לאלו שמתכננים להחזיר בקבוקי פקדון למיחזור.

• הוסף לסימניות
אבוד לכם.
נסחבתי עם 60 בקבוקים מסעודת פורים והשבתות שאחרי ובשני רשתות לא הסכימו לקבל. הם טוענים שהחוק אומר עד שבוע לפני פסח, ואחד אומר לי: מה את רוצה? את בחורה דתית, זה חמץ, את לא מבינה!?!
לא! אני לא מבינה איך בקבוקי יין, משקאות קלים ומים הן חמץ. מקסימום שלא יקבלו בקבוקי בירה, אבל השאר??, פשוט לא מבינה. ואני גם לא מבינה מה הבעיה של רשתות שממילא מוכרות לגוי חמץ בעין כמו אטריות וקרקרים לקבל ולמכור לגוי בקבוקים למיחזור.
ואם זה סדר? שיקצו שטח עכשיו הפסדנו את כספי הפקדון ששילמנו ממילא.
והכי אני לא מבינה:
איך לא מפרסמים את זה?
איך אין פרסום ענק בעיתונות מהתאגיד שאחראי על מיחזור שיש תאריך סיום למסירה???? ואיך אין הודעות בולטות ברשתות החל משבועיים לפני פורים????
בכל מקרה כל הבקבוקים הלכו לפח הגדול ביחד עם הבקבוקים של האנשים שבאו באותו זמן. וזה כבר סימן שלא באמת איכפת לאחראים על העניין ממחזור כי אחרת הם היו דואגים שלכל מי שיש לו יספיק למחזר ולא ישליך סתם לפח.
ובעקבות כך, למי אתם מציעים לפנות בתלונה? ומה כתובות המייל שלהם? מספרי פקס?

• הוסף לסימניות
מה הבעיה להחזיר את זה אחרי פסח?

• הוסף לסימניות
כמנהגי אחת לתקופה, הקדשתי זמן, ארזתי את הבקבוקים בשקיות וספרתי, ארגנתי עגלה מהשכנים לשאת עליה את כל עשרות הבקבוקים שחלקם זכוכית והם כבדים למדי ובעלי נפח, נסחבתי, הגעתי, הושבתי ריקם בעצבים (ראיתי שאחרים צעקו עליהם והם היו מוכנים:p), חזרתי כלעומת שבאתי, נראה לך שאחזור עם הכבודה את כל הדרך הביתה שוב?
מעבר לכך אין לי מקום בערב פסח לבקבוקים ואילו ידעתי מראש הייתי באה לפני מספר ימים ולא היום.

• הוסף לסימניות
בברכל ליד הבית שלי היתה מודעה שהם לא מקבלים בקבוקים מר"ח ניסן.
הבאנו ביום האחרון בסה"כ שני בקבוקים ולא הסכימו לקבל כי טענו שמקבלים רק 4 בקבוקים ומעלה.
העיקר לחייב בפיקדון הם מחייבים בלי תנאים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כל מיני;976504:
כמנהגי אחת לתקופה, הקדשתי זמן, ארזתי את הבקבוקים בשקיות וספרתי, ארגנתי עגלה מהשכנים לשאת עליה את כל עשרות הבקבוקים שחלקם זכוכית והם כבדים למדי ובעלי נפח, נסחבתי, הגעתי, הושבתי ריקם בעצבים (ראיתי שאחרים צעקו עליהם והם היו מוכנים:p), חזרתי כלעומת שבאתי, נראה לך שאחזור עם הכבודה את כל הדרך הביתה שוב?

וכל הטרחה הזו שווה 18 ש"ח?:(
[ולא הוספת את המקום איחסון של כל הבקבוקים בבית למשך כל התקופה...]

כבר חשבתי כמה פעמים לשמור על ארצינו ולמחזר.
אבל זה שווה את הטירחה?

• הוסף לסימניות
אני שמה בקבוקים במתקן האיסוף שליד פח הזבל - מפסידה 30 אג' אבל שומרת על ארצנו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;977083:
וכל הטרחה הזו שווה 18 ש"ח?:(
[ולא הוספת את המקום איחסון של כל הבקבוקים בבית למשך כל התקופה...]

כבר חשבתי כמה פעמים לשמור על ארצינו ולמחזר.
אבל זה שווה את הטירחה?

יש סמינרים ואגודות שאוספים בקבוקים והכסף של הפקדון הולך לצדקה.
(למשל גור ב"ב, הכסף הולך להכנסת כלה)
אני יודעת שהם מגיעים לסכומים משמעותיים,
בשבילנו זה "כלום" ובשבילם פרוטה לפרוטה מצטרפת,
וכל ההתעסקות סביב הולכת למצווה.

• הוסף לסימניות
הצעתי כבר פעמיים לבנות סמינר שיבואו לקחת בקבוקים, אבל אני גרה באזור מרוחק, (גם מהפחים) ולכן שווה לי כשאני יוצאת לקניות אחת לתקופה לטפל גם בזה. לא מזלזלת ב18 שקל.
מלבד זאת נראה לי הזוי שלוקחים מאיתנו כסף אבל אין לנו דרך להחזיר אותו.
לכן אני רוצה לפנות לאחראים והייתי שמחה לקבל מהם הסבר והבטחה לבדיקה לכל התופעות שעלו כאן(כולל מכולת גדולה מאוד באזורי שבאופן סדיר מסרבת לקבל בקבוקים וכו')

• הוסף לסימניות
בירושלים יש מקום אל"ה איכות למען הסביבה ברחוב אדוניהו הכהן [ההמשך של שוק בוכרים הקטן כשעוברים את כביש יחזקאל], הם מקבלים עד יום ראשון ב-4

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה