לא די בהטרדותי האחרונות...

• הוסף לסימניות
החלטתי לשגע אתכם עם סקר.
לצורך עיסוקי כמעצבת גרפית אני מאד מאד רוצה להתפתח באיור.
יש לי בסיס של כשרון כלשהוא, שנתקע אי שם, בימות התיכון העליזים.
אז כמו שראיתם וחוויתם התחלתי להשתמש ולתרגל בלוח ובמנגה (ותודה לרונית שכל כך עזרה לי עם ההתקנה של הלוח והעט...!).
חלק אדיר שחסר לי זה ידע ותרגול ברישום, בפרופורציות נכונות, בתנוחות גוף ריאליסטיות (לא על מנת להגיע דוקא לתוצאה ריאליסטית כמובן), וקצת בפרספקטיבה (בהתחשב בכלים הנפלאים של המנגה שמקלים על הענין).

ומכאן - לסקר:

1. האם למדתם את הנושאים הנ"ל באופן יסודי?
2. האם לא למדתם, ופשוט 'יש לכם את זה'?
3. האם לא למדתם, לא 'היה לכם את זה', אבל רכשתם את זה מתוך עבודה ותרגול?

תודה לכל המשתתפים!
התוצאות יעזרו לי מאד (ואולי גם לאחרים :)) לבחור נכונה את המשך דרכי והתקדמותי.

נ.ב.
הנאמר "אין לכם את זה" - לא התכוונתי לכשרון.
התכוונתי ספציפית לרישום טוב ונכון. היה לכם או לא היה לכם לפני. לא כשרון ציור!

• הוסף לסימניות
יש לי את זה, ולמדתי יסודי :eek::)

• הוסף לסימניות
אפרת למה את לא משתמשת במנגה?

• הוסף לסימניות
לפני שלמדת יסודי ידעת לצייר תנוחות גוף, ידיים, הבעות, הכל... ריאליסטי ונכון?

• הוסף לסימניות
אבל, וכאן ה'אבל' הגדול - אין שום לימודים שיכולים להועיל בלי ניסוי ותהיה מסיבים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוריהלי;1953095:
אפרת למה את לא משתמשת במנגה?

קניתי אותה, ואני פשוט מתעצלת לנסות אותה :eek::cool:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;1953096:
לפני שלמדת יסודי ידעת לצייר תנוחות גוף, ידיים, הבעות, הכל... ריאליסטי ונכון?

ידעתי.
אבל אחרי שלמדתי ראיתי את ההבדל הענק

• הוסף לסימניות
אני 3, בינתיים. בהמשך בע"ה אני אלמד את זה גם מקצועי...
אין בן אדם שפשוט יש לו את זה ללא עבודה ותרגול, או כמו שאומרת האמרה בחתימה של ליהיא:
"כדי להיות אומן טוב צריך 5% כשרון ו 95% עמל"

• הוסף לסימניות
כדי להיות מאייר טוב זה רק תרגול ואימון ואימון ותרגול.
בדיוק כמו שישי כתב:
95% עמל.
ככל שמתרגלים יותר- מאיירים טוב יותר.
זה לא משנה אם לומדים בקורס, במכללה, מספרים או מהאינטרנט,
אם לא מתרגלים- לא יודעים!

• הוסף לסימניות
הידע הוא בסיס לתרגול, והתרגול הוא הדרך לתוצאה- ההצלחה.
עברתי דרך שלושת הנק' שכתבת רק מלמטה ללמעלה;)
צריך כל יום כל יום לתרגל ולתרגל (הלוואי עלי...), אחרת לא מתקדמים.

• הוסף לסימניות
תודה לכל משתתפי הסקר :)
חשוב לי לשמוע עוד מנסיונכם.

• הוסף לסימניות
זה מה שצריך: 2, 1- חשוב מאד, ואח"כ 3 חובה לתרגל המון!!!
בשילוב כמובן:)

• הוסף לסימניות
האם אפשר להצליח בלי ללמוד, רק על ידי תרגול?

• הוסף לסימניות
אפשר לתרגל תוך כדי לימוד עצמי, לפי תמונות וכו' כדי לדעת את הפרופורציות הנכונות וכללי פרספקטיבה וכו', אבל לא נראה לי שאפשר להגיע לרמה מאד מקצועית.
אני חושבת שכדאי כן ללמוד ממישהי מנוסה, בצורה מסודרת. כך שהיא יכולה לכוון אותך לכללים החשובים, ולראות מהצד טעויות ודיוקים, שהרבה פעמים כשמציירים לבד לא שמים לב אליהם.
(יכול להיות שזה תלוי ברמת הכישרון או בגיל, אני לא הייתי מסתדרת בלי ללמוד)

בכ"א, הרבה הצלחה בהכל!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;1953469:
האם אפשר להצליח בלי ללמוד, רק על ידי תרגול?

תלוי לאיזו רמה את מצפה להגיע, מה השאיפות שלך וכו'. אם הן נמוכות אז תרגול בלי ללמוד התוצאה תיהיה טובה אך לא מספיק.
אם הן גבוהות, לא מתפשרים ולומדים מה שצריך! גם אם את כבר מכירה את המושגים ונתקלת בהם באופן כזה או אחר. כל אומן טוב בכדי להיות הכי טוב הוא נותן את המקסימום בכל מחיר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ishai;1953115:
אין בן אדם שפשוט יש לו את זה ללא עבודה ותרגול, או כמו שאומרת האמרה בחתימה של ליהיא:
"כדי להיות אומן טוב צריך 5% כשרון ו 95% עמל"

חח האמת שבמקרה שלי זה 95% עצלות :p בכל מקרה, גם אנוכי מספר 3.
אבל לא יודעת איך להגדיר "אין לכם את זה". מישהו בלי כישרון בכלל לציור יכול לנסות גם שנים ויצייר גרוע. אז אני מניחה שהכוונה לציוריי 'ואווו' מגיל קטן...
וכן מסכימה עם כל אלו מעלי, חייב תרגול! גם אלו שהכי טובים בתחום מגיל צעיר משתפרים ביחס לרמה שלהם ואלהה...אז אולי אני 2..יכול להיות

• הוסף לסימניות
קודם אומר לך איפה אני עצמי נמצאת על הסקאלה, ואח"כ אפרוש את דעתי המנומקת:
אז ככה - אני ציירתי תמיד, והיה לי את זה גם בלי ללמוד. גם אני הגעתי מהעיצוב הגרפי, ולאט לאט התחלתי ממש לעבוד באיור. ואז אחרי איזה שנתיים הגעתי למסקנה, שכמה שהתקדמתי המון עד עכשיו בכוחות עצמי, אם אני רוצה להיות באמת באמת מקצועית - אני חייבת ללמוד!! ואני באמת לומדת עכשיו, אצל דבורה קוטובסקי המופלאה.

דעתי בעניין - דבר ראשון השאלה לאן את שואפת. אם סתם כהשלמה לעבודות גרפיות, לתת להן ערך מוסף או טאץ' יחודי, לדעתי אין לך מה לרוץ ללמוד. אם את רוצה ממש ממש להתמקצע בציור - לדעתי אין מנוס מלימוד יסודי, אבל לא בשלב ראשוני. בהתחלה חובה להתנסות לבד, להרגיש את הציור, להתבונן, לקבל השראות. הלימוד המקצועי הוא שלב הבא בעיני, ובכל מקרה לא מחליף אף פעם את התרגול העצמי, ההתבוננות והעמל.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שרוב רובם של הציירים מכאן, שטובים באיור דמויות, היה להם משהו משותף מקטנותם, וזו המשיכה הטבעית לצייר, ברגע שאחזו ביד כלי כתיבה ודף כלשהו, אוטומטית הידיים התחילו לקשקש / לצייר משהו..
בלי המשיכה הטבעית הבסיסית הזו קצת קשה יותר להתקדם בתחום, אבל כמו בכל דבר, עם לימוד אינטנסיבי וכוח רצון והתמדה, אפשר הכל!!

• הוסף לסימניות
האמת שיש לי את זה
אבל למדתי בגיל מאד צעיר
אני חושבת שזה פתח לי את הראש לגבי מושגים יסודיים, והקל מאד על עבודה אח"כ

• הוסף לסימניות
אני 1
חיייבים להגיע למקורות הידע הנכונים ולקבל את את הכלים לציור טוב ומשכנע.
אפשר מורה ואפשר מספרים וכו'.
הקטע הקשה בלימוד עצמי הוא שאין לך מה שימריץ ויחייב אותך לתרגל, כשיש לך מסגרת את פשוט חייבת, ובציור בלי המון המון תרגול, וכל יום! א"א להצליח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה