לא מצליחה להרדם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרת 10;1099794:
כבשים ספרת? :D

פעם שמעתי פתגם יפה:
אם אתה לא נרדם- במקום לספור כבשים............................. דבר עם הרועה!

(ובדרך צחות, כפי שציינו כבר לעיל, בדרך כלל כשמדברים עם הרועה במילים של ספר תהילים זה בהחלט סגולה בדוקה:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sth;1100279:
אולי למישהו כאן יש עיצה בשבילי? בלילה, לוקח לי שעות!! להרדם, אפילו כשאני עייפה נוראות!!! כן, אני עושה הרפיה, ואפילו מחליטה כל לילה שאני לא צריכה להרדם... ואני באמת לא נרדמת!
לעומת זאת בצהרים כשאני נכנסת למיטה רק כדי לנוח קצת, (לא להרדם חלילה, כי אני לא מפרגנת לעצמי ביביסיטר לילדים והם מסתובבים סביבי...) מה שקורה אז, אני רק נכנסת למיטה, ומיד נופלת עלי תרדמה... (מה שאסור שיקרה...) ובלילה שוב אותו סיפור וחוזר חלילה... וכך עובר כל השבוע בציפיה לשבת מנוחה, שאז נמלא את כל המאגרים. בסוף השבת אכן מגיעה, והחלום מתגשם, הבעל מתחשב, ואני ישנה כמה שבא לי, ובא לי הרבה. אבל גם השבת נגמרת בסוף ו-גם במוצאי שבת יש לילה! ואז אני לא נרדמת, בכלל!
וכך מתחיל לו עוד שבוע...
אז איך עוצרים את הגלגל הנוראי הזה?

די ברור שלא נרדמים בלילה אם ישנים די בצהריים....

רעיון להירדם (מניסיון אישי): לא להתמקד במחשבה אחת, אלא להעביר נושאים כל הזמן

• הוסף לסימניות
ועכשיו לפטנט המאה, שרק עליו לא חשבתי, ואודה שגם אני לא תמיד מסוגלת ויכולה ליישם.

לא לישון בצהרים.
כן לישון בלילה.

רגע, רגע, לפני שאתן מתכופפות להרים את האבן.

אני עושה את זה די לעיתים קרובות וב"ה בדר"כ מצליח, אם מדברים במושגים של פטנטים.
אני הולכת לישון מוקדם.
:):):)

כן, מה אתן פותחות עלי כאלו עיניים?!
:cool:
יש הרבה ערבים שאני מפסיקה את כל הפעילות בעשר, ומתארגנת לשינה כך שבאחת עשרה אני במיטה. שמורות עיני לא ממתינות שאתחנן אליהן אלא הן פשוט נעצמות לבד. בלי כבשים ובלי לספור ובלי הרפיה.
בעשר אני מחשיכה את החדר, לא לגמרי, אבל במעט.
אחרי לילה כזה קורה הפלא הגדול, כלומר, כמה פלאים. אלף קמים בבוקר בכיף, בית, לא מוכרחים את השינה בצהרים כדי להיות אמא נורמלית בלי עצבים, וגם, מספיק עייפים בעשר בלילה הבא כדי לחזור שוב על אותו תרגיל.
אני יודעת שיהיו פה כאלה שיצרכו "את נורמלית?! באיזה עולם את חיה?! לא שייך לעזוב הכל! בעשר רק מתחיל הלילה שלי!
אבל זאת האמת הפחות יפה בהקשר הזה.

אהיה כנה ואומר שלפעמים זה באמת לא שייך, אבל כשאין לי סביה מיוחדת להתאחר, אני ממש משתדלת.
הבעיה היא שהחיים בעולם המודרני הרסו לנו את מנגנוני השינה בגוף, עומס יתר על המערכת גורם להפרשה מוגברת ומיותרת של אדרנלין, ואז למרות העייפות, לא נרדמים.

מי שרוצה להתחזק עוד בעניין ולהבין שזה חלק מעבודת השם שלנו, תקבל ממני באישי קישור לשיעורים של הרבנית נוישטט תחי' שמדברת גם על זה.

• הוסף לסימניות
אסתר זה רעיון נפלא.
בשמחה הייתי מאמצת. אבל זה הופך מסובך כשהפעוט התורן מתחיל את סצנות הלילה בשנייה בה הראש מונח על הכר. וזה מדהים איך חוש הריח שלהם עובד: היללה ברגע שהביס הראשון של האימא המורעבת נכנס לה לפה, ובעוד רגעים היסטוריים כמו השנייה שהיא נכנסה למיטה.
במצבים כאלה, אני מעדיפה "פת בסלו".

• הוסף לסימניות
אסתר, אני ממש מקנאה בך ובשכמותך. אני פשוט לא מצליחה! ברב הימים אני לא ישנה בצהרים בכלל, אבל בלילה לא נרדמת. אני גומרת ספרים עבי כרס, מדמיינת את כל מה שעולה בדעתי, ועוד כהנה וכהנה כיד הדמיון הטובה עליכם.
אני אב טיפוס למה שמכנים "ציפור לילה" הכל היה יכול להיות נחמד מאד, אבל צורת החיים שלי לא מאפשרת את זה, בבוקר קמים בשבע, שולחים את הילדים והולכים לעבודה. בצהרים אין לי אפשרות לנוח, אבל בלילה אני לא נרדמת. כאילו הגוף שלי במצב מופעל, אפילו שאני עייפה נורא.
השעון הביולוגי שלי פשוט נלחם איתי.
מישהו מכיר, שמע, על עיצה או אפילו טיפול שיכול לעזור בנושא הזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sth;1101011:
אסתר, אני ממש מקנאה בך ובשכמותך. אני פשוט לא מצליחה! ברב הימים אני לא ישנה בצהרים בכלל, אבל בלילה לא נרדמת. אני גומרת ספרים עבי כרס, מדמיינת את כל מה שעולה בדעתי, ועוד כהנה וכהנה כיד הדמיון הטובה עליכם.
אני אב טיפוס למה שמכנים "ציפור לילה" הכל היה יכול להיות נחמד מאד, אבל צורת החיים שלי לא מאפשרת את זה, בבוקר קמים בשבע, שולחים את הילדים והולכים לעבודה. בצהרים אין לי אפשרות לנוח, אבל בלילה אני לא נרדמת. כאילו הגוף שלי במצב מופעל, אפילו שאני עייפה נורא.
מישהו מכיר, שמע, על עיצה או אפילו טיפול שיכול לעזור בנושא הזה?
שאלה טובה חצי תשובה:

כאילו הגוף שלי במצב מופעל, אפילו שאני עייפה נורא.

זהו בדיוק. אחרי שגמרנו לעבוד את הגוף לדעת, הוא כבר נכנס לסחרור של אדרנלין מוגבר, ולא מאפשר לנו להירדם. המנגנון שקיבלנו מאת הבורא יתברך לצורך הישרדות בשעות מצוקה, ושמו אדרנלין, מנוצל ונסחט בצורה לא הוגנת בעליל.
השאלה שלך מכילה את הפתרון בשלמותו.
את אומרת שצורת החיים שלך, לא מאפשרת את זה, אבל מי אומר שצורת החיים שלך היא נכונה?
אני לא באה להטיף לאף אחת, וגם אצלי יש תקופות שאני הולכת לישון מאוחר!!!
אבל תנסו רק שלושה ימים, ותראו שהכל נהיה אחרת. תילחמי בשעון הביולוגי שלך. כי לא מדובר בלקרוא ספר או לא, מדובר בבריאות שלך לטווח הקצר והארוך.
אני לפעמים צריכה פשוט להילחם עם עצמי בשביל להניח כיור לא מטופטפ, או בגדים לא מגוהצים, או... או... הרי העבודה אף פעם לא נגמרת. אז במקום להשאיר הכל ב-1:00, אני עוזבת הכל ב-10:00 או 11:00.
מי שמצלצלת להודעה זו תזכה ממני לקישור לשיעור מאד מיוחד של הרבנית הנ"ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1100950:
אסתר זה רעיון נפלא.
בשמחה הייתי מאמצת. אבל זה הופך מסובך כשהפעוט התורן מתחיל את סצנות הלילה בשנייה בה הראש מונח על הכר. וזה מדהים איך חוש הריח שלהם עובד: היללה ברגע שהביס הראשון של האימא המורעבת נכנס לה לפה, ובעוד רגעים היסטוריים כמו השנייה שהיא נכנסה למיטה.
במצבים כאלה, אני מעדיפה "פת בסלו".

תסבירי את עצמך, פליז...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sth;1100279:
אולי למישהו כאן יש עיצה בשבילי? בלילה, לוקח לי שעות!! להרדם, אפילו כשאני עייפה נוראות!!! כן, אני עושה הרפיה, ואפילו מחליטה כל לילה שאני לא צריכה להרדם... ואני באמת לא נרדמת!
לעומת זאת בצהרים כשאני נכנסת למיטה רק כדי לנוח קצת, (לא להרדם חלילה, כי אני לא מפרגנת לעצמי ביביסיטר לילדים והם מסתובבים סביבי...) מה שקורה אז, אני רק נכנסת למיטה, ומיד נופלת עלי תרדמה... (מה שאסור שיקרה...) ובלילה שוב אותו סיפור וחוזר חלילה... וכך עובר כל השבוע בציפיה לשבת מנוחה, שאז נמלא את כל המאגרים. בסוף השבת אכן מגיעה, והחלום מתגשם, הבעל מתחשב, ואני ישנה כמה שבא לי, ובא לי הרבה. אבל גם השבת נגמרת בסוף ו-גם במוצאי שבת יש לילה! ואז אני לא נרדמת, בכלל!
וכך מתחיל לו עוד שבוע...
אז איך עוצרים את הגלגל הנוראי הזה?
חוץ ממה שאמרו כדאי לבדוק שאין ארוחה סמוכה לשינת לילה. לפעמים זו הסיבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתר;1101226:
תסבירי את עצמך, פליז...
לדעת שהשלמתי את השעה הזו מראש- בצהרים.
ועוד משהו אסתר: אם אני אשאיר את הבית כמות שהוא ואזחל למיטה, לא ארדם רק מהידיעה שהבית לא חזר לשפיותו. זה יבלבל לי את החלומות לגמרי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1101323:
ועוד משהו אסתר: אם אני אשאיר את הבית כמות שהוא ואזחל למיטה, לא ארדם רק מהידיעה שהבית לא חזר לשפיותו. זה יבלבל לי את החלומות לגמרי.

להיפך... זה יוסיף לך עוד חלום אחד...:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1101323:
לדעת שהשלמתי את השעה הזו מראש- בצהרים.

זה ההבדל בין גברים לנשים
כשגבר מחליט שהוא הולך לישון הוא פשוט הולך לישון!
כשאישה מחליטה שהיא הולכת לישון, היא רק מכסה את הילד, מפעילה מכונת כביסה, בודקת שיש בגדים למחר, מכינה בקבוק, שוטפת כמה כלים אחרונים........ ועוד ועוד.......
אבל עם תחושת אחריות קלה והבנה שהשינה שלה היא חשובה לכולם כדאי ומומלץ לעבוד על הנושא ואכן ללכת לישון מוקדם. גם בריאות, גם איכות חיים, גם מספיקה לקום מוקדם להתפלל, להתארגן אחרי שינה טובה.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 22;1101427:
זה ההבדל בין גברים לנשים
כשגבר מחליט שהוא הולך לישון הוא פשוט הולך לישון!
כשאישה מחליטה שהיא הולכת לישון, היא רק מכסה את הילד, מפעילה מכונת כביסה, בודקת שיש בגדים למחר, מכינה בקבוק, שוטפת כמה כלים אחרונים........ ועוד ועוד.......
אבל עם תחושת אחריות קלה והבנה שהשינה שלה היא חשובה לכולם כדאי ומומלץ לעבוד על הנושא ואכן ללכת לישון מוקדם. גם בריאות, גם איכות חיים, גם מספיקה לקום מוקדם להתפלל, להתארגן אחרי שינה טובה.....

הרבנית מדברת ממש גם על זה!

בינתיים שלחתי למי שצלצלה בהודעה הקודמת.
ועכשיו כדי שלא אתבלבל, מי שכבר קיבלה שלא תצלצל כאן, אבל מי שמעוניינת ועדין לא קיבלה, תעשה זאת ובעז"ה בל"נ אשלח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה