- הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;399800:סתם מענין לראות את רשימת הכללים שמקובלים אצל גרפיקאים...
..
לא היה יותר טוב להשאר עם השליש ולא להסכים לעשות לו תיקונים?נכתב ע"י natittt;399851:אספר לכם סיפור.
הגיע אלי יהודי עם חוברת לעימוד, ונתתי לו הערכת מחיר.
כשהוא מביא את החומר, הוא מביא איתו עוד 4 עמודים שצריך להקליד ולהכניס בפנים כי אין לו את הקובץ. אמרתי לו שזה יעלה לו עוד כסף כמובן כי אני לא מקליד במחיר של קלדנית. הוא הסכים.
אחרי שהכל היה מוכן, הוא נזכר שיש עוד כמה מאמרים שיש לו בקובץ אחר שהוא רוצה להכניס גם. כמובן שזה עימוד מחדש, עדכון של המפתחות והכל. הסכמתי, הוא מביא לי את זה בקובץ PDF. ביקשתי ממנו שילך ויחזור ויביא קובץ וורד. וכל פעם זה רבע שעה להסביר כי האיש זקן ולא מבין במחשבים.
אחרי שסודר הכל, פתאום הוא מגלה שהוא רוצה שהעמוד יהיה בפורמט אחר, לא כמו שעשיתי (משהו משונה).
בסופו של דבר הוא אומר לי שהמחיר בסוף יצא לא כמו שהוא חשב, אז הוא ישלם לי רק שליש. אני לא אתבע אותו לדין תורה על זה, נכון?
ואחרי כל זה הוא מגיע אלי עם טענות שהוא צריך פה תיקון ושם תיקון, והזמן עבודה שהוא מבזבז לי יקר הרבה יותר מכל מה שהוא שילם וישלם לי עד היום.
מה עשיתי?
החזרתי לו את הכסף ואמרתי לו:
"לא אהבת- לא שילמת".
הרווח כולו שלי.
נכתב ע"י איש קטן;399793:אוהב אותך ככה...
![]()
חולה על שניכם.נכתב ע"י אוהב0ישראל;399827:ואני אוהב אותך תמיד![]()
בבית- לא בישלת- תאכל אותה.נכתב ע"י אברומי נויבירט;399863:אצל גרפיקאים: הזמנת - שילמת
בחנויות: שברת - שילמת
בבורסה: נרדמת - שילמת
בעת ספיגת דו"ח: דיברת - שילמת
בבית המשפט: התעטשת - שילמת
אתם מוזמנים להוסיף
אתה לא מכיר את הטיפוסים האלו? להסביר לו למה הוא לא בסדר, לוקח הרבה יותר זמן מאשר לתת לו את הכסף ולהרויח אותו שוב פעם ממישהו אחר.נכתב ע"י דוד מרדכי;399966:לא היה יותר טוב להשאר עם השליש ולא להסכים לעשות לו תיקונים?
נכתב ע"י mig;399707:זה לא נקודה של פרייריות זה נקודה של צורת עבודה מקצועית.
גרפיקאי נורמלי יושב עם הלקוח, קודם כל שומע מה הוא עושה, מייצג, רוצה שהלוגו שלו יביע.
שומע אלו סגנונות הוא אוהב, ויותר מזה מה לא.
ואז הוא יושב מעבד וחושב ובונה לבסוף 2-3 דוגמאות לפעמים דומות ומגיש אותם בצורה מכובדת, ואפילו עם כמה מילים מסבירות מה מביע הלוגו ולמה הוא טוב לעסק.
בסוף תהליך רציני שכזה בד"כ מה שקורה הוא שהלקוח מתלבט מה לקחת.
בניגוד ל-10 שההיא נתנה שיתכן שהם באמת לא היו שווים אפילו כמו לוגו אחד שנבנה בצורה איכותית.
נכתב ע"י yosale;400884:והפעם קצת בציניות:
לא אהבת - לא שילמת. אין בעיה...
אהבת? - תשלם כמו שמשלמים למשרדי פירסום במגזר הכללי. נתחיל ב2,000 ש"ח ללוגו ועוד 2500 ש"ח לעיצוב מודעה בגודל עמוד שלם וכן הלאה
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים