כתובות URL בעברית או באנגלית?

• פותח הנושא noya
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יש לי התלבטות לגבי הכתובות של העמודים, הפוסטים והתגיות.
האם לכותבם בעברית או באנגלית?

דוגמאות:
http://www.prog.co.il/thread
http://www.prog.co.il/נושא/

כתובת באנגלית היא אסטטית ונקיה יותר מאשר כתובת בעברית, כי כשעושים שיתוף או סתם שולחים לינק זה נהיה ארוך ומעצבן אבל אולי בעייתי מבחינת קידום? או שאני טועה...

מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
מבחינת קידום, טוב יותר לכתוב כתובות בעברית.

• הוסף לסימניות
כמו שענו לך כבר בעברית טוב יותר מבחינת קידום.
לגבי שיתוף, יש כפתורי שיתוף ויש גם אפשרות לתת כתובת מקוצרת שתראי "אסטתית"
אם תרצי תעבדי עם האתר bit.ly שם גם תוכלי לראות כמה הגיעו מאיזה קישור וכו :)

• הוסף לסימניות
מעניין למה באתרים הגדולים כמו YNET הכתובת היא קצרה ממש ללא טקסט, רק מספר כתבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Clean;2108054:
מעניין למה באתרים הגדולים כמו YNET הכתובת היא קצרה ממש ללא טקסט, רק מספר כתבה.
כי כולם יודעים שיותר טוב בשביל הקידום לעשות כתובת עם מילים, אבל לא כולם יודעים עד כמה זה חשוב ועד כמה זה משפיע. ולמעשה זה לא מאוד חשוב, ומשפיע בצורה מינורית.
כתובת קצרה היא הרבה יותר נוחה מכתובת של קילומטרים (כאשר מכניסים טקסט בעברית). אם היה מדובר באתר שלי, הייתי משאיר כתובת קצרה. אבל בעבודה על אתרים של אחרים כמעט אף פעם זה לא יוצא, כי תמיד יש מישהו שזה ממש בנפשו, והוא מוכן לשגע את כל העולם בשביל להוסיף אחוזון קטן של קידום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י s976;2108163:
כי כולם יודעים שיותר טוב בשביל הקידום לעשות כתובת עם מילים, אבל לא כולם יודעים עד כמה זה חשוב ועד כמה זה משפיע. ולמעשה זה לא מאוד חשוב, ומשפיע בצורה מינורית.
כתובת קצרה היא הרבה יותר נוחה מכתובת של קילומטרים (כאשר מכניסים טקסט בעברית). אם היה מדובר באתר שלי, הייתי משאיר כתובת קצרה. אבל בעבודה על אתרים של אחרים כמעט אף פעם זה לא יוצא, כי תמיד יש מישהו שזה ממש בנפשו, והוא מוכן לשגע את כל העולם בשביל להוסיף אחוזון קטן של קידום.

:)
אתה אומר שכתובת עם מספר מאמר ללא טקסט שווה לכתובת עם טקסט ארוך באנגלית מבחינת קידום? רק השפעה מינורית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Clean;2108355:
:)
אתה אומר שכתובת עם מספר מאמר ללא טקסט שווה לכתובת עם טקסט ארוך באנגלית מבחינת קידום? רק השפעה מינורית?
לא אמרתי שזה שווה, אלא שההשפעה היא לא כ"כ קריטית כדי להגיד שהאתרים שמשתמשים בURL קצר עושים לא בשכל.
אם מדובר באופציה של URL באנגלית, אז אני לא רואה סיבה שלא להשתמש בURL עם מילים. אבל בעברית, כשמעתיקים את הURL זה יוצא פשוט זוועה. ואני אישית מאוד מתחבר לגישה שקודם כל צריך לעשות אתר נוח לגולשים ועם תוכן שהם צריכים, ולהשקיע 99% מהאנרגיות בזה, ורק אחר כך לחשוב על כל המלצות הטכניות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה