כללי לאמהות שבינינו: מתי אתן עובדות על המחשב?

• הוסף לסימניות
הרי כשהילדים בבית (בסביבות אחת וחצי) כבר אי אפשר כ"כ לעבוד. (אצלי הם לוחצים על כל כפתור אפשרי...)
מה נשאר? הבוקר, ושעות הלילה (בד"כ עד השעות הקטנות)...
בבוקר לא חסר מה לעשות- טלפונים, סידורים שונים, לבשל וכו'.
בלילה- צריכים גם לישון מתישהוא... כשהולכים לישון מאוחר, קמים עייפים וקשה לתפקד.
אשמח לשמוע מנסיונכן מתי אתן מכניסות את זמן העבודה ביום, ואולי גם בכלליות על איך אתן מתארגנות עם שאר עבודות הבית במקביל.
תודה!

• הוסף לסימניות
בלי צחוק, אני שואלת ברצינות.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שזו שאילה שכולנו פה שואלות.
ראה ערך, מתי מגיעות הודעות רבות לפורומים השונים?
בין 10 ל-3 בלילה

• הוסף לסימניות
אני מעדיפה לעבוד בלילה כי אז אני יודעת שלא יהיה שום הפרעות והעבודה יותר תיזרום.
ואם קשה לתפקד ביום למחרת אני פשוט שולחת אחה"צ את הילדים לגינה עם בייביסיטר וקצת נחה...
לפעמים יש עבודות דחופות אז אני עובדת גם בשעות הבוקר- אבל זה פחות זורם לי... ושמתי לב שגם התוצאות פחות מוצלחות... וגם הילדים פחות מרוצים... וגם הבעל... וגם הבית הפוך... והארוחות.... והכביסות.....
icon5.gif
icon5.gif
icon5.gif

• הוסף לסימניות
לפעמים שוה לקחת בייביסיטר. (גילוי נאות: אני לא אמא, אני אבא).

• הוסף לסימניות
כשעובדים מהבית חייבים להיות עקביים, אם את מחליטה שבבוקר את עובדת, ואין ברירה, נניח יצאת לעבודה במשרד, ואת אולי רק מבשלת ארוחת צהרים חצי שעה- שעה, נשאר לך מ8:00-1:00 לעבוד (פחות שעה הכנת אוכל), כשהילדים מגיעים אין מצב, אבל, ב7:00-8:00 הם הולכים לישון, אז את יכולה להמשיך לעבוד עד שעה סבירה! (לא שאני עושה את זה.... רוב ההודעות שלי ב3-4 בלילה)
את כל הסדורים תעשי בשעות אחה"צ, במקרים דחופים, בשביל זה יש בוקר, בכל אופן אין לך בוס על הראש, אבל, בלי גבולות אין מצב לעבוד מהבית!!!
נשמע אידיאלי???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י natittt;445450:

האבא הוא הבייביסיטר? ;)

ולעניין השאלה, לי ממש לא נח לעבוד כשהילדים ערים,
גם בגלל שאני רוצה שהם ירגישו שיש להם אמא וגם בגלל שזה פשוט לא נח.

את שעות הצהריים אני מעדיפה להקדיש להם ולעבוד בערב בשקט ובריכוז.

• הוסף לסימניות
אני הייתי במצב משוגע לפני שנה, לא ישנה כל הלילה ואיך שהוא מתפקדת ביום, היום ב"ה כבר שנה ואני עובדת בצורה עיקבית, בין 9:00- ל1:30 באמצע כמה לעשרים דק' גג להכין ארוחת צהריים
אח"כ בצהריים בין 2:30 ל4:00 הבת שלי עדיין משחקת יפה ובשקט, אח"כ בשעות אחה"צ אני איתה (במקרים דחופים שאני כן עובדת בשעות אלו, זה קשה ומתסכל אותי ואותה...), בערב בין 8:00 ל9:00, אם יש צורך אני עובדת. בד"כ אני לא עובדת בשעות הקטנות של הלילה.
רק במקרים נדירים שיש צורך בעבודה רצופה ודחופה (כמה פעמים נדירות בשנה) , וזה באמת משבש את כל הבית.
מה שכן המחשב פתוח כמעט כל היום..., ולזה באמת אני צריכה לשים גבולות.
לפחות הבת שלי רואה את עצמה כל הזמן על הרקע של שולחן העבודה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י natittt;445450:
הבייביסיטר זה טוב פה ושם כשיש עומס, אבל בקביעות??? מתי תהיה לילדים אמא?
ולאלו שעובדות בלילה (ואני ביניהן)- אתן לא עייפות כל היום?

• הוסף לסימניות
אני רושמת את הילדים לצהרון או יום חינוך ארוך (במידה ויש).
ובכל מקרה-
קנינו מחשב נפרד לילדים, ברגע ששמתי לב שהרבה שעות עבודה שלי מתבזבזות על זה שהילדים משחקים במחשב או רואים סרט. אז אני עובדת על המחשב שלי, הם משתמשים במחשב שלהם, וכולם מרוצים.

• הוסף לסימניות
time is money
קליפ שיעורר את כולנו....;)

קבצים מצורפים

• חצי שעה.wmv
    4.4 MB · צפיות: 37
  • הוסף לסימניות
אי אפשר לעבוד עם הילדים בבית,החופש הזה פשוט סיוט,(בערך:))
גם אני הבאתי מחשב נפרד לילדים,עזר חלקית,אני עובדת בוקר ולילות מאוחרים,כשהילדים במעון זה נחמד כי אפשר לעבוד עד 3.30 אבל הלילה מתחיל רק ב10.00
כביסות ונקיונות עם הילדים ,הבעל במילא עובד כל היום אז הוא רואה רק את הסדר הנוצץ שאחרי הבלגן...

• הוסף לסימניות
כל אחד וסדר היום של הילדים שלו...
שלי למשל עוף לילה, אז אני עובדת בוקר וצהריים כשיש שינה ושקט.
זו באמת בעיה שמתפתים לנקות ולבשל, (ולישווווווון), אבל צריך לקחת את זה במחשבה כאילו יצאת מהבית לעבוד, ואין לך אפשרות עכשיו לעשות מה שאת רוצה.

בקשר לשאלת העייפות......
מי שעירנית עכשיו שתרים אצבע.....
:):):)

• הוסף לסימניות
אני עובדת מהבוקר עד 3:30 אחה"צ (הילדות שלי בצהרון).
מהרגע שהן מגיעות אני משתדלת מאוד להקדיש להן את כל אחה"צ ולאנשים שמתקשרים עם דברים דחופים אני אומרת שעכשיו אני בהפסקה עד השעה 8:00 בערב ואז אני עובדת שוב עד כמה שצריך / עד כמה שיש לי כוח... :)
במקרים מאוד מיוחדים שהיה צורך לעבוד אחה"צ באמת לקחתי בייביסיטר אבל אפשר לספור את הפעמים האלה על כף היד...
בקשר לעבודות הבית: הניקיון והסדר היסודי שלי מתבצע ביום שישי שהוא היום החופשי שאני מקפידה עליו מאוד. בשאר ימות השבוע הדברים מתבצעים לרוב בין לבין ואני משתדלת שהבנות שלי ילמדו לסדר אחריהן את הצעצועים ולהניח במקום את הנעליים וכו' כדי לחנך אותן לסדר ועל הדרך לחסוך לי עבודה. בערך איזה פעם פעמיים בשבוע לפני שאני הולכת לישון אני נכנסת ל"שוונג" של סדר יסודי עם טאטוא כל הפינות כך שהבית אף פעם לא ממש מבולגן ומלוכלך. לחילופין, הסדר היסודי הזה באמצע השבוע מתבצע דווקא בימים שאני צריכה לצאת או בלחץ כי כך אני יודעת שאני חייבת להספיק לסדר הכל במסגרת של זמן וזה לא נמרח על כל היום.

בחופש, כמו כולם, אני בצרות... :)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
השאלה צריכה להיות הפוכה:
לא כמה זמן נשאר לעבוד, אלא כמה זמן נשאר אמא ביומית לילדים?
בבוקר הם בגן. בלילה הם ישנים בדרך כלל מוקדם. ואם כשאמא בבית היא לא תהי-ה בשבילם, אז כמה אמא נשאר להם?

• הוסף לסימניות
כל אחד יודע את סדר העדיפויות שלו.
הנתונים הם-בית מסודר
עבודה יעילה
ילדים שמקבלים יחס
ארוחות סדירות

תחליטו אתם על מה שווה פחות להתמקד
אצלי למשל הבית לא ממש נוצץ......

• הוסף לסימניות
כנ"ל
כשהמחשב התקלקל פתאום מצאתי את עצמי מנקה כל יום, שוטפת כלים באופן סדיר
מבריקה כל מיני פינות שבשוטף שכחתי מקיומן....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;445689:
השאלה צריכה להיות הפוכה:
לא כמה זמן נשאר לעבוד, אלא כמה זמן נשאר אמא ביומית לילדים?
בבוקר הם בגן. בלילה הם ישנים בדרך כלל מוקדם. ואם כשאמא בבית היא לא תהי-ה בשבילם, אז כמה אמא נשאר להם?
השאלה לא צריכה להיות הפוכה. בגלל שאני רוצה להיות אמא כמה שיותר אני שואלת מתי נשאר זמן לעבוד.
לפעמים אני מרגישה שאני רוצה לעזוב את העבודה ולהיות רק אמא, כמו האמהות של פעם...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה