לאיפה נעלמו שאר הג'יגות של החומר-איך מספקים הרשאות מלאות לכונן ממחשב אחר

• הוסף לסימניות
לאחרונה פירקתי את הארד דיסק של המחשב הישן נושן בשביל לחלץ ממנו את החומר -(חיברתי אותו למחשב הנייד שלי ע"י חוט המיוחד לכך)הארד דיסק הנ"ל הוא בעל שלושה מחיצות,
בשני המחיצות הרגילים אין בעיות החומר אצלי ביד,
הבעיה החלה במחיצה שבה היה מותקן הווינדוס לשעבר המחיצה הזאת הוא 7.84 ג'יגה מתוכם הוא בפירוש מלא 7.09 ג'יגה -הבעיה שאין לי הרשאות לגשת לכל הקבצים הנ"ל
ניסתי להשתמש בתוכנה שיש באשכול הזה
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=74587&highlight=שינוי+הרשאות+לתיקיות+בעברית
וזה סיפק חצאי הראשות על התיקיות -כלומר יש לי גישה ל -2.08 ג'יגה והשאר אין לי מושג היכן אני מוצא את החומר (לדוגמא שאני נכנס לתוך הכונן ועושה מאפינים על כל הקבצים שיש בכונן, כולל קבצי מערכת וכדו' אז המשקל שנותן לי הוא 2.08, בזמן שבראשי מראה שהכונן מלא 7.09)
צירפתי כמה קבצי הוראות בנושא שלדוגמא הם לא עוזרים לי הרבה מכיוון
1)שאני לא יודע אפילו "להניח את האצבע" על התיקיה מסוימת ולהגיד שפה נמצא החומר הנעול
2)אני סיפקתי ע"י התוכנה בקישור הרשאות לכל התיקיות -והוא נותן לי גישה להכל, אבל אני יודע שלמשל באחד מהם אמור להיות הרבה יותר חומר שכאילו לא קיים

-נ.ב. -כתבתי קצת במהירות ומקווה שהובנתי טוב -במקרה שלא אשמח להבהרות

קבצים מצורפים

• כיצד להגדיר בעלות על קובץ או על תיקייה במערכת Windows XP_.pdf
    KB 223.9 · צפיות: 22
  • כיצד לקבל גישה לתיקיה System Volume Information.pdf
    KB 179.1 · צפיות: 92
  • פתרון בעיות מסוג _הגישה נדחתה_ בעת פתיחת קבצים או תיק
    KB 243 · צפיות: 126
  • הוסף לסימניות
כנראה שלא הבנת מה שמיקרוספט כותב
כי כתוב שמה הכל מה שאתה צריך לעשות

בקיצור באבטחה לשנות את הבעלים
אם אתה לא מסתדר
אז פנאי אישי

• הוסף לסימניות
אין צורך לשנות כלום.
להפעילאת המחשב במצב בטוח, לבחור את כל הדיסק, ולהעתיק ולהדביק במקום אחר.
בשעת ההדבקה הוא יגיד שהוא מדביק רק X ג'יגה, אבל בעצם הוא בסוף ידביק הכל.
חשוב: את ה'בחר הכל' לעשות עם קונטרול+A.
(את המצב בטוח, זה רק בכדי להיות בטוח, אבל גם בלי זה זה עובר).

• הוסף לסימניות
בכל מה שקשור בהעתקה של דיסקים קשיחים אני מעדיף לעבוד עם ddrescue במיוחד כשמדובר על מערכות קבצים של ווינדוס (שלעיתים אוהבת להכריז על צורך בפרמוט הדיסק גם כשזה לא נצרך)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;911928:
בכל מה שקשור בהעתקה של דיסקים קשיחים אני מעדיף לעבוד עם ddrescue במיוחד כשמדובר על מערכות קבצים של ווינדוס (שלעיתים אוהבת להכריז על צורך בפרמוט הדיסק גם כשזה לא נצרך)

כפי שהבנתי זה גם יוכל לעזור בדיסקים שרוטים -דבר שאני גם מאוד נצרך כרגע.
אני עדין לא כל כך יודע לינוקס -ואני לא יודע איפה בדיוק אני מכניס פקודה בלינוקס -צירפתי תמונה,
2-אשמח לקצת יותר הבהרה בענין איך בדיוק לכתוב את הפקודה -(הפעולה שאני רוצה לעשות זה להעתיק מדיסק DVD שקטעים ממנו אפשר לצפות בהם ללא בעיה אבל להעתיק -הוא לא נותן (גם לא אם תוכנות המיוחדות לכך)בגלל שריטות קטנות באותו מקום בדיסק(יש לי כמה כאלו דיסקים שאני צריך מאוד))

קבצים מצורפים

• צילום מסך.jpg
    KB 325.8 · צפיות: 10
  • הוסף לסימניות
מה זה הדבר המזעזע הזה שיש שם???
לענין אתה פותח טרמינל/קונסול/מסוף לא משנה איך תקרא לזה ואתה רושם את הפקודה כמו בלינק שלמעלה.
הסבר קל
בלינוקס כל חומרה שמתחברת למחשב היא נמצאת ב/dev ואז אני פונה אל הCD שהוא כמו תיקיה כפי שאתה רואה בלינק שהבאתי,
אז הפעלנו את הפקודה ואמרנו לה לאיזה חומרה אנו מתכוונים מה שנשאר זה להגיד לה לאיפה הפלט אז עושים רווח וכותבים את הנתיב שם אנו רוצים שהוא יצור את קובץ העתקה.

נ.ב. הדיסקים שרוטים מאוד זה יכול גם לקחת ימים אבל לפי התגובות בנט זה שווה את זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;913819:
מה זה הדבר המזעזע הזה שיש שם???

קודם כל לשם הבנה -הדבר המזעזע הזה הוא בדיוק מה שנפתח לי ע"י הקובץ ISO שהבאת
ועכשיו שאלתי האם זה מה שבאמת אמור להיפתח

נכתב ע"י trew;913819:
לענין אתה פותח טרמינל/קונסול/מסוף לא משנה איך תקרא לזה ואתה רושם את הפקודה כמו בלינק שלמעלה.

אז זהו שאני לא יודע איפה בדיוק נמצא בלינוקס ה"טרמינל/קונסול/מסוף" שבו אני צריך לרשום את הפקודה (אני עדין עם הארץ גדול בכל מה שקשור ללינוקס)

אחרי שאני יבין עד לכאן -אז אני יעבור להבנת ההמשך שמן הסתם הרבה יותר פשוט

• הוסף לסימניות
ננסה Alt+F2 ושם אתה רושם terminal מה שנפתח לך זה זה החלון שראית בלינק שהבאתי.
רק לשם הבדיקה אני יוריד גם את הדיסק שבלינק ונראה למה שדרגו אותו ולמה הממשק כה מזעזע.

• הוסף לסימניות
בהזדמנות הזאת אולי גם תוכל להמשיך ולעזור לי בענין לינוקס בקישור הזה -ראה תגובה חדשה שם (מחוסר זמן רגוע להתעסקות אם תוכנות חדשות לא הגבתי שם הרבה זמן)
http://www.prog.co.il/showthread.php?p=915524#post915524
אבל זה רק בדרך אגב ולא קשור כרגע לענין פה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;915496:
ננסה Alt+F2 ושם אתה רושם terminal מה שנפתח לך זה זה החלון שראית בלינק שהבאתי.
אם כוונתך שאני יעמוד בתוך הלינוקס -במקום שרואים בתמונה ("המזעזת") שהבאתי (שזה המסך פתיחה)
ואז ללחוץ Alt+F2
אז מה שעשיתי ולא זכיתי לשום תגובה כלל

• הוסף לסימניות
אם אתה רוצה יש לי מכונה וירטואלית של אובונטו מוגדרת והכל שצורכת רק 512MB, היא משתמשת ביוניטי והיא רזה, תוכל להתקין עליה מה שבא לך ואיך שבא לך ואז אתה מדלג על שלב ההתקנה.

הבעיה: היא מוגדרת לעבודה עם VMware
תבחר לך מפה את הגרסה של vmware שמתאימה לך.
והלינק למכונה עצמה הוא פה.

שים לב שב7zip נמצאת המכונה רק תגדיר לתוכנה את המיקום שלה.
הרבה הצלחות :)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י LLEEVV;915610:
נכתב ע"י trew;915567:
והלינק למכונה עצמה הוא פה.

הלינק הזה משום מה לא עובד?
כן כתבתי אותו לא נכון
זה הלינק המתוקן.

בקשר לטרמינל תנסה להריץ את הפקודה הבאה בAlt+F2
roxterm
ואגב אני יודע על מה דיברתי כשאמרתי מזעזע, זה המעודכן, כנראה שאת הלינק שהיה שם שינו.
הורדתי מהלינק הבא.
http://partedmagic.com/doku.php?id=downloads
צפה בקובץ המצורף 148422

קבצים מצורפים

• vbox1.jpg
    KB 116.8 · צפיות: 8
  • הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה