התייעצות כשעבודה הפכה לעיקר והלימוד לטפל, מחשבות של אשת אברך לשעבר

מצב
הנושא נעול.
בכללי @#ג'וקר דיבר הכי לעניין, אבל לעשות את זה למעשה זה מאוד קשה. כי אין מה לעשות, לכל אחד יש סביבה אם זה משפחה חברים וכו' שחיים ברמת חיים גבוהה, ולמיטב הבנתי לגבר פחות קשה להסתגל לחיי צמצום מטבעו, משא"כ אשה שהיא חיה את חיי החברה מעמדות מודות טרנדים וכו' וכו' יותר קשה לה להסתגל לחיי צמצום. (אגב המצב הזה אני חושב הוא אולי פוסט להוצאת הבנות החוצה מהבית, שמטבע הדברים יש יותר חיי מותרות וכו').
דוגמאות לעניין, פאות, עגלות, ביגוד, עיצוב הבית, קניות באינטרנט, ביגוד לילדים (מישהו מוכן להסתכל בתמונות איך הוא היה לבוש בתור ילד?..... היום ילד ממוצע חייב להיות דוגמן קטן ואם לא- איזה אמא מזניחה וכו'), ביגוד לנערות ו/או מתבגרות.
בתכלס קשה לי לראות שינוי, כי שינוי כזה הוא שינוי תודעה של ציבור שלם שגדל במשך כעשור באוירה כזו
אם למישהו יש רעיון בעניין- סתם להעשרת הידע...

המלמדים והסופרים שאני מכיר, רובם ברמה רוחנית גבוהה יותר מהרבה הרבה אברכים שלומדים בכולל, אבל לא נזהרים להיות שמורים מהרחוב.
אברך יושב כל היום בכולל, אשתו עובדת קשה כל היום כדי להחזיק 'בית של תורה', ואז בערב, שניהם יוצאים להסתובב בקניון ולאכול בחנות גלידה. וכי לזה היתה הכוונה?? זה ממש כלשון החזו"א: 'הרי זה כזורע ושופך עליהם מים לסחפן'.
איזה הכללות רדודות
רוב האברכים ברמה יותר נמוכה מהמלמדים והסופרים?
אברך נורמלי רק מסיים את הכוילל ורץ לקניון?
אתה פשוט מחפש אולי להכיר את האברכים האלו...

איזה הכללות רדודות
רוב האברכים ברמה יותר נמוכה מהמלמדים והסופרים?
אברך נורמלי רק מסיים את הכוילל ורץ לקניון?
אתה פשוט מחפש אולי להכיר את האברכים האלו...
הוא לא כתב רוב האברכים, הוא כתב שרוב המלמדים יותר מהרבה אברכים

הוא כתב "רובם ברמה רוחנית גבוהה יותר מהרבה הרבה אברכים שלומדים בכולל"
רובם יותר מהרבה הרבה(רוב)

לא כל מי שעובד, לוקח משכנתא, או קונה לילדים בגדים חדשים , חי במרוץ עכברים.
יש אנשים שעובדים פשוט כי יש להם אחריות, רצון לתת לילדים שלהם חיים טובים, ולהתקיים בכבוד.
זה לא חטא, זו מעלה.
הזלזול בעבודה ובמאמץ היומיומי, כאילו זו עבדות מודרנית, הוא בדיוק מה שמתנשא.
וגם אם למישהו חשוב לקנות חולצה איכותית, או לשדרג את הבית , זו לא בושה.
זה לא סמל של שטחיות, אלא פשוט ביטוי טבעי לרצון להרגיש טוב, נקי, ומסודר.
הסתפקות במועט היא מעלה רק כשהיא נובעת מבחירה , לא כשמטיפים בה מלמעלה.
הנאום שלך על “ילדים שמופקרים אצל מטפלות” ו“תינוקות עם הפרעות אכילה” הוא לא ניתוח חברתי , זו דמגוגיה זולה. לא כל מי שעובד כדי לפרנס את המשפחה שלו הוא קורבן של "מערכת מושחתת" או "מירוץ".
יש אנשים שעובדים כי יש להם אחריות, ערך עצמי, ורצון לתת לילדים שלהם חיים נורמליים , לא רק קיום בסיסי בשם אידיאל של “הסתפקות במועט”.

אנשים לא צריכים “להתעורר” מהמירוץ, הם צריכים שיפסיקו לשפוט אותם על זה שהם בוחרים לחיות בצורה שונה משלך.
השקפת העולם העכשווית המודרנית מתומצתת באופן נפלא

בלת"ק.
הייתי לוקח את ההודעה הפותחת, מעצב קצת, ממסגר, ותולה בהיכלי הכוללים.
זה יכול להביא חיזוק עצום לאברכים.
לא כולם זוכים, מי שכן, עליו להכיר בזכות שלו.

את לא שייכת לעולם החרדי, גם לא לעולם הדתי.
כל ההשקפה שאת מביאה היא נוגדת את ההסתכלות היהודית על החיים
לא מבינה מה יש לך לעשות כאן

כי בהשקפה היהודית אנחנו יוצאים לעבודה ועושים השתדלות לקבל פרנסה
האם דווקא משם יגיע לנו השכר?
לאו דווקא
האם לפני כל קניה מחשבים כמה שעות עבודה הקניה הזאת עולה?!
לא!
בודקים מה הצורך, מה המטרה, ולפי זה מחליטים אם לרכוש.

לא קונים לפי שעות עבודה - כי לעבודה, כעבודה אין שום ערך פרט לזה שהיא ההשתדלות שלנו!
עוד לא שמעתי על אברך שעומד בשוק 4 המינים ומחשב כמה שעות עבודה האתרוג שלו שווה
אני אכן לא שם, אני אפילו לא עושה השתדלות. הכסף מגיע אליי בלי עבודה. ישתבח שמו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
סליחה שאני מגיב על כמה הודעות ביחד...
במעשר שלי זורמות כמה וכמה הוראות קבע לאברכים שמחתנים ילדים ויש להם חובות אדירים. אם המיליונר רוצה, אני יכולה לתת לו את הפרטים.
המיליונר מחפש דווקא אברכים שסיימו לחתן ילדים
כמו כן תנאי נוסף שהם לומדים בכולל פוניבז'.
מאז העליות החדות במוצרי מזון כבר חצי שנה אני לא מצליח לעכל את המחירים בסופר , ואתם?
קונים במשנת יוסף...
אולי אפילו כדאי לפתוח אשכול חדש בנושא (''סטייל הסולידית'').
אין עתיד לאשכול כזה. כאן בפורום כל מי שמעיז להרהר אחר תרבות הבזבוז המערבית קוטלים אותו (כמו שרואים גם כאן).
90% מכלל הנשים היו עקרות בית כפשטו ורבם לא ידעו בכלל לקרוא ולכתוב!!
בעבר להיות עקרת בית היה עבודה מאוד קשה. כביסה בנהר, אפיה בתנור עצים, שאיבת מים מהבאר וכו'. הרבה יותר קשה מהעבודה של נשים היום.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה