כתיבת תסריט

• הוסף לסימניות
כמה מקובל לקחת על כתיבת תסריט?

• הוסף לסימניות
תלוי מה הרמה של הכותב, ומה סגנון הסיפור מבחינת מורכבות וכו'.

• הוסף לסימניות
עלילתי?

תלוי באורך הסרט, ברמה של הכותב, במס' הדראפטים.

בד"כ זה גם מחולק למקדמה, חלק באמצע ובסוף (או רק בסוף)
ואחוזים מהרווחים.

זה לא קבוע ותלוי בחוזה אישי,
אבל אני מעריכה שזה מתחיל ב10 ויכול להגיע ל100 ומעלה(במגזר)

{^באלפים כמובן!}

• הוסף לסימניות
תלוי גם ברעיון,
עד כמה הוא מורכב, והאם קבלת את רב החומר מוכן לאכילה, או שעליך לשבת ולחשוב על פתרונות ורעיונות.
בסך הכל החישוב הכללי צריך להיות שעות עבודה משוערות X מחיר רצוי לשעה + 20% לחריגות.
(כל בעל עסק ישמח לשלם פחות מההסכם הראשוני...)

נ.ב. שעות עבודה כוללות גם את השעות בהן את חושבת על הרעיון ולא רק כשאת כותבת אותו...

• הוסף לסימניות
את מדברת על סרט ארוך, כלומר סרט של שעה פלוס? כי אם כן מדובר במקצוע הדורש מקצועיות מאוד מאוד גבוהה.

• הוסף לסימניות
דיברתי על סרט תדמית באורך של 8-12 דקות.
(לקחתי אחד שכותב לי את זה)

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
אני שילמתי בעבר בסביבות ה 3000 ש"ח לכתיבת תסריט לסרט תדמית 5 דקות

• הוסף לסימניות
אני דרשתי על סרט תדמית של 10 דקות 2000 ש"ח ועוד התלוננו לי שזה יקר...
על סרטים קצרים אחרים אני דרשתי לפי שעות, וזה לא ממש משתלם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א.ד.;512360:
אני דרשתי על סרט תדמית של 10 דקות 2000 ש"ח ועוד התלוננו לי שזה יקר...
על סרטים קצרים אחרים אני דרשתי לפי שעות, וזה לא ממש משתלם

הלקוחות יתלוננו שהמחיר יקר גם אם תקח/י להם 1/4 מהמחיר שנקבת,
אז למה להוריד מראש?!

דרך אגב - זה נכון גם לגבי תחומים אחרים (ואפילו מתנות...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה