כללי לא אוהבים להגיב לתמחור?

• הוסף לסימניות
ראיתי קביעה כזו בנושא אחר,
והחלטתי שראוי לפתוח לזה נושא חדש..

הקביעה: אנשי הפורום ״משום מה״ לא מגיבים לבקשות תמחור...
אז מה עושים?

קודם כל נתחיל בסיבה...
זה לא משום מה, זה די ברור למה, ואני אנסה להסביר.
גרפיקאי ״משופשף״ בעבודה לרב לא זקוק לעיצה בתמחור, הוא כבר מנוסה ומתמחר לבד...

מי כן מתקשה בעניין?
המתחילים, וזה ברור ומובן, התעודדו כולנו התקשנו בזה בהתחלה,
אלא...
שכאן מגיעה בעיה שמקשה מאד על המנוסים יותר להציע תמחור...
והיא הסיבה:

אז ככה: אם מדובר במתחיל,
א. ניתן להניח שהרמה שלו לא מצדיקה את מחיר השוק המקובל,
ואם ניתן את מחיר השוק המקובל זה סתם יהיה לא מוצדק כלפי הלקוח, זה מצד אחד...
ב. מצד שני,
גם אם זה כן יהיה מוצדק (נניח ומדובר במתחיל ברמה גבוהה), המתחילים נוטים להגיב: ״מה? זה המחיר? הלקוח יברח״ כי אכן הסיבה שהלקוח בד״כ בחר במתחיל זה מתוך מטרה לקבל מחיר נמוך... ושוב התשובה לא מספקת להם אינדיקציה נכונה לגבי איך הם כמתחילים יכולים לתמחר...
ג. היבט נוסף הוא שהמגיבים ברב הפעמים כלל לא יכולים לבחון את רמת העבודה של השואל, כדי להציע תמחור הגיוני לרמת העבודה...

עד כאן פחות או יותר הסיבה לחוסר ההעינות...

אז מה עושים?

ההצעה שלי הן למתחילים והן למשושפים, לעשות כזה חשבון:
1. כמה זמן יקח לי לעשות את העבודה (כמתחילים: קחו בחשבון שדברים לוקחים לכם הרבה יותר זמן מאחרים וחשבו את כל השעות שתסתבכו... ואת כל השעות שהלקוח יטרטר אתכם כי ״לא התחבר לעיצוב״ וכדו׳)
2. להכפיל את השעות ב״כמה אני מעריך את העבודה שלי לפי סכום לשעה״ (כמתחילים: קחו בחשבון שהלקוח לא צריך לצאת ״אשם״ שדברים לוקחים לכם המון זמן,
ומצד שני לא כדאי לכם לצאת ״פריארים״ שתרגישו מנוצלים, ותעשו עבודה ללא חשק.
לכן תמחרו מחיר לא גבוה לשעה אך שעדיין תרגישו איתו טוב).

לדוג׳: אם גרפיקאי משופשף מקבל בין 100-200 ש״ח לשעת עבודה (במממוצע)(כמובן שיורד לו מזה הוצאות... אך מדובר על התשלום של הלקוח) תוכלו להסתפק ב-60 ש״ח לשעת עבודה. (כדוגמא בלבד... אם אתם מסתפקים בהרבה פחות זה גם מצויין, המטרה היא רק שתעשו את העבודה מתוך חשק ולא כ״מנוצלים״) המחיר הזה הוא הרבה יותר גבוה משכר המינימום (שעשרות מתחילים עובדים הרבה מתחת לו ומרגישים פריארים....) והוא נותן מעט מרווח- שגם אם לא הערכתם נכון את שעות העבודה עדיין יש סיכוי שתרויחו 40 ש״ח לשעה (או פחות, לשיקולכם, אך שוב העיקר שלא תגיעו למצב של תסכול ויאוש ״למה בכלל לקחתי את העבודה הזו...?״) ולא תרגישו שעדיף לעשות ביביסיטר...

אחרי שהגעתם לסכום הרצוי תוסיפו עוד כ-20% למחיר כדי לכסות מקרי מצוקה שלא הערכתם נכון...
ויש לכם מחיר...

(ראו דוגמא שהצעתי בנושא ״עימוד קומיקס״)

בהצלחה רבה לאורך כל הדרך :) למתחילים וגם ל״משופשפים״!

• הוסף לסימניות
ונניח שמשפחה נחמדה החליטה להפתיע את הסבתא עם לוח שנה מיוחד בו תאריכי ימי הולדת של המשפחה ותמונות וכו', ונניח שהם לא רוצים להוציא הרבה כסף ולכן לוקחים מתחילה.
והיא עושה חשבון חמוד שיקח לה כל עמ' שעה וחצי בגדול, ומוסיפה עוד חצי שעה תיקונים.
סה"כ שעתיים לעמ'.
עכשיו תכפילי ב60*12 יוצא לה 1440 ש"ח, ולהוסיף עוד תיקרה ליתר ביטחון 1600 ש"ח בסה"כ.
הי רגע,
אבל למה הלקוח ברח??:(

כלומר יש משהו במה שכתבת אבל זה עדיין נשאר נושא בעייתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sm05276;1385779:
ונניח שמשפחה נחמדה החליטה להפתיע את הסבתא עם לוח שנה מיוחד בו תאריכי ימי הולדת של המשפחה ותמונות וכו', ונניח שהם לא רוצים להוציא הרבה כסף ולכן לוקחים מתחילה.
והיא עושה חשבון חמוד שיקח לה כל עמ' שעה וחצי בגדול, ומוסיפה עוד חצי שעה תיקונים.
סה"כ שעתיים לעמ'.
עכשיו תכפילי ב60*12 יוצא לה 1440 ש"ח, ולהוסיף עוד תיקרה ליתר ביטחון 1600 ש"ח בסה"כ.
הי רגע,
אבל למה הלקוח ברח??:(

כלומר יש משהו במה שכתבת אבל זה עדיין נשאר נושא בעייתי.

צודקת אך...
מצד אחד... ברור למה הלקוח ברח...
מצד שני אם הגדפיקאית תרד ל- 300 ש״ח יוצא שתעבוד בכ- 10 ש״ח לשעה, ואז היא תקלל אותם כל הימים עד סוף כל הדורות... ;)
אז אולי עדיף שהיא תבהיר להם שזה או לוח שנה +קללות :) או שיוותרו על הרעיון אם זה לא בתקציב...
נראה לי שהם יעדיפו את האופציה השניה :)

בכל מקרה היא גם יכולה להציע להם עיצוב פשוט ובסיסי שחוזר על עצמו בכל הלוח עם שינוי רק של התמונה הגדולה למעלה (בלי תאריכי יום הולדת עם תמונות וכדו׳) שסה״כ יקח לה 3-4 שעות, במחיר שיתאים לכיס שלהם וכולם יוכלו לצאת מרוצים....

• הוסף לסימניות
לוח שנה עם תאריכים מיוחדים ועם תמונות ב1600 זה לא נראה לי יקר.
זה מחיר ממש סביר.
ואם הלקוח לא רוצה לשלם זו בעיה שלו שהוא לא מבין את ערך העבודה.
לי אישית תמיד קשה לתמחר בכאלה סכומים, אבל אני עובדת על זה.
עדיף מעט לקוחות משלמים מהרבה לקוחות מנצלים.

• הוסף לסימניות
הלוח שנה היה רק דוגמא ואני גם בעד לקחת מחירים נורמלים והגיוניים,
אבל נתתי דוגמא אחת של המציאות.
ואם נפרט את זה לדוגמא נוספת: פרסומת שלמתחילה יקח 20 שעות. נגיע ל-1200 ש"ח.
אמאלה...

• הוסף לסימניות
תגידו לי באיזה פלנטה גרפיקאית מתחילה מרוויחה 60 ש"ח לשעה???
אני הייתי אומרת שתחשב להרוויח 25 - 30 ש"ח לשעה.
ואז פרסומת למשל שיקח לה 10 שעות- 250 עד 300 ש"ח.
ולמה שהגרפיקאית תלך על זה?
פשוט מאוד.
כי אם היא רוצה להתקדם בתחום היא חייבת שיהיה לה נסיון. ועבודה.
וכך כאשר היא עבדה על פרסומת תמורת 25 ש"ח לשעה,
היא הרוויחה:
1. הלקוח לא ברח, אלא רוצה אותה.
2. היא לא הפסידה בזמן העבודה. גם אם היתה עובדת כמוכרת לא היתה מרוויחה יותר.
3. ובנוסף, וזה העיקר, היא הרויחה בזה שצברה נסיון "על אמת" ובעז"ה אחרי שתעבוד בשכר כזה תקופה מסוימת היא תוכל לעבור להרבה הרבה יותר.

• הוסף לסימניות
אני גם חושבת כמו זילפה.
כפי שכתבת בעצמך - לרוב רמה של מתחילה לא מצדיקה מחיר גבוה וכן לוקח למתחילה הרבה יותר זמן לעצב מאשר למעצבת מקצועית - אז מדוע לקוח אמור לשלם בסופו של דבר אותו מחיר או אפילו יותר על פחות מקצועיות?

למשל משהו שלמקצועית לוקח 5 שעות ולמתחילה 15 - וזה ממש לא מופרך.
המקצועית תקח 1000 ש"ח - לפי 200 לשעה,
ואילו המתחילה תקח 1080 - לפי 60 לשעה = 900 + 20%...

(ושוב אחזור ואומר שאני נגד שיטת התמחור לפי שעות אלא לפי פרוייקט. ז"א אפשר להעזר בהערכה כמה זמן תקח העבודה כדי לגבש את המחיר הגלובלי - אך לעבוד לפי שעות זה לא פייר בום מצב - לא אם את מתחילה ולוקח לך שעות על גבי שעות לעשות כל פעולה פשוטה ולא אם את מקצועית ולוקח לך לעשות חצי שעה מה שלאחרים יקח יומיים כי אחרי הכל את מנוסה והגעת לזה בעמל ויזע רב...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1385957:
אני גם חושבת כמו זילפה.
כפי שכתבת בעצמך - לרוב רמה של מתחילה לא מצדיקה מחיר גבוה וכן לוקח למתחילה הרבה יותר זמן לעצב מאשר למעצבת מקצועית - אז מדוע לקוח אמור לשלם בסופו של דבר אותו מחיר או אפילו יותר על פחות מקצועיות?

למשל משהו שלמקצועית לוקח 5 שעות ולמתחילה 15 - וזה ממש לא מופרך.
המקצועית תקח 1000 ש"ח - לפי 200 לשעה,
ואילו המתחילה תקח 1080 - לפי 60 לשעה = 900 + 20%...

נקבתי ב-60 כדוגמא בלבד, והדגשתי שזה צריך להיות תלוי רמת עבודה והערכת העבודה של עצמך...
אני גם מסכימה מאד עם זלפה, אם גרפיקאי מרגיש טוב עם עצמו כשבסופו של דבר הוא נשאר עם 25 ש״ח לשעה ועושה את העבודה בכיף, הרווחים הם כולם שלו... ועדיין הוא לא נשאר עם 10 ש״ח לשעה ביד...

הכיוון שנתתי 60 היה בהחלט רק דוגמא! (וכרגע ערכתי את הודעתי והבהרתי זאת אם זה לא היה מספיק מובן...) הוא כדי שגרפיקאים מתחילים ידעו להעריך נכון את שעות העבודה ולעשות נכון את החשבון שלהם כדי שלא יצאו עם 10 ש״ח לשעה ביד והמון אכזבה ותסכול... (לי בתור מתחילה זה קרה המון ואני יודעת איך זה נראה....)

נכתב ע"י eden7115;1385957:
(ושוב אחזור ואומר שאני נגד שיטת התמחור לפי שעות אלא לפי פרוייקט. ז"א אפשר להעזר בהערכה כמה זמן תקח העבודה כדי לגבש את המחיר הגלובלי - אך לעבוד לפי שעות זה לא פייר בום מצב - לא אם את מתחילה ולוקח לך שעות על גבי שעות לעשות כל פעולה פשוטה ולא אם את מקצועית ולוקח לך לעשות חצי שעה מה שלאחרים יקח יומיים כי אחרי הכל את מנוסה והגעת לזה בעמל ויזע רב...)

גם אני ממש נגד שיטת תמחור לפי שעות!!! אם זה הובן מדברי שכך זו ממש טעות.
את חשבון השעות המוכפל בשכר לשעה, גרפיקאי צריך לעשות לעצמו כדי לראות שאכן הוא לא יוצא ״פרייאר״ מהעסק...
בשום אופן הוא לא אמור לשתף את הלקוח בחשבון הזה!
ועוד יותר מזה, אם יצא לו בחשבון הזה סכום נמוך מאד, (נניח עבודה שתיקח לו חצי שעה) הוא עדיין יכול וצריך לקחת סכום גבוה יותר שמצדיק את העבודה גם כמתחיל....
החשבון הזה מיועד בעיקר לגרפיקאים מתחילים שנוטים לתמחר נמוך מאד מאד, ויוצאים מאד מתוסכלים מכך, זה כלי שאמור לתת להם אינדיקציה להעריך נכון מה המינימום שעליהם לבקש כדי לעשות את העבודה בכיף....

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
הבעיה היא שכמתחילה לא תמיד אני יודעת כמה זמן ייקח לי. במקרה כזה לא עדיף לפי שעה? (כמובן סכום נמוך יחסית לשעה)

• הוסף לסימניות
אפשר לנסות שתתנו לי דוגמא:

עיתון לשיווק מוצר 16 עמ' שכולל כתבות על המוצר
+ שתי מודעות פירסום מעוצבות
דד ליין קצר מאד (4-5 ימים)
ונסיון רב מאד בתחום

כמה הייתם לוקחים?

• הוסף לסימניות
בין 2000 ל-4000 ש"ח.

(באופן כללי מאוד נוח לחשב כל פרמטר בנפרד: מחיר פרסום, גריד, עימוד עמוד וכו' - וכך להגיע לסכום ריאלי שהעבודה שווה ולראות האם צריך לקחת קצת יותר בגלל פרמטרים מסויימים כמו לחץ בזמן או פחות בגלל פרמטרים אחרים כמו שיבוץ פרסומות מוכנות וכד').

• הוסף לסימניות
2000 ש"ח זה ממש לא מחיר עבור גרפיקאית מקצועית..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1387573:
בין 2000 ל-4000 ש"ח.

(באופן כללי מאוד נוח לחשב כל פרמטר בנפרד: מחיר פרסום, גריד, עימוד עמוד וכו' - וכך להגיע לסכום ריאלי שהעבודה שווה ולראות האם צריך לקחת קצת יותר בגלל פרמטרים מסויימים כמו לחץ בזמן או פחות בגלל פרמטרים אחרים כמו שיבוץ פרסומות מוכנות וכד').

יפה מאד,
לקחתי קצת יותר בהתאם לנסיוני ורמת העבודה שלי והדד ליין הקצוב
נתנה לו הצעת מחיר משהי ב1400 ש"ח
מטורף!!!
והוא בנ"א מס' 1 בעולם הפירסום

תסבירו לי איך?

• הוסף לסימניות
אני מאמינה שמי שנתנה לו הצעת מחיר כזו
תגלה בסוף (או באמצע) שזה לא היה משתלם
מנסיוני - לוקח הרבה זמן ונסיון
כדי להצליח לשער מראש כמה עבודה דורשת ולתמחר בהתאם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י blueberry;1387586:
2000 ש"ח זה ממש לא מחיר עבור גרפיקאית מקצועית..

2000 זה המינימום של המינימום, ז"א - פחות מזה לא שווה לקחת את העבודה.
(האמת שהתלבטתי איך לנסח את זה מלכתחילה).

בכל מקרה, כמו שכתבתי, יש פרמטרים לכל עבודה.
אינני יודעת מה היא מקבלת מוכן, אולי היא צריכה גם לעצב לוגו שילווה את החוברת ואז זה יותר, אולי רוב החוברת היא טקסט רץ ואז זה פחות עבודה?
המחיר זה בערך, מכמה שאסור לקחת פחות מזה ועד איזה מחיר זה נחשב מחיר טוב.

כמובן שבכיף אפשר לקחת יותר, בפרט שכשיש דרישות מיוחדות כמו דד ליין צפוף וכו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סתם;1387680:
יפה מאד,
לקחתי קצת יותר בהתאם לנסיוני ורמת העבודה שלי והדד ליין הקצוב
נתנה לו הצעת מחיר משהי ב1400 ש"ח
מטורף!!!
והוא בנ"א מס' 1 בעולם הפירסום

תסבירו לי איך?
ההסבר פשוט:
מישהי עם יותר זמן פנוי ממך ופחות לקוחות תקבל כזאת עבודה בכיף, העיקר להגיד ולהראות בתיק עבודות:" עבדתי עם בנ"א מס' 1... בעולם הפרסום"
נסיון של מתחילים זה דבר שתשמחו שכבר שכחתם מה זה.

• הוסף לסימניות
בכל מקרה, סתם, אל תצטערי ש"הפסדת את הלקוח".
זה לא פער מחיר שאת יכולה להתגמש ולהוריד קצת. גם אם היית מציעה לו 3000 ש"ח עדיין זה יותר מכפול ממה שהגרפיקאית ההיא הציעה והוא לא היה בא אלייך ועל פחות מזה אין מה לדבר בנתונים האמורים.

אם בשבילו מספיקה הרמה של הגרפיקאית ב-1400 ש"ח אין שום עניין וטעם לנסות לשכנע אותו לשלם סכום כפול או משולש כי הוא לא מבין למה ולכן לא ישלם.

זה כמו שתביאי לילד קרטיב ב-80 אג' וקרטיב שעולה 5 שקל. הוא מבחינתו ממש לא אכפת לו איזה קרטיב הוא אוכל - שניהם אותו דבר מבחינתו. אין שום דבר שיוכלו לעשות משווקי הקרטיבים היקרים בשביל לגרום לילד לקנות קרטיב אחד במחיר של 6.
לעומת זאת, יצרני הגלידות היקרים יפנו גם יפנו לצרכן המבוגר והמבין בטעמים ובאיכות - כי אם הוא מבין, הוא יהיה מוכן לשלם מחיר כפול ומשולש בשביל להתענג על שלגון מיוחד ולא על סתם ארטיק פושט...

בקיצור - להלחם רק על לקוחות שמבינים למה הם צריכים עיצוב מקצועי.
מי שלא מבין את ההבדל בין עיצוב מקצועי לשאינו - לא שווה להתחרות עליו ולבזבז עליו את הזמן, בבחינת אותו ילד שאינו מבין הבדלם של קרטיבים...

ותמיד שזה קורה ולקוח "מתפספס" חשוב לזכור (וגם סתם כך):
"מזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה עד ראש השנה...".

• הוסף לסימניות
eden7115, אני נהנית מתגובותיך. לא רק באשכול הנוכחי.
הן מלאות תבונה.

• הוסף לסימניות
אל תחששו מלהפסיד לקוח קיים אם אתן יקרות ומעולות. למה?
כי אם לא שווה לי לקחת את העבודה זו לא ההשתדלות שלי,
ואם את באמת מעולה, יחזרו אליך על ארבע.
לא יתכן שהלקוח יקבל הצעת מחיר רבע ממה שמקצוענית נותנת ויקבל אותו מוצר, שרות וגימור.

הפסדת אותו לעולם? הוא הלך על גרפיקאית מתחילה? סימן שהוא לא צריך באמת יותר מזה, ומשמים- זה לא לקוח שלך.

עדן? שמתי לב עכשיו לתגובה היפה שלך ורואה שחזרתי עליה קצת...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה