לאט אבל (מקוה ש)בטוח

• פותח הנושא chyz
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בעזרתם של כמה חברים טובי לב מהפורום, העמקתי מעט את הבנתי במושגים מעולם הצילום.
אני מאד אוהבת לצלם, אבל אין לי שום רקע מקצועי מלבד מה שאני מנסה להבין מכאן ומעוד מאגרי מידע על צילום.
אני רוצה לרכוש מצלמה שאינה אוטומטית לגמרי, ואחרי הרבה בירורים הגעתי לשלושה דגמים ועלי לבחור אחת מבינהן, תגובותיכם תעזורנה מאד...
צרפתי את המפרטים שלהם ומחירים,
(מעדיפה לא לשלם סתם על אופציות שלא מביאות לתוצאות יותר טובות.)

אה... ועוד דבר שרציתי להבין, צילום של אוביקט (דמות ,מוצר ...)מקרוב כשהרקע מטושטש, נדמה לי שזה נקרא עומק שדה, אפשרי רק במצלמה מקצועית או גם באחת מאלו?

קבצים מצורפים

• camera.jpg
    KB 940.5 · צפיות: 10
  • הוסף לסימניות
sx130is מצלמה מצויינת,
לא מכיר את האחרות.

• הוסף לסימניות
לי יש מצלמה מסדרת A של קנון
610
וניתן לצלם בה בעומק שדה נמוך,
צריך לבדוק אם ניתן לשנות את ערכי הצמצם.

• הוסף לסימניות
נראה לי שהצמצמים של כולם מאפשרים תמונות אם רקע מטושטש: כל שהמספר של הצמצם יותר נמוך כך יש פחות עומק שדה כלומר יותר מהרקע מטושטש.
עוד משהו, אם רוצים לעשות תמונות מאד מקרוב, כדאי לקנות מצלמה עם מאקרו.
וגם כדאי שיהיה פוקוס ידני אם תרצי שמשהו אחר יהיה בפוקוס ולא מה שהמצלמה חושב!
נראה לי שהמצלמה CANONSX210IS היא הכי כדאי בשבילך.
אני מקווה שעזרתי לך.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
תודה לכל המגיבים.
תמר, A610 היתה לי עד עכשיו ולא הייתי מרוצה, אולי לא הצלחתי למצות את הפונקציות שלה, בכל מקרה היא נשברה.
סולו, החכמת אותי.
שלמה, הדבר האחרון שאני מסתכלת עליו הוא כמות הפיקסלים.
במצלמות שאתה מציע אפשר להסתדר בלי ללמוד צילום?
הן יותר יקרות, במה התמונות יותר איכותיות?

• הוסף לסימניות
היי:)
כל הדגמים שציינת טובים
ה 130 היא מסדרה ישנה יותר ועם זום קטן יותר
ה 20X היא דמויית slr וגדולה יותר מ 2 האחרות אם הגודל לא משנה לך :) ואת יכולה להוסיף
200 ש''ח לכי על ה 30X שהיא מתקדמת יותר ועם זום X35 איתו תוכלי להגיע לעומק
שדה רדוד יותר טוב כי הרעיון בקומפקטיות לקבלת עומק שדה רדוד הוא להתרחק מהנושא
המצולם ולהשתמש במקסימום זום
ה 210 מצויינת גם היא , ממש קומפקטית בגודל של כרטיס אשראי בערך יש לה זום גדול מאוד למצלמה בגודל הזה (X14) וגם היא ידנית לגמרי
ההמלצה שלי אם הגודל לא משנה לך לכי כמובן על ה 20X ואם את יכולה להוסיף 200 ש''ח אז על ה 30X
אם הגודל חשוב לך (יותר נכון הקוטן) ה 210 בהחלט מצויינת
לכי לחנות , תחזיקי ביד ותחליט לפי זה
אגב גם ל 20X וגם ל30X יש מסך מפרקי שהרבה פעמים הוא נח ביותר
בהצלחה!
מוטי :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה