נכתב ע"י ארבע;810647:פעמים רבות כתיבה עיתונאית משלבת בתוכה הרבה יח"צ ושיווק, ע"ע בתוך המשפחה. מכאן שלעתים יש זיקה מסוימת בין התחומים. אם פנו אל כותבת, אות הדבר לכך שהמזמינים התרשמו מניסיונה ומיכולותיה והם סומכים עליה שתשביע את רצונם. הלא כן?
נכתב ע"י אלי אלימלך;810682:מה פתאום?
עיתונאים יכולים לסקר בצורה חיובית מוצר, אבל מאין להם ידע כיצד למכור את המוצר בכתיבה?
הקטע הכי "קריטי" בכתבה שלך יהיה איך באמת תניעי אותם לפעולה. אם את כותבת על המוסד שלך שהוא נפלא יקרא הקורא ויגיד: "אז מה?" יופי. יש מוסדות נפלאים ב'ה בימינו.נכתב ע"י נוי;810902:מדובר בכתבת תדמית למוסד, והמטרה כמובן- תורמים.
הנקודות שמנחות אותי:
ראשית לערוך ברור מקיף עם מזמיני הכתבה מהם הנקודות שחשוב להם להדגיש.
מהם סוג וסגנון התורמים הפוטנציאליים האמורים להיחשף לכתבה.
אשמח לשמוע מהם על כתבות קודמות שנעשו, הסגנון והתוצאות.
מבחינתי אשים את הדגש לפתיחה טובה ומזמינה להיכנס לעניינים, בתור כתבת אני כבר מיומנת בשאיבת פרטים פיקנטיים ע"מ "להרטיב" את הכתבה כדי להשאיר את הקהל איתי, ובפסקות האחרונות אשים את הדגש להניע לפעולה. (לא, לא בכוח - כמסקנה)
אם יש משהו ששכחתי, אודה למקצוענים דפה אם יוכלו להסב את תשומת לבי.
נ.ב. מחמת ששם הניק שלי הוא אנונימי לא לקחתי אישי את ההודעות המבטלות לחלוטין את רעיון העוועוים שלי לכתוב כתבת תדמית ללא ניסיון.
הלוא מצד אחד יכול להיות שאני זאטוטה זבת חוטם וחסרת ניסיון וכשרון, ומצד שני מי יודע אולי אני כשרון עצום שיכול להמציא את תורת השיווק הפרסום ושות' מההתחלה.![]()
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים