לאלו שיודעים לענות תודה>>לימוד נגינה על כלי נשיפה קלרינט/חליל צד

• הוסף לסימניות
טוב,
אני שואלת מבורות והדיוטות גמורה ...
חלומי הוא ללמוד איזה כלי נגינה
מלבד חוג שכוח באורגנית ושמיעה טובה קצב לא רע, אין לי מי יודע מה רקע
החלום שלי התחיל ללבוש שם: כלי נשיפה קלרינט /חליל צד

איפה לומדים דבר כזה? בערך כמה זמן?
רמת הקושי של דבר כזה?...

• הוסף לסימניות
אפשר ללמוד אצל מורה פרטית לפי המלצה. (יש לי כמה מומלצות בירושלים) או בקונסרבטוריון (כמו רון שולמית בירושלים, "מזמור" בבני ברק)
לגבי זמן: לימוד נגינה הוא דבר גמיש, תלוי בכשרון הטבעי אבל הרבה יותר בכושר ההתמד והאימון. קשה לדעת תוך כמה זמן הצפצופים יהיו ערבים וחלקים ומלאי הבעה מוסיקאלית. (אני לא מתחום הוראת כל הנשיפה, בקלידים התוצאה ההתחלתית יותר מהירה)
ועד מתי צריך ללמוד? עד אין סוף, תמיד יש מה ללמוד... זה לא כמו לימודי רפואה למשל התחומים בזמן עד התעודה.

• הוסף לסימניות
מנעד
בי''ס למוזיקה ברמה גבוהה מאד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ת'כלס;2255443:
חלומי הוא ללמוד איזה כלי נגינה ... כלי נשיפה קלרינט /חליל צד

איפה לומדים דבר כזה? בערך כמה זמן?
רמת הקושי של דבר כזה?...

החלום הזה הוא גם חלומי שלי. התחלתי לממש אותו לפני חודשיים על חליל צד. ואיך לומר? חלום... :)

לפני שהתחלתי עשיתי ברורים והומלץ לי על לימוד פרטני שהוא הכי יעיל.
בשביל לדעת לנגן טוב - לקחת סתם חוברת תווים ולנגן יפה לוקח ללמוד בסביבות שנה (למי שאין כישרון של שמיעה). עכשיו, אחרי חודשיים של לימוד אני יודעת לנגן מבחר יפה של שירים.
יחסית חליל צד נקרא מהכלים היותר קשים. בשביל שיצא צליל יפה צריך גם שהחליל ישב טוב - אחיזה נכונה, צורה מסוימת בשפתיים, להפעיל את שריר הבטן וכמובן הנעה עדינה של האצבעות. יש כאלה שלוקח להם זמן עד שיוצא הצליל ויש כאלה שזה מגיע בקלות.
התוצאות שוות את המאמצים.

הומלץ לי גם להתחיל קודם עם חלילית ואז לעבור לחליל צד. היה לי חבל על הזמן והתחלתי ישר על חליל - אני ממש מרוצה (וגם המורה ;)).

כדאי לך ללכת לשיעור נסיון כדי לראות אם זה מתאים לך ואם יש לך כח להשקיע.

הרבה הצלחות והנאות!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה