לאנגזאם פעלדמאן

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אחרי שג׳ומבו מייל גמר להעלות את הקבצים ורושם לכם קישור שאיתו תוכל לשתף את הקובץ,
תרשמו כאן את הקישור ותורידו ממנו אות אנגלית אחת.
ובנוסף תרשמו לנו מהי האות שהורדתם שאותה נצטרך להוסיף.

תודה!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
'
אוי ואבוי!
הפכו אותם לחילול השם רציני!

לא נראה לי שפלדמן ולאנגסאם הם קיצוניים...

בכדי למנוע אי הבנות, בואו ונלטש את משמעות שתי מילים האלו 'חילול השם'.

חילול השם הוא מצב בו אדם הנתפש בעיני הצופה כמייצג במידת מה את אמונת ישראל - מתנהג בסתירה לדרכי האמונה אליהם הוא מחויב. וכן יש איסור לכל אחד אשר נושא את שם ישראל עליו, לעשות דברים שאינם מוסריים ממנהג העולם, כגון תלמיד חכם שאסור לו ללכת עם רבב על בגדו.

אמנם לא כמו שחושבים אנשים אשר כל מה אשר לא נתפס בעיני העמים והתינוקות שנשבו - כדבר מוסרי וישר, יש בה משום חילול השם - ויהי מה.

ההנחה הזאת מופרכת מיסודה. כי לא כל דבר אשר כונה אצלם 'אינו מוסרי' יש בה משום חילול ה', והמציאות תוכיח שמותר לעשות מנהג כפרות בפרהסיא לעיני עדשות המצלמות של ארגוני צער בעלי חיים למיניהם (כמובן בהשמת דגש שלא להיכשל באיסור צער בעלי חיים שהזהירה אותנו התורה). וכן מותר לשחוט על פי ההלכה על אפם וחמתם. וכן מותר לעשות ברית מילה על כל דקדוקיה והלכותיה למורת רוחו של מייקל בלומברג. ועוד כהנה וכהנה.

ולנידן דידן: האם דרכי האמונה הנמסרת לנו מדור דור סותרים השתמטות מלשרת (לא מלהתייצב אלא מלשרת!) בצבא?
נו, באמת! כל הגדולים לא שירתו בצה"ל. השתמטו בגדול, ואף לא טרחו להסתיר את העובדה.

ובמקרה הזה נראה שהם לא עשו חילול ה'.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
Screenshot_20190517-160459.png

• הוסף לסימניות
יש למישהו את ההצגה בלי החדשות, רק את ההצגה כולו?

• הוסף לסימניות
האם יש למישהו קישור לנטפרי או קובץ לעלות של ההצגה של לאנגזאם פאלדמאן נגד הגיוס {המלא לא 3 הדקות האחרונות} אשמח מאד אם יעלה את זה פה כמה שיותר מהר

• הוסף לסימניות
יש למישהו את ההצגה בלי החדשות, רק את ההצגה כולו?
אשמח מאד אם מישהו ישלח לי את ההצגה (בלי החדשות) לאישי - <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
נטפרי חסמו לי את הקישור לג'מבו מייל
תודה רבה

• הוסף לסימניות
אשמח מאד אם מישהו ישלח לי את ההצגה (בלי החדשות) לאישי - <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
נטפרי חסמו לי את הקישור לג'מבו מייל
תודה רבה
אשמח מאד אם תששלחו לי גם <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
תודה מראש!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה