כשלמדתם גיטרה, איך התחלתם לפרוט על המיתרים..

• הוסף לסימניות
ישר עם האצבעות, או עם מפרט.

ואם באצבעות:
עם הציפורניים, או עם האגודל והאצבע מחוברים [כאילו מחזיקים מפרט], או עם האגודל בלבד.
האם היו/יש לכם יבלות.
והאם באיזשהו שלב עברתם למפרט, או שהמשכתם תמיד לנגן בלי מפרט.
.....

• הוסף לסימניות
ישר עם האצבעות, או עם מפרט.

ואם באצבעות:
עם הציפורניים, או עם האגודל והאצבע מחוברים [כאילו מחזיקים מפרט], או עם האגודל בלבד.
האם היו/יש לכם יבלות.
והאם באיזשהו שלב עברתם למפרט, או שהמשכתם תמיד לנגן בלי מפרט.
.....
תלוי למה?
אני מנגנת בעיקר עם האצבעות, מנגנים גם עם הציפורניים גם עם כרית האצבע וגם עם האגודל.

• הוסף לסימניות
מי שמנגן הרבה זמן העור ביד שמאל חייב להתקשות, אם לא אחרי כמה דקות האצבעות מתחילות לכאוב.
נגינה נכונה בגיטרה היא עם מפרט, כך גם אפשר הרבה יותר לשלוט בצליל, מי שמתאמן יכול לעשות הכל עם מפרט, גם פריטות ארפג'ו מסובכות, מקסימום משתמשים גם עם הזרת.
אני התחלתי עם האצבעות ואחרי כמה שנים עברתי למפרט, זה אימון של כמה ימים, וכמה שבועות לשליטה מלאה.

• הוסף לסימניות
אני פורט עם האצבעות ולא עם מפרט. בדרך כלל האגודל פורט על שלושת המיתרים הראשונים שהם מיתרי בס, והאצבעות האחרות על השאר.
באגודל בהתחלה ממש היתה לי מין יבלת כזאת עד כדי השבתת האגודל, ומאז לא קרה שוב. לדעתי זה יכול לקרות בגלל הפעלת לחץ גבוה מידי על האגודל עד שלומדים לפרוט במינימום מאמץ ולחיצה.
לגבי יד שמאל (המחזיקה בצוואר הגיטרה), בדרך כלל העור נהפך לקשה בגלל הלחיצה על המיתר, זה קורה עם הזמן והוא יכול גם להתרכך אחר כך.
אני ממליץ כפי שכתבתי באשכול השני, שכשאתה מתאמן על לחיצה ביד שמאל, תלחץ על המיתרים עד הסוף ותחזיק אותם במצב לחוץ כמה שניות ולשחרר, זה כואב (מאוד!) בהתחלה, אבל זה פשוט בונה את השריר ביד, וגם מקשה את העור כך שיתאים לנגינה על המיתרים.

• הוסף לסימניות
מי שמנגן הרבה זמן העור ביד שמאל חייב להתקשות, אם לא אחרי כמה דקות האצבעות מתחילות לכאוב.
נגינה נכונה בגיטרה היא עם מפרט, כך גם אפשר הרבה יותר לשלוט בצליל, מי שמתאמן יכול לעשות הכל עם מפרט, גם פריטות ארפג'ו מסובכות, מקסימום משתמשים גם עם הזרת.
אני התחלתי עם האצבעות ואחרי כמה שנים עברתי למפרט, זה אימון של כמה ימים, וכמה שבועות לשליטה מלאה.
לא חייב, אני מנגנת המון!!! והעור לא התקשה לי
אח שלי מנגן רבע ממה שאני מנגנת וכן התקשה לו.
לגבי מפרט- אני משאיר ביד ימין ציפורניים ארוכות, וככה הצליל נשמע מאוד יפה ויש גם יותר שליטה
(אני מנגנת גם עם מפרט אבל זה פחות נח לי)
למתחיל, וודאי שכדאי להתחיל עם האצבעות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה