לאור הגזרה של התמ"ת על דרגה לאברכים

• פותח הנושא SPOT
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
הבוקר הודעתי להנהלת המעון שאני מוציאה את ביתי משם,
למרות שסוף סוף היא הסתגלה למעון... ואין לי אף מקום חילופי בשבילה

אבל לשלם 1200 ש"ח זה קצת מוגזם (תינוק)- אני לא עובדת עד 4:00
אחת האמהות יעצה לי 'להשיג תלוש' ,
מפאת רגישות הנושא לא אכביר בשאלות .....
אבל מי שבידו מידע לעזור לי אודה לו מאדדדדד- אפשר באישי
שנה-טובה ורק של בשורות וגזרות טובות אמן.

• הוסף לסימניות
האם בעלך מחזיר ילד של שכנים מהגן, אולי? או מטפל בבניין? אם כן, תנסו לסדר שידווחו עבורו בביטוח לאומי. זה פשוט מאוד.

אני מצרפת עבורך חלק מהמידע בביטוח לאומי

עובד במשק בית ומעסיקו - מי נחשב עובד במשק הבית

עובד במשק בית נחשב מי שמועסק בעבודות שוטפות ורגילות במסגרת ביתו הפרטי של המעסיק או בעבודות ניקיון בבניין משותף. נכללים גם מי שעוסקים בטיפול בילדים, מבוגרים, קשישים או סיעודיים (רשימה מלאה ומפורטת מצורפת בהמשך).

מדובר בעבודות הנחוצות לשמירה על אחזקה תקינה ועל תפקוד של משק הבית הפרטי או הבניין המשותף, והן נועדו לסייע לבעל הבית הפרטי או לבני ביתו בניהול משק הבית.

סוגי העבודות הנכללות במשק בית:

סוג העבודה
תנאי עבודה
הסבר
עבודות ניקיון
העבודה מתבצעת בבית הפרטי ובחצרות הבית הפרטי. מדובר בעבודות ניקיון, לרבות בישול, גיהוץ, קיפול כביסה וכד'.
העבודה מתבצעת על ידי העובד עצמו והוא אינו מעסיק עובדים מטעמו
טיפול, השגחה ושירותי שמרטפות
עיקר העבודה אינה מתבצעת בבית של המטפל
סעיף זה מתייחס לטיפול בילדים, קשישים וחולים הזקוקים להשגחה. במסגרת זו ייכללו גם מצבים שהטיפול מתבצע באופן זמני מחוץ לבית, כגון בתי אבות, בית חולים וכד'.
עבודות ניקיון וחצרנות בבתים משותפים
העבודות מתבצעות ברכוש המשותף ולא ברכוש הפרטי, ומבצע העבודה אינו מעסיק עובדים
מתייחס למעסיק שהוא ועד בית
נהג פרטי
ההסעה מתבצעת שלא בכלי הרכב של הנהג הפרטי, והנהג לא נשלח מטעם חברה או מעסיק אחר

שומר
בכל תנאי ההעסקה, ובלבד שלא נשלח לעבודה מטעם חברה

מטפל שנשלח על ידי חברה פרטית ומועסק על ידי המטופל מעבר לשעות שנקבעו על ידי החברה

בתחום הסיעוד
העסקה משותפת על ידי קבוצת הורים בשמירה על ילדים
גם אם ההעסקה מחוץ לבית
על קבוצת ההורים המעסיקה לצרף מכתב שבו הם מציינים מי נבחר לשמש כמעסיק, ועל מי תחול חובת הדיווח והתשלום
כדי שהעובד ייחשב כעובד במשק בית, צריכים להתקיים כל התנאים האלה:​

• המעסיק הוא אדם פרטי (או ועד בית או קבוצת הורים כפי שרשום למעלה), והעבודה אינה לצורך עסקו או משלח ידו של המעסיק.
  • העבודה נחוצה וחיונית, ואם לא היו מעסיקים את העובד, היו מעסיקים עובד אחר במקומו.
  • לעובד במשק הבית משולם שכר ריאלי (ולא סמלי), והוא אינו עובד בהתנדבות או ללא שכר.
  • העובד במשק הבית אינו מבצע את העבודה במסגרת עזרה הדדית טבעית בין בני המשפחה או בין החברים.
  • העבודה שמבוצעת נמדדת בכסף ומוערכת כשכר עבודה במסגרת קשר חוזי להסדרת זכויות וחובות שבין עובד למעבידו.
  • עיקר העבודה נעשית באופן סדיר וקבוע במסגרת שעות עבודה או ימי עבודה קבועים.
  • העובד במשק הבית מחויב לבצע את העבודה באופן אישי.
  • העובד במשק הבית אינו מעסיק עובדים בביצוע העבודה.
  • היקף העבודה הוא ריאלי וסביר ביחס לסוג העבודה.

והיתר כאן: http://www.btl.gov.il/Insurance/National Insurance/type_list/House_keeper/Pages/default.aspx

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1375383:
האם בעלך מחזיר ילד של שכנים מהגן, אולי? או מטפל בבניין? אם כן, תנסו לסדר שידווחו עבורו בביטוח לאומי. זה פשוט מאוד.

גם אם לא, הוא יכול להתחיל מהיום והלאה להחזיר ילד של השכן/לטפל בחתולים של הדודה הזקנה וכל כיוצא בזה. ודי למבין.

• הוסף לסימניות
חברתי הלכה לשאול את הרב שטיינמן, והרב פסק שאין להוציא תלוש לאברך בשום פנים ואופן מאחר והחוק יצא כדי אברכים יצאו לעבוד, ומבחינתם אם יש תלוש לאברך זה אומר שהם יכולים לצאת לעבוד, לעשות צבא, במילים אחרות בשביל כסף האידיאולוגיה נאלמת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י SPOT;1375337:
הבוקר הודעתי להנהלת המעון שאני מוציאה את ביתי משם,
למרות שסוף סוף היא הסתגלה למעון... ואין לי אף מקום חילופי בשבילה

אבל לשלם 1200 ש"ח זה קצת מוגזם (תינוק)- אני לא עובדת עד 4:00
אחת האמהות יעצה לי 'להשיג תלוש' ,
מפאת רגישות הנושא לא אכביר בשאלות .....
אבל מי שבידו מידע לעזור לי אודה לו מאדדדדד- אפשר באישי
שנה-טובה ורק של בשורות וגזרות טובות אמן.

כמה שעות את עובדת? למה בכלל את צריכה מעון?

• הוסף לסימניות
תשלחי למטפלת לפי שעות העבודה שלך
מי צריך מעון?

• הוסף לסימניות
משפחתון עולה יותר זול לגיל הזה.
אולי שווה לך להעביר את הילד למשפחתון.

• הוסף לסימניות
אני גם באותה בעייה 2 ילדים במעון..
ועדיין מתלבטת אם להוציא או לא..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסנת לוי;1375475:
אני גם באותה בעייה 2 ילדים במעון..
ועדיין מתלבטת אם להוציא או לא..

תבררי קודם כמה עולה מטפלת!!!!
אני למשל משלמת 8 ש"ח לשעה, 6 שעות ליום. סה"כ כ1000 ש"ח, לוח חופשות של ב"י... ובקיצור מטפלת פרטית.

• הוסף לסימניות
למה מעון
כי מטפלות עושות מה בא להם
בחופשות לפי בית יעקב ולא ביום שישי ולא בחנוכה ולא בתשעת הימים
אני גם בעד מטפלת בתנאי מעון

• הוסף לסימניות
מטפלות לא עושות מה שבא להן, מטפלות הן נותנות שרות- מתאים לך קחי, לא מתאים לך לכי למישהי אחרת.

ואני מבינה מאוד את המטפלות שלא עובדות בחופשות וכו,
העבודה שלהן היא בבית, איך הן תשמורנה על 5-8 תינוקות+הילדים שלהם?
שלא לדבר על זה שהבית צריך תחזוקה שוטפת.

עצמאית שלא עובדת הרבה שעות באמת עדיף לה מטפלת, ולא ממש מפריע לה בד"כ הלוח חופשות.

אני משלמת למטפלת 6 ש"ח לשעה,
5 ימים 5 שעות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סתם;1375701:
למה מעון
כי מטפלות עושות מה בא להם
בחופשות לפי בית יעקב ולא ביום שישי ולא בחנוכה ולא בתשעת הימים
אני גם בעד מטפלת בתנאי מעון

זה משפחתון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1375794:
מטפלות לא עושות מה שבא להן, מטפלות הן נותנות שרות- מתאים לך קחי, לא מתאים לך לכי למישהי אחרת.

ואני מבינה מאוד את המטפלות שלא עובדות בחופשות וכו,
העבודה שלהן היא בבית, איך הן תשמורנה על 5-8 תינוקות+הילדים שלהם?
שלא לדבר על זה שהבית צריך תחזוקה שוטפת.

עצמאית שלא עובדת הרבה שעות באמת עדיף לה מטפלת, ולא ממש מפריע לה בד"כ הלוח חופשות.

אני משלמת למטפלת 6 ש"ח לשעה,
5 ימים 5 שעות.

אני ניסיתי שתי מטפלות מפסח!
אחת חיתנה את בנה ולקחה חופש של כשלושה שבועות (אחרי חג שבועות )
אחרי שבוע וחצי התחרטה אבל אני כבר העברתי אותו לאחרת

השניה החליטה לסיים ברח' אב על אף אף שבאותו בוקר אמרה לבעלי שהיא מסיימת בד' אב (ושילם לה על הימים הנוספים) אני באה בצהרים והיא מחזירה לי את הכסף והיא מסיימת כי אחת מהאמהות לא רצתה לשלם לה וכו' היא נעלבה וזה התנקם בנו...
וככה השאירה אותי באוויר עם ילד בן שנה וחצי ולחץ בעבודה, ללא מטפלת
והיא מטפלת חמה ומסורה ומהמממת - שלא תטעו!

ושילמתי לה יותר ממה שאת משלמת! (לפחות ב2-3 שקלים)

זה נקרא לעשות מה בא...בלי פיקוח וטיפה התחשבות

• הוסף לסימניות
הודעה זו מיועדת אך ורק למי שלא חייבת מעון מכורח המציאות:
הייתה לי חברה יקרה שעבדה במעון. היא לא סתם יקרה, אישה מיוחדת, צדקנית ממש עם סבלנות נצחית ואהבה לכל יצור חי. היא עבדה במעון מטופח ונראה נהדר. במקום נורמלי, הנהלה משלנו, צוות כנ"ל ולקוחות זעירים כנ"ל.
כה אמרה לי:"התוכנית היומית מתקתקת. אין חוכמות. שתי ארוחות עד שתיים עשרה, חדר ג'מבורי, ריכוז, יצירה, החתלה, חצר פנימית, וכו'וכו'.
היא הייתה יום יום במרוץ לשנע את הזאטוטים מפעילות לפעילות. להאכיל, לחתל, לספר, להשכיב, לסרק.
"בכלל לא הכרתי אותם באמת! ילד בגינה היה אומר לי שלום, פתאום תפסתי,: הא... הוא מהקבוצה שלי"... כי היינו עסוקות טכנית, טכנית, טכנית. ההנהלה דאגה במקסימום ומה שנוצר זה "בית חרושת" לטיפול תינוקות בלי טיפת נשמה. זה כאב לה.
כי היא אחת שרצתה לתת את הנשמה וצורה כזו של טיפול בתינוקות ובפעוטות רכים לא היה בשבילה.
ייתכן שזו חוות דעת מקומית נקודתית. אבל זה עוד פן למעון ומטפלות בו שלא יכולות לעשות מה שבא להן. יותר מידי לא יכולות.
מקווה שזה ינחם מישהי שצריכה לוותר על מעון.

בעניין השאלה הראשית: אם את עצמאית, נושא השעות לדיווח הוא גמיש. (התייעצי עם רב ועו"ד)

• הוסף לסימניות
באמת????
במעון יש שעת יצירה ושעת ריכוז???

מי צריך את זה בכלל? למעון הולכים ילדים קטנים כמדומני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סתם;1375833:
השניה החליטה לסיים ברח' אב על אף אף שבאותו בוקר אמרה לבעלי שהיא מסיימת בד' אב (ושילם לה על הימים הנוספים) אני באה בצהרים והיא מחזירה לי את הכסף והיא מסיימת כי אחת מהאמהות לא רצתה לשלם לה וכו' היא נעלבה וזה התנקם בנו...
וככה השאירה אותי באוויר עם ילד בן שנה וחצי ולחץ בעבודה, ללא מטפלת
והיא מטפלת חמה ומסורה ומהמממת - שלא תטעו!

זה נקרא לעשות מה בא...בלי פיקוח וטיפה התחשבות

עם כל הכבוד, לאישה הזו יש בעיה אישית, גם אם היא היתה נניח פאנית היא לא היתה עומדת בזמנים/התחיבויות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1375850:
הודעה זו מיועדת אך ורק למי שלא חייבת מעון מכורח המציאות:
הייתה לי חברה יקרה שעבדה במעון. היא לא סתם יקרה, אישה מיוחדת, צדקנית ממש עם סבלנות נצחית ואהבה לכל יצור חי. היא עבדה במעון מטופח ונראה נהדר. במקום נורמלי, הנהלה משלנו, צוות כנ"ל ולקוחות זעירים כנ"ל.
כה אמרה לי:"התוכנית היומית מתקתקת. אין חוכמות. שתי ארוחות עד שתיים עשרה, חדר ג'מבורי, ריכוז, יצירה, החתלה, חצר פנימית, וכו'וכו'.
היא הייתה יום יום במרוץ לשנע את הזאטוטים מפעילות לפעילות. להאכיל, לחתל, לספר, להשכיב, לסרק.
"בכלל לא הכרתי אותם באמת! ילד בגינה היה אומר לי שלום, פתאום תפסתי,: הא... הוא מהקבוצה שלי"... כי היינו עסוקות טכנית, טכנית, טכנית. ההנהלה דאגה במקסימום ומה שנוצר זה "בית חרושת" לטיפול תינוקות בלי טיפת נשמה. זה כאב לה.
כי היא אחת שרצתה לתת את הנשמה וצורה כזו של טיפול בתינוקות ובפעוטות רכים לא היה בשבילה.
ייתכן שזו חוות דעת מקומית נקודתית. אבל זה עוד פן למעון ומטפלות בו שלא יכולות לעשות מה שבא להן. יותר מידי לא יכולות.
מקווה שזה ינחם מישהי שצריכה לוותר על מעון.

בעניין השאלה הראשית: אם את עצמאית, נושא השעות לדיווח הוא גמיש. (התייעצי עם רב ועו"ד)

ממש ממש לא נכון!!!
הילדים שלי היו מעון מדהים ומטופח
הם נקשרו למטפלות שלהם, ובסוף השנה היה להם ממש קשה לעזוב!! (אמיתי לא הצגות..)
הילד שלי היום שנה אחרי עדיין זוכר את המטפלת שלו, ואם הוא יפגוש אותה ברחוב הוא נורא יתרגש... וכנ"ל מהצד של המטפלות!
אני גם פוגשת מטפלות מלפני כמה שנים, רואות את הבת שלי הגדולה מכירות אותה מצוין בשם הפרטי, וזה כמה שנים אחרי...
התיאור כאן הוא ממש הגזמה
במעון באמת יש סדר יום מסודר, זה טוב לילדים טוב להורים טוב לטפלות ולכולם.
---
אגב, בדיוק השבוע הלכת ברחוב בבוקר ושמעתי ילד בוכה מלמעלה, הרמתי את הראש ואני רואה ילד בן אולי שנה וחצי אולי פחות עומד על המעקה והיד שלו נצבטה בתריסים והוא ממש בכה, למטה מתחת למעקה היו עוד כמה זאטוטים, בקיצור לפי מה שאני יודעת זה בית של מטפלת.
חיכיתי שם כמה דקות והתלבטתי אם לעלות או לא, תינוק קטן עומד על מעקה!! בלי שום דבר מאחוריו ויכול ליפול כל רגע אחורה, ובוכה כי נצבט שם, במשך כמה דקות אף אחד לא ניגש אליו, אחרי זה האצבע שלו כנראה השתחררה והוא נרגע, אני המשכתי... אבל הלב שלי נשאר שם.
ואחרי זה יגידו לי, אין כמו מטפלות.. די לי בכמה פעמים שראיתי מקרים בשביל לא לשלוח למטפלת.
נכון שיש גם מטפלות אחרות, ויש גם מעונות שקורים שם דברים שונים
אבל ברור שאין כמו מעון בשביל סדר יום, בטיחות, ופיקוח תמידי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1375862:
באמת????
במעון יש שעת יצירה ושעת ריכוז???

מי צריך את זה בכלל? למעון הולכים ילדים קטנים כמדומני.

למה לא?
גם ילדים קטנים קולטים מאוד!
ומבסוטים להביא עבודות כמו הגדולים
ובלי קשר, גורם לפיתוח בריא, מושגים, הבנה, מוטוריקה ועוד...
(אין ריכוז לתינוקות בני חצי שנה, אבל מגיל שנה וחצי בערך מתחילים לתת להם כל מיני מושגים, לפעמים להדביק מדבקות על הדף ועוד, הכל לפי הרמה והגיל)

• הוסף לסימניות
יש ריכוז גם לתינוקים
המטפלת צריכה להחזיק את התינוק בידיים ולדבר אליו וללטף אותו במשך מספר דקות שהם רק שלו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה