לא מצליחה לקרוא כרטיס!!!

• הוסף לסימניות
משהו בהגדרות לא נותן לי לקרוא תמונות- יש לי בכרטיס מלא תמונות של איזו חתונה, ואני לא מצליחה לקרוא את זה- למה???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ck770;446862:
משהו בהגדרות לא נותן לי לקרוא תמונות- יש לי בכרטיס מלא תמונות של איזו חתונה, ואני לא מצליחה לקרוא את זה- למה???

איזו מצלמה
איזה כרטיס

איך כבר ניסית לפתור את הבעיה....

קצת פרטים לא יזיקו כאן

• הוסף לסימניות
D90
SD
פתאום השתנה לי לקריאה בלבד (לא יודת למה, הייתי שמה לב אם לחצתי משהו)
אולי יש ליהתקף אסתמה מהלחץ
זה איזה חצי חתונה
אני אחזור עוד מעט,
לא יכולה לנשום

• הוסף לסימניות
D90
SD
זה איזה חצי חתונה
אני אחזור עוד מעט,
לא יכולה לנשום

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ck770;446868:
D90
SD
זה איזה חצי חתונה
אני אחזור עוד מעט,
לא יכולה לנשום

אז קודם כל תרגעי....

ב: תסתכלי בצד של הכרטיס ישנו פין קטן
תדחפי אותו בעדינות כלפי מעלה...

זה הכל

• הוסף לסימניות
הירגעי, יקירה. בלי לחץ.
הרעיון של תמיר נשמע טוב. עדכני מה קורה.

• הוסף לסימניות
טוב.
פשוט לא יכולתי לבדוק את זה, נכנסתי לפאניקה, וקיבלתי התקף...
אחר כך הבנתי מה קרה- (אולי...?)
האם יכול להיות- שיש כזה מצב במחשב שהכרטיס נקרא מהארכיון של המחשב? על תיקיה שפעם היתה ועכשיו נמחקה?

• הוסף לסימניות
טוב.
האם יכול להיות- שיש כזה מצב במחשב שהכרטיס נקרא מהארכיון של המחשב? על תיקיה שפעם היתה ועכשיו נמחקה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ck770;446936:
טוב.

ישנו וירוס כזה שהופך לך את התיקיה לקריאה בלבד
ו/או הופך אותה למוסתרת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;446939:
ישנו וירוס כזה שהופך לך את התיקיה לקריאה בלבד
ו/או הופך אותה למוסתרת...

יש לי נורטון, והכרטיס לא היה במצלמות אחרות
מאיפה וירוס, ואיך אני יודעת אם זה נכון?

• הוסף לסימניות
רגע....
זה יכול להיות מאיזה קורא כרטיסים?
משהו כזה כמו אייפוד- עם מסך, של צלם אחר....?

• הוסף לסימניות
רגע....
זה יכול להיות מאיזה קורא כרטיסים?
משהו כזה כמו אייפוד- עם מסך, של צלם אחר....?

• הוסף לסימניות
איך אני יודעת אם זה וירוס?\מה אני עושה עם הכרטיס? זורקת לפח?

• הוסף לסימניות
בשביל לבדוק האם התיקייה מוסתרת צריך להכנס לאפשרויות תיקייה ולהגדיר שהוא יציג קבצים מוסתרים
(לעזרה ניתן לפנות באישי)

לזרוק את הכרטיס זה בהחלט יהיה בזבוז של כסף-!

• הוסף לסימניות
יקירתי, בלי לחץ.
קודם כל - אם את ממש נתקעת אני אנסה לקרוא אותו אצלי במחשב, את רק צריכה לדאוג להעביר לי את הכרטיס.
אם יש לי מדיה (כרטיס זכרון, הארדיסק וכדו') שמכילה מידע+וירוס - אני מעלה את המחשב שלי עם מערכת הפעלה לינוקס (שהיא שונה מווינדוז ולכן הוירוסים של ווינדוז לא משפיעים עליה) וככה אני יכולה להעתיק את המידע מהמדיה למחשב בלי שהוירוס יפעיל את עצמו ויעתיק את עצמו גם למחשב שלי.
זה למקרה חירום. אם יש לך או למישהו בסביבתך ראש למחשבים - אני יכולה לתת לך לינק להורדת לינוקס (זה חינמי) והסבר קצר על איך עושים את זה.

[אה, ואם תהית: אנטי וירוס זה שטויות, וממש לא מעיד על היעדר וירוסים במחשב. לי, אגב, יש מחשב בן כמעט שנה, ללא אנטי וירוס, ואין בו שום וירוס. הכל עניין של גלישה נכונה באינטרנט, הימנעות מהכנסת מדיות שעלולות להיות נגועות ושמירת אופציה לשחזור המחשב (ללא איבוד מידע) במקרה של הידבקות מוירוס.]

את שואלת אם אולי נדבקת בוירוס דרך מכשיר גיבוי כרטיסים של צלם שעבדת איתו? כן, אני חושבת שזה ייתכן. זה לא משנה, בכל מקרה. אחרי שתקראי את המידע תפרמטי את הכרטיס (ותדאגי שטכנאי יעזור לך להעיף את הוירוס מהמחשב, כי כרגע הוא נמצא גם שם) והכל יהיה בסדר.

בכל מקרה, אני ממליצה לנסות לקרוא את המידע דרך המצלמה במקום דרך הקורא, כי יש סיכוי קלוש שהבעיה היא בקורא (לי זה קרה לאחרונה עם קורא חדש ומעאפן שקניתי).

• הוסף לסימניות
לאט לאט.
לא רואים בכלל את התמונות במחשב, או שהם רק הפכו ל"לקריאה בלבד" וא"א להעתיק?
חיבור ישיר למצלמה, או דרך קורא כרטיסים?
בדקת שהסוויץ' הקטן בצד הכרטיס משוחרר?

• הוסף לסימניות
הסויץ' משוחרר
זה הפך לקריאה בלבד, ולא היה מוכן לשנות לי את ההגדרות ולא נתן לי לראות את הקבצים בכלל...
ואני מפחדת להעביר דרך המצלמה, אחרי שבאשכול "ק.כרט' ב10,000 ש"ח" מישהו סיפר שהוא למד מנסיונו המר לא לחבר מצלמה למחשב....
(עכשיו אני מודיעה מראש, שמצאתי את הקבצים במחשב, אבל אני עדיין לא מבינה למה כל זה קרה!!!)
לא מהמצלמה, אלא דרך ק.כרט' של soyntec
(הוא טוב בכלל?)
זה יקרה לי עוד פעם?
יש לי וירוס? על המחשב? על הכרטיס? על המצלמה גם כן? כולם? איך אני מטפלת?
(שואלת את כל השאלות, כדי לטפל בזה עכשיו, ולא להסחב ולהתקע בלי כרטיס, או עם מצלמה דפוקה...)

• הוסף לסימניות
הסויץ' משוחרר
זה הפך לקריאה בלבד, ולא היה מוכן לשנות לי את ההגדרות ולא נתן לי לראות את הקבצים בכלל...
ואני מפחדת להעביר דרך המצלמה, אחרי שבאשכול "ק.כרט' ב10,000 ש"ח" מישהו סיפר שהוא למד מנסיונו המר לא לחבר מצלמה למחשב....
(עכשיו אני מודיעה מראש, שמצאתי את הקבצים במחשב, אבל אני עדיין לא מבינה למה כל זה קרה!!!)
(הוא טוב בכלל?)
זה יקרה לי עוד פעם?
(שואלת את כל השאלות, כדי לטפל בזה עכשיו, ולא להסחב ולהתקע בלי כרטיס, או עם מצלמה דפוקה...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ck770;447608:
הסויץ' משוחרר
(הוא טוב בכלל?)
זה יקרה לי עוד פעם?

קודם כל, שאלה קטנה: במקרה סימנת את הקבצים כמוגנים דרך המצלמה? לפעמים אני שוכחת לפרמט כרטיס, ונזכרתי אחרי שכבר צילמתי תמונות בודדות חדשות. אז אני מסמנת את התמונות החדשות כמוגנות ודרך התפריט גורמת למחיקת כל התמונות שאינן מוגנות.
מאוחר יותר אם אני שוכחת להסיר את ההגנה מהתמונות - הן הופכות להיות תמונות מוגנות לקריאה בלבד (במחשב).

אם זה לא המצב: כנראה שיש לך וירוס על הכרטיס ועל המחשב. על המצלמה לא יכול להיות וירוס, כי כמו שכתבתי קודם - וירוס נמצא רק במקום שיש בו יחידת אחסון מידע. במצלמה אין, ולכן את לא יכולה לצלם בלי כרטיס זכרון.
הפתרון הוא כזה: את הכרטיס את פשוט מפרמטת דרך המצלמה (בהנחה שאת כל התמונות כבר יש לך מגובות) וכך אין עליו כלום, כולל לא וירוס.
בוירוס של המחשב את צריכה לטפל, כי אי אפשר פשוט לפרמט את המחשב (אלא אם יש לך גיבוי לכל החומר שעליו, ואני מנחשת שאין לך...).
או שתנסי להיעזר בטכנאי (אבל זהירות!! הוא עלול לגרום לך לאיבוד המידע. רצוי מאוד לדאוג לגיבוי החומרים החשובים לפני כן), או שתגבי יפה את כל החומר על הארדיסק חיצוני (שיהפוך בינתיים גם הוא לנגוע בוירוס), תפרמטי את המחשב ותתקיני מחדש את כל הווידוז והדרייברים (בעזרת מישהו שמבין במחשבים או בעזרת טכנאי) ותחזירי את החומר באמצעות לינוקס (כי אחרת הוירוס, שישכן את עצמו גם על ההארדיסק החיצוי של הגיבוי, יעתיק את עצמו מחדש למחשב).

יש לי בנאדם שאני סומכת רק עליו בנושא הזה, והוא לימד אותי גם לסדר לעצמי דבר שנקרא גוסט, מין רוח רפאים של המחשב שמאפשרת לשחזר את החלק של התוכנות (אותו חלק שנגוע בוירוס) בלי לגרום לשום שינוי בחלק של המידע (וכך אין צורך בגיבויים וכו').
את יכולה להביא לו את המחשב שלך שיסדר את זה, המחירים שלו יחסית זולים מאוד והשירות שלו נהדר, אבל הוא נמצא באיזור רחובות. (אני חושבת שהוא יוכל להגיע לאיזור שלך איזה יום כדי לקחת את המחשב, אבל תצטרכי למצוא פתרון לגבי איך המחשב יחזור אליך.)

• הוסף לסימניות
אני גרה ברחובות....

אני אבדוק עכשיו את הכרטיס, ואראה מה קורה עם התמונות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה