מידע שימושי לאפרושי מאיסורא

מצב
הנושא נעול.
הבעיה הגדולה יותר היא החשש שמא המכלים נגועים לפני שממלאים אותם בחלב, ואז שטיפה חיצונית לא תפתור כלום, ואין הדבר דומה לכך שיש הוראה מנותן ההכשר לבדוק מחרקים ותולעים מוצרים יבשים; האם שייך להבחין באקריות האלה אם הן טבעו בחלב?
הגאון הגדול ר' מרדכי גרוס שליט"א ירד לתנובה במשך חצי יום וסינן אלפי ליטרים וכפי מה שהבנתי הוא מצא אקרית אחת.
שאין בזה בעיה הלכתית אם יש אחת באלפי ליטרים.
אבל זה מראה שמשהו היה.

השאלה היא האם הוא פתח בקבוקי קרטון ובדק, או שלקח חלב מהמאגרים שם ובדק, שאילו הוא לא פתח את הבקבוקי קרטון אין זה ראיה לנידון זה שהרי יתכן שהקרטונים היו נגועים לפני שהכניסו חלב.
(ואם הוא לקח מהמאגר ושם היה אקרית זה הרבה יותר חמור ממה שחשבתי, אבל מצד שני זה רק אחד לאלפ')
ובנוסף לזה בבקבוקי פלסטיק של שני ליטר אנו בעצמנו ראינו שהאקריות מצליחים להכנס דרך הפקק לבפנים, אמנם עכשיו עיקר הבעיה שאני התוועדתי אליה היא בקרטונים אבל יתכן שאף שם הם מצליחים לעבור תחת הפקק, ועובדה היא שפתחנו בקבוק קרטון ובאמצע המקום של הפקק (קרוב כבר לסוף הפקק, כלומר שהם נכנסו לא קצת) נמצא אקרית - וזה קרה פעמיים. והרי התופעה שהיה בחוץ אקריות כשנודעה לי לפני שבועיים בערך היתה נפוצה מאוד ומכל חמש בקבקוים בכל חנות בירושלים שהיינו, מצאנו לפחות בתוך שנים מהם נגיעות חיצונית, ולפעמים עוד יותר מזה.

נערך לאחרונה ב:
יש לציין שאף היום בדקנו בקרטונים חדשים של הבדץ ברשת גדולה ומצאנו כמה נגועים

מקובל לומר על אומרי ה"בדקנו"
ש"אנחנו " הכוונה אני ואפסי.
נראה לי שהמשך המשפט גם כן רלוונטי כאן...
בנאדם אחד ויחיד מפרסם משהו שאולי נכון ואולי לא, אין מאחוריו רב אחד!!! שמסכים איתו-ולהפך, אולי הוא מוכן לגלות מה האינטרס שלו?? (כמובן שאיני מוריד מחומרת הדבר, אך הטענה הטיפשית שהאקריות חדרו לתוך החלב עצמו נראית כ"כ טיפשית ושקרית שכל הסיפור מוטל בספק בעיני)

בנאדם אחד ויחיד מפרסם משהו שאולי נכון ואולי לא, אין מאחוריו רב אחד!!! שמסכים איתו-ולהפך, אולי הוא מוכן לגלות מה האינטרס שלו?? (כמובן שאיני מוריד מחומרת הדבר, אך הטענה הטיפשית שהאקריות חדרו לתוך החלב עצמו נראית כ"כ טיפשית ושקרית שכל הסיפור מוטל בספק בעיני)

זה לא מקור?

זה לא מקור?
לא, כי צירפו לשאלה שם את הקישור לאשכול כאן, ולפי תשובת הרב המשיב נראה כאילו הוא חושש רק לבעיה נקודתית ולא לתופעה נרחבת כמו שטוען פותח האשכול

החשש חשש אמיתי ללא אינטרס שלי, מי שאתה צריך לחשוש שיש לו אינטרס זה רק אחרים לא אני, אני איני מקבל מזה כלום, מי שאתה יודע שמקבל עליו יש מקום לחשוש.
בנוסף לזה אם אתה רוצה לדעת איזה רבנים בהבדץ אמרו שזה טוב לפרסם ומי שם מונע מלפרסם אוכל לכתוב קצת, אבל מכיון שיש בזה רכילות לכך אני נמנע מלומר שמות, כיון שאין לזה שום נפק"מ. אם בכל אופן תרצה אתה יכול לבקש מהרבנים בהבד"ץ רשות שאכתוב ברבים מה שאמרו לי, לא כל שם בהבדץ דיברתי אבל כשתקבל שם של רב שדיברתי עמו שמאשר לך שאכתוב את שמו ברבים אכתוב את דעתו (אמנם זה עבודה קשה לעבור רב רב אבל אם אתה רוצה לחשוד באדם שיש לו אינטרס ולכתוב כך ברבים מוטל עליך קודם לעשות בירור מעמיק).
ומה שאוכל לומר לך הוא שיש רבנים חשובים מאוד, שהייתי סומך עליהם יותר מכל המשגיחים של הבדץ ביחד, שאמרו שצריך לפרסם.
ותמוה בעיני שאתה כותב מבלי לברר כלל, הרי הרבה מומחים לענין תולעים יודעים על הבעיה לפני שאני יודע על הבעיה הזו, ואילואתה מבלי שום אחריות כותב, אפילו הבדץ שאני לא מבין איך הם מתנהגים בענין זה, אף הם לא מפרסמים שאין חשש.
ואגב הרב המגיב בכושרות אני נוכחתי לדעת שהוא מנסה לברר ולחקור אחרי אמיתת הענין בכדי להודיע לרבים מה ראוי לעשות, מה שלצערי לא נעשה מספיק על ידי כשרויות אחרות שמסתמא אתה משלם להם הרבה יותר כסף.

איני רוצה לפרסם איני יודע אם זה יוכל להזיק להם, אם אתה מעונין תוכל ליצור שיחה אישית

נערך לאחרונה ב:
ואגב הרב המגיב בכושרות אני נוכחתי לדעת שהוא מנסה לברר ולחקור אחרי אמיתת הענין
אני שאלתי את כושרות, מעניין אותי באמת, הם פנו אליך או משהו?
דרך אגב אתה מנוי, ולכן אתה יכול לפתוח שיחה אישית עם הליטאי הפשוט, במקום לפרסם מייל

משעשע עד מוזר.....
ניק בפרוג (חדש מהניילונים) מול רבני הבד"ץ, רבני מחזיקי הדת, רבני חוג חת"ס, והרב מרדכי גרוס
מה אני האזרח הקטן אמור לחשוב? שהאינטרס של הרבנים הנ"ל להכשיל אותי? שהם כל כך מזלזלים שכשרות עד כדי התעלמות מוחלטת מכל כך הרבה לאוים?
אולי הטענה עליהם למה הם לא גולשים בפרוג...
בקיצור, כמו שכתב @ליטאי פשוט ו @הנדימן ועוד, כל הענין פה מוזר ומלא תהיות

צר לי שהענין נעשה כאילו הוא נידון על הכשרים, ולכך פניתי לפרוג וביקשתי למחוק חלק מההודעות שמחמת המו"מ כתבתי בענין זה, והשארתי רק מה שנוגע לעצם הענין בכדי שידע הציבור, אבל לא בכדי שזה יהא מוקד של פוליטיקה.
אגב הבקשה למחוק ההודעות היתה לפני שטעים ועסיסי כתב מכתבו,
ובנוסף לזה אשמח שלא רק יצטט הכיתובים על הקרטון של החלב, שהרי אין זה נוגע לנידון זה שהרי ברור שהחלב מצד עצמו כשר למהדרין, אלא ישאל את הרבנים של הכשרויות שם על ענין האקריות ויצרף שהם מעידים שאין שום חשש, אם יהיה כזה פירסום אז אדע שכנראה המצב השתנה.

נערך לאחרונה ב:
@ענין גדול
יש"כ על ההעלאת המודעות!
בהחלט נשתדל לשים לב.
ולכל המקשים על הבדצים למיניהם, צריך להבין שבדץ גם לאחר שהעלו את הענין, הם צריכים לבדוק את העניין וזה לוקח זמן! (האם זה נכון, מתי קורה הנגיעות והאם זה בכל מחלבה וכ"ו, הם לא יכולים לפסול אוטומטית את כל החלב בארץ)

ידידי @ליטאי פשוט וכן @טעים ועסיסי
אחה"מ, לא הבנתי מדוע ולמה צריך שיהיה רב או גוף כשרות שעומד אחר בעיה כלשהיא שנראית בעין.

וכי אם ראית נגע תברואתי/כשל כשרותי או סתם נגיעות מסוימת בפרי/מוצר כלשהוא והדבר חוזר ונשנה כמה וכמה פעמים ובמקומות שונים, לא תדווח לממונים/לשלטונות ובמקביל גם תעורר את מכריך בענין שיפקחו עין ושימת לב לענין, או שתמתין לאיזה רב שיעמוד ויאשר את אשר ראו עיניך?

לכאורה, זה מה שעשה @ענין גדול
וגם פנה לבד"ץ נותני הכשרות שענו בחיוב (וייש"כ ע"כ) ושהם בודקים את התלונות.
וכמו שקראנו כאן מכמה מקוראי האשכול שבדקו אצלם את בקבוקי החלב ודיווחו בהלם ותדהמה שאכן גם אצלם נמצאו אותם אקריות.

אני רואה בכך רק טובה וברכה והצלה להמון העם לבל יכשלו באיסורים.
וזכות הרבים תלויה בו.

ידידי הרב @ליטאי פשוט,
אחה"מ, לא הבנתי מדוע ולמה צריך שיהיה רב או גוף כשרות שעומד אחר בעיה כלשהיא שנראית בעין.

וכי אם ראית נגע תברואתי/כשל כשרותי או סתם נגיעות מסוימת בפרי/מוצר כלשהוא והדבר חוזר ונשנה כמה וכמה פעמים ובמקומות שונים, לא תדווח לממונים/לשלטונות ובמקביל גם תעורר את מכריך בענין שיפקחו עין ושימת לב לענין, או שתמתין לאיזה רב שיעמוד ויאשר את אשר ראו עיניך?

לכאורה, זה מה שעשה @ענין גדול
וגם פנה לבד"ץ נותני הכשרות שענו בחיוב (וייש"כ ע"כ) ושהם בודקים את התלונות.
וכמו שקראנו כאן מכמה מקוראי האשכול שבדקו אצלם את בקבוקי החלב ודיווחו בהלם ותדהמה שאכן גם אצלם נמצאו אותם אקריות.

אני רואה בכך רק טובה וברכה והצלה להמון העם לבל יכשלו באיסורים.
וזכות הרבים תלויה בו.
אסביר, בדר"כ כאשר נושא מסוים עולה לדיון ובמיוחד בנושאי כשרות ועוד יותר כשמדובר במוצר בסיסי דנים על הנושא בעוד מקומות ובעוד במות, וכאן יש שתיקה מוחלטת ואין שום גורם שמדבר על הנושא ומזהיר מפניו חוץ מהרב @ענין גדול וזה מאוד מאוד תמוה, אגב, אני בדקתי בעצמי בקרטוני חלב ולא מצאתי שום דבר שאפילו דומה לאקריות הנ"ל,
ולכן היה נדמה לי שיש כאן אינטרס כלשהוא או ניפוח הנושא בצורה לא פרופורציונלית, זה הכל.

אני בדקתי ולא מצאתי שום דבר
בדקתי טוב טוב...
{ובנוסף אני לא מתאפק מהקונספירציה שהרב מכושרות הוא הוא @ענין גדול שידוע לנו כך א. הבד"ץ מכירים אותו למרות שהוא לא חלק מהם. ב. כושרות מאשרים שהעניין הזה נכון.}
אני רוצה לומר שאני לא מתכוון להיות ציני רק לא התאפקתי מהקונספירציה. אדרבה נראה שעלית על תקלה ואתה מנסה לעורר מודעות. אשרך! {ואם אתה אכן מכושרות זה הזמן להודות על ההשקעה והזמן שאתם מקדישים לציבור}
ומה שכתבו פה מהרב גרוס זהו מיעוט שאינו מצוי ששום בד"ץ לא היה חושש על זה.

צר לי שהענין נעשה כאילו הוא נידון על הכשרים, ולכך פניתי לפרוג וביקשתי למחוק חלק מההודעות שמחמת המו"מ כתבתי בענין זה, והשארתי רק מה שנוגע לעצם הענין בכדי שידע הציבור, אבל לא בכדי שזה יהא מוקד של פוליטיקה.
אגב הבקשה למחוק ההודעות היתה לפני שטעים ועסיסי כתב מכתבו,
ובנוסף לזה אשמח שלא רק יצטט הכיתובים על הקרטון של החלב, שהרי אין זה נוגע לנידון זה שהרי ברור שהחלב מצד עצמו כשר למהדרין, אלא ישאל את הרבנים של הכשרויות שם על ענין האקריות ויצרף שהם מעידים שאין שום חשש, אם יהיה כזה פירסום אז אדע שכנראה המצב השתנה.
שאלת השאלות הייתה ועודנה, מי משלם על מנוי פרימיום בשביל לפתוח אשכול על כשרות ותו לא מידי, אפילו לא הודעה אחת על נושא אחר, כל ההודעות והפעילות של הניק הזה הם רק באשכול פה,
בדרך כלל אנשים עושים מנוי פרימיום למטרות רווח כלכלי, ואני מניח שגם פה זה לא שונה
כל השאלה מי משלם על זה, גופי כשרות שרוצים להילחם במותג של בד"צ / מחלבות אחרות, מעניין מאוד

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה