כללי כתיבת סקריפטים לאינדי ואילוס בויזאול סטודיו

• הוסף לסימניות
סקריפטים - המפתח לאוטמציה. וכו'.
הסקרפיטים שאנו מכירים מגיעים בסימת JS שהוא אומר שהוא נכתב בשפת הגאווה סקריפט, וכלל הנראה פותח בסביבת הפיתוח שמגיעה עם האינדי.
שהיא עצמה סביבה מאוד לא מפותחת [לטעמי] יחסית לויזאול סטודיו, אין שם דיבאגר, וכן צפיה במשתנים בזמן אמת, וביותר, קונטרול רוח לא עושה הרבה, והתכנות עצמו לא כל כך אינטואטיבי. [ יותר מידי ללמוד לפני כן ולא למצוא את זה אחר כך].
האם למישהו יש נסיון בפיתוח של כזה דבר בויזואל סטודיו, הן בשפת הC#, והן בJS?
ושם גם אפשר לעשות את כל הUI באופן ויזאולי, וכן יש שם כלים שאין בסביבת הפיתוח של אדובי [ כגון USERCONTROIL שאני אישית מתשמש בו הרבה].

האם זה אפשרי??

• הוסף לסימניות
לכאורה עם הSDK של אדובי בשביל VS (אבל אני חושב שצריכים לכתוב את זה ב++C).
עכ"פ חפש בגוגל אודות הSDK.

• הוסף לסימניות
ישר כח גדול.
לפי מה שנראה שם זה רק לאקרובט. לא לשאר הירקות של אדובי.
משהו עשה עם זה משהו פעם?

• הוסף לסימניות
לא, זה גם ל"שאר הירקות"
לדוגמא ראה כאן (אינדיזין)

עכ"פ הרבה הצלחה בזה, ואם יעלה לך משהו נא להודיע, גם אני אשמח לעבוד עם VS ולעשות שם הפלאג-אין ולא בextendscript tool kit

תודה!

• הוסף לסימניות
הענין בברור, אבל על אינדי אין הרבה חומר אבל על פלאש יש הרבה. ה' יעזור.
אשתדל לעדכן בעזר ה'.

• הוסף לסימניות
עם זה אתה יכול לעשות panels באופן ויזואלי (וזה הPDF של הוראות)

• הוסף לסימניות
יש פה בלבול בין פלאגין (C++) לסקריפט.

כדי לכתוב plugins לאינדיזיין (שזה דבר מורכב, קשה, וכמעט לא שווה את המאמץ) צריך להשתמש ב-Visual Studio, אבל רק גירסה מיוחדת (2010 כמדומני).

כדי לכתוב סקריפטים, אין כמובן צורך בשום IDE מסויים -- רק עורך טקסט פשוט.

עם תוגנות Adobe מגיע גם ה-IDE שלהם, שנקרא Extendscript Toolkit.

לדעתי מומלץ להשתמש בו. כמובן שהוא לא מתקרב ל-Visual Studio כלל, אבל debugger יש לו, כמו גם צפיה בשמתנים, call stack, console, ועוד כמה דברים מאוד שימושיים.

לא נראה לי שאפשר בקלות (אם בכלל) לחבר את אינדיזיין ל-Visual Studio.

אפשר היום להשתמש ב-C# (ע"י שימוש נרחב ב-var), אבל לא נראה לי שזה נתמך באופן רשמי.

בקיצור, כדי לכתוב סקריפטים לאינדיזיין ושאר רוב התוכנות מומלץ מאוד להשתמש ב-ESTK.

אריאל

• הוסף לסימניות
מצאתי קצת חומר הקשור הן ליצירת פלאגין לאינדזיין והן סתם גישה אל מסמכי אינדזיין דרך קוד, חיפשתי קצת בפורומים המעולים של מייקרוסופט ומצאתי כמה קישורים מצויינים היכולים להוות הכירות עם הנושא.

Create an Adobe InDesign Document with c#

Accessing Adobe InDesign CS COM Objects from .NET

Use Adobe's Indesign COM in asp.net application with automatic publication flow

How to create our own plugins in adobe indesign - JAVA

How to use InDesign SDK on Visual Studio 2013 for C++ project?]

• הוסף לסימניות
אם מה שמפריע לך זה השפה, אפשר לכתוב סקריפטים לאדובי בVB, אבל אקסטנד לא תומכת בדיבוג בVB, תוכל לייבא את ספריית האובייקטים של אינדיזיין לויזו'אל סטודיו, עם Add Refernce
אם אתה חושב לשווק את הסקריפטים לציבור, קח בחשבון שVB נתמכת רק בוינדוס ולא במחשבי מק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;2063689:
אפשר היום להשתמש ב-C# (ע"י שימוש נרחב ב-var), אבל לא נראה לי שזה נתמך באופן רשמי.

אריאל

אשמח לקבל פרטים על זה, נשמע מעניין.

פסח כשר ושמח!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה