אשכול פעיל - מכיל תוכן שיווקי
מצב
הנושא נעול.
סרט זו חוויה חושית
נכון אבל בד"כ גם המוח עובד יחד איתם ולפעמים הוא מזדעק על המצאות בוטות מה לעשות
אין לי בעיה עם סיפור מומצא לחלוטין שאז בעצם המחבר שלו הוא זה שקובע את הכללים
אבל אם עושים סיפור על רקע היסטורי ובטח ובטח שאם גם ככה העלילה מופרכת ויכולה לקרות אחת לשבע מליון, דווקא אז חשוב שיעשו את זה כמה שיותר אמין כדי שנשתכנע שבאמת זה יכל איכשהו לקרות

כסרט בפני עצמו, הוא נחמד
אבל לא עומד ליד לא ליפול 1 ו2
אולי זה מה שגרם לאנשים להתאכזב יותר
לא לפול 4 לדעתי הולך לסגור את כל הקצוות
איך השאירה אותנו בטעם של עוד בסוף ההקרנה...:rolleyes:

נערך לאחרונה ב:
לא אמרתי שאסור להגיד ביקורת
אבל יש פה הלך רוח כזה שאם הסרט הוא לא משהו שיכל לקרות במציאות או לפי הדמיון שחלמתי
איזה חבל שהלכתי אליו....
מה קשור?
אנחנו מדברות על מינימום התחשבות באייקיו היקר שלנו
חפשתי מי הניקית שמחקו לה את ההודעה
והיא שלחה לי את השאלות שהיו לה:

1. המרחק בין מוסקבה לפריז, גם לא בימות מלחמה או בשנת 1941, עומד על כמה עשרות שעות נסיעה ברכבת.
לא צריך ללמוד גיאוגרפיה כדי לדעת שמוסקבה ופריז הן לא בדיוק (בלשון המעטה...) הערים הכי קרובות
בטח לא בשעת מלחמה כשצריך לעבור בחלק ענק של אירופה הבוערת והשסועה של 1941...
2. מדוע למען השם המפקדת שהוצבה בגבול שוויץ צרפת- הוצבה גם "במקרה" במעבר לאלזס לורן- שלשם לכאורה הילדה היתה אמורה להעביר את היינות
3. תחרות שחמט יבשתית בצרפת הבוערת של 1941 שבה משתתפות אוסטריה, גרמניה, צרפת ורוסיה? מי מתחרה במי בדיוק... זו נקודה שהרגישה מזלזלת באינטליגנציה, בטח כשמארגנת התחרות שוחחה ברוסית עם המאמנת...
4. כל אורך הזמן לא היה הגיוני בכלל, שעות הנסיעה הארוכות לא היו נכנסות לשבוע המתוכנן (צריך לקלוט את המרחקים!!)
5. הקרקס- למה דברו שם רוסית למען השם? עם הקהל הצרפתי...
6. הילדה לא היתה לולינית מעולם, ופתאום הופכת למסמר הערב
7. 2 ילדות החליפו הופעה כוללת בקרקס הומה אדם כולל תסרוקת מורכבת למדי? זה היה לא אמין
8. אם הנשף התרחש בצרפת והאורחות היו מגרמניה- איך כולן שם דברו רוסית?
9. הסיפור של המשרתת שהיתה בבית של המשפחה של לואיזה- שבמקרה היתה גם בחנות של קרם דה לה קרם וגם היתה קודם קצינה רוסיה? כלומר, הספיקה להתחיל עבודה אצל המשפחה, לנסוע לקרם דה לה קרם, לחזור ולהיות קצינה רוסיה...
10. אם לואיזה היתה אלופת גרמניה כפי שנטען מדוע היא כל כך חששה שלא תצליח בשום פנים ואופן?
11. במחילה, כל הקטע של הריצה התכופה של הילדות לקרקס וממנו- לא הגיוני, בטח לא בחצי שעה
ועם התסרוקות וכו
אפשר היה לעשות את זה במרווח זמן קצת יותר הגיוני
12. הריצה על הרכבת? היה אמור להיות יותר הגיוני, נניח שהיא זוחלת על רכבת שנוסעת שלא לאמר דוהרת במהירות וילדה מנתקת בכוחות עצמה קרון כבד של רכבת ישנה ממתכת לוהטת בהינף יד זריז...
13. צריך לזכור שכל זה מתרחש באירופה הבוערת והשסועה עם גבולות שיורים בהם ממרחק על ילדים מבריחי גבול.. והיא מלההטת בין צרפת לרוסיה כביכול מדובר על בני ברק ותל אביב (אפשר לפתוח אטלס לקלוט איפה היתה אמורה לעבור)למי שזוכר, הילדה תאורטית הייתה חייבת לעבור לפחות בכמה מדינות כבושות בידי נאצים...
14. היו עוד נקודות, כגון מאין לודמילה ידעה את הכתובת של נחמה, איך הילדות ידעו את הדרכים מהבית לקרקס, מהקרקס לתחרות וכו וכו, הצרפתית של נחמה ועוד ועוד
הילדות לא הכירה את המקום...
לאורך כל הסרט הרגשנו משהו לא אמין ואמיתי, הכל נעשה מדי בקלילות בשביל סרט כה מורכב
ולא טרחו, כך זה הרגיש, לחשוב באמת על סדר פעולות ועל זה שצופות תחשבנה מעט...
15. לפחות היו בוחרים מחוזות אחרים או ארצות אחרות, ליון ופריז ושוויץ ומוסקבה- תפתחו אטלס כדי להבין את הסיפור (כבר התערערתי בסרט ופשוט פתחתי אטלס כשהגעתי הביתה)
הביקורת התעוררה מבנות צעירות יותר (עם מי ששוחחתי) ולאו דווקא מצופות שבקיאות בהיסטוריה וגיאוגרפיה
בציפיה אמיתית למענה על השאלות

את מידי שקופה בתגובות שלך
תני לנו להרגיש שאת סתם תמימה:)
מבטיחה לך שאין לי קשר אליה, ותפסיקו להיות פרוגיסטים שחושדים בכל ניק שני...
זה הפך לתופעה מעוררת דחיה, סורי
אני פה לא מאתמול...

ובנימה אישית, אני הולכת לסרט להנות מאותו רגע
לפעמים בשעות של אח"כ בעיבוד נתונים של המח אני סוגרת קצוות ומפרקת מהלכים
אבל מה זה לא הסוג לצפות מסרט שיהיה לפי מה שחלמתי...
כאילו יאלה זה רק סרט...
במיוחד אם זו הפקה רטרו של 90 שנה אחורה
כמה אפשר לצפות שיהיה מציאותי?

מה קשור?
אנחנו מדברות על מינימום התחשבות באייקיו היקר שלנו
חפשתי מי הניקית שמחקו לה את ההודעה
והיא שלחה לי את השאלות שהיו לה:

1. המרחק בין מוסקבה לפריז, גם לא בימות מלחמה או בשנת 1941, עומד על כמה עשרות שעות נסיעה ברכבת.
לא צריך ללמוד גיאוגרפיה כדי לדעת שמוסקבה ופריז הן לא בדיוק (בלשון המעטה...) הערים הכי קרובות
בטח לא בשעת מלחמה כשצריך לעבור בחלק ענק של אירופה הבוערת והשסועה של 1941...
2. מדוע למען השם המפקדת שהוצבה בגבול שוויץ צרפת- הוצבה גם "במקרה" במעבר לאלזס לורן- שלשם לכאורה הילדה היתה אמורה להעביר את היינות
3. תחרות שחמט יבשתית בצרפת הבוערת של 1941 שבה משתתפות אוסטריה, גרמניה, צרפת ורוסיה? מי מתחרה במי בדיוק... זו נקודה שהרגישה מזלזלת באינטליגנציה, בטח כשמארגנת התחרות שוחחה ברוסית עם המאמנת...
4. כל אורך הזמן לא היה הגיוני בכלל, שעות הנסיעה הארוכות לא היו נכנסות לשבוע המתוכנן (צריך לקלוט את המרחקים!!)
7. 2 ילדות החליפו הופעה כוללת בקרקס הומה אדם כולל תסרוקת מורכבת למדי? זה היה לא אמין
9. הסיפור של המשרתת שהיתה בבית של המשפחה של לואיזה- שבמקרה היתה גם בחנות של קרם דה לה קרם וגם היתה קודם קצינה רוסיה? כלומר, הספיקה להתחיל עבודה אצל המשפחה, לנסוע לקרם דה לה קרם, לחזור ולהיות קצינה רוסיה...
10. אם לואיזה היתה אלופת גרמניה כפי שנטען מדוע היא כל כך חששה שלא תצליח בשום פנים ואופן?
11. במחילה, כל הקטע של הריצה התכופה של הילדות לקרקס וממנו- לא הגיוני, בטח לא בחצי שעה
ועם התסרוקות וכו
12. הריצה על הרכבת? היה אמור להיות יותר הגיוני, נניח שהיא זוחלת על רכבת שנוסעת שלא לאמר דוהרת במהירות וילדה מנתקת בכוחות עצמה קרון כבד של רכבת ישנה ממתכת לוהטת בהינף יד זריז...
13. צריך לזכור שכל זה מתרחש באירופה הבוערת והשסועה עם גבולות שיורים בהם ממרחק על ילדים מבריחי גבול.. והיא מלההטת בין צרפת לרוסיה כביכול מדובר על בני ברק ותל אביב (אפשר לפתוח אטלס לקלוט איפה היתה אמורה לעבור)למי שזוכר, הילדה תאורטית הייתה חייבת לעבור לפחות בכמה מדינות כבושות בידי נאצים...
14. היו עוד נקודות, כגון מאין לודמילה ידעה את הכתובת של נחמה, איך הילדות ידעו את הדרכים מהבית לקרקס, מהקרקס לתחרות וכו וכו, הצרפתית של נחמה ועוד ועוד
הילדות לא הכירה את המקום...
לאורך כל הסרט הרגשנו משהו לא אמין ואמיתי, הכל נעשה מדי בקלילות בשביל סרט כה מורכב
ולא טרחו, כך זה הרגיש, לחשוב באמת על סדר פעולות ועל זה שצופות תחשבנה מעט...
15. לפחות היו בוחרים מחוזות אחרים או ארצות אחרות, ליון ופריז ושוויץ ומוסקבה- תפתחו אטלס כדי להבין את הסיפור (כבר התערערתי בסרט ופשוט פתחתי אטלס כשהגעתי הביתה)
הביקורת התעוררה מבנות צעירות יותר (עם מי ששוחחתי) ולאו דווקא מצופות שבקיאות בהיסטוריה וגיאוגרפיה
בציפיה אמיתית למענה על השאלות
השאלות שלך באמת מבריקות, ואני אשמח מאד למענה עליהם
אבל עד אז
תקלטו שזה סיפור שלא היה ולא נברא
הוא פרי המצאה דמיוני
ובשלוש אותיות
הוא בסך הכל סרט!!

אני פה לא מאתמול...

ובנימה אישית, אני הולכת לסרט להנות מאותו רגע
לפעמים בשעות של אח"כ בעיבוד נתונים של המח אני סוגרת קצוות ומפרקת מהלכים
אבל מה זה לא הסוג לצפות מסרט שיהיה לפי מה שחלמתי...
כאילו יאלה זה רק סרט...
במיוחד אם זו הפקה רטרו של 90 שנה אחורה
כמה אפשר לצפות שיהיה מציאותי?
הרבה מאוד
יש המון חומר על מה היה לפני 90 שנה
זה לא לפני 1500 שנה, אוקיי?
יש אפילו AI שיכול לתת מלא מידע ממש בקלות

השאלות שלך באמת מבריקות, ואני אשמח מאד למענה עליהם
אבל עד אז
תקלטו שזה סיפור שלא היה ולא נברא
הוא פרי המצאה דמיוני
ובשלוש אותיות
הוא בסך הכל סרט!!
כן אבל הוא סרט על רקע היסטורי
לא פנטזיה
לא עתידני
אם ממקמים סרט בנקודה מסוימת על ציר הזמן מצפים ממנו להיות נאמן לה
חוצמזה ששאלות כמו איך למען ד' כל קרובות המשפחה של הרופאה (האמא) לא נדבקו ממנה בדלקת הסופר מדבקת (אפילו דרך מסכה, מיינד יו) זה ממש היגיון בסיסי, אפילו אם הייתי חוצן שלא יודע כלום בהיסטוריה או בגיאוגרפיה הייתי תוהה על כך

מילא היו עושים סרט על תקופת הפרעונים
חברה- זו שואה!!!!! לא צריך לעשות תואר בהיסטוריה בשביל זה
ואם אתם כבר טורחים למצוא סיפור היסטורי (פניצילין ושות)
כדי לבסס את העלילה על איזשהו בסיס
אז למה להתעלם מהבסיס?
אין לי בעיה שלא תגדירו את התקופה והזמן או תצהירו על מדע בדיוני/ פנטזיה וכו

אני פה לא מאתמול...
את לא צריכה להיות פה מאתמול כדי שיחשדו בך
המפיקות יכולות לרתום גם ניקיות מ - 2011
בדר"כ מי שדעתה הפוכה מדעתן של רוב הניקיות חשודה

אני מסכימה עם הרבה תגובות כאן שיש
חוסר היגיון בחלקים מסויימים בסרט והרבה חורים
אבל באמת אין לכן מה לעשות חוץ מלפתוח אטלס
כדי לראות כמה הם לא היו מציאותיים?

למזלי אני לא כל כך חזקה בפרצופים, ך שזה לא הפריע לי להינות, אם כי היה אפשר בקלות לפתור את זה לענ"ד באמת חבל.
לגמרי.
לודמילה באמת אמרה שזה יקח לה לפחות שבוע. וכמדומני שזה היה שבועיים (מעניין שרק עם הבשר היא לא הסתדרה והיתה צריכה לתת לכלב, ועם שבת? לדעתי בגלל זה לא הדגישו פה את התאריכים)
באמת צרם. היות ואני לא דוברת רוסית ולא צרפתית, אלא ניזונה מהכיתוביות, הרשיתי לעצמי לדמיין שאולי אני מתבלבלת.
הכרת אותה קודם? אליפות בשח מט ראינו, מוטוריקה גסה לא ראו בכלל, יש מצב שהיא החביאה כישורים נסתרים- לא אומרת שהקטע פה הגיוני, אבל הטענה לא באמת מפריכה את ההגיון
רצית אותם עם קוקו? צמה? כל הקטע של התסרוקות המוגזמות בסרטים הוא לא כ"כ צמוד הגיון
פעם שניה האת מעלה את הנקודה, והיא אכן צרמה לי. מרשה לעצמי לנחש בפראות ששפת האם של ההשחקניות הוא רוסית, וממילא הצופות מסתכלות על הכיתוביות - תחושה מזלזלת קצת
כי נחמה ניצחה אותה פעמיים, וזה שאבא שלא קצין גרמני עם אף בשמים, לא אומר שהיא באמת כ"כ אלופה. כל המשתתפות בתחרות אלופות מהמדינות שלהם.

ועם התסרוקות וכו
לגמרי!
ברכבת לא יכלו לירות, בגבול שווייץ באמת מוזר. אבל ילדה בלונדינית לא היה לה כ"כ מה לפחד מנאצים, הרבה יהודים ניצלו בגלל היהירות שלהם בתורת הגזע, שהם חשבו שאפשר לזהות יהודי לפי תווי פנים
נקודות מהסוג הזה יכולות להיות להן אינסוף הסברים הגיוניים בעליל, לדעתי, אילו היה מתעכבים לפתור את כל הנק' האלו זה היה נשמע מאולץ, לא אמין, ומתיש ברמות.
נכון.
קשה עד בלתי אפשרי ליצר סיפור תואם מציאות מורכבת שכזו, אם הוא לא אמיתי.
סוף פסוק-
אני באתי להינות ולהשתחרר,
לא בשביל לשבת בנשימה אצורה בסרט אימה- מה שהיה קורה אילו הוא היה יותר מתואם למציאות.
נהניתי מהעלילה בכללי, ונהניתי גם לצחוק עם חברות על כל החורים

את לא צריכה להיות פה מאתמול כדי שיחשדו בך
המפיקות יכולות לרתום גם ניקיות מ - 2011
אוקי
אבל איפה הדמוקרטיה לחשוב גם אחרת?

רצית אותם עם קוקו? צמה? כל הקטע של התסרוקות המוגזמות בסרטים הוא לא כ"כ צמוד הגיון
האיפור כן תואם את המציאות דאז?

וסתם, ממתי ילדה עוזבת את הבית ומאמינה לאשה זרה? ועוד נוסעת אתה מרחק רב ...

לא נכון,
זו לא דעתן של רוב הניקיוןת,
רוב האנשים בעולם לא נעים להם להגיד דעה הפוכה,
אחרי שלוש ארבע הודעות בכיוון אחד,
לרוב קשה למצוא דעה מנוגדת, לא כי אין מי שחושב כך,
אלא כי זה כבר נהיה לא נעים לומר,
ומלווה בהרגשה ש'אני המפגרת היחידה'
הייתי אתמול בסרט עם איזה 8 חברות
נהינינו עד הגג, כולנו. עם כל החורים, שאפשר בקלות למצוא אותם בכל סרט.
לא פיר להשוות לסיפורים אמיתיים.
צריך להשוות לסרטים אחרים

לא נכון,
זו לא דעתן של רוב הניקיוןת,
רוב האנשים בעולם לא נעים להם להגיד דעה הפוכה,
אחרי שלוש ארבע הודעות בכיוון אחד,
לרוב קשה למצוא דעה מנוגדת, לא כי אין מי שחושב כך,
אלא כי זה כבר נהיה לא נעים לומר,
ומלווה בהרגשה ש'אני המפגרת היחידה'
הייתי אתמול בסרט עם איזה 8 חברות
נהינינו עד הגג, כולנו. עם כל החורים, שאפשר בקלות למצוא אותם בכל סרט.
לא פיר להשוות לסיפורים אמיתיים.
צריך להשוות לסרטים אחרים
טוב,
אבל תכל'ס אלו רוב התגובות כאן
וכשמישהי מגיבה אחרת היא חשודה

בסופו של דבר גם אני נהניתי
והחורים משום מה לא זעזעו את עמקי נשמתי
(אני מוזרה?)

בסופו של דבר גם אני נהניתי
והחורים משום מה לא זעזעו את עמקי נשמתי
(אני מוזרה?)
אז למה לא מחית על רוח האשכול?
זה בדיוק הנקודה, אחרי שיש כיוון אחד,
כל השאר אומרים את הדעה שלהם בעדינות יתר
במקום לומר
תפסיקו עם הקשקושים,
ככה זה סרטים,
נהנינו אש!!!

לא כל כך פר שכשמישהי כן מעיזה- ישר מסמנים אותה
(בפרט שבד"כ 'מרגלות' עוקבות מהתחלה ולא נזכרות באיזה עמוד 25,
אלא מהרגע הראשון מנסות להטות את הדיון....)

הזעם הכולל פה לדעתי הוא כי יש מוסכמות לא כתובות על מה הקהל מסכים לוותר.
לדוגמא, הקהל רוצה שחקניות יפות.
לכן לא נפתחים פה אשכולות רותחים על איך תוך כדי בריחות מטורפות ורעידות אדמה האיפור של השחקנית עומד עליה מושלם והיא נראת מוכנה לצאת ישר לפגישה עם ראש הממשלה:)
כנ"ל סרט שבנוי מנשים בלבד וכו'

אסתי בראך בנתה לעצמה שלוש חוזקות מרכזיות:
אוטנטיות, מקוריות וסווצ'ים.
הקהל שבוחר בה מבקש לראות את זה.
(לא לפול 1 הן לבושות תואם תקופה, הבחירה בשחמט כמוטיב- שהוא משחק רוסי מובהק.
החיים שבהם תמיד את חייבת להיות עם תוכנית חלופית כי אי אפשר לסמוך לעולם על אף אחד.
ארץ האש, שהוא תקופה מקורית מאוד! הגילוי שהדוקטור המקורית מתה לפני 20 שנה, ההחלפות של הרכב.)
בלא ליפול 3,
(רק נדבר על זה שילדה רוסיה אומרת הפוך מסבתא!😂)
הן לבושות כאילו הסרט קורה היום, שיגע אותי.
יש סצנות שבהן נחמה מאופרת עם אודם קצת בולט. (היא נראת מהמם! אבל ילדות לא מתאפרות באמצע השואה, תצבעו לה את השפתיים טבעי!)

מקוריות הייתה, חד משמעית.

והשאירו לנו סוויצ' אחד נחמד לסוף כדי שנזכור שאנחנו צופות בטנא הפקות.
(אם כי לא ליפול 2 היה מוגזם, במקום עלילה היו רק פאנצ'ים.
לדעתי התסריט המוצלח הוא ארץ האש.)

כשבחרנו אסתי בארך התמקדנו בזה, ולכן התאכזבנו.

אבל כשמסתכלים על המכלול, סרט מהמם!
הפקה טירוף-על, איפור מהמם, הילדה ממיסה, המסר הוכנס בצורה יפה, והבימוי מעולה.
העולה על כולנה- העבודת דמות!
לא מבינה איך אפשר לגרום לשתי שחקניות שונות (שלא לדבר על הפער גילאים) להכנס לאותו משחק בדיוק!
הדבר היחיד שהילדה לא משחקת בדיוק כמו נחמה, הוא בכי.
ונחמה לא בוכה :)
(קצת דמעות בלא ליפול 1)

בכל מקרה זו דעתי
סליחה על ההתשה והכללה😂

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

מאמרים שיכולים לעניין אותך

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה