כללי "לא התאים לצרכים שלי העבודה שעשית

• הוסף לסימניות
והלכתי למישהו אחר לכן אני לא צריך לשלם..."
מה דעתכם על עניין כזה? אשמח לשמוע את דעתכם לצורך מחקר מסוים
(אני אישית נגד מאוד)

• הוסף לסימניות
זה אפילו לא נושא לדיון!

• הוסף לסימניות
בעברית קוראים לזה גנב

• הוסף לסימניות
קרה לי כמה פעמים. יש כמה אנשים שהולכים לחזור בגלגול עבורי בגלל ה"טענה" הזאת.:mad:

• הוסף לסימניות
ותתפלא אבל היו כאלה מבין הנשאלים שאמרו לא סיפקתי לו מה שרצה אז באמת למה שישלם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;2123200:
קרה לי כמה פעמים. יש כמה אנשים שהולכים לחזור בגלגול עבורי בגלל ה"טענה" הזאת.:mad:

רק שתדעי, שאם הם חוזרים בגלגול כדי להחזיר לך, את צריכה לחזור כדי לקבל :(

אולי עדיף למחול ודי.
(או לתבוע בבי''ד).

• הוסף לסימניות
מצחיק לראות זאת כנושא לדיון...
הרי מה עניין הדעה האישית פה?
אנחנו רוצים לקוות שאין ביננו אף בר דעת ש״דעתו האישית״ היא שמותר לגנוב.

ועכשיו תורי לשאול:
״לא התאים לי לחיות איתך לכן אני שוקל לרצוח אותך״ מה דעתכם על עניין כזה? אשמח לשמוע את דעתכם לצורך מחקר מסוים (אני אישית נגד מאוד) ;)

אם קורה לכן מקרה כזה עם לקוח זכירו לו בבקשה ש״לא תרצח״ ו״לא תגנוב״ כתובים זה לצד זה והחומרה שלהם זהה לחלוטין....
ועבור לקוח קשה הבנה במיוחד שאינו מבין (או לא רוצה להבין :( )
את ההשוואה הכ״כ ברורה מותר להיות רק קצת יותר נחמדים ולנסות לפשט את זה:
״בסוף הם לא התאימו לבגד שלי הנעליים שלקחתי מהחנות שלך... אז אני לא צריכה לשלם...״

ועל זה אמר מי שאמר... ״מי שלא הבין בעולם הזה... יבין כבר בעולם הבא...״

בתקוה אמיתית, שהדיון הזה הוא רק בשביל השעשוע :)

• הוסף לסימניות
צודקת בכל מילה. ואם כולנו פה מבינים שזה ברור שצריך לשלם, למה ללקוח לא ברור שהוא צריך לשלם, מה הוא עשוי מחומר אחר? למה מה שכ"כ ברור לנו וכולם נזעקים, לא ברור להם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולחנית;2123267:
צודקת בכל מילה. ואם כולנו פה מבינים שזה ברור שצריך לשלם, למה ללקוח לא ברור שהוא צריך לשלם, מה הוא עשוי מחומר אחר? למה מה שכ"כ ברור לנו וכולם נזעקים, לא ברור להם?

כי כולנו פה גרפיקאים, או לפחות עוסקים בתחום מקביל ודומה. כדי לקבל דעה נייטרלית צריך מישהו שאינו מספק שירותים דומה לנו וגם לא בעל עסק שעשוי לצרוך אותם.

• הוסף לסימניות
לקחתי מונית ל-X, והיה סגור. למה שאשלם? (פעם ראיתי דיון כשהנהג ידע מראש שסגור, אבל זה לא המקרה שלנו).

• הוסף לסימניות
מעניין אם יש כאן כאלה שחושבים הפוך ומפחדים להגיב

• הוסף לסימניות
ואם הגרפקאי באמת לא הצליח להתאים את העיצוב לדרישות?
(באמת, לא כולם מסוגלים להכל, יכול להיות שהמעצב התיימר לקחת עבודה שהוא לא יודע לעשות....)
השאלה היא, למה הלקוח בא אליו.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולחנית;2123296:
מעניין אם יש כאן כאלה שחושבים הפוך ומפחדים להגיב

אני לא מאמינה שיש כאלו שחושבים אחרת,
תופתעי(?) לשמוע...
שגם הלקוחות שלא משלמים לא חושבים אחרת...

אם חבר ישאל אותם על מקרה נטרלי שלא שייך בכלל (כמו דוגמאת הנעליים) בכל הזדמנות אחרת שבה לא יקשרו אותה למקרה שלהם הם ישר יענו שזה גזל גמור...

אלא מה? יש כאלו שכשזה מגיע לכיס הפרטי שלהם הם מעדיפים פשוט ״לא לחשוב״... :)
את המחשבות המצפון והתורה הם שומרים למקרים אחרים וסיפורים אחרים....

כידוע ״הכסף יענה את הכל״- הכסף עונה תשובות יפות על כל השאלות שהמצפון מציב... :) לכן אם עולה להם איזו מחשבה קלושה או הרהורון של מצפון, (ותהיו בטוחים שעולה להם...) מגע הכסף שנשאר בכיס משתיק זאת מיד.... :)
---

אגב ככל שלקוח כזה מתלהם, צועק, מדבר בתקיפות וכדו׳, ברב הפעמים זה פשוט מוכיח כמה המצפון שלו צועק, והתקיפות פשוט מנסה לגבור על צעקות המצפון....

• הוסף לסימניות
נעליים זה לא זהה, וגם לא המונית....
זה מוצר שראית אותו כשקנית.
אבל עיצוב - זה משהו שאתה מזמין לפני שאתה רואה מה יצא.
לפעמים העיצוב לא מתאים באשמת הלקוח,
אבל לפעמים גם באשמת המעצב....

אני רואה לפעמים עבודות שמעלים פה, ואני חושבת לעצמי - שאני באמת אבין את הלקוח אם הוא לא ירצה את זה!!

הוא הראה ללקוח את תיק העבודות שהוא עשה עם המורה... והוא התלהב, וחשב שזו הרמה שלו....

לא התכוותי ספציפית לאף אחד.......

• הוסף לסימניות
שימי לב שלא דברנו על יופי אלא על מתן מענה לדרישות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;2123323:
אני לא מאמינה שיש כאלו שחושבים אחרת,
תופתעי(?) לשמוע...
שגם הלקוחות שלא משלמים לא חושבים אחרת...

אם חבר ישאל אותם על מקרה נטרלי שלא שייך בכלל (כמו דוגמאת הנעליים) בכל הזדמנות אחרת שבה לא יקשרו אותה למקרה שלהם הם ישר יענו שזה גזל גמור...

אלא מה? יש כאלו שכשזה מגיע לכיס הפרטי שלהם הם מעדיפים פשוט ״לא לחשוב״... :)
את המחשבות המצפון והתורה הם שומרים למקרים אחרים וסיפורים אחרים....

כידוע ״הכסף יענה את הכל״- הכסף עונה תשובות יפות על כל השאלות שהמצפון מציב... :) לכן אם עולה להם איזו מחשבה קלושה או הרהורון של מצפון, (ותהיו בטוחים שעולה להם...) מגע הכסף שנשאר בכיס משתיק זאת מיד.... :)
---

אגב ככל שלקוח כזה מתלהם, צועק, מדבר בתקיפות וכדו׳, ברב הפעמים זה פשוט מוכיח כמה המצפון שלו צועק, והתקיפות פשוט מנסה לגבור על צעקות המצפון....

נכון מאוד

• הוסף לסימניות
חלק מדרישות הלקוח זה גם יופי.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפה;2123349:
חלק מדרישות הלקוח זה גם יופי.....

צודקת מאד...
אבל דובר פה על מקרה שלקוח כבר נתן עבודה למעצב, וזה אחרי שהוא כבר בדק את תוצריו טעמו וכשרונו... הרי בשביל זה יש לכל מעצב תיק עבודות מלא,
אהבת את כל העבודות שהגרפיקאי הזה עשה עד כה,
הסבירות שלא תאהב את מה שיעשה לך עכשיו, היא קלושה....

אלא מה? לא אהבת את העבודות? אז למה לקחת את המעצב??
ידעת מראש שיש סיכוי שלא תאהב ובכז״ז בחרת באופציית הגזל?....

אה, בכלל לא בדקת תיק עבודות מראש, אין לו תיק עבודות הוא בכלל מתחיל....
אז כנראה שהיו לך סיבות לקחת את הסיכון... לדוג׳ מחיר נמוך מאד...
(או כמו שכתבת, כן ראית תיק עבודות וידעת שהוא מלימודים.... ז״א ידעת שהוא מתחיל.... ובחרת לקחת את הסיכון.... מה חשבת למה המחיר כ״כ נמוך???)
מי שלוקח סיכון צריך לדעת שהוא יכול או להפסיד או להרוויח...
בלקיחת סיכונים יש סטטיסטיקה שאומרת שאותו סיכוי שיש לך שזה ילך יש סיכוי שזה יפול....

בכל מקרה מי שמתכנן ״לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה״ - גם להנות ממחיר של מתחיל, וגם לא לשלם אם זה לא ימצא חן, צריך לפחות לעשות את העסקה הוגנת וליידע אותו מראש שזה מה שהוא מתכנן... ואז המעצב יעשה את השיקולים שלו אם מתאימה לו ״עסקה״ שכזו....

• הוסף לסימניות
את צודקת מאד.
הענין הוא שתיקי העבודות לא תמיד משקפים את הרמה של המעצב, ולפעמים יש בהם רמאות, (סליחה על הבוטות, מתכוננת למטר אבנים....)
תיקי העבודות של המתחילים הם מהממים!!!!!
ראיתי הרבה כאלו.
את התיקים האלו עושים עם המורה, עם סיעור מוחות ורעיונות של כל המחזור.
עובדים על כל עבודה חודש.
הם נראים סוף הדרך! כשהרמה הבסיסית של המעצב היא בהתחלה......

לא לדבר על זה, שראיתי תיק עבודות של גרפיקאית מתחילה שעבדה אצל מעצבת על, תחת ההדרכה הצמודה שלה, את כל העבודות שהיא עשתה שם - היא שמה בתיק עבודות שלה! לקוח שרואה את זה, חושב שזה הרמה שלה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה