כללי כשלמדתם גרפיקה,מה רציתן ללמוד ולא היה בתוכנית?

• הוסף לסימניות
יש לי כמה שעות במגמה שאני מעונינת להכניס בהן חומר העשרתי בגרפיקה, עיצוב וכל הנלווים.
יש לכם רעיונות לסדנאות קצרות כאלו? או לא קצרות, אך שיעשירו את הגרפיקאית העתידית?

• הוסף לסימניות
תסבירי להן שהם לא ירוויחו הרבה כסף כמו שהם מדמיינות ומספרים להן ומי שישרוד הוא זה שיתמיד....
אגב על איזה תוכנות מדובר פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין.
איזה מגמה מדובר צילום, ציור, עיצוב מתחיל/מקצועי, עימוד, וכו'?

• הוסף לסימניות
זה מאוד תלוי... השאלה היא מה את מלמדת במגמה וכמה שנים הן לומדות? כי אם את מלמדת רק שנתיים אז תוכלי לגעת בדברים שלא נגעת בהם לדוגמא: אני אישית מלמדת מגמת גרפיקה בשני תיכונים ובכל אחד מהם זה מאוד שונה מבחינת התכנון השנתי, בתיכון אחד לומדים במשך 4 שנים כך שמספיקים לגעת בטכניקות גרפיות, יסודות העיצוב, טיפוגרפיה, עיצוב, תוכנות ופרויקט אישי ולעומת זאת בתיכון השני לומדים רק שנתיים לחץ אפשר להכניס קצת עיצוב, קצת טיפוגרפיה, תוכנות ופרויקט אישי...

• הוסף לסימניות
משהו מן הצד, אבל חשוב מאד מאד:

חשיבה יצירתית

וגם טיפוגרפיה חשובה, אם זה לא בתוכנית השוטפת.

• הוסף לסימניות
טיפקס, כבר גמרת ללמד את כל מה שצריך? אנחנו למדנו פריהנד שנה שלימה...

• הוסף לסימניות
צילום. עריכת וידאו.
לפחות מלמעלה..

("כשלמדתם, מה רציתן?"...)

• הוסף לסימניות
ואני דווקא מצטערת על זה...
עריכת וידאו זה מקצוע אחר מקצוע בפני עצמו... צילום יכול מאד להועיל ללימודי הגרפיקה אבל עריכת וידאו (מבחינתי) היה בזבוז זמן שבו יכלתי ללמוד עוד בתחומי הגרפיקה
הרי אי אפשר להיות טוב בהכל תמיד כדאי לקחת תחום 'עד הסוף' ולדעת את כל השאר מלמעלה..
ההפך כמובן בעורך וידאו שטוב שיהיה לו מעט רקע בעיצוב...

• הוסף לסימניות
אם היו שואלים אותי הייתי רוצה נגיעה קטנה בהדמייה ותלת מימד.

• הוסף לסימניות
אני באופן אישי הייתי רוצה ללמוד קצת על קריאייטיב.
כי אנו כגרפיקאים, מעצבים פרסומת, מתי בכלל יוצא לנו לפנות לקופירייטר? הרי אנו גם הקופירייטר. אז צריך לתת את הכלים להתמודד על זה.

• הוסף לסימניות
תודה לכל המציעות.
מדובר במגמה סמינרית רגילה. אני שאלתי לא לגבי החומר הרגיל- צילום, טיפוגרפיה וכו'. אלא על העשרות מהצד. דוגמת מה שברכה הציעה- הדמיה ותלת מימד. יש עוד רעיונות?

• הוסף לסימניות
עיצוב אלבומים דיגיטליים.

• הוסף לסימניות
אולי אנימציה?

• הוסף לסימניות
אם אנימציה אז לדעתי סגנון מסוים של אנימציה (אנימציה קלאסית לוקח הרבה זמן ללמוד) הייתי הולכת למשל על אנימציה שנעשית ע"י פסטלינה או מלח (יוצאים מזה דברים מדהימים!!!!) כזו שאפשר ליצור עם מעט פלש וכד' ובעיקר צילום של כל תזוזה ואח"כ להכניס ולערוך...

• הוסף לסימניות
אפשר בין השאר אולי לתת להן להתמחות בכלי הגרדיאנט מש באילוסטריטור

• הוסף לסימניות
נכון, אילה צודקת אפשר להתמחות במשהו מסוים ולאו דוקא ללמד משהו חדש. (זה גם יכול להראות בנות איך אפשר לעשות דברים מקסימים רק מכלי אחד

• הוסף לסימניות
הצד המעשי של התוכנות הוא הדבר החשוב אחרי הלימוד והשליטה בתוכנה,
ז"א אם לימדת למשל את אילוסטריטור את כל האפשרויות וכל הכלים וכו'
עכשיו מה תכלס-עיצובים מיוחדים שנוצרו בתוכנה-תוך כדי הסבר הטכניקה איך הם נוצרו ובשילוב של אילו פעולות ואילו כלים וכדו'

• הוסף לסימניות
אפשר להתמקד בטכניקות לאיור ממוחשב, הן באילוסטרייטור והן בפוטושופ.

אפשר לבנות "מיני פרויקטים" כגון: עיצוב אריזה/ תוית למוצר או סדרת מוצרים, כרטיסי ברכה או לוח שנה, תוך הגבלה בשימוש בטכניקות מסוימות.

• הוסף לסימניות
אולי קצת איור ממוחשב
היום זה ממש חלק משלים לגרפיקה ועיצוב

• הוסף לסימניות
משהו שלמדתי בקורס מתקדם: טכניקות עבודה... נדמה לי שמרוב השקעה בתוכנה עצמה, שוכחים שצריך גם ללמד איך משתמשים בכלים עצמם, למה טוב כל כלי, מה הביצועים/היכולות/ההגבלות שלו.

טיפקס, פירוט נוסף - בשמחה, באשכול היעודי.

• הוסף לסימניות
תלמדי אותן שהן צריכות להיות חזקות וסבלניות בהחלט במציאת עבודה,
כי השוק מוצףףף היום בגרפיקאים,
ואם אין לך ניסיון אתה לא שווה..
בהלחה(:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה