התייעצות כשפסח מגיע את לחוצה או רגועה?

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה: מי עושה אצלכם את רוב העבודה, הבעל או האישה?
התווכחתי עם חברה, שאמרה לי שתפקיד הניקיון נועד לאישה ולא לגבר והיא צריכה לעשות את רוב עבודת הניקיון לפסח,
אני טענתי לה שמצוות ביעור חמץ שייכת לשתינו ואין שום סיבה בעולם שאני יצטרך גם לצאת לעבודה, גם לתחזק בית בערב פסח כולל ארוחות צהריים כביסות וכו' וגם שעול הניקיון יהיה עלי,
מה אומרים??
בשנים שבעלי ניקה לפסח הבית לא היה נקי. והוא היה עוד פחות מסודר מאשר לפני הניקיון (מחזיר ערימות הפוכות למדף).
הבית היה כשר לפסח ותו לא.

לנשים יש הגדרה אחרת לניקיון פסח מאשר לגברים.

ואת הבית שלי אפשר לנקות (להכשיר) לפסח ביומיים ובלי היסטריה. יום אחד מטבח ויום אחד שאר הבית.

• הוסף לסימניות
פשוט
ל-ח-ו-צ-הההההההההההההההההההההההה

• הוסף לסימניות
מוזר
אני הכי לא לחוצה שיש
ומתחילה מאוד מאוחר

היה נראה לי הקשר הפוך מי שמתחיל מוקדם הוא הלחוץ
אבל לא משנה
כל אחד הטיפוס שלו

מה שלימד אותי לא להיות לחוצה שהיו לי רצף של שנים שלא היה מצב לעשות פסח נורמלי

היו שמירות/לידות/מצבים אחרים כמו ניתוח פתאומי

והסתדרנו נפלא והיינו בפסח בבית גם בשנים אלו

יש לי 2 כללים שמאוד עוזרים לי
1.ביגוד לא משאירים לערב פסח משתדלת מאוד שעד ר"ח הכל גמור, קל מאוד להכין ביגוד בזמן זה לא דורש לשמור על חמץ
והכל באיזי לא גמרתי את כל הקניות לא נורא ילבשו מה שיש
2.הנקיון שחייב להיות שמור מילדים רק ברגע האחרון כמו מטבח (ארונות שלא משתמשים אפשר) מקרר וכד
אין לי כח לנקות מקרר מראש ואז להיות בלחץ שנוגעים/מכניסים עם חמץ

ולכן ברגע האחרון עובדים קשה
אבל יש כח כי רק בכמה ימים האחרונים עובדים קשה ויודעים שזה נגמר

• הוסף לסימניות
2.הנקיון שחייב להיות שמור מילדים רק ברגע האחרון כמו מטבח (ארונות שלא משתמשים אפשר) מקרר וכד
אין לי כח לנקות מקרר מראש ואז להיות בלחץ שנוגעים/מכניסים עם חמץ

ולכן ברגע האחרון עובדים קשה
אבל יש כח כי רק בכמה ימים האחרונים עובדים קשה ויודעים שזה נגמר
אני גם ככה.
משתדלת ממש לדחות את הנקיונות כדי לא לייצר עבודה של שמירה מחמץ. רוצה חופשיות בבית.
מר"ח בער עושה לוח הגומר ומ תחילה ממקומות שלא מפריע שהם נקיים מחמץ ולאט לאט מתקדמת (מרגיש כמו סוגר שטחים...)

כמו"כ בימים האחרונים של המטבח- סלון עושים עבודת צוות משותפת כולם כולל כולם (גילאים 3-12)
כל ילד מקבל תפקיד בהתאם לגילו. ילד בן 3 יכול לנקות כסא מטבח לדוג'(כמובן עוברת אחריו אבל הוא נהנה לשפשף והלשפריץ בלי שיגרשו אותו) וילד בן 12 ארונות מטבח.
כך כולם חווים את הפסח ומרגישים שותפים.
זה אחד מה-זכרונות של הילדים שלי.

מבחינתי ברגע שהמטבח נקי אין יותר כניסה של חמץ הביתה. אין פינת חמץ מי שרוצה אוכל בחוץ.
ההפרדה הזאת עוזרת לי לשמור על שפיות.

בהצלחה לכל החרוצות.
אני בקושי התחלתי לחשוב על פורים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה