כללי "לא התאים לצרכים שלי העבודה שעשית

• הוסף לסימניות
מכיר מישהו שמתעסק עם ייבוא מסין של צעצועים ומשחקים, הוא גם מייצר שם דברים מיוחדים ותשמישי קדושה כמו מפות לחלות וגביעי יין עם חריטה של ברכות ואיחולים, אבל מה לעשות שהסינים לא יודעים מה צריך לכתוב ואיפה, והם כתבו על מפות החלות בורא פרי הגפן ועל הגביעים המוציא לחם מן הארץ או שכתבו הפוך את האותיות, אני תמה האם צריך לשלם כשבסוף המוצר לא עונה לדרישת הלקוח, אבל מצד שני היה המון שעות עבודה....
אז לדעתי בסופו של דבר תלוי מה המוכר נתן ללקוח למרות שעות העבודה!

• הוסף לסימניות
"יפה" לא הבנת, שוב אני אומר שלא הכוונה ליופי, שזה בא נגיד הלקוח אוהב, אני מדברת על האם הוא קיבל מה שרצה מבחינת התאמה לצרכים

• הוסף לסימניות
אם הוא הגדיר את הצרכים קודם.
והמעצב לא נתן מחוסר ידע, או כשרון, או עצבים או זמן.
אז זה באמת בעיה.
הלקוח צריך להעיר למבצע, לתת לו לנסות לתקן.
אבל אם אחרי כמה נסיונות זה תקוע, אני בהחלט מבינה אותו......

אם הוא לא משתמש בזה כי הצרכים השתנו, או שהוא לא הגדיר נכון את הצרכים קודם - אין ספק שהוא צריך לשלם!

• הוסף לסימניות
ומה אם המעצב הוא מעולה, אך בעבודה הזו הספציפית הוא זלזל או עשה לצאת ידי חובה,
וזה ניכר והתוצר אינו עושה את תפקידו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עובד אלוקים;2123372:
מכיר מישהו שמתעסק עם ייבוא מסין של צעצועים ומשחקים, הוא גם מייצר שם דברים מיוחדים ותשמישי קדושה כמו מפות לחלות וגביעי יין עם חריטה של ברכות ואיחולים, אבל מה לעשות שהסינים לא יודעים מה צריך לכתוב ואיפה, והם כתבו על מפות החלות בורא פרי הגפן ועל הגביעים המוציא לחם מן הארץ או שכתבו הפוך את האותיות, אני תמה האם צריך לשלם כשבסוף המוצר לא עונה לדרישת הלקוח, אבל מצד שני היה המון שעות עבודה....

לפי הדברים שלך יש מצב שהמעצב לא מקבל כלום על העבודה

• הוסף לסימניות
לנדא, זה לא ממש נכון שלקוחות לא חושבים אחרת.
בעבר עבדתי עם עמותה.
הם ביקשו קופי לפרוספקט מאחד שעובד בתחום.
הוא שלח להם והם לא היו מרוצים.
הם ביקשו ממני לכתוב.
כתבתי, והוא שלח בקשה לתשלום.
הם אמרו לו: "בסוף לא השתמשנו בזה".
והוא טען: אבל נתתי לכם מוצר. למה לא ביקשתם תיקונים?
והם אמרו לו בתמימות: לא התחברנו, לכן פנינו למישהי אחרת.
הם שאלו אותי מה אני אומרת על כך.
הייתי אז מתחילה, שעשיתי הסבה מעיתונאות לקופירייטינג ואני זוכרת שגם אני עצמי הסתפקתי בזה.
עיתונים למשל, משלמים ברגע שהכתבה/טור התפרסמו. אם זה נעלם בנבכי המחשב של העורכת, העיתון לא משלם. ככה התרגלתי.
העלתי לפרוג את השאלה. ענו לי.
ואמרתי להם שהוא כבר עבד ועשה את מה שצריך.
עליהם לשלם לו.
ואכן הוא המשיך קצת לנדנד ושילמו לו עד השקל האחרון.
והם באמת עשו זאת מתמימות.
לא כל הלקוחות מודעים לערך של איש מקצוע שלא נותן מוצר.
על מוצר- זה נראה כאילו גזלה.
זה נראה כאילו לא קיבלנו כלום.
הרי הוא כתב משהו ולא השתמשנו בו בכלל.. לא לקחנו לו כלום מהכיס..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עובד אלוקים;2123372:

מוצר שנקרא ״עיצוב גרפי״ אינו מוצר שאינו ניתן לשינוי...
יש הגהות במהלך כל העבודה....
הלקוח רואה סקיצות, רואה בהמהלך ההגהות, יכול להעיר, יכול לבקש לשנות... כך שהמקרה המוצג לעייל לא דומה כלל...

וגם לגבי מה שנכתב ״התאמה לצרכים״...
איפה היית במהלך כל העבודה והתקשורת עם הגרפיקאי?
מה התעוררת רק בסוף לומר שזה ״לא עונה לצרכים״?????
טיעון כמו ״לא עונה לצרכים שלי״, אמורים לשמוע כבר בשלב הסקיצות....

נתת למעצב לעבוד, זרמת איתו עד לשלב האחרון וובסוף אתה טוען טענה כזו????
משמע שהטיעון הוא רק כתרוץ להרגעת המצפון ותו לו... איפה היית בכל מהלך העבודה?

• הוסף לסימניות
לנדאו כל מילה פנינה
התגבות שלך נכונות מקצועיות ואמיתיות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולחנית;2123142:
והלכתי למישהו אחר לכן אני לא צריך לשלם..."
מה דעתכם על עניין כזה? אשמח לשמוע את דעתכם לצורך מחקר מסוים
(אני אישית נגד מאוד)

הלקוח הזמין והוא צריך לשלם. חובה לשמוע מה הייתה הבעיה ולהציע לו תיקון/ סקיצה נוספת.

חני סטודיו - תכנות אתרים
php| asp.net | js |wordpress
www.chanistudio.com

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chani-studi;2123416:
הלקוח הזמין והוא צריך לשלם. חובה לשמוע מה הייתה הבעיה ולהציע לו תיקון/ סקיצה נוספת.

חני סטודיו - תכנות אתרים
php| asp.net | js |wordpress
www.chanistudio.com

מאוחר מידיי:cool:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;2123214:
רק שתדעי, שאם הם חוזרים בגלגול כדי להחזיר לך, את צריכה לחזור כדי לקבל :(

אולי עדיף למחול ודי.
(או לתבוע בבי''ד).

אהבתי... אבל זה נשמע כאילו את לא התנסת בזה עדיין, ושלא תתנסי...
או במילים אחרות "קל לדבר..." בכל אופן ... אשרייך:)
(זה קשה מאוד!!!)

- מה שבטוח זה שככל שעובר הזמן ולא עשית עם זה כלום (בית דין וכו') את כבר יורדת מזה לאט לאט למרות שהיית חמה עליו... רותחת!... (מנסיון כאוב...)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לדעתי הכל עניין של סיכום מראש.
אני כלקוחה אברר את התנאים מראש ואולי לדוגמא אציע (שוב מראש) שאם העיצוב לא יתאים לי ולא אשתמש בו בסוף, אז אשלם רק X על הזמן והטירחה, אבל אם אשתמש בזה, אז אשלם X+Y וכדומה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בתישראל;2123438:
לדעתי הכל עניין של סיכום מראש.
אני כלקוחה אברר את התנאים מראש ואולי לדוגמא אציע (שוב מראש) שאם העיצוב לא יתאים לי ולא אשתמש בו בסוף, אז אשלם רק X על הזמן והטירחה, אבל אם אשתמש בזה, אז אשלם X+Y וכדומה.

:)אם כולם היו כאלה מסודרים זה היה טוב...

• הוסף לסימניות
אני מכירה מקרוב סיפור אחר

של לקוח שהזמין מוצר גרפי ויצא פשוט מזעזע
(סמך על המלצות והתוצאה היתה תת רמה)
לא נכון, לא יפה, לא משרת שום צרכים.
ניסה לבקש תיקונים זה רק נהיה יותר גרוע..
והוא-פשוט---שילם
והלך לגרפיקאית אחרת
ושילם שוב---

כי אנחנו יהודים, ויש לנו תורה, ואין דבר כזה לא לשלם
יש גם כאלה בעולם ;)

• הוסף לסימניות
גם לי יצא יותר מפעם אחת לשלם על עבודה ולבצע אותה שוב בעצמי כי התוצאה היתה לא ממש מחמיאה ובאמת לא התאימה לצרכים שלי או של הלקוח שלי. אבל מה לעשות. העסקת? שילמת!

• הוסף לסימניות
אני חושבת שיש חוסר הבנה לגבי זה שעבודה הוא לא רק המוצר החומרי עצמו.
זה מובן מאוד כשקובעים פגישה עם עו"ד, אוכלים במסעדה, או הולכים לייעוץ פסיכולוגי.
גם אצל הנ"ל אפשר ליפול. עו"ד יגיד בסוף שהוא לא לוקח את התיק, הסעודה תהיה פח, והיועץ שרלטן.
אה מה מה?! לא תשלם?

לגבי תיקי העבודות שיש למתחילים זה מרגיש לי לא פייר ועל גבול הפוגעני לתאר עובדים מתחילים כאילו יצאו מגן ילדים והגננת היא זו שעשתה להם את הקישוט לסוכות.
לא דומה. לא כמעט. קוקה-קולה.

• הוסף לסימניות
אני נתקלתי במעצבת פנים, פניתי אליה מהמלצות בררתי עליה המון ראיתי עבודות שלה,ומשום מה היא רצתה לעשות לה חיים קלים (אולי היא הייתה בתקופה קשה או משו) לא הייתי מרוצה בעליל. אז מה אני צריכה גם לשלם לה? אם בסוף הלכתי למישי אחרת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גילה שם טוב;2123511:
אני נתקלתי במעצבת פנים, פניתי אליה מהמלצות בררתי עליה המון ראיתי עבודות שלה,ומשום מה היא רצתה לעשות לה חיים קלים (אולי היא הייתה בתקופה קשה או משו) לא הייתי מרוצה בעליל. אז מה אני צריכה גם לשלם לה? אם בסוף הלכתי למישי אחרת?

את צריכה ליידע אותה עוד במהלך העבודה שאת לא מרוצה, את צריכה לבקש ממנה שתשפר, את צריכה לומר לה שאת שוקלת ללכת למשהי אחרת כי אתם לא מגיעות לעמק השווה... ולתת לה הזדמנות לענות על צרכייך....
לקום וללכת למשהי אחרת בלי ליידע שלא מרוצים, ובלי לתת לה אפשרות לנסות לרצות אותך ולהגיע איתך לעמק השווה, זה לא הגון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גילה שם טוב;2123511:

אם עניין ה"חיים קלים" הוא סתם לימוד חובה שלך עליה, אז ודאי שכן. היא עבדה כמה שעות לא על דעת שספק אם תקבל כסף. אם לא מרוצים מבקשים לשנות ומסבירים את עצמכם טוב יותר, ולכתחילה מסתמכים על תיק עבודות, ומי שעוד אין לו תיק מרשים לוקח מחיר זול.

• הוסף לסימניות
מישהו לאחרונה שיגע אותי שעות וכל מה עשיתי לא התאים לו, הוא עצמו החליף את דעתו כל רגע וכל סקיצה אע״פ שנעשתה ע"פ ההוראות שלו במדויק - לא הספיקה לו. הוא היה לחוץ לסיים ורצה שאני אגמור באמצע הלילה. הוא כנראה עבר דרך עוד כמה גרפיקאיות, כי ראיתי שעולים פה לחו"ד עיצובים בשבילו מכל מיני גרפיקאיות. אני לא יודע אם הוא השתמש בשלי או של האחרות, אבל אני יודע שעבדתי מאד קשה ולא קיבלתי כסף.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה