לא הפֶּרְפֶקְצְיוֹנִיסְט למד

• הוסף לסימניות
כבר מגיל קטן ידעתי שאני פרפקציוניסט. לא יכולתי להוציא תחת ידי דבר שאינו מושלם לטעמי.

כל מחברותיי מהוקצעות אך מדוללות נייר, יען כי בטיוטות תלשתי את הדף משני צדדיו, שלא יהא זכר לכישלון.

כל מבחן היה סיוט לי ולסביבתי, רק לכתוב את שמי בראש הדף בכתב מסתלסל לקח לי זמן יקר, שלא לדבר על המבחן עצמו.

כשנבחנו משניות בעל פה, מסכת שלמה להיבחן היה נראה לי קשה מדי אז ויתרתי, לא נבחנתי אפילו משנה אחת.

בישיבה קטנה זה החמיר, בסדרים בהם לא הצלחתי למצוא את החברותא המושלם העדפתי לשבת לבדי.

סיכומי הגמרא שהתחלתי לכתוב, בדרך כלל מצאו את עצמם בגניזה לאחר שהרגשתי שהם לא מושלמים.

כשעליתי לישיבה גדולה אז סיימו את הש"ס במסגרת הדף היומי. לראות את עיניהם הזורחות של המסיימים עורר בי חשק עז. אני רוצה גם.

החלטתי, אני מתחיל ללמוד דף יומי בלי הנחות. מצאתי לעצמי ברוך השם חברותא כלבבי, התחלנו.

מסכת ברכות סיימנו בהרבה התרגשות, אמא שלי אפתה עוגה וקנינו שתייה ופיצוחים, מושלם.

במסכת שבת היה יום אחד שפספסנו, אחותי התחתנה ולא היה לי זמן, שערורייה.

למחרת ניסינו להשלים ולא הספקנו, היה גם שבע ברכות, צברנו חור של חמש דפים שלמים.

התקשרתי לחברותתי ואמרתי לו שככל הנראה סוג הלימוד הזה לא מתאים לי, אני שוקל להפסיק.

הוא לא ויתר לי, המשכנו עוד שבוע, הרגשתי שאין לי טיפת אמביציה ללימוד הזה כשאנחנו בפיגור. פרשתי.

אתמול הוא התקשר אליי וסיפר לי שמאז החמש דפים האלו הוא לא הצליח להדביק את הפער, למרות שהתאמץ מאד.

"בשביל מה אתה מספר לי את זה?", שאלתי.

"כדי להזמין אותך לסיום הש"ס", אמר בפשטות. "לא היום", הוסיף, "בעוד חמשה ימים".

• הוסף לסימניות
אולי הפעם זה שלך?
שאל בזמנו הפירסומאי של הלוטו, עוד לפני אראלה.
ואבא, אבא הסתכל עלי בעיניו טובות ואמר, זהו, למה לי לקנות לוטו? תמיד ידעתי שזה שלי, קניתי. כבר ביום שלישי קניתי, ועוד לפני שבדקתי תוצאות קניתי של שבוע הבא, כי ידעתי שזה שלי. לא אולי, בטוח.

ולמה אני מספר לכם את זה כי שיילה כתב לנו מוסר השכל ואני ככה בלי לחשוב חשבתי, אולי, אולי הפעם זה שלי? ונזכרתי בו באבא, ובעיניים הטובות, ונזכרתי שהוא המשיך בכל זאת ולא ויתר, והוא לא זכה בלוטו, אף פעם, אבל ש"ס הוא סיים. ולא פעם אחת ובעיון. כי הוא ידע שזה שלו.

אחח רבייתי, הפעם זה שלנו. נתחיל. נסיים. לא אולי, לא כמעט.

• הוסף לסימניות
אני נזכרת שישבתי בכיתה ב' יסודי,
עשינו סיום על חומש בראשית,
סעודה ממש,
והאוכל נתקע לי בגרון,
כל הזמן חשבתי,
כולן פה חוגגות סיום של חומש שלם, ואת היית בחורף חסרה כמה ימים. ולא השלמת.
כולן חגגו חוץ ממני.
ועדיין תקוע לי משהו בגרון...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שיתוף - לביקורת לא רק בציור
היא לא מחשיבה את עצמה כציירת. הציור הערב לעין ביותר שלה היה מגוון רחב של צבעי פסטל מרוחים ללא מרווח מיותר של לבן, 'קשקושים' בשפה המעודנת.
היא לא חושבת שניחנה בכשרון שכזה, וזה גם כלל לא אכפת לה. אבל כאשר היא רואה שהמצב בבית על סף פיצוץ, והתעסוקה ממשמשת מלבוא ליד פתח הבית היא מבינה שעליה לעשות מעשה.
ילדיה אוהבים לצבוע בצבעי מים וגואש, ועל אף חסרונם הברור של הנ"ל היא מספקת תעסוקה לא רעה לזמן בלתי מוגבל. אך כאשר היא מבחינה שעל אדן החלון פרוסים לרווחה ציורים עליזים היא מבינה שאיחרה את המועד. סימני גואש כבר היו מרוחים על כל פינה וזוית אפשרית, וסימני קוצר רוח ושעמום מהסוג הקיצוני הוכיחו לה שהזמן המוגבל חלף זה מכבר.
"מי הרשה?" קוצר רוח נשמע בקולה. "אתם צריכים לבקש רשות!" ראשים מושפלים מולה, אך סנטר מחודד אחד מראה לה את אחראי לשכת הציור ללא אישור. "חשבתי", הוא ממצמץ במבוכה, "שאת תרשי. היה משעמם, ויהודית אמרה שצבעי הגואש מאוכסנים למעלה, ויש מגוון רחב של דפים על השיש במטבח, אז לא עמדנו בפיתוי, וציירנו מהר לפני שתשימי לב".
קל לכעוס, אך היא נושכת את לשונה, שפתיה אדוקות. "זה לא יקרה יותר, נכון?" הנהון נמרץ מבהר לה שהמסר נקלט, אך התוכנית צריכה להיגנז, במה עוד אפשר להעסיק חבורת שובבים קטנים?
"רוצים לצייר?" היא ספונטנית, מגישה ערימה עבה של דפים, פורסת אותם על הרצפה המאובזרת בשלל חפצים. הם נוהרים לעברה, מתישבים בנינוחות עד כמה שאפשר ומתחילים לקשקש, כל אחד בהתאם לרמתו.
"מה אפשר לצייר?" יהודית מייללת, עיפרון מיותם תחוב בידיה הקטנות. "אפשר לצייר בית! בית עם עצים ופרחים, את אוהבת פרחים, נכון?" היא מחליקה את הדף המיותם. אך יהודית רק נותרת קפואה במקומה, אינה חשה לצייר את בית חלומותיה.
"אני לא יודעת!" היא מייללת, "אמא יודעת לצייר, את תראי לי!" איך? היא לא יודעת לצייר, והציורים שלה נראים ברמת גנון, ולא של אמא מכובדת שמנהלת חברה מוצלחת ומניבה רווחים נאים.
אך יהודית רוצה...
בקווים דקים היא מעטרת את הדף החיור, מוסיפה פה ושם פרחים עדינים, מגישה את הדף ליהודית. שתצבע.
הבית אמנם אינו נראה פרי עטה של ציירת מחוננת, אך היא לא הקטינה את עצמה.
כי גם אם ציוריה אינם מושלמים, היא העזה לצייר ולבקוע את הבועה של 'לא יכולה', ופרצה קדימה.
כי זה לא רק בציור.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה