לא מצליחה להרדם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ריבק;1099938:
מעבר לאמא המסכנה שרוצה לנוח לפני ארוחת הערב והשכבת הילדים-
לבי יוצא דוקא לילדים הקטנים שצמאים לאמא חמה, ונשלחים לגינה, בשנות האלפיים, כשידוע כמה שחשוב הקן המשפחתי החמים ודמות האמא כל כך חשובה לבניית האישיות.
וזו לא ביקורת חלילה, זו מציאות שאנחנו נתקלות בה יום יום ,שאמהות נקרעות בין פרנסה לגידול ילדים רכים.
ונקווה שהילדים של הדור הזה לא יפגעו בגלל מיעוט שעות שהייה עם ההורים, ושזו לא תהיה בכייה לדורות.
גם אני מהעובדות עד 2-3 ,וגם אני מתחבטת בזה רבות.

אני התחבטתי בזה המון עד שהקב"ה הראה לי שאמא היא לא סוס וגם סוס צריך לנוח לאגור כוח. אז סה"כ אין אצלי צהרונים ולא מעונות גן עד 1 אז מותר לשלוח את הילדים לשעה אחת החוצה !(אפילו שעתיים רצוי ואני לא עושה את זה )

• הוסף לסימניות
ח"ו לא שמץ של ביקורת. אני הרבה פעמים נרדמת בצהרים כשהילדים איתי וצריכים אותי ואין להם בייביסיטר.
זו בעיית הדור. לא פעם אני לוקחת ימי מחלה כדי להשלים את כל החסכים...

• הוסף לסימניות
הרפיה, זה שם המשחק
אם תנוחי בעיניים עצומות ובנשימות מהירות ושקטות, תוך הרפיית כל השרירים, כמו שעודים בהתעמלות, ראש ידים רגלים וכו'. חזקה ל גופך שיצליח להירגע.
וגם אם לא ממש תשני, בהרפייה עצמה יש אפקט עצום. מניסיון.

• הוסף לסימניות
אין ספק שזה בגלל שיש לך בדיוק שעה אחת לנוח ואת מרגישה "חייבת" לישון בשעה הזאת כדי שיהיה לך כח לילדים, אני רוצה לראות אמא אחת שתצביע שכשהחליטה שיש לה שעה אחת ושולחת את הילדים - היא מצליחה להירדם, כמו שכבר כתבו כאן רבות, פתאום כל העבודות צצות ועולות לראש והגוף מתחיל לעבוד ולחוצים שהנה, עוד מעט הזמן כבר נגמר וכו' וכו'.
הדבר היחיד הוא מהנסיון שלי כמו שכבר כתבו כאן להחליט שרק נחים קצת במיטה, לא צריך לישון! ובאמת ספרי הפסיכולוגיה למיניהם הוכיחו שגם מנוחה במיטה ללא שינה - עוזרת (בתנאי שלא לחוצים שצריך להירדם)
בהצלחה רבה!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;1099950:
אני התחבטתי בזה המון עד שהקב"ה הראה לי שאמא היא לא סוס וגם סוס צריך לנוח לאגור כוח. אז סה"כ אין אצלי צהרונים ולא מעונות גן עד 1 אז מותר לשלוח את הילדים לשעה אחת החוצה !(אפילו שעתיים רצוי ואני לא עושה את זה )
גם לי היו נקיפות מצפון על השעה הזו של מנוחת הצהרים. עד שנזכרתי שבתור ילדה גם אימא שלי הייתה פורשת למנוחה ולא הייתה מכרכרת סביבנו נון סטופ.
השינה של אימא הייתה חלק מסדר היום. לא זוכרת טראומה, הייתי ילדה מושקעת ומטופחת. (מטופחת לא בקטע של הסרטים בשיער- בקטע של פיתוח רגשי, מחשבתי ויצירתי)
אני לא בטוחה שלילדים זה כזה כיף אימא טרוטה ועצבנית כל היום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ריבק;1099938:
לבי יוצא דוקא לילדים הקטנים שצמאים לאמא חמה, ונשלחים לגינה, בשנות האלפיים, כשידוע כמה שחשוב הקן המשפחתי החמים ודמות האמא כל כך חשובה לבניית האישיות.
וזו לא ביקורת חלילה, זו מציאות שאנחנו נתקלות בה יום יום ,שאמהות נקרעות בין פרנסה לגידול ילדים רכים.
ונקווה שהילדים של הדור הזה לא יפגעו בגלל מיעוט שעות שהייה עם ההורים, ושזו לא תהיה בכייה לדורות.

אם זו לא ביקורת - אז בשביל מה?
סתם נקיפות מצפון תוספת לארוחת צהרים?

(במאמר מוסגר, גם לילדים בדורות קודמים היו נסיונות, והיו הורים שנקרעו לפרנסה, והיו אמהות שהיו עוזרות בבתים של אחרים, והיו כל מיני נסיונות לאורך כל ההסטוריה, והיו תקופות שהמון אמהות בכלל היו מתות בלידתן, ובקיצור -
הילדים של היום לא מתמודדים עם הקשיים הגדולים ביותר שהיו אי פעם, גם אם הם פוגשים את אמא שלהם בארבע.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ריבק;1099977:
ח"ו לא שמץ של ביקורת. אני הרבה פעמים נרדמת בצהרים כשהילדים איתי וצריכים אותי ואין להם בייביסיטר.
זו בעיית הדור. לא פעם אני לוקחת ימי מחלה כדי להשלים את כל החסכים...

בעית הדור העיקרית, זה עודף נקיפות המצפון שאוספות כאן האמהות.
גם פעם אמהות נחו, אבל אז הן לא ספרו לעצמן את הדקות עם סטופר ונו נו נו לתוספת.

(טוב, אולי זו לא הבעיה העיקרית אבל זו אחת מהן)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרגלית10;1100184:
אני רוצה לראות אמא אחת שתצביע שכשהחליטה שיש לה שעה אחת ושולחת את הילדים - היא מצליחה להירדם

מצביעה ראשונה:)
טפו טפו

• הוסף לסימניות

אני דור שלישי לאמא עובדת שחוזרת ב 2-3 והולכת לנוח...
אין שום חסכים מבטיחה לך..
ילדים מעדיפים אמא רעננה מאמא עצבנית..
ומאז שאני זוכרת את עצמי וגם בקלטות ובספרים מספרים שבצהרים אמא נחה..
הילדים מקסימום מתאמנים בכיבוד הורים.

• הוסף לסימניות
אצלנו האמא לא עבדה, פגשה אותנו ב1:00 עם ארוחת צהרים והלכה לנוח לשעתיים.
לא נרשמו חסכים מיוחדים.

• הוסף לסימניות
אולי למישהו כאן יש עיצה בשבילי? בלילה, לוקח לי שעות!! להרדם, אפילו כשאני עייפה נוראות!!! כן, אני עושה הרפיה, ואפילו מחליטה כל לילה שאני לא צריכה להרדם... ואני באמת לא נרדמת!
לעומת זאת בצהרים כשאני נכנסת למיטה רק כדי לנוח קצת, (לא להרדם חלילה, כי אני לא מפרגנת לעצמי ביביסיטר לילדים והם מסתובבים סביבי...) מה שקורה אז, אני רק נכנסת למיטה, ומיד נופלת עלי תרדמה... (מה שאסור שיקרה...) ובלילה שוב אותו סיפור וחוזר חלילה... וכך עובר כל השבוע בציפיה לשבת מנוחה, שאז נמלא את כל המאגרים. בסוף השבת אכן מגיעה, והחלום מתגשם, הבעל מתחשב, ואני ישנה כמה שבא לי, ובא לי הרבה. אבל גם השבת נגמרת בסוף ו-גם במוצאי שבת יש לילה! ואז אני לא נרדמת, בכלל!
וכך מתחיל לו עוד שבוע...
אז איך עוצרים את הגלגל הנוראי הזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sth;1100279:
אולי למישהו כאן יש עיצה בשבילי? בלילה, לוקח לי שעות!! להרדם, אפילו כשאני עייפה נוראות!!! כן, אני עושה הרפיה, ואפילו מחליטה כל לילה שאני לא צריכה להרדם... ואני באמת לא נרדמת!
לעומת זאת בצהרים כשאני נכנסת למיטה רק כדי לנוח קצת, (לא להרדם חלילה, כי אני לא מפרגנת לעצמי ביביסיטר לילדים והם מסתובבים סביבי...) מה שקורה אז, אני רק נכנסת למיטה, ומיד נופלת עלי תרדמה... (מה שאסור שיקרה...) ובלילה שוב אותו סיפור וחוזר חלילה... וכך עובר כל השבוע בציפיה לשבת מנוחה, שאז נמלא את כל המאגרים. בסוף השבת אכן מגיעה, והחלום מתגשם, הבעל מתחשב, ואני ישנה כמה שבא לי, ובא לי הרבה. אבל גם השבת נגמרת בסוף ו-גם במוצאי שבת יש לילה! ואז אני לא נרדמת, בכלל!
וכך מתחיל לו עוד שבוע...
אז איך עוצרים את הגלגל הנוראי הזה?
טוב שלפחות בשבת את ישנה.
אני מזדהה איתך מאד, בדיוק אותו סיפור קורה גם לי.
ובנוסף, עד שאני כבר נרדמת בילה, אני יכולה להתעורר כמה פעמים בלילה בלי שום סיבה, סתם...:confused:
וגם בשבת בצהרים כשאני כבר מנסה להרדם, אני יכולה לישון חצי שעה ולהתעורר פתאום, ואח"כ לא מצליחה להרדם בחזרה.:(
והעייפות מצטברת... עד שהמערכות קורסות ואני הולכת לישון לילה אחד ב-9 וקמה ב-7 בבוקר (אבל זה נדיר, שלא תקנאי...)
בקיצור, מה עושים?

• הוסף לסימניות
היה פעם בפטנט רשום, לספור מ 100 עד 1, ז"א לספור הפוך, בדרך כלל עד שמגיעים ל 60 נרדמים.

• תודה
Reactions: RRL
  • הוסף לסימניות
לגבי מנוחת צהריים ונקיפות מצפון:
גם אמא שלי לא עבדה ונחה אחה"צ. זה היה נראה לי מובן מאליו... ולא זוכרת קושי מצידי.

לגבי קושי ההרדמות ביום:
חוץ מכל הסיבות שכבר ציינו כאן, לאחר שהרבה פעמים אני לא מצליחה להרדם אפילו בשבת אחה"צ, חשבתי שהסיבה היא כי הגוף והמוח שלנו התרגל לעבוד, ולעבוד... לתפקד, ולרוץ....... נון סטופ.. גם כשעייפים, גם כשגמורים ואין כח. ואז כשמגיע יום נדיר כזה, שהצלחתי לארגן בייביסיטר ולנסות לישון, אז למה שאני ארדם? המח שלי פשוט לא מבין, עוד לא שתיים בלילה! למה לך לישון??

תכלס, מה שאני עושה, התרגלתי לנוח בלי להרדם. שוכבים במיטה, עוצמים עיניים, מרפים את הגוף, ואם מתרגלים לזה, זה עוזר המון! לפעמים אפילו 10 דקות כאלה (כשאין בייביסיטר) עוזר לי להמשיך לתפקד.

• הוסף לסימניות
נקיפות מצפון על שינה בצהרים?????

כשאני עושה את זה אני אומרת לשם יחוד...
אמא שישנה בצהרים זו אמא שעושה חסד עבור ילדיה, שיקבלו אמא רגועה ונינוחה.

• הוסף לסימניות
ניתן לשכב במיטה להחליט על תנוחה ולא לזוז בשום אופן!
לא להחליף תנוחה ולא לגרד בכל מיני מקומות (לא תאמינו איך פתאום כל הגוף מתחיל לגרד) אפי' שמגרד לא לזוז. להשאר באותה תנוחה כמו אבן בלי לזוז כלום בכפיה.
בד"כ נרדמים תוך 2-3 דקות!

• הוסף לסימניות
כשאני מגיעה סוף סוף למיטה בלילה, וזה לא משנה אם זה ב-1.00, ב-2.00 או יותר מאוחר, אני תמיד לוקחת משהו לקרוא (ספר/ עיתון) וגולשת לשינה תוך כדי קריאה... (ביום לא ניסיתי כי אני לא מספיקה להגיע לזה, בעיה של עבודה מהבית, בלי שעות...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זוהר טל;1100282:
טוב שלפחות בשבת את ישנה.
אני מזדהה איתך מאד, בדיוק אותו סיפור קורה גם לי.
ובנוסף, עד שאני כבר נרדמת בילה, אני יכולה להתעורר כמה פעמים בלילה בלי שום סיבה, סתם...:confused:
וגם בשבת בצהרים כשאני כבר מנסה להרדם, אני יכולה לישון חצי שעה ולהתעורר פתאום, ואח"כ לא מצליחה להרדם בחזרה.:(
והעייפות מצטברת... עד שהמערכות קורסות ואני הולכת לישון לילה אחד ב-9 וקמה ב-7 בבוקר (אבל זה נדיר, שלא תקנאי...)
בקיצור, מה עושים?

היתה לי תקופה ארוכה של קשיי הרדמות, היתי ישנה מקסימום 3שעות בלילה
(אצלי זה הגיע כבונוס למונו)
טיפלתי ברפואה טבעית אצל משהי שהסבירה לי שזה קשור לחולשה במערכת הנשימה מה שמקשה על הנשימה בשכיבה וממילא מקשה להירדם.
והטיפול שהיה מיועד לטיפול בחולשה, עזר פלאים לקשיי הרדמות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;1100481:
ניתן לשכב במיטה להחליט על תנוחה ולא לזוז בשום אופן!
לא להחליף תנוחה ולא לגרד בכל מיני מקומות (לא תאמינו איך פתאום כל הגוף מתחיל לגרד) אפי' שמגרד לא לזוז. להשאר באותה תנוחה כמו אבן בלי לזוז כלום בכפיה.
בד"כ נרדמים תוך 2-3 דקות!

זה דוקא מה שאני עושה שעה! ולא קורה כלום......
רק אני מתמלאה עצבים ולחץ על שאני לא נרדמת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;1100693:
זה דוקא מה שאני עושה שעה! ולא קורה כלום......
רק אני מתמלאה עצבים ולחץ על שאני לא נרדמת
תעשי אותו הדבר אבל בלי עצבים.
זה הזמן שלך לחלום ולדמיין את כל מה שלא הספקת לדמיין בילדותך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה