כללי לא כמה, איך! (או בעברית - מה השקולים שלכם כשאתם נותנים הצעת מחיר ללקוח?)

• הוסף לסימניות
הרבה בפעמים נשאלת השאלה בפורום "כמה לתמחר ככה וככה..."
ראינו כבר שהשאלות הללו לא כל כך רלוונטיות כי -
  • רמות המקצועית פה שונות ולא הרי סטודנדט שנה א' לסטודיו עם ותק של 15 שנה במקצוע
  • קהלי היעד שונים
  • ההבדל בין "מחירי המרכז" ל"מחירי הפריפריה"
  • ועוד ועוד ועוד

ועדיין, ברור הוא שכשלקוח מתקשר ואנחנו "לא מציעים הצעת מחיר בטלפון", זה כי אנחנו צריכים לחשוב לפני זה כמה אנחנו רוצים לגבות...

אז בואו נשתף ונחכים זה את זה במחשבה מה השיקולים!
כמה נקודות שאולי יכולים לתת השראה על מה לכתוב, עוד מידע זה נטו מצוות "ואהבת לרעך כמוך".. :)

1. האם יש לכם מחירים קבועים או שכל פעם אתה "מקריצים" מחיר מחדש?
  2. האם יש לכם תעריפים קבועים לסקיצות נוספות, הגהות, עבודה בלחץ וכו'?
  3. האם אתם נותנים הנחות לארגונים/חברים/משפחה/עמותות/ישיבות וכדו'?
  4. מה הנהלים שלכם (לגבי התמחור) מול לקוחות קבועים - מה מוגדר לקוח קבוע ומה קורה כשיש מצידו "תקופת יובש"?

נשמח שכן תתנו קצת רקע מקצועי מה תחום העיסוק העיקרי ומה העבודות העיקריות שזורמות אליכם, ותק במקצוע, עצמאיים או שכירים וכו'...

אז קדימה... מי מרים את הכפפה ועונה ראשון?

• הוסף לסימניות
  1. מקריץ מחיר לפי הזמן והנוחות שבקבלת העבודה.
  2. אין מחיר לסקיצה נוספת, אך אשתדל שהסקיצה הראשונה תהיה טובה מספיק בכדי שאוכל לשכנע את הלקוח. כי בסופו של יום אנחנו אנשי המקצוע בתחום. והלקוח רוצה את הדעה והעבודה שלנו. במידה ונפלתי בטעות על לקוח שרוצה סקיצות ולא עבודה, אשתדל להתנער ממנו כמה שיותר מהר, אפילו בתמורה - שלא אקבל תמורה.
    על הגהות בעיצוב, אין תוספת מחיר. אך אם הלקוח פתאום מוצא 50 תיקונים בטקסט. אני זורק מספר גבוה מאוד. א) כדי שזה לא יקרה שוב. ב) כי זה באמת נורא מעצבן. גבוה מאוד = 500 ש"ח לשעה בערך.
  3. לארגונים ועמותות? ממש לא. הם הכי שוחים בכסף. לישיבות אני בדר"כ לא לוקח כסף, אך גם כמעט ולא מקבל עבודות מהם. עם משפחה אוכלים קוגל. וכמובן לא לוקחים כסף. מרוויחים כפליים.
  4. התמחור אותו דבר. ב"ה אין יובש. ה' שולח פרנסה כל הזמן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1718325:
  2. אין מחיר לסקיצה נוספת, אך אשתדל שהסקיצה הראשונה תהיה טובה מספיק בכדי שאוכל לשכנע את הלקוח. כי בסופו של יום אנחנו אנשי המקצוע בתחום. והלקוח רוצה את הדעה והעבודה שלנו. במידה ונפלתי בטעות על לקוח שרוצה סקיצות ולא עבודה, אשתדל להתנער ממנו כמה שיותר מהר, אפילו בתמורה - שלא אקבל תמורה.
    על הגהות בעיצוב, אין תוספת מחיר. אך אם הלקוח פתאום מוצא 50 תיקונים בטקסט. אני זורק מספר גבוה מאוד. א) כדי שזה לא יקרה שוב. ב) כי זה באמת נורא מעצבן. גבוה מאוד = 500 ש"ח לשעה בערך.
  3. לארגונים ועמותות? ממש לא. הם הכי שוחים בכסף. לישיבות אני בדר"כ לא לוקח כסף, אך גם כמעט ולא מקבל עבודות מהם. עם משפחה אוכלים קוגל. וכמובן לא לוקחים כסף. מרוויחים כפליים.

כל מילה בסלע.
מחכים למחירון שתוציאו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1718325:

הלואי על כולנו....

ומה עושים עם לקוח שמוציא נגיד פעם בשנה ספר,
הפעם הראשונה היתה לפני 4 שנים, בתקופה קצת יבשה, קבל מחיר מעולה,
ומבקש כל שנה להשאר עם המחיר הזה, אז נכון שכל הסטיילים בנויים והכל רץ,
אבל בכ"א ספר של 600 עמודים= 2000 ש"ח זה ממש זול!
והעבודה של היום לא משתווה לעבודה של פעם.
שווה להשאר במחיר הזה?

• הוסף לסימניות
לי יש מחירים קבועים, ועושה הנחה לפי מידת הלחץ בעבודה אצלי ולפי הלו"ז שרוצה הלקוח. וגם לפי מידת הקלות של ביצוע העבודה.

בכל מקרה לעולם לא נותן מחיר ברצפה לחלוטין. לכל היותר 30% הנחה.

הערה: כמעמד, אני תמיד נותן הצעה לטקסט מוכן לעימוד בלבד.
הכנה לעימוד של טקסט לא מוכן כראוי, מתומחרת בנפרד, לפי שעות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OV graphics;1718507:
ומה עושים עם לקוח שמוציא נגיד פעם בשנה ספר,
הפעם הראשונה היתה לפני 4 שנים, בתקופה קצת יבשה, קבל מחיר מעולה,
ומבקש כל שנה להשאר עם המחיר הזה...
ללקוח שבא בראשונה בתקופה שהייתי מתחיל יותר, ולחוץ פחות, ועשיתי מחיר זול מאד (יחסית לעצמי לפחות), הסברתי את המצב והבהרתי שאז זה היה הנחה,
וגם כעת אני מוכן לעשות הנחה מסויימת ללקוח חוזר, אך פחות משמעותית.

• הוסף לסימניות
בעובודת עימוד, אצלי הרעיון הוא כזה:
א. יש מחיר מינימום. שזה יכלול כ-150-200 עמודים. אבל גם חוברת בת 80 עמודים זה באותו מחיר. כי אחרי שעיצבתי את החוברת ויצרתי סגנונות עבור הכל וכו', עוד 80 עמודים זה לא משנה הרבה. בנוסף, ידוע שיש הרבה עבודה בלתת הצעות מחיר, לדבר עם לקוח, וכו' עד שסוגרים על משהו, ומחיר המינימום מיועד לפצות גם על זמן וטרחה זו, וזה אותו דבר בין אם מדובר בספר קצר או ארוך!
ב. מוסיפים לזה את המחיר פר עמוד מעל הכמות שנכללה ב-א'.
ג. אצלי המחיר כולל עד שעה אחת של תיקונים. מעבר לשעה, תיקונים זה לפי שעה (מוסכם מראש בחוזה), והמחיר די גבוהה כי זה עבודה מעצבנת וגם יש כאן טיפ-טיפה זלזלול מצד הלקוח, שהרי אין סיבה שלא הגיהו את הספר לפני שהעבירו את זה למעמד (ושוב, אני אומר מראש ללקוח שכדי לחסוך בעלויות מומלץ מאוד לערוך את הספר היטב היטב לפני שמוסרים לי כי תיקונים אח"כ זה יקר מאוד, ולפעמים [כך אני אומר להם] התיקונים מכפילים את המחיר הסופי! וזה נכון, אגב). כמובן שתיקונים שהם טעויות של המעמד זה ללא תשלום.

• הוסף לסימניות
החכמתם מאוד.
מה בעניין פלאיירים? קטלוגים למיהם?
האם יש לכם מחיר קבוע או לפי העבודה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתר10;1718497:
כל מילה בסלע.
מחכים למחירון שתוציאו
הבנת מה שהוא כתב?
כי שני המשפטים שלך סותרים אחד את חבירו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1718904:
הבנת מה שהוא כתב?
כי שני המשפטים שלך סותרים אחד את חבירו...
ממש לא. להקריץ מחירים זו מומחיות :)
ותמיד זה ינוע בין 50% ל500% של מחיר המחירון שאמליץ עליו.
לא אבקש בוקר צח אחד 100 אלף ש"ח על לוגו, רק כי קראתי אתמול על החץ בלוגו של FEDEX

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1719032:
ממש לא. להקריץ מחירים זו מומחיות :)
ותמיד זה ינוע בין 50% ל500% של מחיר המחירון שאמליץ עליו.
לא אבקש בוקר צח אחד 100 אלף ש"ח על לוגו, רק כי קראתי אתמול על החץ בלוגו של FEDEX
ברור שלא.
אבל מסתבר מאוד שלא תכתוב מחירון עם פרופורציית מחירים הנעים בין 50% ל-500%.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1719050:
ברור שלא.
אבל מסתבר מאוד שלא תכתוב מחירון עם פרופורציית מחירים הנעים בין 50% ל-500%.
תתפלא, אבל את המחירון הראשון של פרוג כתבתי בעזרת חברים טובים מכאן.
וגם במחירון 2 עזרתי לא מעט.
עד שהפנמתי שהחברים רוצים מחירון בשביל להוריד מלכתחילה 50% - וויתרתי.
:rolleyes::cool:

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1719103:
תתפלא, אבל את המחירון הראשון של פרוג כתבתי בעזרת חברים טובים מכאן.
וגם במחירון 2 עזרתי לא מעט.
עד שהפנמתי שהחברים רוצים מחירון בשביל להוריד מלכתחילה 50% - וויתרתי.
:rolleyes::cool:

עדיף שידעו כמה הם מורידים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1719104:
הקרצת מחירים - או מחירון קבוע. בעיניו זה מתנגש.

התכוונתי מחירון כללי ובסיסי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1719104:
הקרצת מחירים - או מחירון קבוע. בעיניו זה מתנגש.
לא.
ונתנו10 - או מחירון קבוע. בעיני זה מתנגש.

:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה