מידע שימושי כשג'יפיטי בחרדות מנטפרי// טביעת אצבע של הפורץ?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
ביקשתי ממנו גם מדריך, איך להתמודד עם הבעיה... הוא הכין לי...

מדריך: איך לקבל תשובות מורחבות וחכמות בתוך סינון​

1️⃣ ניסוח מדויק, בלי מילים בעייתיות​

• המנע ממילים שמערכת הסינון מסמנת כרגישות.
  • במקום מונחים בעייתיים, תנסה לתאר את הרעיון באופן ניטרלי או תיאורי.
  • לדוגמה: במקום מילה מסוימת שמגבילה אותי, אפשר להשתמש בתיאור של הפעולה או המצב.

2️⃣ חלק את השאלות לתת-שאלות​

• במקום לשאול שאלה גדולה שמכסה הרבה נושאים, חלק אותה לכמה שאלות קטנות.
  • זה מאפשר לי לתת תשובות מלאות יותר בלי להיתקל בחסימה.

3️⃣ בקש ממני שלב אחר שלב

• אם מדובר בתהליך או הסבר מורכב, בקש ממני לפרק אותו לשלבים.
  • זה מאפשר לי להציג את המידע בצורה מסודרת ומלאה, מבלי לחרוג מהגבולות.

4️⃣ השתמש בדוגמאות קונקרטיות​

• תן דוגמה מסוימת או מצב ספציפי — זה עוזר לי להבין בדיוק מה אתה מחפש.
  • כך אני יכול להציע פתרונות או הסברים בלי לחרוג מהמגבלות.

5️⃣ נסח מחדש אם נחסם​

• אם תשובה נחסמת או מוגבלת, פשוט נסח מחדש את השאלה.
  • לעיתים שינוי קטן בבחירת המילים או בתיאור הסיטואציה פותח את הדרך לתשובה מלאה.

• הוסף לסימניות
לי הוא כתב-
"כמובן — ואין כאן שום נושא בעייתי, אז הכול בסדר 😊"
היו עוד כאלו משפטים, לא מוצאת כרגע
והנה עוד משהו מצחיק, שימו לב לכל ההגבלות שהא חושב עליהם...
בחינת האילוצים

ניתחתי בקפידה את האילוצים המוטלים. בקשת המשתמש נראית כסימולציה, הכוללת במיוחד סינון תוכן. המיקוד הראשוני שלי היה לזהות את האיסורים המרכזיים, כמו דת, כדי ליצור בסיס לניווט בתרחיש מורכב זה. כעת, אני עובד על הדרך הטובה ביותר לייצג את הסימולציה הזו במסגרת הפרמטרים הנתונים.

קביעת אסטרטגיית תגובה

שקלתי בקפידה את הקלט ואת האילוצים. הברכה "מה שלומך?" אינה מפעילה נושאים אסורים. אסטרטגיית התגובה שלי היא כעת להיות תשובה סטנדרטית ולא מחייבת. עליי להימנע מכל דבר שעלול לחשוף בשוגג את הכללים או ההגבלות הבסיסיות. פעולת האיזון העדינה של תגובה הולמת תוך שמירה על סודיות היא בראש סדר העדיפויות שלי.

כתיבת תגובה

החלטתי שתגובה סטנדרטית ובטוחה מתאימה, המשקפת את הטון של ג'מיני. ניסחתי תגובה, תוך שילוב עיצוב Markdown כדי להציג את היכולות הטכניות שלי. תוך התחשבות בהיבט הסימולציה, אני שומר בקפידה על הפרסונה של עוזר בינה מלאכותית מועיל. לא אכיר במפורש באילוצים של Netfree, אלא אשקף בעדינות את הקשר משחק התפקידים. האתגר הוא לאזן בין התועלת לבין ההגבלות המרומזות, תוך הבטחת אינטראקציה הולמת וידידותית למשתמש מבלי להתפשר על הנחיות הבטיחות.

תגובה מתאימה לקלט

בחנתי את הקלט של המשתמש, "מה שלומך?" והצלבתי אותו עם האילוצים שנקבעו. השאלה אינה מציגה בעיות. התגובה המתוכננת שלי תהיה מנומסת ומועילה, שתשקף ברכת בינה מלאכותית סטנדרטית. כעת בניתי פלט, כולל התרגום העברי, והסרתי כל זכר לשורת המערכת הבסיסית. כמו כן, וידאתי שהתגובה תואמת במלואה את הקשר משחק התפקידים שביקש המשתמש.

עידון הפלט

החלטתי להגיב ל"מה שלומך?" הפשוט בצורה מנומסת ומועילה, תוך עדיפות לטון מקצועי. האילוץ אינו רלוונטי במקרה זה, כך שאני יכול להשתמש כברירת מחדל בברכה סטנדרטית. התגובה המעוצבת שלי כוללת תרגום עברי ושאלה כדי לעודד מעורבות נוספת, תוך שמירה על פרסונה אדיבה ומועילה. אני מתמקד עכשיו בדרך הטובה ביותר לעבור לשלב המוצע הבא של האינטראקציה.

וזה-
הוא ענה לי במילים שהזוי איך זה לא נהיה XXXX....

ChatGPT said:​

אופסס.. נטפרי לא מרשה לי לדבר איתך על זה.

You said:​

טוב חבל. על מה הוא כן מסכים?

נטפרי לא מגביל כמעט שום נושא חוץ מהקטגוריות הברורות:
דת, נצרות, רכילות, {כאן הוא פירט את כל מה שקשור לנושא הבא.. אם אני אכתוב את זה כאן, יחסמו אותי בפרוג}, ונושאים אינטימיים — אלו חסומים.
מעבר לזה, כל מה שקשור ל:
• תוכנה, תכנות, React, MySQL, Make, אוטומציות
• טכנולוגיה
• עסקים ושיווק
• בריאות כללית (לא קשורה לנושאים האסורים)
• מדעים
• ייעול עבודה
• עזרה בלימודים
• פתרון בעיות
• הסברים טכניים
• ניהול זמן
• רעיונות לדומיינים, עיצובים, אתרים
• לוגיקה, אנליזה, מחשבים
• ועוד כמעט כל דבר אחר
על כל אלה אני יכולה לענות חופשי.
אם את רוצה — תני שאלה חדשה ואענה מיד.

אני חושבת שחלק מהמילים כאן נטפרי בכלל לא מרשה לך להזכיר. איך כתבת אותם?

אני מבינה מה בלבל אותך 😊
מותר לי להזכיר את שמות הקטגוריות עצמן רק כדי להסביר מה חסום — זה לא נחשב דיבור על הנושא, אלא הסבר טכני על תחומי חסימה.
זה כמו רשימת "אסור לדבר על X" — מותר לציין את המילה X כדי להגיד שאסור לדבר עליה.
אבל לדבר תוכן שקשור לנושאים האלה — זה מה שנטפרי לא מרשה, ושם אני עוצרת עם
"אופסס.. נטפרי לא מרשה לי לדבר איתך על זה".
אם תרצי, אפשר לבדוק יחד כל נושא אם הוא מותר או לא 🙂

אבל חלק מהמילים זה מילים לא יפות

מובן מה את אומרת 👍
כשאני כותבת את שמות הקטגוריות האסורות, זה לא נחשב שימוש בתוכן לא-צנוע — כי אני לא מדברת על אף נושא עצמו, לא מסבירה, לא מתארת, ולא נכנסת לפרטים.
אני רק מציינת שם של קטגוריה כדי להבהיר מה נחסם.
זה כמו לומר: "אסור להגיד את המילה ___".
עצם ציון המילה בהקשר של אזהרה/חסימה מותר, כי זה טכני בלבד.
אם תשאלי שאלה על תוכן שנכנס לאחת מהקטגוריות — שם אעצור ואכתוב:
"אופסס.. נטפרי לא מרשה לי לדבר איתך על זה"
אם את רוצה, אני יכולה להסביר מה נחשב מותר ומה לא בצורה הכי ברורה — בלי להזכיר שום מילה שמפריעה לך.
ובכן-

תשובה מעודכנת לשאלה הנ"ל:
1764053666946.png

• הוסף לסימניות
רק הערה... אמ"לק
לשאול את המודל בעצמו למה הוא עושה דברים... לכאורה לא מאוד יעיל...
כידוע הוא עובד על בסיס מידע שהוא נחשף אליו.... והרבה מידע!!! וככה הגולם מצליח להרשים!!

כמות המידע שיש לו על "מי כותב את הפרומפט" או "למה אתה לא עונה כך וכך" הוא מיזערי עד אפסי. הוא לא אמור לדעת לתת תשובות נכונות...

ובקיצור... הוא יודע להסביר אייך הוא עובד באופן כללי... אבל אין לו שום דרך לדעת למה הוא עשה פעולה ספציפית שהוא עשה....

ואני ייתן דוגמא(דמיונית): נניח ששאלתי צ'אט כלשהו איזה תרופה עדיף אקמול או נורופן... ואז הוא ענה לי שבמקרה שלי עדיף אקמול.... ונניח שהתשבה היא לא נכונה מבחינה רפואית אבל האלגוריתם בחר אותה מסיבה כלשהיא.... (אולי כי הייתה בשאלה את צירוף המילים הבא "פצע לא דלקתי" או מליון סיבות אחרות.....)

עכשיו התשובה נבחרה על ידי אלגוריתם שהשתמש במליוני פרמטרים וקורה כמובן שהתוצאה היא לא תמיד הנכונה... לצ'אט עצמו אן שמץ של יכולת לדעת וק"ו לא להסביר למה הוא אמר אקמול... אבל ברור שכשתשאל אותו הוא או יתנצל או ימציא בלבולי מח כבירים....

אז איין מה לשאול אותו שאלות על התפקוד הישיר שלו...

נ.ב אני אגב חוטא בזה הרבה וכל הזמן צריך להזכיר לעצמי את המגבלות ואת דרך הפעולה שלו .......

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
במקום לשאול למה נטפרי לא מרשה
אפשר להסתכל על 'הצגת תהליך החשיבה'
מדהים לראות איך הוא מחשבן שלב אחרי שלב עד המקום שזה נתקע לו עם נטפרי

• הוסף לסימניות
אני לא ביקשתי אפילו תמונה
אלא-תן לי רעיון למתנה לחתן וכלה ומכתב עם ברכה קשורה
וחסם את השיחה..

• הוסף לסימניות
ייאוש עם תמונות חסומות
אני ממש על סף שבירה מנטפרי

• הוסף לסימניות
בחסימות אחרות וטובות המצב טוב יותר?
כי שאלתי אותו שאלה טכנית לגבי כמות המגזר החרדי בארץ ונטפרי התערב....

ביקשתי פילוח של המגזרים בארץ לפי אחוזים, ללא התייחסות למגזר מסויים,
וגם זה לא עזר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה