ע"י המנכ"ל המיתולוגי אברום אייזנבך, עסוקה בעיקר בעבודה עצמית, מקבלת עבודות בעיקר בקומבינציה וכד'. נמצאת במישור אדומים.
כושר ייצור: לא הייתי, אבל די גבוה. יש מחלקת הטבעה ונראה לי שגם ייצור כריכות.
איכות: סבירה, ציוד מיושן מעט, שיטות עבודה ארכאיות. מחלקת הטבעה בעייתית- בחיים לא יעשו בלינד או יתנו לחץ "זה מקלקל את המכונה" (שימו לב שבכל הספרים שלהם אין בלינד...).
שירות: נחמד מאד אבל רוב הזמן אינם פנויים לעבודות חוץ, בעייתית בלו"ז- תמיד יש סיכוי שהם יתחילו פתאום פרוייקט עצמי וידחו עבודות אחירות.
מחיר: בעייתי, מתאים בעיקר להחלפות וכד' (לחובבי קומבינות).
סיכום: בעד- שירות, אם עובדים איתם בשיווק אפשר להוציא איזו קומבינה. נגד- איכות, לו"ז מחיר.
איזור המרכז (בקווים כללים):
2 הכריכיות הנפוצות לציבור החרדי שאינן בירושלים רבתי הם חיש ברמלה ואביר באשדוד.
חיש: הוא מפעל כל-בו בבעלות חסיד חב"ד, יש לו דפוס מגוון וכריכיה מכל הבא ליד, הרבה מפיקים חסידיים אוהבים אותו, עבודה במחירים מצויינים ובמהירות, אולם לא כל המחלקות איכותיות. יעיל לעבודות קטנות ודחופות, לא להטביע משהו מורכב בשום אופן.
אביר: כריכיה בסדר גודל בינוני המשוועת לעבודה ולכן לעיתים אפשר להוציא עיסקאות ולוחות זמנים מצוינים באיכות לא רעה. אישית אני נותן להם עבודה כשאין לי מקום אחר וחוץ מהרבה טירטורי מוח בס"ה אני די מרוצה.