זה נכון
אבל כשמדובר על כ-100,000 ש"ח שנחסכו בפנסיה
וקיים חשש אמיתי שאם העביר אותם למסלול מחקה מדד s&p
עוד שנה נמצא שם רק כ-80,000 ש"ח
זה צער גדול
ולכן אם זה נכון שקיים כעת סיכון אמיתי לירידה משמעותית
זה לא הזמן להעביר כספים למסלול זה
ועדיף לחכות לראות מה קורה.
השאלה מה נחשב טרנדי. אנשים משקיעים עשרות שנים במדד S&P 500.יש דעה (רווחת, אני חושב ) שבכל מקרה מוזר ולא נכון להשקיע את כל כספי הפנסיה במדד טרנדי.
בלי קשר לשאלה של בועה או לא בועה
אכן. השקעה פאסיבית במניות, היא לא ל"עוד שנה"...זה נכון
אבל כשמדובר על כ-100,000 ש"ח שנחסכו בפנסיה
וקיים חשש אמיתי שאם העביר אותם למסלול מחקה מדד s&p
עוד שנה נמצא שם רק כ-80,000 ש"ח
זה צער גדול
ולכן אם זה נכון שקיים כעת סיכון אמיתי לירידה משמעותית
זה לא הזמן להעביר כספים למסלול זה
ועדיף לחכות לראות מה קורה.
אכן!אכן. השקעה פאסיבית במניות, היא לא ל"עוד שנה"...
אם ההשקעה היא לעוד שנה, ברור שלא זה כיוון ההשקעה הנכון והמתאים.
תכלס'יש דעה (רווחת, אני חושב ) שבכל מקרה מוזר ולא נכון להשקיע את כל כספי הפנסיה במדד טרנדי.
ברור שלא!אכן. השקעה פאסיבית במניות, היא לא ל"עוד שנה"...
אם ההשקעה היא לעוד שנה, ברור שלא זה כיוון ההשקעה הנכון והמתאים.
זה מדד מאד חזק, וממש לא טרנדי.יש דעה (רווחת, אני חושב ) שבכל מקרה מוזר ולא נכון להשקיע את כל כספי הפנסיה במדד טרנדי.
א. השקעה פאסיבית, היא סתירה להחלטה מתי להיכנס לשוק. יותר נכון להיפך.ברור שלא!
השאלה היא האם כדאי לשבת על הגדר שנה ורק אז להיכנס?
לא התכוונתי שיש בעיה בזה שהוא טרנדי (חכמת המונים זה דווקא חיובי).זה מדד מאד חזק, וממש לא טרנדי.
ברור..לא התכוונתי שיש בעיה בזה שהוא טרנדי (חכמת המונים זה דווקא חיובי).
ציינתי רק שיש מומחים שאומרים (אני שמעתי את זה מסטפק - מנכ"ל של מיטב דש) שלשים את כל התיק הפנסיוני על s&p זה לא הגיוני.
זה כלל לא ברורברור..
דרך אגב, מישהו יודע האם יש תוכניות פנסיה שנותנות דגש עיקרי (נגיד של 70%) ל-s&p500 ואת השאר למשהו אחר? נגיד אגרות חוב, או אולי מניות בשווקים אחרים?
אין דבר כרזה פנסיה 100% מניהיש דעה (רווחת, אני חושב ) שבכל מקרה מוזר ולא נכון להשקיע את כל כספי הפנסיה במדד טרנדי.
יש בארץ חברה אחת שפתחה מסלול מניות עולמי, אבל זה לא ניתן למדידה כרגע בגלל שהוא ממש חדש.זה כלל לא ברור
כלומר, אולי זה ברור לך, אבל יש הרבה אנשים שזה לא ברור להם. גם לי זה לא ברור
דרך אגב, מישהו יודע האם יש תוכניות פנסיה שנותנות דגש עיקרי (נגיד של 70%) ל-s&p500 ואת השאר למשהו אחר? נגיד אגרות חוב, או אולי מניות בשווקים אחרים?
יש כלל שלא שמים את כל הביצים בסל אחד.מה לא שווה ב S&P 500?
והמנכ"ל של מיטב דש, כבודו במקומו מונח. אבל הרבה חולקים על כך. (וייתכן שיש גם אינטרסים..)
יש דבר כזה בפנסיה 100% במדד כזה או אחר או במניות אחרות וכדו'.אין דבר כרזה פנסיה 100% מניה
הרשויות לא מאפשרות לזה בדיוק מהסיבה הנ"ל שחלילה הכל ייפסד (לא שזה ריאלי, בכלל לא! לאורך שנים רבות של צבירת פנסיה..) כך שגם פנסיה שהיא מסלול קרן מדד וכו' יש בטוחות של 30% שמושקע במקומות יציבים יותר כמו אג"ח וכדומה
כך הבנתי..
יש שני חברות כאלו.יש בארץ חברה אחת שפתחה מסלול מניות עולמי, אבל זה לא ניתן למדידה כרגע בגלל שהוא ממש חדש.
S&P 500 זה ממש לא סל אחד.יש כלל שלא שמים את כל הביצים בסל אחד.
אני מחפש לפנסיה עוד מסלול שווה כמו ה S&P..
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים