כללי לאפרושי מאיסורא

• הוסף לסימניות
בשבוע האחרון קיבלתי לדוא"ל הודעות על מבצעים לרגל "תחילת השנה האזרחית החדשה".

לכאורה ישנו איסור מפורש ליהנות ולרכוש מבצעים אלו, משום "דאזיל ומודה לעבודה זרה שלו". וכפי שנפסק בשו"ע, הלכות עבודה כוכבים (יו"ד סי' קמח).

וכל מי שקונה מעכו"ם ביום חגם הרי זה אסור בהנאה.

ולא באתי להורות הלכה, וכל אחד יעשה כהוראת רבותיו.

בברכת
והאלילים כרות יכרתון,
וכל בני בשר יקראו בשם ה'.

שמואל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;927578:
בשבוע האחרון קיבלתי לדוא"ל הודעות על מבצעים לרגל "תחילת השנה האזרחית החדשה".

לכאורה ישנו איסור מפורש ליהנות ולרכוש מבצעים אלו, משום "דאזיל ומודה לעבודה זרה שלו". וכפי שנפסק בשו"ע, הלכות עבודה כוכבים (יו"ד סי' קמח).

וכל מי שקונה מעכו"ם ביום חגם הרי זה אסור בהנאה.

ולא באתי להורות הלכה, וכל אחד יעשה כהוראת רבותיו.

בברכת
והאלילים כרות יכרתון,
וכל בני בשר יקראו בשם ה'.

שמואל

ראשית אציין שאני מסתייג כמה שיותר מלהשתמש בתאריך הנוצרי, וגם בצ'קים וכד' אני כותב אך ורק את התאריך היהודי. וכשאני נאלץ לרשום תאריך נוצרי אני שם אותו בסוגריים וכותב את התאריך היהודי בנוסף.

אך נלע"ד שקשה לטעון שמי שמשתמש בתאריך הזה מודה לע"ז, שהרי כפי שאתה ציטטת מדובר ב"שנה אזרחית חדשה" דהיינו שזה התאריך הנוח לאנשים שהורגלו בכך בשימוש, ולא משום שזה קשור להולדת אותו האיש יש"ו.

• הוסף לסימניות
א. לכאורה אין זה מבצע לרגל החג הנוצרי, אלא לרגל תחילת השנה האזרחית, או תחילת שנת המס.
אמנם השנה האזרחית נהוגה על פי מניין השנים שמונים הגויים, אבל המבצע עצמו לכאורה אינו בא לציין איזה חגא של עבודה זרה, אלא רק מחזור עסקים שנתי חדש.

ב. שנית, גם אם ירצה להחמיר בזה, עדיין כל האיסור הנאה, זה רק במשא ומתן עם נכרי. אבל אין איסור לקנות משהו מישראל. וכמובן שלא שייך בזה "אזיל ומודה לעבודה זרה שלו".

גם אני לא מורה הלכה, וכל אחד יעשה כהוראת רבותיו, אבל מעניין אותי האם רבותיך אומרים שאסור...

• הוסף לסימניות
לא שאלתי את רבותי. וכפי שכתבתי לא באתי להורות הלכה.

אבל, הדוא"ל שלי פתאום מלא בברכות ואיחולים כמו בערב ראש השנה, (שנה טובה, חג שמח, משאלות שמחות וכדו') רק שזה באנגלית. אותי באופן אישי זה מאד זעזע.

יתכן, וכפי שכתב ר' אברהם, ואין בזה כל קשר לאותו האיש. וצ"ע.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
צודקים כולכם!
סתם נזכרתי שהיה כתוב במדור הסופי של "מרכז העניינים" שהיו גדולים שהתייחסו לשנה הלועזית בצורה מעניינת, אני לא זוכר מדויק מה, אבל ברעיון של לסנגר על עמ"י, שאם בראש השנה המקורי יש עוד חשש שאנחנו לא נוהגים מספיק כראוי, אז עכשיו זה הזמן לראות את ההבדלים בינינו, בני מלכים, אליהם, ה"ראששנה" של הגויים, ההוללות והשיגועונות - שיהיה לנו כסנגור...

• הוסף לסימניות
מבצעי סוף השנה קשורים לסוף שנת המס, עסקים רבים מעוניינים להיפטר מהמלאי לפני ביצוע ספירת המלאי השנתית ודיווח לרשויות המס. כל קשר בין מבצעים אלו לבין פולחן עבודה זרה מקרי בהחלט.

• הוסף לסימניות
לזכרוני כבר פסקו כל הפוסקים שאין בעיה כיום, כמו שכתוב בגמרא (חולין י"ג ע"ב) שהגויים בחו"ל מנהג אבותיהם בידיהם. וכיום נחשבים כך כל הגויים.

• הוסף לסימניות
כרגיל, בבסיס הדיון עומדת הבורות.
יום הולדתו של "אותו האיש" נחגג ע"י הגויים ב- 25 בדצמבר, האתו הלילה נהגו לא ללמוד וכ"ו.
1.1 זה דבר אזרחי לכל דבר שאין לו קשר לעבודה זרה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;927676:
מבצעי סוף השנה קשורים לסוף שנת המס, עסקים רבים מעוניינים להיפטר מהמלאי לפני ביצוע ספירת המלאי השנתית ודיווח לרשויות המס. כל קשר בין מבצעים אלו לבין פולחן עבודה זרה מקרי בהחלט.

הטענה לא שייכת לאתרים המוכרים מוצרים וירטואליים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;927609:
לכאורה אין זה מבצע לרגל החג הנוצרי, אלא לרגל תחילת השנה האזרחית, או תחילת שנת המס.
אמנם השנה האזרחית נהוגה על פי מניין השנים שמונים הגויים, אבל המבצע עצמו לכאורה אינו בא לציין איזה חגא של עבודה זרה, אלא רק מחזור עסקים שנתי חדש.

גם אני לא מורה הלכה, וכל אחד יעשה כהוראת רבותיו, אבל מעניין אותי האם רבותיך אומרים שאסור...

נכתב ע"י Shia;927627:
חבל שלא שאלת...

טוב, הלכתי לשאול...

וכך הורו לי. בפשטות מדובר במסחר, וכמו שהציג שייע לעיל.
אבל, אם מתוך העניין ניכר, שנעשה ל"ביזיון" של אותו האיש לרגל הולדתו וכדומה, אז הדבר אסור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;927726:
הטענה לא שייכת לאתרים המוכרים מוצרים וירטואליים.

במקרה זה הטענה כן שייכת, ימי סוף השנה הם ימים לא רק של להתפטר ממלאי שקיים בעסק אלה גם להעלות את המכירות בכל מחיר כמעט, תשאל כל איש מכירות בכל חברה.
כך שהטענה קימת גם במוצרים וירטואליים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה