שומע בקול ד'
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
מכושרות: בבדיקות ברכישה מהחנויות לא תמיד עמד בנוהלמבירור שלי- ההיפך הגמור. ההשקעה בירקות עלים והפיקוח-ברמה הגבוהה ביותר
מכושרות: בבדיקות ברכישה מהחנויות לא תמיד עמד בנוהלמבירור שלי- ההיפך הגמור. ההשקעה בירקות עלים והפיקוח-ברמה הגבוהה ביותר
השחיטה של העדה יש שלא אוכלים
מתקנת הנחת יסוד שלכם. יש כאלו (כמונו) שאינם אוכלים למשל עופות של העדה החרדית....
גם אני חשבתי ככה על עצמי...אנחנו לא אוכלים עופות ובשרי של העדה החרדית, רק לנדא ומכירה עוד הרבה כמונו
לפי המידע שבידך- איזה כשרויות בחו"ל הן כן ברמה של העדה החרדית והרב לנדאו?סלט שלם
א. קהל עדת ישורון ציריך מצד אחד לא נותן הכשר למלונות כי יש בזה מכשולות בלי סוף
ומאותה סיבה כמעט ולא נותן הכשר למסעדות וכדו'.
מצד שני סומך על ה'ליסט' (רשימת מוצרים שאין עליהם השגחה אבל סומכים על זה שלא עשו שם שינויים בייצור)
העה''ח ולנדא לא היו סומכים על זה.
ב. הרב וייסמאנדל (נייטרא מונסי) נחשב אצל רבים בארה''ב כהשגחה די טובה, אבל לכל הדעות אינו מתקרב לרמת ההשגחות הטובות בארץ. ויש כאלו גם בארה''ב שלא אוכלים.
ג. הרב אליהו רוטנברג אולי התחלף לכם עם הרב מרדכי רוטנברג שנחשב בצרפת לכשרות מחמירה
אבל שניהם נותנים הכשר להרבה מאד מלונות ואינם מתקרבים לרמת העה''ח.
ר' אליהו טוען שהוא מקפיד בנושא של ירקות עלים בצורה רצינית מאד. בניגוד למצוי במלונות.
ד. מחזיקי הדת אנטוורפן של הרב שיף, מחשיבים את זה שם ככשרות מהודרת ביותר
באירועים שלהם יש משקאות ללא השגחה עם הודעה שאין להם כשרות על המשקאות
בעה''ח והרב לנדא זה לא היה עובר. אין לי ידיעה מה מידת ההסתמכות שלהם על הליסט.
ומה רמת ירקות העלים.
אם כתוב על זה כשר לפסח (כמעט תמיד כתוב).
עניתי כאןלפי המידע שבידך- איזה כשרויות בחו"ל הן כן ברמה של העדה החרדית והרב לנדאו?
לגבי השניים הראשונים יש לי ידיעה יותר רצינית
השאר על סמך מבינים בכשרות
מאגרוב (רבי יהושע כ''ץ)
בד''ץ סקווירא-מונסי (ולא סקווירא ב''פ),
בד''ץ מנחת חינוך טארטיקוב (יש עוד הכשר טארטיקוב של הג''ר יחיאל באב''ד שליט''א שזה הכשר ברמה נמוכה וצריך להזהר לשים לב שכתוב דווקא מנחת חינוך!),
וואלאווע (חוץ מדברים שיש בהם שאלה של תולעים כגון חתיכות תות או סושי וכדו', וכן לגבי חדש א''א על הכיתוב 'ישן')
אילאוויטש,
נירבאטור,
ויש עוד אבל יש הרבה עם שמות דומים ומבלבלים וצריך לדעת מה בדיוק סימני הזיהוי.
ירקות עלים ברמת העה''ח רק בהכשר מאגרוב.
אולי בהמשך אכתוב עוד (לוקח לי לזמן לוודא שוב שהמידע עדכני וכן לוודא את סימני הזיהוי המדוייקים כי יש שמות דומים ומטעים)חשוב לציין שלגבי איסור חדש בחו''ל (שלדעת השו''ע והגר''א ועוד, אסור מדאורייתא)
כמעט כל הכשרויות בחו''ל מקילות. וצריך לברר היטב מי מקפיד.
רפי מנת עומד בראש מערך שארית ישראל ונחשב מומחה כשרות ידוע.החתום מוכר וא''א לסמוך עליו כלל.
בל''נ אנסה לברר ספציפית לגבי המוצרים הללו ומה הסיפור.
כבר הרבה זמן שלא.רפי מנת עומד בראש מערך שארית ישראל
השדלתי לכתוב בעדינות. הכי טוב ששנינו נמחק את התגובות.ניתן לסמוך עליו בלב שלם וח"ו לא להאמין ללה"ר שנכתב כאן.
לא מדויק בכלל.כבר הרבה זמן שלא.
רכש את חח''ס פ''ת שמלבד שיווק מחודש לא השתנתה במאומה.
והרבנות מתייחסת אליה כהונאת כשרות.
קישורים לכתבות יח''צ שנכתבו על ידי אדם או אי מי מטעמו, לא מוסיפים הרבה.
הכתבה נכתבה בזמן שהוא היה בעלים על האתר.
השדלתי לכתוב בעדינות. הכי טוב ששנינו נמחק את התגובות.
יש לי עוד הרבה חומר ועדיף לא להכנס לזה.
???והצלחות חת"ס פ"ת
גם אני.אני מכיר את האיש המון שנים
מכיר.???
גם אני.
השאלה היא כמה אתה מכיר את תחום הכשרות מעוד כיוונים.
והיות והגרש''צ רוזנבלט והגר''צ ובר שליט''א לא נמנים על בני המגזר הזהרק אציין שיש מגזר אחד שהיה פעם חלק מהמיינסטרים הליטאי והם מאוד לא מחבבים את האיש ואת אביו. וד"ל ואכמ"ל
אתה רוצה להעלות את דעתם?והיות והגרש''צ רוזנבלט והגר''צ ובר שליט''א לא נמנים על בני המגזר הזה
דעתם בנושא מכריעה את הדיון.
(באופן כללי בריחה בדיון כשרותי אל מחוזות האשמות פוליטיות מלמדת הרבה על צורת התפיסה של הטוען)
דעתם כמו שכתבתי ואף חריף יותר (לפני כמה שנים הסתובבו הקלטות שלהם, אבל המידע שלי הוא ישיר)אתה רוצה להעלות את דעתם?
אני מבין אותךוהיות ורוב הטענות שאני שמעתי נגד משפחת מנת הגיע מפלג מסוים ניתנת לי הזכות להעלות את החשד הסביר
דעתם על מה?דעתם כמו שכתבתי ואף חריף יותר (לפני כמה שנים הסתובבו הקלטות שלהם, אבל המידע שלי הוא ישיר)
אני מבין אותך
אבל מה לעשות שהטענה על ניהול חחספ''ת היא טענה כבדת משקל
ואני שמעתי טענות מכיוון שממש לא קשור, וכמו שציינתי. (יש לי עוד הרבה מה לומר אבל אין צורך להכנס לפרטים)
תפוס לשון אחרוןעל חת"ס פ"ת או על רפי מנת?
לשינוי תדמית...חת"ס פ"ת יכול למלא ספר אבל ישנם נסיונות נמרצים לשינוי
מה השאלה איך?איך ההכשר של ou ארה"ב לפסח על משקאות חריפים?
האם בטוח שזו הסיבה, כי יש משגיח שלהם טען לי שהתוצרת של לנדא יותר נקייה מהבד"ץאיפה ביררתם?
ההוראות שלהם לשטיפה בבית מחמירות ברמה שהציבור ממש לא עומד בזה
כי רמת הנקיות נמוכה מהעה''ח
אז אין לי מנהג ספציפי, רוצה לדעת מה רמת הכשרות לפסח, והאם במשקאות חריפים יש סיבה להקל/להחמיר (לדוגמא העובדה שהמשקה נעשה בסטריליות וכו')מה השאלה איך?
לפי מה שכל משפחה נוהגת
כאן יש לך רשימה עדכנית של אלכוהול כשלפ כולל נותן הכשרות
![]()
Guide to Kosher for Pesach Liquors for 2025 • YeahThatsKosher
As we prepare for Pesach 2025, the cRc (Chicago Rabbinical Council) has released its updated annual list of liquors that are certified kosher for Passover. This list is a crucial reference for those looking to stock their home bars, serve guests responsibly, or just enjoy a l’chaim or two...yeahthatskosher.com
אין קשר בין סטרליות לכשרות(לדוגמא העובדה שהמשקה נעשה בסטריליות וכו')
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים