התייעצות לא הייתי רוטשילד

• הוסף לסימניות
יצירות אולי? ;)
יש, השוק פתוח ליותר מ אוכל ביגוד ואופנה....
יצירות זה התחום שלך ואת יודעת יותר ממני, אבל עדיין נראה לי שדברים לא מחזיקים לנצח. תקני אותי אם אני טועה, אבל סחורה בת חמש שנים מן הסתם מצליחה לאבד אפקט.
הדבק נהרס,
נושא התמונה כבר לא באופנה, ווטאבר.

• הוסף לסימניות
כל סחורה היא בת מכירה תמיד השאלה למי (אין דבר כזה תמיד אסל לאורך זמן ארוך שנתיים שלוש ולפעמים הרבה יותר כמובן שהמחיר יורד והרווח בהתאם) למעט מוצר שמתקלה מעצמו (והכל מתקלה מעצמו אבל חד פעמי לדוגמא אם הוא ארוז טוב בתנאי איחסון טובים אפשר למכור גם אחרי 5-6 שנים) השאלה למי ביגוד ואופנה שנה ראשונה בקניון שנה שניה ביפו שלישית בבת ים ורביעית בשלישישוק
בדיוק ככה.
וכשזה מגיע לשלישוק, לא בטוח שזה עדיין מכירה ברווח כלשהו. סביר יותר להניח שכל מה שנשאר זה לצמצם הפסדים.

ולא לשכוח שאחסון בתנאים טובים = עלויות אחסון גבוהות = עוד עלויות שיורדות מהרווח.

• הוסף לסימניות
מנסה לחשוב על סחורה שהיא בת מכירה תמיד, ולא מצליחה.
אוכל - כמובן שלא, יש לו תאריך תפוגה.
ביגוד ואופנה - מתחלפים לפי תקופות.
ריהוט ואקסוסריז לבית - גם.
איזו סחורה לא עלולה לעלות אבק על מדפים ותמיד אפשר למכור אותה במחיר רווח?
יהלומים?
יהלומים אכן- אבל מחירם ערכם יורד בשנים האחרונות.
זהב
יינות
מוצרים לערב חג- (קרשים לסוכות, טפט לשיש לפסח וכד')
עתיקות

• הוסף לסימניות
חד שנתי, ותופס המון המון שטח אחסון. זה אומר שאם את מחשבת את עלויות האחסון, את מגיעה לירידת ערך מטורפת עד כדי הפסד.
את הביזנס הראשון שלי בחיים (גיל 12) עשיתי בארבעת המינים המשכתי עם זה עד 2024 מי שיש לו ראש לזה יכול להרוויח בעבודה של חודש וחצי 100K וזה בלי להשתגע מידי הפער במחירי הסחורות הוא מאוד מאוד גדול
אבל זה מתאים למי שיש לו כוח להשתגע חודש וחצי ובשבועיים האחרונים בלי לשיון בכלל
בדיוק ככה.
וכשזה מגיע לשלישוק, לא בטוח שזה עדיין מכירה ברווח כלשהו. סביר יותר להניח שכל מה שנשאר זה לצמצם הפסדים.

ולא לשכוח שאחסון בתנאים טובים = עלויות אחסון גבוהות = עוד עלויות שיורדות מהרווח.
החישוב לא נכון
סחורה שנקנתה ב 100K מוכרת בקניון ב300K-200 ביפו עוד 150K ובשלישיוק עוד 50K
אז נכון שהמכירה בשלישוק היא לא שווה מלכתחילה אבל היא שווה בשביל סחורה שהיא 100 אחוז רווח
(הסכומים נכונים לגמרי ואפילו זהירים ביחס לשוק מבדיקה עמוקה אך יש לשים לב להוצאות חנות, עובדים, הנה"ח לעוסק מורשה /חברה, בתחום הביגוד והאופנה המחיר בחנות בקניונים בגוה ממחיר היבוא בכ 800 -700 אחוז

אבל כל זה מדובר על עבודה ונראה לי שכאן לא מדברים על עבודה אלא על השקעה חד פעמית לתוך שלוש חודש צריכה לשלש את עצמה ולכן באמת ביגוד ורהיטים לא מתאים אלא"כ מדובר על מכירה חד פעמית של ביגוד בערבי חג שאז אנחנו מדברים על הרבה יותר מלשלש או שמדובר על מכירה של רהיטים בשכונות חדשות/ קבוצות רכישה שגם אז מדובר על הרבה יותר מלשלש

• הוסף לסימניות
את הביזנס הראשון שלי בחיים (גיל 12) עשיתי בארבעת המינים המשכתי עם זה עד 2024 מי שיש לו ראש לזה יכול להרוויח בעבודה של חודש וחצי 100K וזה בלי להשתגע מידי הפער במחירי הסחורות הוא מאוד מאוד גדול
אבל זה מתאים למי שיש לו כוח להשתגע חודש וחצי ובשבועיים האחרונים בלי לשיון בכלל
זה באמת אחלה ביזנס. מכירה אנשים שמתפנסים ממנו ממש טוב.
ואין ספק שזה דוגמא לשוק שבו אין ערך לסחורה יום לאחר גמר העונה. ('אתרוגים אחרי סוכות').
סיכונים מול סיכויים, כידוע.

• הוסף לסימניות
דיון מאד מאד תיאורטי, כי איפה בדיוק בחיים האמיתיים מישהו מציע לך מימון להשקעה שאין צורך להחזיר במקרה של הפסד?
כל מי שמשקיע במניות נותן מימון לחברה... להשקיע ואין להם צורך להחזיר במקרה של הפסד.
אני טועה?

• הוסף לסימניות
הוא לא נותן להם כסף להשקיע.
הוא נהיה בעלים חלקי.
וגם הרווחים יהיו שלו.
אז אפשר להוסיף שורה לשאלת פותח האשכול שאותו אחד שנותן את הכסף מקבל אחוז מסויים מהרווח
או סתם שהוא אוהב אותו... ;)

• הוסף לסימניות
אז אפשר להוסיף שורה לשאלת פותח האשכול שאותו אחד שנותן את הכסף מקבל אחוז מסויים מהרווח
או סתם שהוא אוהב אותו... ;)
כשאתה קונה מניה, אתה לא 'מקבל אחוז מסוים' מהרווח.
אתה מקבל את כל הרווח שהמניה שלך עשתה.

• הוסף לסימניות
כל מי שמשקיע במניות נותן מימון לחברה... להשקיע ואין להם צורך להחזיר במקרה של הפסד.
אני טועה?
כמו שכבר הסבירו, סוג שונה לגמרי של עסקה.
מניה היא שותפות, מה שפותח השרשור תיאר הוא הלוואה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה