מידע שימושי לא להאמין לאיזה חוסר אונים ניתן להגיע במדינה הזאת!!!!

מצב
הנושא נעול.
חברה סיפרה לי שהייתה בדרך לעבודה עם שני ילדים קטנים שהייתה אמורה לשים אותם במעון על הדרך, לקחה איתה את הרב קו בוודאות וכנראה שאחד הילדים שיחק לה בזה בדרך לאוטובוס או שזה סתם נפל פתאום והיא אפילו לא שמה לב... עלתה לאוטובוס וגילתה שהוא נעלם. והיא עם שני ילדים עם עגלה בדרך למוסדות ולעבודה בבוקר, לא היה אופציה לרדת וללכת איתם ברגל את כל הדרך....
אז היא פנתה לפקח מעצמה וסיפרה את הסיפור כדי למנוע לעצמה אי נעימות שיגלה את זה כשיגיע אליה... והוא קפץ על המציאה וכמובן נתן לה דו"ח...

דוגמא קצת אחרת אבל אותו רעיון של החידלון שאפשר להרגיש במדינה הזאת.... אחת שאחד הילדים נפטר ל"ע קצת לפני 18, ואחרי תקופה היא רצתה להוציא את הסכום שתקוע אצלו בחיסכון לכל ילד, אבל העניין הוא שהוא כבר 'עבר' את ה18 בינתיים(!!!......) אז צריך אישור ממנו כי הוא כבר לא קטין.... ולא עזר להסביר שבגיל 18 הוא כבר לא יכל לחתום על כלום פה בעולם הזה...... 🤐 והכסף נשאר תקוע בחיסכון ואין מה לעשות איתו.... כאילו לפעמים אני חושבת איך אנשים יכולים לנהל מדינה עם היגיון כזה עקום....
יש צו ירושה שאמור לסדר את הדברים הבירוקרטיים.

אצלנו יש לציין שהפקחים לא אלימים, יש כמה מבקרות שאני אפילו מיודדת אתן
אבל מה, הכללים קשוחים

זה משגע אותי היכן אנחנו חיים
יש עוד המווווווווןןןןן דברים שחייבים שינוי במדינת העולם השלישית הזאת!!!!!!!!!!!!!!
ותושב חול שגר בארץ, ורוצה לחדש את הרשיון נהיגה שלו, לא יכול!
למה?
המערכת שמזהה את התושבי חול לא עובדת כבר כמה שבועות !!!

ומה יעשה בינתיים? שילך ברגל...

לצעירנו ישנם הרבה כאילו,
או שהם פושטים יד לצדקה.
ארנק עם רב קו ואשראי נעלם, אבל יש להם במרחק הליכה של שעה בית תלת-קומתי מפואר, חצר ומעלית ומניות בבורסה

הסופר צריך להמציא פתרון שלא קיים למקרה הזה.
בכל מה שקשור לתשלום על נסיעה באוטובוס יש פתרונות פשוטים שכבר קיימים כמו עמדת סליקה של כרטיס אשראי .
הפתרון הוא שיתנו לשלם עם אשראי טלפוני (כמו שבכל חנות שניה מאפשרים)

תודה, אבל אדם שנוסע ברב קו לא שלו מקבל קנס [ושמעתי עדות מכלי שני]
אתמול הבת שלי שילמה ברב קו של אחיה ועלה פקח וצרח עליה.
הסבירה לו הנערה ששלה ריק ואין לה איך למלא כאן וזה הרבקו של אחיה ואותו פרופיל נסיעה, אמר לה הפעם אני לא אתן לך קנס אבל תדעי שזה אסור, מעצבנים ונודניקים.

אז כל הבעיה היא שאין לך אשראי?
הבעיה של כולנו שלפעמים אין דרך לנסוע באוטובוס למרות שיש לנו כסף מזומן או \ו כרטיס אשראי או\ו כרטיס רב קו.

לפעמים אני מגיעה לחנות עם רב קו ומזומן והם מקבלים רק אשראי, אני פשוט הולכת ברגל.

בלת"ק חלקי,
אבל הדבר הכי הזוי לדעתי הוא שבד"כ המכשיר לא מדפיס פתקית
ואין שום דרך לדעת כמה כסף נשאר ברב- קו
(חוץ מלקחת מונית לעמדת טעינה ולבדוק שם)
ואז אין איך לדעת אפילו מתי צריך להטעין את הרב- קו.

הבעיה של כולנו שלפעמים אין דרך לנסוע באוטובוס למרות שיש לנו כסף מזומן או \ו כרטיס אשראי או\ו כרטיס רב קו.

לפעמים אני מגיעה לחנות עם רב קו ומזומן והם מקבלים רק אשראי, אני פשוט הולכת ברגל.
לא הבנתי

כיום, בכל אוטובוס אפשר לשלם עם אשראי

סתם שאלה
אם עולה פקח ואני לא מזדהה
הוא יכול להזמין לי משטרה?
אין דרך להמלט מהם ולברוח בתחנה הקרובה?

נניח התעוררתם בבוקר ורציתם לקנות לחם.
אבל רגע, אי אפשר פשוט לשלם במזומן או באשראי.
במדינה שלנו, כדי לקנות לחם, צריך תהליך הרבה יותר מסובך:

שלב ראשון: צריך ללכת למשרד במרכז העיר (לא כל עיר, כן?), שנפתח רק בשעות מסוימות. שם מצלמים אותך ומנפיקים לך "כרטיס קניית לחם" עם שם ותמונה.

שלב שני: אחרי שקיבלת את הכרטיס, הוא כמובן ריק מכסף. אז עכשיו לך תמצא מקום שמאפשר להטעין עליו כסף.

שלב שלישי: עכשיו, רק אחרי כל הסיבוב הזה, אתה יכול סוף סוף לגשת למכולת ולקנות את הלחם.

הגיוני לכם? כי זה בדיוק איך שהתחבורה הציבורית שלנו מתנהלת!

רב-קו היה אמור להיות כרטיס נטו להנחות – סטודנטים, חיילים, גמלאים.
אבל איכשהו, הפכו אותו למונופול תשלומים מסורבל שאין לו שום הצדקה!

הרב קו שלי נשכח אצל בעלי שנסע מחוץ לעיר [הוא לא השתמש בו, פשוט נסענו אתמול ביחד והוא העביר]
אני צריכה להתנייד בתח"צ ואין!!!!!! אפשרות
כאילו מה, לא קרה לכם אף פעם מצב כזה???

אני לא יכולה לקחת מנוסע אחר נסיעה- כי אז אקבל דו"ח
לנסוע בלי לשלם- אין מה לדבר...

עכשיו הם מציעים לי לקחת מונית ולהנפיק רב קו אנונימי, אבל אין לי זמן לכל התהליך המוזר הזה
וגם אין לי אפשרות לשלם לנהג מונית
או לשלם כמובן באפליקציה :(
או ללכת ברגל :mad: [50 דקות במקרה הטוב]
ובעצם מה אני צריכה לפרט את הנתונים שלי....
מדינה זוועה.

אז אני לא רוצה עזרה, ולכן המקדם הוא "מידע שימושי"
רק לפרסם ולעשות רעש אולי יעזור. 0.001% סיכוי

זה המצב, מצבים שנתקלים פשוט ב... קיר!!!
מוכר עד כאב.
בת משפחה חטפה דוח מפקח נמרץ (איפה הפקחים כאשר מפגינים שורפים כבישים?), והסבירה שהרב קו שלה לא עובד והיא נוסעת להפיק חדש.
ההסבר לא נתקבל.

עצתי: ביהמ"ש לתביעות קטנות/מבקר המדינה.
זו שערוריה, בעיניי.
החוק צריך לתת לכל אדם נניח פעם בחצי שנה אופציה לנסיעה אחת ללא תיקוף, כדי לטפל/לקנות רב קו.
@אורי מקלב

ספציפית לזה:

שולחים כמה וכמה הודעות בסמס בחודשים שלפני.

אפשר אולי ללחוץ על הנציגים החרדים בממשלה שיוסיפו שצריך גם שיחות עם הקלטה של תזכורת למי שמחזיק טלפון כשר.
בקשר לזה:
קיבלתי המון הודעות קוליות על זה שתוקף ת"ז עומד לפוג.

נניח התעוררתם בבוקר ורציתם לקנות לחם.
אבל רגע, אי אפשר פשוט לשלם במזומן או באשראי.
במדינה שלנו, כדי לקנות לחם, צריך תהליך הרבה יותר מסובך:

שלב ראשון: צריך ללכת למשרד במרכז העיר (לא כל עיר, כן?), שנפתח רק בשעות מסוימות. שם מצלמים אותך ומנפיקים לך "כרטיס קניית לחם" עם שם ותמונה.

שלב שני: אחרי שקיבלת את הכרטיס, הוא כמובן ריק מכסף. אז עכשיו לך תמצא מקום שמאפשר להטעין עליו כסף.

שלב שלישי: עכשיו, רק אחרי כל הסיבוב הזה, אתה יכול סוף סוף לגשת למכולת ולקנות את הלחם.

הגיוני לכם? כי זה בדיוק איך שהתחבורה הציבורית שלנו מתנהלת!

רב-קו היה אמור להיות כרטיס נטו להנחות – סטודנטים, חיילים, גמלאים.
אבל איכשהו, הפכו אותו למונופול תשלומים מסורבל שאין לו שום הצדקה!
תאור מדויק.
ולכן הכעס - בקטע של הרב קו..
במקום להנגיש הנחות או הטבות בתח״צ - נהיה סיוט לשלם וליסוע בתח״צ...
רק בכרטיס הזה - ורק שהוא מוטען - ואפשר להטעין רק ממחשב עם קורא כרטיסים - או בעמדה שעדיין עובד שם והיא לא תקולה.

עכשיו אני חושבת שמה הבעיה, יש הרי מספר סידורי על כל רב קו, לא? אז מה כ"כ בעיה לעשות אופציה להטענה או תיקוף ואפילו קבלת מידע על הכרטיס דרך הטלפון? (שומרים את המספר הסידורי איפשהו באנשי קשר ואז אם נעלם רב קו מתקפים דרך הטלפון וכשמגיע פקח מקריאים לו את המספר והוא רואה ששולם)
איכשהו זה לא נשמע לי מאוד מסובך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה