התייעצות כתבה ביתד: מומחים טוענים לצניחה במדד S&P500

• הוסף לסימניות
לא הבנתי , תעזרו לי יש לי שם קרן השתלמות ב-s&p 500
אז לא לשים שם את הכסף ? להעביר אותו למסלול אחר?
רק עכשיו התחלתי להפקיד שם קרן השתלמות
מישהו יכול לעזור לי
קרן השתלמות זה ל-6 שנים...
מה לעשות?

• הוסף לסימניות
אני רואה שיש כאן הרבה קוראים עם שנאה יוקדת ליתד נאמן, אז לכל אלו אני מציע, תקראו את הכתבה, אח"כ תגיבו, הכתבה לא הומצאה ע"י כתב יתד נאמן, אלא הובאו תחזיות של בנקים גדולים בארה"ב.
אם אפשר להעלות את הכתבה, אשמח.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי אני מפקידה לשם לקרן השתלמות לs&p 500
קרן השתלמות אפשר למשוך אחרי 6 שנים...
ורק עכשיו התחלתי להפקיד שם
אז מה לעשות? להעביר את הכסף למסלול אחר?
כן.
או ללמוד קצת על מדד S&P 500 ואח"כ לקבל החלטות.

• הוסף לסימניות
@השקעות R הון צריך להכין את ההלואות בכדי למנף, מגיעים תקופות טובות..

• הוסף לסימניות
אני רואה שיש כאן הרבה קוראים עם שנאה יוקדת ליתד נאמן, אז לכל אלו אני מציע, תקראו את הכתבה, אח"כ תגיבו, הכתבה לא הומצאה ע"י כתב יתד נאמן, אלא הובאו תחזיות של בנקים גדולים בארה"ב.
הובאה תחזית אחת ספציפית שמספרת על מגמה מסוימת.
למה לא הוזכר אפילו שיש תחזיות הפוכות בדיוק?

• הוסף לסימניות
תחזיות יש לכל הכיונים
השאלה איזה אינטרס אתה משרת ותמצא לזה תחזית מצוינת

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא הבנתי , תעזרו לי יש לי שם קרן השתלמות ב-s&p 500
אז לא לשים שם את הכסף ? להעביר אותו למסלול אחר?
רק עכשיו התחלתי להפקיד שם קרן השתלמות
מישהו יכול לעזור לי
קרן השתלמות זה ל-6 שנים...
מה לעשות?
אמנם קרן השתלמות היא לשש שנים אבל זה לא אומר שצריך להוציא את הכסף בתום התקופה.
רבים רואים בזה כלי מעולה לחיסכון גם לטווח הארוך בגלל ההטבות במס אבל לא חושבים להוציא כעת את הכסף.

אם אתה בודאות תוציא את הכסף לאחר שש שנים, כנראה שכדאי לחפש אפיק השקעה אחר.

אבל, אם כשיעברו שש שנים והשוק יהיה במצב לא הכי טוב תוכל להסתדר בכל זאת או למצוא מימון ממקור אחר למטרות שלך, יש סיכוי שבכל זאת שווה ללכת על sp500.

• הוסף לסימניות
הובאה תחזית אחת ספציפית שמספרת על מגמה מסוימת.
למה לא הוזכר אפילו שיש תחזיות הפוכות בדיוק?
זה לא סקירה זאת כתבה תקשורתית.
ככה נראית תקשורת.

• הוסף לסימניות

האם "יתד נאמן" בוחר בכוונה להתעלם מתחזיות אופטימיות לגבי ה-S&P 500, כמו זו של תום לי שצופה שמדד יגיע ל 1,500 עד 2030?

האם הוא מתעלם בכוונה מקונצנזוס האנליסטים שצופים שיהיה עליות ובמיוחד לטווח הארוך?

ולמה הוא בוחר לתת במה דווקא לבנק שהתחזית שלו הייתה המרוחקת ביותר מהמציאות בשנים האחרונות? לכאורה

האם יש כאן אג'נדה סמויה?

• הוסף לסימניות
לאורך כל החדשים האחרונים היו כל הזמן תחזיות קודרות שלא התממשו
איך זה שדווקא יתד הוא זה שמערער לנו את הביטחון???

• הוסף לסימניות
חשוב להסביר למי שלא מבין בתחום
שהכתבה בהמודיע נכתבה לפני כעשרה חודשים
ושם הזהירו מירידה קטסטרופלית של 64%
ובפועל מאז המדד עלה בערך ב20%

ולכן
יכול להיות שיתברר שמה שה"מומחים" של יתד כתבו אכן יהיה, ובאמת לא כדאי להעביר לשם
אבל האמת היא שכמו שה"מומחים" של המודיע לא באמת יודעים, גם "המומחים" של יתד לא באמת יודעים
והם פשוט מנחשים...

יתכן שהם צודקים ויתכן שלא
ולכן
אם תחכה עד לירידה יתכן שבאמת אח"כ המדד ירד ויתברר שהיה שוה לחכות
אבל יכול להיות שהמדד ימשיך לטפס ואז תפסיד

מחקרים טוענים שיותר אנשים הפסידו כסף מלהמתין מאשר כאלו שהרויחו מכך.
בהמשך לדברים ברורים אילו, אין לי אלא להוסיף שאין (כן, אין) שום מומחים לנושאים אילו. כן יש אנליסטים שמשלמים להם על זה הון, אבל ברגע שתה מסתכל על סטטיסטיקות לטווח ארוך, אין אף אחד, שמנצח את השוק. (אני כמובן לא מדבר על השקעות ספציפיות ברמה של חברות בודדות, שאנחנו רואים אנשים שעשו מזה מיליארדים, אבל בשביל זה צריך להכיר את התחום הספציפי בצורה רחבה מאוד, לאורכו ולרוחבו, וכולי האי ואולי).
נעשו על העניין עשרות מחקרים, ואף אחד לא מצא עדיין את מי שיודע טוב יותר מהמדד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה