לאימהות שאוהבות חדש

• הוסף לסימניות
כי יש הבדל בין מה שיש לבין מה שיכול להיות.
ומהיכרות עם כל היופי זה לא קל.
זה באמת החזיר אותי לימים בהם הייתי בחורה עם שאיפות...
המחנכת בה' סמינר הייתה רבנית דגולה
וניצלתי את חלוקת התעודות לשאול אותה שאלה שהטרידה אותי מאד:
"מצד אחד אנחנו מבקשים ומתפללים שלא נבוא לידי ניסיון
ואין מישהו בעולם שמבקש להתנסות בכל דבר קשה חלילה,
מצד שני אנחנו מרוממים ומשבחים את הניסיונות שמעלים את האדם על נס
וכולם יודעים שאדם שעמד בניסיון יש לחייו טעם שאין לאחרים.
לפי זה, לכאורה היינו צריכים לבקש ניסיונות, לא?"
והיא ענתה לי בחכמה תשובה שמתיקותה מלווה אותי עד היום:
"אין דבר כזה חיים בלי ניסיונות. בשביל לקבל הכל על מגש של כסף, לא היינו צריכים לבא לעולם.
אבל מה? יש ניסיונות ויש ניסיונות. ואנחנו מבקשים "קשיים מחייכים".
בעל שקובע עיתים לתורה, זה לא ניסיון? ילדים בריאים, זו לא התמודדות? אפשרויות כלכליות לא טומנים בחובם ניסיון?
אבל זה ניסיונות שכולם רוצים לזכות בהם ומתפללים לעמוד בהם"
אז באמת אני מברכת את כולן בקשיים מחייכים ובכח מבורך לעמוד בהם!

• הוסף לסימניות
בעל שקובע עיתים לתורה, זה לא ניסיון? ילדים בריאים, זו לא התמודדות? אפשרויות כלכליות לא טומנים בחובם ניסיון?
כמו שאומרים- צרות של עשירים
או כאלו צרות? על ראש כל העקרות

יש אנשים שחיים היום עם כל הברכות הטובות ויודעים להנות מהם. - אשריהם ואשרי חלקם!
ויש כאלו שקיבלו את המתנות הטובות בעולם ולא יודעים להנות מהם, וחבל.

• הוסף לסימניות
בעבר העלתי מתכון ליצירת חול קינטי ביתי, שאותו העלת הניק אות - לי (אולגה) בעבר.
מצרפת לך את החלק הזה של הכתבה.
איפה אפשר להשיג חול ים? הייתי בטמבור והחול שהוא קרא לו חול ים היה בצבע כתמתם ויותר אבקתי מלכלך ולא החול הבהיר המוכר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה