התייעצות כשהלב דופק....ומפריע לישון

• הוסף לסימניות
הפרעת קצב זה דבר מאוד מוכר ויש לזה טיפול מתרופות עד לעשות צריבה.
הבעיה שלי היא
אצלי זה קורה רק בשינה אני מתעורר מידי תקופה לפעמים ימים / שבועות, עם דופק לא סדיר חלש ומהיר מאוד שנמשך כ10 דק'
זה חוויה מאוד מפחידה של חוסר אונים.
הנקודה היא שרופא הסביר לי שהוא לא לעזור כל זמן שהוא לא רואה את זה בא.ק.ג. שבלי זה הוא לא יכול לדעת מה הבעיה,
כך שהולטר 24 אם זה לא קורה באותו זמן אין לו דרך לתעד את זה.
משהו מכיר / יוכל לעזור בעניין?

• הוסף לסימניות
אני הייתי מתעורר משינת צהריים עם דופק חלש, ואז הוא הפך להיות מהיר ו'פראי'.
רופא משפחה המליץ לי לא לאכול מתוק לפני השינה - וזה עזר.

• הוסף לסימניות
אני מבינה שניסית לבדוק אם יש בעיה רפואית ולכאורה, אין
זה קורה באמת אחרי שינה פעמים רבות
אני ממליצה בשלב ראשון להשתמש בשמן באלאנס או מנטה של דוטרה,
מאוד יעיל במקרים כאלו

• הוסף לסימניות
בשביל זה יש בדיקת הולטר לב - בדיקה קלה ופשוטה.
מצורף הסבר מאתר כללית.

מהי בדיקת הולטר לב?​

הולטר לב (שמות נוספים: אלקטרוקרדיוגרם רציף ליממה, הולטר אק"ג) היא בדיקה ממושכת של הפעימות החשמליות של הלב (למשך 24 שעות או יותר).

הבדיקה נעשית באמצעות מכשיר קטן שנישא על חגורה, וממנו יוצאות אלקטרודות. את האלקטרודות מחברים במדבקות לעור החזה בכמה נקודות. כך ניתן לראות במהירות ובקלות את כל הפעימות החשמליות של הלב במשך יממת המדידה ולגלות הפרעות קצב - אם היו הפרעות כאלה.

את מכשיר המדידה פיתח ב־1949 ביופיזיקאי אמריקאי בשם נורמן הולטר, והמכשיר נקרא על שמו.

בדיקת הולטר לב בכללית​

איפה עושים, איך קובעים תור ועוד. לכל המידע

מתי יש צורך בבדיקת הולטר לב?​

כאשר המטופל סובל מאחד או יותר מהתופעות הבאות, והרופא חושד שמדובר בהפרעות קצב, הוא עשוי להפנות את המטופל לבדיקת הולטר לב:

• התקפים של דפיקות לב.

• דופק לא סדיר.

• איבודי הכרה.

• אירועי חולשה וסחרחורות.

מטרת הבדיקה היא "לתפוס" הפרעות בקצב הלב שנמשכות זמן קצר, כמה שניות או דקות, או מופיעות בתדירות נמוכה יחסית. הפרעות מהסוג הזה קשה לעיתים לגלות בתרשים אק"ג רגיל שנמשך רק כמה דקות ונעשה לרוב במרפאה או בבית חולים.

• הוסף לסימניות
בשביל זה יש בדיקת הולטר לב - בדיקה קלה ופשוטה.
מצורף הסבר מאתר כללית.

מהי בדיקת הולטר לב?​

הולטר לב (שמות נוספים: אלקטרוקרדיוגרם רציף ליממה, הולטר אק"ג) היא בדיקה ממושכת של הפעימות החשמליות של הלב (למשך 24 שעות או יותר).

הבדיקה נעשית באמצעות מכשיר קטן שנישא על חגורה, וממנו יוצאות אלקטרודות. את האלקטרודות מחברים במדבקות לעור החזה בכמה נקודות. כך ניתן לראות במהירות ובקלות את כל הפעימות החשמליות של הלב במשך יממת המדידה ולגלות הפרעות קצב - אם היו הפרעות כאלה.

את מכשיר המדידה פיתח ב־1949 ביופיזיקאי אמריקאי בשם נורמן הולטר, והמכשיר נקרא על שמו.

בדיקת הולטר לב בכללית​

איפה עושים, איך קובעים תור ועוד. לכל המידע

מתי יש צורך בבדיקת הולטר לב?​

כאשר המטופל סובל מאחד או יותר מהתופעות הבאות, והרופא חושד שמדובר בהפרעות קצב, הוא עשוי להפנות את המטופל לבדיקת הולטר לב:

• התקפים של דפיקות לב.

• דופק לא סדיר.

• איבודי הכרה.

• אירועי חולשה וסחרחורות.

מטרת הבדיקה היא "לתפוס" הפרעות בקצב הלב שנמשכות זמן קצר, כמה שניות או דקות, או מופיעות בתדירות נמוכה יחסית. הפרעות מהסוג הזה קשה לעיתים לגלות בתרשים אק"ג רגיל שנמשך רק כמה דקות ונעשה לרוב במרפאה או בבית חולים.
שימי לב מה הוא כתב
הנקודה היא שרופא הסביר לי שהוא לא לעזור כל זמן שהוא לא רואה את זה בא.ק.ג. שבלי זה הוא לא יכול לדעת מה הבעיה,
כך שהולטר 24 אם זה לא קורה באותו זמן אין לו דרך לתעד את זה.

• הוסף לסימניות
אני עולה על השרשור,
האם בדיקת הולטר שכתוב בתוצאות הפרעות קצב חדריות: VPBS בודדים, זה בעיה?

• הוסף לסימניות
עדין לא הייתי אצלו,
נשלחתי לבדיקה בהריון.
עם סכרת.
בגלל שהתלוננתי על דפיקות לב חזקות

• הוסף לסימניות
זה
עדין לא הייתי אצלו,
נשלחתי לבדיקה בהריון.
עם סכרת.
בגלל שהתלוננתי על דפיקות לב חזקות
זה בהחלט יכול לגרום לתחושה הזאת
תחכי לתור הוא ידע להגיד לך מה לעשות ואם צריך בדיקות נוספות
אני לא רופאה
לא רוצה להלחיץ סתם
זה משהו מאוד מאוד נפוץ באנשים בריאים לחלוטין
אבל בגלל שמדובר בסוכרת וידוע שסכרת יכולה להשפיע על מערכת הלב
יכול להיות לזה משמעות
בכל אופן לא חושבת שזה מדאיג בטח שלא בטווח הזמן המיידי
אבל תחכי לתור שלך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה