כללי "לא התאים לצרכים שלי העבודה שעשית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;2123577:
את צריכה ליידע אותה עוד במהלך העבודה שאת לא מרוצה, את צריכה לבקש ממנה שתשפר, את צריכה לומר לה שאת שוקלת ללכת למשהי אחרת כי אתם לא מגיעות לעמק השווה... ולתת לה הזדמנות לענות על צרכייך....
לקום וללכת למשהי אחרת בלי ליידע שלא מרוצים, ובלי לתת לה אפשרות לנסות לרצות אותך ולהגיע איתך לעמק השווה, זה לא הגון.

כאחת מתוך תחום העיצוב ונתינת השירות גם אני נתקלתי במעצבת פנים שלמרות שקיבלתי עליה המלצות חמות פשוט לא הלך איתה, היתה סגורה על התוכנית הראשונית שלה והגנה עליה וניסתה איכשהו להראות לי איך היא מתאימה לדרישות שלי (והיא לא.)
שילמתי לה כי היה יותר מייגע להתעסק איתה.
ועברתי למשהו אחר שב"ה עשה לי עבודה מעולה.

יש כזה דבר שהלקוח ונותן השירות לא מצליחים לזרום באותו ראש, זה לא פוטר מחובת התשלום לפי היקף העבודה שנעשה.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שכל מקרה לגופו.
בגדול -
אם הלקוח ראה תיק עבודות, בחר במעצבת הזו, קיבל סקיצות - ולא היה מרוצה - ברוב המקרים אכן צריך לשלם.
אבל אני חושבת שהחיים לא שחור לבן.
אני בהחלט יכולה לתאר לעצמי מצבים בהם הלקוח קיבל מוצר לא ברמה של תיק העבודות
(לא בגלל שמעצבים מתחילים הם ילדים קטנים, אלא בגלל שלעצב ללקוחות אמת זה משהו אחר לגמרי מלעצב לתיק עבודות, ולעמוד מול דרישות לקוח ודרישות העסק זה לא כמו להמציא עסק ולעשות מה שבא).
לא רק יכולה לתאר -
אלא ממש נתקלתי בעצמי במצבים כאלה. גם פה בפרוג, אגב.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על התגובות, עזרתם לי מאוד

• הוסף לסימניות
ויצא לי פעם שהזמינו ממני עבודה, זה היה לפני בערך שנה,
ומאז ועד היום לא שלמו עליה..
אות חיים קבלתי רק אחרי שפתחתי אשכול כאן בפרוג,
ויש להם את ה... יכולת, לכתוב לי את התגובה הבלתי נתפסת הבאה, שימו לב - אמיתי:

התחלנו בסקיצות מתוך רצון הדדי להפוך את זה לסדרה אך מה שקרה זה שתוך כדי התגלעו בעיות בחוזה בינינו וגם באופן הציור עצמו. נכון?
לכן, להשיג אישור לתשלום על חומר שלעולם לא נוכל להשתמש בו אלא עם שינויים והסכמות אחרות – זה מורכב מאד.

שמתם לב.
לעמודים גמורים, כתובים מאוירים וצבועים, קוראים - סקיצות,
להזמנת עבודה קוראים - רצון הדדי (?)
להסכם על תשלום וזכויות יוצרים חוקיות קוראים - בעיות בחוזה
ולעובדה שפתאום החליטו שעל הסיפור הקיים שיצרתי אוסיף עוד סיפור שלם ברקע כסיפור נלווה, כמובן באותו תשלום, קוראים - בעיה באופן הציור.
ולשלם על עבודת פרך שנעשתה בלחץ גדול ימים ולילות - לזה קוראים - מורכב.
מורכב מאד.
לדעתי, קוראים לזה גזל.

נו, אז אל תעבדו בלי חוזה... כבר אמרתי?
זו היתה פעם אחת יותר מדי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;2124936:
ויצא לי פעם שהזמינו ממני עבודה, זה היה לפני בערך שנה,
ומאז ועד היום לא שלמו עליה..
אות חיים קבלתי רק אחרי שפתחתי אשכול כאן בפרוג,
ויש להם את ה... יכולת, לכתוב לי את התגובה הבלתי נתפסת הבאה, שימו לב - אמיתי:

התחלנו בסקיצות מתוך רצון הדדי להפוך את זה לסדרה אך מה שקרה זה שתוך כדי התגלעו בעיות בחוזה בינינו וגם באופן הציור עצמו. נכון?
לכן, להשיג אישור לתשלום על חומר שלעולם לא נוכל להשתמש בו אלא עם שינויים והסכמות אחרות – זה מורכב מאד.

שמתם לב.
לעמודים גמורים, כתובים מאוירים וצבועים, קוראים - סקיצות,
להזמנת עבודה קוראים - רצון הדדי (?)
להסכם על תשלום וזכויות יוצרים חוקיות קוראים - בעיות בחוזה
ולעובדה שפתאום החליטו שעל הסיפור הקיים שיצרתי אוסיף עוד סיפור שלם ברקע כסיפור נלווה, כמובן באותו תשלום, קוראים - בעיה באופן הציור.
ולשלם על עבודת פרך שנעשתה בלחץ גדול ימים ולילות - לזה קוראים - מורכב.
מורכב מאד.
לדעתי, קוראים לזה גזל.

נו, אז אל תעבדו בלי חוזה... כבר אמרתי?
זו היתה פעם אחת יותר מדי.

את ענית להם באותה חריפות שאת כותבת כאן?
סתם מסקרן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;2123707:
(לא בגלל שמעצבים מתחילים הם ילדים קטנים, אלא בגלל שלעצב ללקוחות אמת זה משהו אחר לגמרי מלעצב לתיק עבודות, ולעמוד מול דרישות לקוח ודרישות העסק זה לא כמו להמציא עסק ולעשות מה שבא).
לא רק יכולה לתאר -
אלא ממש נתקלתי בעצמי במצבים כאלה. גם פה בפרוג, אגב.

מעצבים מתחילים הם באמת ״בעיה״,
וגם בלי להיות ילדים קטנים, החיים זה לא הלימודים ועבודה דורשת המון דברים שבלימודים לא מתמודדים איתם,
ואכן המון מעצבים יש להם ״פטנציאל״ ולכ התיק עבודות מהלימודים מדהים, אך קשה להם לממש את הפטנציאל הזה באופן מעשי כשמדובר בתנאיעבודה מול לקוח (להכנס לראש של לקוח ולא רק ״לעצב יפה״ לעצב בלחץ זמן וכד׳ו)
אבל...
יש לזכור, מי שלקוח מעצב מתחיל, גם אם ראה תיק עבודות מדהים, יודע שמדובר במתחיל, אפשר לראות על תיק עבודות במבט ראשון שהוא מלימודים, וגם אם לא, בד״כ המחיר הנמוך מוכיח את זה.
וכמו שכתבתי קודם, אנשים שבוחרים לעבוד מול מתחיל הם בד״כ אנשים שבחרו מבחירה חפשית ולא תחת איומים :) לקחת את המעצב המתחיל,
בד״כ זה בגלל שיקולי מחיר,
אבל מי שבוחר צריך לעמוד מאחורי הבחירה שלו לטוב ולרע,
ולעמוד מאחורי הבחירה זה גם כולל לפעמים, יותר ״בלבול מח״ מול מעצב מתחיל שלוקח לו יותר זמן להבין אותך או לכוון לדעתך, יותר סבלנות לסקיצות חוזרות ונשנות, יותר צורך להסביר ולכוון, יותר הכוונה שתסייע למעצב להוציא את הפוטנציאל (שראית בתיק עבודות) לאור וכדו׳.
כל אחד יכול להבין, שאי אפשר גם להנות ממחיר של מתחיל וגם לדמיין שהוא יתפקד כמנוסה....
ולכן לומר למעצב (וגם למתחיל) ״לא ענית לצרכי לכן חתכתי למעצב אחר ואינני משלם״ זה לא הגון.
אא״כ אתה אומר לו מראש: ״אתה מתחיל ואני רוצה ״לנסות אותך״ ואם לא ילך אני אלך למשהו אחר ולא אשלם״ אולי יש מתחילים שיסכימו לצבור נסיון גם בדרך הקשה הזו...

ומן הסתם שהרוב הגדול של המתחילים, אולי לא יסכימו להסדר כזה, אבל בהחלט יסכימו להוסיף עוד סקיצות ולנסות עוד נסיונות ״לענות על הצרכים״ עד שכל הצדדים יהיו מרוצים, כדי להוציא לקוח מרוצה שימליץ עליהם לבאים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לבן;2124940:
את ענית להם באותה חריפות שאת כותבת כאן?
סתם מסקרן.

לא... עניתי מאופק :)
פלוס דוגמאות והסברים.
אני נגד לריב עם לקוחות (או לריב בכלל), הגם שמדובר בחוסר הוגנות גדולה.
זה לא שווה את המחיר,
וזה גם דורש לרדת לרמה לא נעימה של ויכוח.
ברור שחזרתי והבהרתי שהתשלום מגיע לי,
ושזו היתה הזמנת עבודה ולא 'רצון הדדי',
אבל את הטון - השארתי לכאן....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;2125034:
לא... עניתי מאופק :)
פלוס דוגמאות והסברים.
אני נגד לריב עם לקוחות (או לריב בכלל), הגם שמדובר בחוסר הוגנות גדולה.
זה לא שווה את המחיר,
וזה גם דורש לרדת לרמה לא נעימה של ויכוח.

ניחשתי נכון.
נפלאה שכמותך:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;2125028:
מעצבים מתחילים הם באמת ״בעיה״,
וגם בלי להיות ילדים קטנים, החיים זה לא הלימודים ועבודה דורשת המון דברים שבלימודים לא מתמודדים איתם,
ואכן המון מעצבים יש להם ״פטנציאל״ ולכ התיק עבודות מהלימודים מדהים, אך קשה להם לממש את הפטנציאל הזה באופן מעשי כשמדובר בתנאיעבודה מול לקוח (להכנס לראש של לקוח ולא רק ״לעצב יפה״ לעצב בלחץ זמן וכד׳ו)
אבל...
יש לזכור, מי שלקוח מעצב מתחיל, גם אם ראה תיק עבודות מדהים, יודע שמדובר במתחיל, אפשר לראות על תיק עבודות במבט ראשון שהוא מלימודים, וגם אם לא, בד״כ המחיר הנמוך מוכיח את זה.
וכמו שכתבתי קודם, אנשים שבוחרים לעבוד מול מתחיל הם בד״כ אנשים שבחרו מבחירה חפשית ולא תחת איומים :) לקחת את המעצב המתחיל,
בד״כ זה בגלל שיקולי מחיר,
אבל מי שבוחר צריך לעמוד מאחורי הבחירה שלו לטוב ולרע,
ולעמוד מאחורי הבחירה זה גם כולל לפעמים, יותר ״בלבול מח״ מול מעצב מתחיל שלוקח לו יותר זמן להבין אותך או לכוון לדעתך, יותר סבלנות לסקיצות חוזרות ונשנות, יותר צורך להסביר ולכוון, יותר הכוונה שתסייע למעצב להוציא את הפוטנציאל (שראית בתיק עבודות) לאור וכדו׳.
כל אחד יכול להבין, שאי אפשר גם להנות ממחיר של מתחיל וגם לדמיין שהוא יתפקד כמנוסה....
ולכן לומר למעצב (וגם למתחיל) ״לא ענית לצרכי לכן חתכתי למעצב אחר ואינני משלם״ זה לא הגון.
אא״כ אתה אומר לו מראש: ״אתה מתחיל ואני רוצה ״לנסות אותך״ ואם לא ילך אני אלך למשהו אחר ולא אשלם״ אולי יש מתחילים שיסכימו לצבור נסיון גם בדרך הקשה הזו...

ומן הסתם שהרוב הגדול של המתחילים, אולי לא יסכימו להסדר כזה, אבל בהחלט יסכימו להוסיף עוד סקיצות ולנסות עוד נסיונות ״לענות על הצרכים״ עד שכל הצדדים יהיו מרוצים, כדי להוציא לקוח מרוצה שימליץ עליהם לבאים...

אני בגדול מאוד מסכימה איתך
אבל בשטח זה לא תמיד כך.
לא רציתי במיוחד להביא את הדוגמה הזו אבל אני חושבת שמבהירה את כוונתי:
פנתה אלי מישהי לצורך ייעוץ
היא לא מכירה כ"כ את התחום, לא יצא לה הרבה לעבוד עם מעצבות,
אבל יש לה פרוייקט מסויים שהיא צריכה אליו עיצוב מאוד איכותי, ובדחיפות גדולה.
קיבלה כמה תיקי עבודות והייתה אחת שמאוד הרשימה אותה,
גם רמה גבוהה, גם נחמדה, הבטיחה עמידה בזמנים לחוצים בטרוף, ולקחה מחיר גבוה! (שימי לב - הרבה מעל הממוצע)
עושה רושם מקצועי וכו' וכו'
ביקשתי לראות תיק עבודות כדי לייעץ ללקוחה שלי לגבי -
האם המעצבת הזו יכולה לעמוד בפרוייקט המורכב שנדרש.
בשניה שפתחתי אותו ידעתי שזה "תיק מלימודים" וגם בדיוק איפה היא למדה...
ושסה"כ אין שם בכלל עבודות אמת נורמליות.
בקיצור - ספק גדול אם היא תעמוד בדרישות העיצוביות
עמידה בזמנים - כנראה שלא, כי קצב של מתחילה לא התאים לדד ליין
מחיר - מופקע לגמרי.

סיפור אמיתי מלפני כמה חודשים.

שמעתי גם מאחת המרצות הידועות בציבור שלנו, שמלמדת עיצוב כבר הרבה שנים,
שיום אחד גילתה שתלמידות שלה שרק סיימו קורס - לוקחות מחירים מופקעים, לא סתם - אלא לוקחות יותר ממנה (!)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;2125073:
אני בגדול מאוד מסכימה איתך
אבל בשטח זה לא תמיד כך.
לא רציתי במיוחד להביא את הדוגמה הזו אבל אני חושבת שמבהירה את כוונתי:
פנתה אלי מישהי לצורך ייעוץ
היא לא מכירה כ"כ את התחום, לא יצא לה הרבה לעבוד עם מעצבות,
אבל יש לה פרוייקט מסויים שהיא צריכה אליו עיצוב מאוד איכותי, ובדחיפות גדולה.
קיבלה כמה תיקי עבודות והייתה אחת שמאוד הרשימה אותה,
גם רמה גבוהה, גם נחמדה, הבטיחה עמידה בזמנים לחוצים בטרוף, ולקחה מחיר גבוה! (שימי לב - הרבה מעל הממוצע)
עושה רושם מקצועי וכו' וכו'
ביקשתי לראות תיק עבודות כדי לייעץ ללקוחה שלי לגבי -
האם המעצבת הזו יכולה לעמוד בפרוייקט המורכב שנדרש.
בשניה שפתחתי אותו ידעתי שזה "תיק מלימודים" וגם בדיוק איפה היא למדה...
ושסה"כ אין שם בכלל עבודות אמת נורמליות.
בקיצור - ספק גדול אם היא תעמוד בדרישות העיצוביות
עמידה בזמנים - כנראה שלא, כי קצב של מתחילה לא התאים לדד ליין
מחיר - מופקע לגמרי.

סיפור אמיתי מלפני כמה חודשים.

שמעתי גם מאחת המרצות הידועות בציבור שלנו, שמלמדת עיצוב כבר הרבה שנים,
שיום אחד גילתה שתלמידות שלה שרק סיימו קורס - לוקחות מחירים מופקעים, לא סתם - אלא לוקחות יותר ממנה (!)

הלוואי וזה היה כך
בד''כ הבעיה הפוכה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עדן;2125081:
הלוואי וזה היה כך
בד''כ הבעיה הפוכה.

נכון. את צודקת.

אבל יש גם דוגמאות כמו שהבאתי.

• הוסף לסימניות
וההבדל הוא -
שלקוח שביקש הצעת מחיר ללוגו ואמרו לו 200 או 400 ש"ח -
ברור לו שלא מדובר במעצבת על.
ברור לו לגמרי שמדובר במתחילה.
אולי לא ברורות לו כל ההשלכות של זה
אבל הוא יודע שהוא חוסך על חשבון מקצועיות.

• הוסף לסימניות
אם הוא יודע כמה אמור לעלות לוגו בכלל...
ולא נזעק על המחיר היקר שהוא זול...

• הוסף לסימניות
לפני כמה שנים בתחילת עבודתי כגרפיקאית מישהו ביקש ממני עבודה מסוימת
ואמר לי שדווקא בגלל שאני מתחילה הוא רוצה
כי יש את המרץ והרצון להשקיע

• הוסף לסימניות
ב״ה

זה לא כזה נכון.. יש המון גרפיקאים קשישים שמאוהבים בעבודתם..:rolleyes::p

• הוסף לסימניות
אריאלס',
אם תרשי לי, אני חושבת שהמחירים הגבוהים של מתחילים נובעים מחוסר התמצאות בשוק.
מה לעשות שמחירים זה משהו שבעלי מקצוע לא משתפים קולגות.
אז מנחשים. לפעמים נמוך מידי ולפעמים גבוה מידי.
גם אני בתחילת תחילת עבודתי, מיד כשיצאתי מהסמינר, קיבלתי הצעה מסוימת. לא ידעתי מה המחירים המקובלים, שאלתי מישהי אחת שאמרה לי מחיר ואותו נתתי, אח"כ התברר שהוא היה מופקע לחלוטין והעבודה שלי הייתה בהחלט של מתחילה. לא נעים, אבל זה קרה מתוך תמימות.
אולי אם היינו משתפים במחירים (ואפשר גם אנונימי - אבל עם פירוט שייתו אינדיקציה למקצועיות כמו שנות וותק וכמה לקוחות מתעסקים איתם בחודש) אז המצב היה טוב יותר.

• הוסף לסימניות
מי אמר בכלל ש'שולחנית' מתחילה? אני רואה הצטרפות ב2013 :)

מה לעשות המקצוע שלנו בעייתי קצת. יש חוקים ומקובלות בשוק וכו'. אבל עדיין זה מוצר רוחני, לא מוחשי. ולכן מביא הרבה אנשים לטעות שזה שונה מאשר נגר שהתחיל בשבילי עבודה, או קנית נעליים וכו'.

קרה לי פעם אחת (ויחידה!) סיפור דומה, אבל אצלי הלקוח היה בוטה לגמרי, הרבה יותר מ'לא ענית על הצרכים'. ההתנהלות שלו היתה.. והוא כמובן זרק הכל עלי. האמת שמשיחתנו השניה התחלתי לחשוש, כי סיפר לי שכבר עבר כמה גרפיקאיות. אחרי שכתב לי מגילה מחפירה, במסגרתה הודיע שעבר למעצב 'כלבבו' אפ' לא טרחתי לענות. שיסתדר עם הגזילה שלו לבד.

ולא יודעת אם אצל אנשים כאלו עוזר חוזה. הם בד"כ מומחים בהתאמת הנוסח לשקריהם.

הדבר היחידי שיכול לעזור לענ"ד אלו דמי קדימה, שמסוכם כי נשארים אצלך בכל מקרה.
ואם את שואלת? אז לא, אני לא מקפידה על-כך. :) אבל ב"ה זכיתי ולקוחותי נהדרים וישרים.

הרבה הרבה הצלחה

• הוסף לסימניות
הופס, הלכת רחוק...
א. לא תאריך ההצטרפות לפרוג הוא הקובע את הותק...:)
ב. לא שמת לב שביקשתי חוות דעת בשביל צורך מסוים ולא בשביל מקרה שקרה לי....
בכל אופן תודה לך על התגובה ולכולם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולחנית;2125276:
הופס, הלכת רחוק...
א. לא תאריך ההצטרפות לפרוג הוא הקובע את הותק...:)
ב. לא שמת לב שביקשתי חוות דעת בשביל צורך מסוים ולא בשביל מקרה שקרה לי....
בכל אופן תודה לך על התגובה ולכולם

בדיוק לכן היה סמיילי על המשפט הראשון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה