מידע שימושי לא להאמין לאיזה חוסר אונים ניתן להגיע במדינה הזאת!!!!

מצב
הנושא נעול.
חזרה אלי נציגה "בכירה" בצהריים [מבני דודנו... כמובן, אחרי 2 שיחות בבוקר עם 2 נציגות כאלה...] והסברתי לה את הכל כולל איום שיש לי השפעה ברשתות חברתיות וכו' :giggle:
בתחילה היא אומרת לי שמותר לנסוע עם כרטיס של מישהו אחר, שכנעתי אותה שזה לא ייתכן, אחרי בדיקה היא חוזרת ואומרת שבשביל זה בעל הכרטיס צריך לעלות אתי על האוטובוס!!!
אמרתי לה מה זה הדבר הזה? אני נכה?????

בסוף היא זרקה את האחריות על רב קו אונליין! אמרתי לה שזה נשמע הזוי כי משרד התחבורה יכול לייצר פתרונות לכל בעיית תחבורה... בקיצור שיגעון!!!!!!!!

נערך לאחרונה ב:
עכשיו אני חושבת שמה הבעיה, יש הרי מספר סידורי על כל רב קו, לא? אז מה כ"כ בעיה לעשות אופציה להטענה או תיקוף ואפילו קבלת מידע על הכרטיס דרך הטלפון? (שומרים את המספר הסידורי איפשהו באנשי קשר ואז אם נעלם רב קו מתקפים דרך הטלפון וכשמגיע פקח מקריאים לו את המספר והוא רואה ששולם)
איכשהו זה לא נשמע לי מאוד מסובך.
יש רק בעיה אחת בפתרון הזה.
הרב קו הוא כרטיס טיפש מאוד ואין מאגר נתונים שלו.
בכל פעם שמטעינים כסף זה נכנס לתוך הצי'פ בכרטיס ולא לתוך מאגר נתונים.
לכן כל פעם שנאבד כרטיס הם מזכים את הכרטיס החדש וזה נקלט רק אחרי 3 ימי עסקים, כי זה הזמן שלוקח לכייל את כל המכשירים ולבדוק שזה באמת היתרה האחרונה.
אז איך בדיוק אפשר לעשות משהו אוטומטי.
הדבר היחיד שיש זה הטענה טלפונית דרך רב קו אונליין אז מס' הרב קו נשמר במאגר הנתונים של רב קו אונליין וכשהוא מתחבר למערכת היתרה מוטענת.

@פנינה ריימונד
מזדהה עם כל מילה
אישית בסגרים הגדולים בתקופת הקורונה בחוה"מ פסח תפסו אותי שוטרים בתוך ביכנ"ס ורצו לתת לי דוח
אבל לא היה להם מדפסת ובאותו תקופה היו חייבים חוקית להדפיס את הדוח
אז העלו אותי לניידת ונסעו ליציאה מהשכונה שם היה מחסום לחפש מדפסת, לא היה להם, המשיכו הלאה וכו' עד שמצאו מדפסת, הביאו לי דוח. שאלתי אותם איך אני חוזר עכשיו הביתה, לא היה עלי כסף ולא רב קו ולא כלום, חוה"מ.
אמרו לי המשטרה לא שירות הסעות, תסתדר, סוף דבר הלכתי הביתה ברגל, חצי שעה הליכה.
(בסוף קיבלו את הערעור ולא שילמתי את הדוח).

עכשיו אני חושבת שמה הבעיה, יש הרי מספר סידורי על כל רב קו, לא? אז מה כ"כ בעיה לעשות אופציה להטענה או תיקוף ואפילו קבלת מידע על הכרטיס דרך הטלפון? (שומרים את המספר הסידורי איפשהו באנשי קשר ואז אם נעלם רב קו מתקפים דרך הטלפון וכשמגיע פקח מקריאים לו את המספר והוא רואה ששולם)
איכשהו זה לא נשמע לי מאוד מסובך.
הכרטיס הזה לא מחובר לרשת והכל נשמר עליו כמו שכתבו למעלה.
בשביל מה שהצעת, שזה רעיון נהדר, יהיה או צריך לשים סוללה ושבב תקשורת ברב קו, ואז הסוללה פשוט תגמר מידי פעם, ויהיה צריך להנפיק חדש (או להוסיף למכשיר שק"ט, דבר שיסרבל אותו מאוד...), וחזרנו לנקודה שבן אדם יתקע לגמרי אם לא יהיה לו סוללה.

או שהרב קו יהיה בסך הכל אמצעי זיהוי ותו לא, בלי שום זיכרון, והמערכת תזהה כמה יש על אמצעי הזיהוי הזה.
זה רעיון טוב יותר, אבל עדיין, דורש שינוי דרמטי (כמו באופציה הראשונה) בכל דרך העבודה של המערכת, דבר שקשה לי להאמין שמישהו יעשה.

וזה עדיין לא יפתור את בעיית איבוד הרב קו.

מספר זיהוי בלבד לא יעזור, כי בקלות יהיה אפשר לזייף (להקליד את המספר שלך בשינוי קל ולרכוב על מישהו אחר...) וכדו'.

לתשומת ליבכם כל מי שמגיב/קורא כאן בפורום, אני מבינה שיש לכם איזושהי גישה למחשב )בבית/עבודה/חדר מחשבים/אחר). ממליצה לקנות קורא כרטיסים(עולה מף10₪ אם אני מעודכנת נכון) וזהו. מטעינים לבד ואפשר לבדוק לבד יתרה.

לתשומת ליבכם כל מי שמגיב/קורא כאן בפורום, אני מבינה שיש לכם איזושהי גישה למחשב )בבית/עבודה/חדר מחשבים/אחר). ממליצה לקנות קורא כרטיסים(עולה מף10₪ אם אני מעודכנת נכון) וזהו. מטעינים לבד ואפשר לבדוק לבד יתרה.
לי עלה 5

עברנו מעידן הכרטיסיות לרב קו (וגם כרטיסיה ששכחת אצל בעלך לא יעזור לך) וכך נהוג בכל העולם שמשלמים על שירות ועליך האחריות שיהיה לך אמצעי תשלום,
כרטיסיה היה אפשר לקנות באוטובוס, אצל הנהג.
הייתי היום באוטובוס, היה שם אדם עם רב קו ביד אחת, 50 ש"ח ביד השניה, ובלי אפשרות לשלם על נסיעה.

בקיצור, לפי כמה מהתגובות כאן,
אדם שנגנב לו הארנק- שיישן ברחוב.
אדם שאיבד את המפתח - שישאר מחוץ לדלת.
אדם שנעלם לו הארנק - לא יוכל לקנות.
אדם שאיבד את הדרכון - לא יכול לטוס
ואדם שאיבד את הרב קו - לא יכול לעלות לאוטובוס.
הגיוני סה"כ, לא?
ובסוף העולם מתקדם לטלפון חכם,
בין אם רוצים ובין אם לא.
חושבת שרק החרדים עוד מחזיקים במוצר שנקרא רב קו,
כך שזה לא שמחייבים אותך לקנות סמארטפון.
רק לוותר על הנוחות...
גם ברוב הערים בארץ אין מסעדות בכשרות שאני אוכלת,
ועדין אני מוותרת על הנוחות של לאכול בכל מקום בשביל הכשרות.
וזו לגמרי בחירה שלי, ולא מאשימה אף אחד.

נערך לאחרונה ב:
הבעיה שאין בעמדות על הקו באיזור שלי

הגיוני סה"כ, לא?
בין אם רוצים ובין אם לא.
רק לוותר על הנוחות...
אני מקווה שזה נכתב בצחוק..
כי אחרת אין טיפת חמלה למנוע מאנשים עוגמת נפש..

---
אנשים מתלוננים ובצדק למה תשלום על נסיעה באוטובוס הוא כ״כ מורכב.
אין עוד דבר (בכל אופן לא זכור לי) שאמצעי התשלום היחיד שלו זה כרטיס מסכן.. ואין חלופה לתשלום..

מה בקשו? שיהיה עוד אופציית תשלום.

רואים שלא קראת את כל האשכול, כי יש המון פתרונות לזה: הלוואה, הוצאת כסף מהבנקט של הבעל ועוד- מה שאסור ברב קו!!!!

לא טסים כל יום, ובטח שלא כמה פעמים ביום, מגוחך להשתמש בדוגמה כזו

הגיוני סה"כ, לא?
בין אם רוצים ובין אם לא.
רק לוותר על הנוחות...
גם על זה דובר כאן, על תושבי חו"ל שנאלצו ללכת ברגל בגלל הבירוקרטיה של הסדר נסיעה

אונליין הודיעה כי תאפשר הטענת כרטיס הרב-קו במענה טלפוני עבור בעלי טלפונים כשרים.

ההטענה תתבצע באמצעות חיוג לטלפון 03-7207406. לאחר ההתקשרות, יש להקיש את מספר הרב-קו המופיע על גב הכרטיס ואז לבחור את פרופיל הכרטיס שלכם (אנונימי, רגיל [מבוגר], נוער, אזרח ותיק, סטודנט מורחב, סטודנט רגיל, נכה, זכאי ביטוח לאומי). לאחר מכן בוחרים סכום לטעינת ערך צבור בין 30 ל-300 שקלים ומקישים את מספר כרטיס האשראי לתשלום. יש לשים לב, כי השירות החדש מאפשר רק טעינת ערך צבור, אך לא ערך חוזי (חופשי יומי/שבועי/חודשי).

אני זוכרת שבעבר השתמשתי במספר הזה

דיברו על הבעיה שנמצאים ברחוב או כבר על האוטובוס (או במשרד...)
הגיוני סה"כ, לא?
בין אם רוצים ובין אם לא.
רק לוותר על הנוחות...
אז אולי יתחילו לחלק דו"ח למי ששכח את המפתח?
אולי הקופאית תתן קנס למי שאיבד את האשראי בדרך למכולת?
כולה בן אדם עלה לאטובוס, גילה שנגמר הערך הצבור, מה הוא מבקש? אפשרות לשלם בדרך אחרת, זה הכל!
אין צורך להוציא דברים מהקשרם!
(ואני רואה המון חילונים שמשתמשים ברב קו, זה ממש לא רק חרדים)

אונליין הודיעה כי תאפשר הטענת כרטיס הרב-קו במענה טלפוני עבור בעלי טלפונים כשרים.

ההטענה תתבצע באמצעות חיוג לטלפון 03-7207406. לאחר ההתקשרות, יש להקיש את מספר הרב-קו המופיע על גב הכרטיס ואז לבחור את פרופיל הכרטיס שלכם (אנונימי, רגיל [מבוגר], נוער, אזרח ותיק, סטודנט מורחב, סטודנט רגיל, נכה, זכאי ביטוח לאומי). לאחר מכן בוחרים סכום לטעינת ערך צבור בין 30 ל-300 שקלים ומקישים את מספר כרטיס האשראי לתשלום. יש לשים לב, כי השירות החדש מאפשר רק טעינת ערך צבור, אך לא ערך חוזי (חופשי יומי/שבועי/חודשי).

אני זוכרת שבעבר השתמשתי במספר הזה
ובסוף התהליך צריכים לגשת עם הכרטיס לעמדת טעינה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה